Finns inget så gôtt som en helt nyöppnad hamburgerrestaurang. Och när det står Max på skylten blir det ännu bättre.
Max i Enköping ligger lättillgängligt från E18 vid avfarten Enköping Norra, och fungerar äntligen som ett kvalitetsalternativ till den rätt vanskötta donken på andra sidan vägen.
Att man tror på sig själva är rätt uppenbart. Parkeringsplatsen ser ut att rymma dubbelt så många bilar som det finns stolar inne i restaurangen :-)
Som resenär och reseledare på en av fyra Swebus-bussar som hyrdes för att frakta folk till #sswc i helgen känner jag att Swebus är värda en övervägande bra reco.
Vår buss hade en förare som tog det lugnt, visste att kommunicera, såväl med oss som med ledningscentral och de andra busschaufförerna, som körde lugnt och säkert (ibland på småvägar runt trafikstockningarna) tog oss till vår destination i tid. Att vi kunde se att bussen bara drog 2,4 liter milen gjorde inte resan sämre. Bussen kändes plötsligt som ett miljövänligt alternativ!
Jag gillar verkligen det faktum att bussarna idag har eluttag vid varje plats (även om två uttag skulle vara bättre än ett) och att det finns trådlöst nät på bussarna. Just vårt fungerade inte riktigt som det skulle alla gånger och det drar ner betyget ett hack. (Men tack vare intruktioner lyckades vi åtminstone en gång få igång det igen, även om det svajade betänkligt. Troligen var det inte riktigt dimensionerat för 60 enheter.)
Buss känns plötsligt som ett bra alternativ igen.
Fantastisk ö mitt i det blekingska naturreservatet. En skärgårdsö som verkar kunna svälja hur många besökare som helst utan att det känns trångt.
Maten är tipptopp och personalen är lika engagerad, proffsig, vänlig och sanslöst serviceinriktad som naturen är överraskande.
Jag är jätteglad över att ha fått besöka ön och hoppas intensivt att kunna komma tillbaks igen.
Det enda som gör att vägkrogen i Brunstorp på något sätt är värd att omnämna är att utsikten från terassen är riktigt fin.
Men maten är sannerligen ingenting som någon enda människa blir glad över.
Kalopsen borde döskallemärkas, den "grekiska salladen" var en sanslöst torr couscous-grej med rätt smaklös fetaost, salladsbordet innehöll ingenting som smakade något...
Åk förbi, och stanna på Max eller donken i Jönköping istället.
När vi närmar oss Jönköping och minns den föga upplyftande gastronomiska upplevelsen att äta på Brunstorp Rasta-krog tar plötsligt en av de driftigare busspassagerarna initiativ till att övertala chauffören om en ändring i färdplanen. Vi väljer den Max-restaurang som ligger närmast E4 och ringer och förvarnar om att det strax anländer 50 galet hungriga campare i buss.
Och Max tar förvarningen på allvar. När vi anländer 15 min möts vi av en dubbelbemannad linje so trots att det redan är rätt mycket andra gäster i kön smidigt lyckas servera oss alla 50 på en halvtimme.
Det gjorde att åtskilliga resekamrater hann med att även beställa en lyxmilkshake. Fantastiskt goda!
En guld-Max helt enkelt! En extra toalett skulle knuffa upp betyget till en femma.
Omar och de riktigt sköna killarna från Il Forno längre bort på Fleminggatan har brutit sig loss och öppnat eget, och de har tagit med sig det bästa från menyn.
Jag har just avnjutit en Prezzomolo, en pizza med mozzarella, räkor, vitlök och bladpersilja. Sjukt stor och underbart smaskens.
Sonen tog en lasagne som serverades kokande het (ni vet när det fortfarande bubblar i tomatsåsen och parmesanosten som strös på efter att lasagnen kommer ur ugnen ligger och smälter framför ens hungriga ögon).
Jag tycker att de glada killarna på Papa & Razzi tillför en ny energi till kvarteret och önskar dem varmt lycka till även i höst när uteserveringen slutar att locka nya lunchätare.
Inte nog med att de hade det hårddiskkabinett jag var ute efter på hyllan och till ett mycket bra pris, de hjälpte mig dessutom att ta ut hårddisken ur hustruns kraschade HP och skruva in den i Kabinettet. Jag är toknöjd!
Även i övrigt så är Kjell & Co en butik som jag gärna går in i. När familjens tjejer ångestshoppar skor så går jag in och glädjeshoppar onödiga elektronikprylar. Dessutom prylar som funkar och som man har mycket glädje av länge!
Den slitna, skitiga, ja nästan förfallna lokalen borde ha avskräckt oss. Men minnet av goda snabbmatsupplevelser för 20-25 år sedan (när lokalen renoverades sist?) fördunklade omdömet.
Just nu känns magen tveksam och smaklökarna kvider vid tanken på det torra pitabrödet, den mjöliga falafeln och de halvvissna tomaterna.
Att de har mage att ta 15 kr för den cola man måste ha för att skölja munnen blev skillnaden mellan en tvåa och en etta.
Den gemytliga känslan från Grandpa har smittat av sig på caféverksamheten också.
Et Encore är ett lunchcafé med fransk känsla. Frankofont så det stänker med fransk sallad, fransk caféägare bakom disken, franska rätter och små franska godisar till kaffet.
Jag gillart!
Vapiano på Kungsbron är det senaste tillskottet i den stockholmska Vapiano-familjen. Jag gillar konceptet, jag gillar enkelheten och jag gillar denm blandade publiken.
Till Vaipano går man lika gärna om man är ett kompisgäng som ska ta några öl efter jobbet som om man är en familj som vill käka middag ute utan att ruinera sig.
Jag har besökt Vapiano på Kungsbron inte mindre än tre gånger den senaste månaden. Två gånger med kollegor/kompisar och en gång med familjen och jag börjar faktiskt tro att det som gör att konceptet vinner är det faktum att man har sitt personliga kort för notan.
Det fungerar som så att alla får ett personligt kort när man kommer in. Det gör att 11-åringen törs gå till baren och beställa en cola och det gör det superenkelt att bjuda på en omgång öl i baren utan att för den skull behöva stå för hela notan. Men vill man betala för hela gänget så funkar det också bra genom att man samlar ihop allas kort när man går.
Maten är OK. Pastarätterna kunde vara större men salladerna är väl tilltagna och antipastin är precis lagom.
Jag kommer att fortsätta att gå hit för prestigelösa möten där umgänget står i centrum.