Sandahl, Christina
Sandahl, Christina
Stora Ostabygd 1 522 91 TIDAHOLM
Sandahl, Christina finns på Stora Ostabygd 1 i TIDAHOLM och är sökbara på bl.a. Stuteri, andra hästuppfödare och Stuteri, andra hästuppfödare
Vad tycker du om Sandahl, Christina
Läs vad Recos användare tycker om Sandahl, Christina
emelie skrev om Sandahl, Christina:
Alla "hästhandlare" har för avsikt att företaget ska gå i vinst (skulle inte gå att leva på det annars) på samma vis som alla "hästhandlare" får återköp pga att köparen inte är nöjd. Någon som tycker detta är konstigt? Jag har både handlat av Tina och haft häst där på försäljning. Tycker att hon är proffsig och har alltid fått det jag förväntar mig. I vissa fall där hästen sålts med dolt fel så kan det ju faktiskt vara så att det var dolt när Tina själv köpte hästen. Fördel att man själv får välja veterinär om man inte vill använda hennes förslag. Har alltid varit nöjd med Tina och rekommenderar henne starkt!2013-05-06 -
Sandra h skrev om Sandahl, Christina:
Så oseriös som man kan bli!!!! Har inget samvete nånstans, och skiter fullständigt i djuren. Lurar på folk hästar som inte är friska! Jag vet av egen erfarenhet tyvärr. Skulle inte rekommendera någon att köpa häst av henne, inte ens om hon har intyg på vet besiktning, för det går INTE lita på henne! Blir bara problem!2013-02-02 -
pernilla p skrev om Sandahl, Christina:
Inte seriös!! Finns många seriösa försäljare att köpa av istället. Bland annat anmäld till Jordbruksverket av flertalet. Många kunder verka lämna tillbaka sina hästa pga olika defekter hos hästarna.2012-06-30 -
Dagmar G skrev om Sandahl, Christina:
Vi köpte vår D ponny från Stora Ostabygd gård Tina Sandahl i oktober. Hästen är frisk på god humör och god tränat. Vi är så nöjda. Enligt min dotters ridlärare hittade vi en supertrevlig och talangfull ponny. Innan vi bestämde oss att köpa hos Stora Ostabygd kollade vi upp gården på nätet och var lite förskräckt över det vi fick läsa. Dock vi åkte dit ett par gånger och såg att inget av det som man kunde läsa om gården på nätet stämde. Mycket tänkvärt tycker jag. Dessutom ringde vi till veterinären som hade undersökt hästen på gården och fick även där ett bra intryck med bra kompetens. Så jag vill uppmuntrar er alla som funderar på att köpa en häst av Tina Sandahl åker dit och bilder dig din egen mening.2012-02-02 -
Frida A skrev om Sandahl, Christina:
Ett riktigt bra ställe!! Är tävlingsryttare och köpte en av mina tävlingshästar där, han är den bästa i stallet!! Varmt bra bemötande och en ordentlig veterinär koll, med exportröntgen u.a. Jag var själv med på kliniken när den gjordes och den beställdes utav mig på "min" klinik av "min" veterinär. Lägg ner allt skitsnack. Hästarna är välskötta och har det bra.2011-08-04 -
sofia n skrev om Sandahl, Christina:
Jag kan varmt rekommendera Christina och hennes stall då hon ser efter sina hästar på ett proffsigt sätt, samt köper in till Sverige prisvärdda med bra kvalitet. Alla hennes hästar har daglig utevistelse, daglig ridning och hon känner igenom sina hästar på ett bra sätt. Hästarna kommer in och äter på dagarna samt Hon har duktiga tränare hos sig som är helt opartiska som direkt skulle uppmärksamma om nått var galet med hästen. Hon ställer av hästar som är sjuka och allt detta trots hon har många hästar i sitt stall. Jag kan varmt rekommendera att ringa på hästar om man är intresserad, mot vad många skriver här är hon väldigt mån om sina hästar..2011-06-23Frida A gillar detta. -
Jo H skrev om Sandahl, Christina:
Till Marianne E: Regnskållor? Måste vara vattenskållor du menar...
Känner dock inte till företaget men hemsidan ser helt ok ut och jag skulle lätt kunna vända mig dit till nästa hästköp. Dessutom hade företaget en egen liten mysig uppfödning. Det gillar jag....
Jag hoppas att du som hästkunnig vet att regnskållor, som du kallar det Inte är en sjukdom. Det är en slags svampbakterie som drabbar vissa hästar som ibland kan bero på så enkla saker som t. ex foderbyten, proteiner, blöta pälsar, täta pälsar, pälsfällning, smutsiga täcken eller täcken som inte andas tillräckligt och givetvis kan det smitta från häst till häst som vilken bakterie/svamp som helst. Men det är inget absolut inget farligt och värt att häva ett köp för.
Dessa skållor får du lätt bukt med genom att bada din häst i VetriDerm K-Hex (finns även till hund/katt)... vid usla utslag kan man även blanda upp en 1%-ig lösning av virkon och badda på. Virkon är även bra att tvätta borstarna i om man inte har olika borstar till olika hästar.
Och självklart är försäljningshästar extra utsatta för dessa hudbakterier, de som köps på stora auktioner i europa och samfraktas som packade sillar i lastbilar till sverige. Hästhållningen är som alla vet inte av samma goda standard som här i lilla trygga Svedala(Kanske oxå värt att tänka på innan man köper importhästar)... Men inget pekar på att det skulle vara sämre prestationsblod i dessa hästar, utan mer bara att de inte har varit vadderade i tjocka lager bomull hela livet och fått vartenda litet insektsbett rengjort och desinfekterat.
Sen får du tycka att denna försäljare är hur dum i huvudet som helst,men du kan inte skylla detta fallet på hästförmedlaren för Vattenskållor är INTE någon sjukdom.
Mvh Jo
2011-05-13sofia n gillar detta. -
hemsk h skrev om Sandahl, Christina:
Hon borde inte få hålla på längre. En fruktansvärt syn att se hästarna där. Hur kan hon sova gott om nätterna undrar man. Hon är en falsk urusel människa och har säkert fått tillbaka 100 tals hästar och ponnier från kunder och hur många som måste ta bort sina hästar för att de inte varit friska de köpt av detta ställe är nog mer än vad man vågar tro.2011-02-23pernilla p , Eva J gillar detta.sofia n :"Va?? har du varit där?? "06-23 23:29 -
Maria B skrev om Sandahl, Christina:
Jag har besökt Tina och Applahästar ett flertal gånger och tillskillnad från många andra hästhandlare, tar hon fantastiskt bra hand om hästarna. Jag köpte min drömprins av Tina, och skulle lätt kunna köpa nästa häst där också!
Tina har dessutom hjälpt mig med allt pappersskrivande i efterhand!
Jag rekomenderar Tina och Applahästar till alla som vill ha kvalitetshästar till ett bra pris!2011-01-25 -
Klara A skrev om Sandahl, Christina:
Har två kända fall med bevis (inte bara hörsägen) på att företaget undanhöll information om att hästarna de sålde hade dolda fel som ledde till avlivning senare. Kan dock inte spekulera i av vilken anledning de gjorde det. Berörda orkade inte bråka utan gav upp då de inte var tillmötesgående och senare inte heller gick att nå för att lösa problemet.2010-09-24pernilla p , Eva J gillar detta.Eva J :"så sant "06-26 10:55 -
Åsa M skrev om Sandahl, Christina:
Oseriös. Säljer sjuka hästar, i alla fall en som jag var spekulant på. Det var uppenbart att den hade ont. Den såldes sedan till en annan tjej men kom tillbaks och lades då återigen ut till försäljning men med sänkt pris. Stackars häst, jag tycker det är djurplågeri.2009-06-16pernilla p , Eva J gillar detta.Eva J :"Japp, stämmer :( TRIST "06-26 10:57 -
monica s skrev om Sandahl, Christina:
Har oxå köpt en häst från applahästar,som inte var ok, hävde köpet efter en del tjafs!skulle aldrig igen köpa häst därifrån.2009-04-25pernilla p , Eva J gillar detta.Eva J :"så är det tyvärr :( "06-26 10:57 -
Marianne E skrev om Sandahl, Christina:
Köpte en underbar valack från applahästar, tyvärr var han FULL med stygga regnskållor så han fick åka tillbaka. Detta var dock vanligt och "alla hästarna har det" som hon sa. Inte så smart att skicka en sjuk häst med transport över landet och till ett nytt stall, dessutom kan det även smitta till människor, även om det inte är så vanligt. Men det är klart att visst kan man finna sin blivande häst hos dom, sjuka hästar finns överallt likaså "hästskojare". Var bara otroligt noga med veterinärbesiktningen. Och komihåg, det ska vara en opartisk veterinär!!2009-01-30pernilla p gillar detta.Jo H :"Precis, gör en egen besiktning men egen veterinär "05-13 02:40sofia n :"min häst har oxå vattenskållor men det hindrar inte honom i ridning eller annat..bara rengöra!! "06-23 23:36Eva J :"Klart att hästar kan vara sjuka, men här är mer regel än undantag : ANLITA EN EGEN VETERINÄR INNAN KÖPET ÄR GJORT , kolla ALLT "06-26 10:59 -
Eva J skrev om Sandahl, Christina:
Ej att rekommendera!! Sjuka hästar. Säljer med vetskap om detta. Var försiktiga!2009-01-27pernilla p gillar detta.sofia n :"eva du har Jagat denne i 3 år och blivit polisanmäld för det så..din sida spyr juh dumheter "06-23 23:31Eva J :"Dt du skriver är lögn.JAG har INTE blivit polisanmäld!be my guest att tycka vad du vill om min hemsida.. "06-26 10:52Eva J :"Jag jagar ingen, har aldrig gjort , det är Tina som jagar alla som opponerar sig ..... "06-26 10:52 -
Nöjd m skrev om Sandahl, Christina:
SLUTA UPP NU!! Jag har köpt ett antal hästar av applahästar och är jättenöjd!Alla är röntgade UA och klinikbes. UA. Är tävlingsryttare och hästarna presterar mkt bra på tävling. Så vitt jag vet så har alla mina hästar pass och chip så stammen stämmer nog...2009-01-15sofia n gillar detta. -
Anna J skrev om Sandahl, Christina:
Oseriös handlare, ser ej till hästarnas bästa. När vi var där visade hon hästar som var MKT snoriga.2009-01-07pernilla p , Eva J gillar detta.sofia n :"Ja anna tänk att miljöombyte kan sätta fart på även hästars immunförsvar!! "06-23 23:32Eva J :"ja Sofia , så kan det vara , MEN man säljer INGEN häst förrän den är frisk!stall ska inte besökas om SMITTRISK "06-26 11:01 -
Karin R skrev om Sandahl, Christina:
Köp ej häst här, oseriös och anmäld till Jönköpings kommun för granskning. Säljer endast hästar i vinst syfte2008-11-17pernilla p , Eva J gillar detta.Jo H :"säljer inte alla hästföretagare hästar i vinstsyfte? Företagare=vill tjäna pengar? "05-13 02:42sofia n :"Japp det stämmer Eva J anmäler både till höger o vänster..med falska påståenden!! "06-23 23:33Eva J :"haha , bra försök , inget falskt anmält finns. "06-26 11:02