FS Data
Sundstorget 252 67 Helsingborg
FS Data är en av Sveriges äldsta och mest välrenommerade webbhotell, domän- och serverleverantörer. Vi har bedrivit vår verksamhet sedan 1997 och blivit flerfaldigt prisade, bl a som Sveriges bästa webbhotell. Ledorden som gäller hos oss är: trygghet, teknik och miljö.
Vad tycker du om FS Data
Läs vad Recos användare tycker om FS Data
Daniel D skrev om FS Data:
Skaffade Raspberry Pi Colocation, gratis är gott. :)
Fick snabbt mejl med information om konfiguration. Efter ett par dagar var den uppe och snurrade utan problem.
Inget att klaga på, snabba svar från supporten.2013-04-30Jonathan S gillar detta. -
Tobias S skrev om FS Data:
Snabb och smidig support! Mailade och fick svar på 3h och allt var löst och bra förklarat i mailet.2013-04-30Jonathan S gillar detta. -
Daniel S skrev om FS Data:
Skaffade Raspberry Pi Colocation hos FS Data för någon dag sedan, IP uppgifter för konfiguration osv kom redan efter någon timme!
Trodde aldrig att det skulle gå så här snabbt, har ännu inte hunnit titta in hos dem och lämnat av min Pi men jag är säker på att det kommer säkert gå lika smidigt.
Snabb support och trevlig personal gör att jag kommer att flytta min VPS som i dag står hos annan leverantör till FS Data senare i år.2013-04-29FS Data svarar Daniel S:
Tack så mycket för det! Om du flyttar din VPS till oss så kommer vi givetvis att ta hand om den på bästa möjliga sätt likaså. Varmt välkommen som kund!
- Mvh Jonathan S 2013-04-29Jonathan S gillar detta. -
Johan S skrev om FS Data:
Har just skaffat mig FSDatas nya tjänst Raspberry Pi Colocation. Köpte min Pi förra veckan, confade den hemma, skickade in den i torsdags och idag, tisdag, är den uppe och rullar. Helt gratis!
Detta är nog första gången i modern tid jag säger något gott om ett företag. Tummen upp!2013-04-23FS Data svarar Johan S:
Tack för det! Roligt att din Raspberry Pi är uppe och snurrar. Hoppas du får nytta och glädje av den i vår serverhall.
- Mvh Jonathan S 2013-04-23Daniel D , Jonathan S gillar detta. -
Peter L skrev om FS Data:
Fick problem med familjens Wordpress blog ganska sent på kvällen. Kontaktade deras support och fick hjälp inom ett par minuter! En kvart senare och en del korrespondans så var allt löst. Mycket bra support!2013-04-22FS Data svarar Peter L:
Bra att det löste sig med bloggen och tack så hjärtligt för rekommendationen!
- Mvh Jonathan S 2013-04-22Jonathan S gillar detta. -
Carl S skrev om FS Data:
Har just flyttat alla mina WP-sajter till FS Data och har fått utomordenligt god hjälp av vänlig och trevlig support! :)
Dessutom visar man på stor förståelse för de problem jag har som amatör på området. :)
Mina hemsidor laddas också betydligt snabbare än förut, bara det!
Tack för all snabb hjälp så här långt!
Det är med stolthet jag satt en FS Data- banner på samtliga mina sajter!
FS Data - Sveriges bästa webbhotell!2013-04-08FS Data svarar Carl S:
Tack så mycket för det! Roligt att du uppskattar vår flytthjälp och att dina sidor laddas märkbart snabbare. Varmt välkommen!
- Mvh Jonathan S 2013-04-10Representant för FS Data gillar detta. -
2013-03-03
FS Data svarar Karin L:
Tack så hjärtligt! Vi ska göra vårt yttersta för att leverera så bra och hjälpsam support som möjligt!
- Mvh Jonathan S 2013-03-04Jonathan S gillar detta. -
Fatinha O skrev om FS Data:
Inte billigaste men absolut det bästa webhotellet. Stor flexibilitet och personlig service får gärna kosta litet extra !2012-12-21FS Data svarar Fatinha O:
Tack så mycket för de vänliga orden! Vi ska göra vårt yttersta för att fortsätta leverera så bra service och support som möjligt. :)
- Mvh Jonathan S 2012-12-21 -
Sandra S skrev om FS Data:
Har ALLTID fått den hjälp jag behöver och de är snabba på att hjälpa och personliga i att hjälpa just mig och mina problem. JAg kan verkligen inte mycket om hemsidor och sånt.. jag har 2st som jag har byggt själv.. men tekniken runt omkring fattar jag inte alls.. Fick hjälp när det skulle uppgraderas och fick hjälp med när jag glömmer ftp och varför saker hamnar konstigt vid uppladdning. Alltid bra service! Maila först och ring sen.... då kan de hjälpa dig utifrån vad man mailat om och kan förstå vad man menar lättare.. Skulle lätt säga till alla att välja FSDATA :D
Jag har varit kund sedan 1999!2012-12-07FS Data svarar Sandra S:
Tack så hjärtligt för de vänliga orden, de uppskattas väldigt!
- Mvh Jonathan S 2012-12-10Karin L , Jonathan S gillar detta.Karin L :"instämmer helt och fullt "03-03 12:02 -
Erik L skrev om FS Data:
Riktigt oseriöst företag tar bort synpunkter från sina kunder på Facebook när de inte passar. Tar de bort mitt så hur många andra missnöjda kunder mörkar de med?
Vi skickade in en skriftlig uppsägning till FS-Data enligt dreas egen uppmaning. När vi sedan kontaktar dem för att få bekräftat att de mottagit den skall de kolla det och återkomma men gör aldrig så. Inte bara 1 utan 5 gånger...
Sedan försöker de istället kräva oss på ytterligare pengar för att de "tappat bort" vår uppsägning!? Helt allvarligt...vad är det för dagis de driver?
De måste tydligen lura sina kunder för att tjäna pengar? Hur många gånger andra har också drabbats av bluffen "vi kan inte se att vi fått någon uppsägning"?
Man försöker inte på något sätt lösa saker och ting eller stå för sina misstag utan får bara till svar att "det bara är att betala".
VI har bestridit kravet till dem ett flertal gånger och hänvisat dem till att de kan göra en stämningsansökan till tingsrätten om det inte passar.
Svaret på det blev istället ett hot att trots bestridet krav lämna ärendet till kronofogden för att vi ska få en anmärkning.
Detta trots att detta direkt strider mot inkassolagen. Det verkar som att man helt enkelt tycker att det är bättre att ta lagen i egna händer och försöka skada de kunder som inte gör som de säger. Dvs direkt utpressningstaktik.
Är det fler som upplevt liknande problem så kontakta gärna mig för att diskutera en gemensam stämning gentemot FS-data. På det här sättet får man bara inte agera, dvs helt i strid med svensk lagstiftning och dessutom helt bedrägligt.
Vi avråder starkt alla från att ha något att göra med detta oseriösa företag.2012-11-15FS Data svarar Erik L:
Tack för din kommentar Erik.
Vi vill först och främst säga att vi aldrig tar bort några synpunkter från våra kunder, vare sig här på vår Facebook-sida eller i några andra offentliga forum. Facebook har dock haft problem med sina företagssidor de senaste månaderna och vi har fått meddelanden om kommentarer som vi själva varken har kunnat läsa eller besvara. Om ni har påverkats av detta så får vi beklaga det, men vi har som sagt aldrig själva tagit bort några kommentarer.
Vi har undersökt ert ärende och funnit att vår kundtjänst har agerat felaktigt i ert ärende. Ni skickade oss mycket riktigt en uppsägning enligt våra instruktioner, men den kom av okänd orsak inte fram och registrerades därför inte i tid. Detta ledde till en faktura för nästkommande period, vilket sedermera övergick till ett inkassokrav. Så här långt borde det aldrig ha fått gå.
Fakturan och inkassokravet är borttagna. Vi får be så hemskt mycket om ursäkt för vårt felaktiga agerande. Vi är på inget sätt omöjliga när det gäller uppsägningar och bestridande av fakturor, men i detta fall har den mänskliga faktorn felat. Detta kommer att följas upp ordentligt, så att något liknande aldrig sker igen.
Återigen, vi är hemskt ledsna för detta misstag. Vi kan dock garantera er att vi aldrig på något sätt, någonstans, tar bort några kommentarer. Synpunkterna från våra kunder är värdefulla och ger oss möjlighet att utvecklas och förbättras som företag. Stort tack för er kommentar här, vi hoppas att vi kan återfå ert förtroende i framtiden.- Mvh Jonathan S 2012-11-15 -
Petter B skrev om FS Data:
Beställde domän och e-posttjänst under en kampanj där detta var gratis. Registreringen av domänen var snabb, men sedan visar det sig att jag inte kan använda domänen till någonting innan "domänavdelningen" är tillbaka på måndag. Det finns inget sätt att peka domänen till en webbserver, eller att byta namnservrar. Räkna inte heller med att få några svar från kundservice under helger, om du inte ringer. Varför har man öppet för telefonsamtal under helgen men svarar inte på mail eller kundserviceärenden i sitt interna system? Och varför finns ingen från "domänavdelningen" på plats under helger?
Har du bråttom med att få igång din domän, välj Binero istället.2012-10-14FS Data svarar Petter B:
Under denna kampanj, där vi erbjuder ett gratis domännamn, så är domänen kopplad till en fullt fungerande e-posttjänst. Även om vi ännu inte erbjuder ett kundgränssnitt för ompekning av domäner (det är dock på väg att introduceras) så hjälper vi gärna våra kunder att peka om sina domäner via vår kundtjänst.
Frågor via e-post besvaras under helger, precis som frågor via telefon. Vår målsättning är alltid att ge så snabba svar som möjligt, oavsett när vi blir kontaktade.
Vi får givetvis beklaga om du inte känner att du har fått den tjänst som du önskade från oss. Detta är något som vi kommer att ta upp med vår kundtjänst likaså.- Mvh Jonathan S 2012-10-14 -
Fabian M skrev om FS Data:
Jag flyttade en sajt till FS Data men missade en faktura som kom via mail, det kom ingen påminnelse varken via mail eller brev. Helt plötsligt upptäckte jag att mitt konto var avstängt utan att dom meddelat mig varken via mail eller brev. Dessutom hade dom bytt ut min hemsida mot reklam för sina egna tjänster, och raderat min sajt. Dessutom har dom inte kvar någon kopia för att återskapa den. Jag skulle starkt avråda alla från att använda FS Data!2012-10-07FS Data svarar Fabian M:
Det är beklagligt att du aldrig fick våra fakturor. Vi skickar alltid ut fakturan via e-post, till samma e-postadress som man får sina användaruppgifter, med ytterligare påminnelser till samma adress. Dessutom skickar vi även påminnelser via vanlig post till angiven postadress.
I detta fall stängdes kontot av efter 4 månader, pga den obetalda fakturan. 2 månader senare blev vi kontaktade av kunden om detta. Nu är kontot återställt med hemsidan likaså. Vi hoppas att din framtida vistelse hos oss blir desto bättre.- Mvh Jonathan S 2012-10-14 -
Ronny T skrev om FS Data:
Underbart webhotell. Kunde sedan oerhört många år (10+ i skrivande stund) och allt bara... fungerar. Alltid.
Supporten är snabb och vänligt och väldigt enkla att ha att göra med.2012-10-06 -
Mikael B skrev om FS Data:
Vi har ett flertal konton hos FS Data. Och allt bara fungerar.
Dessutom har de en bra support som villigt hjälper till med våra ibland galna idéer.
// Mikael2012-08-17 -
Björn S skrev om FS Data:
För en person som söker one-click-install och en kontrollpanel som är lätt att förstå, är FS Data fel val.
För vi som inte räds att jobba i phpMyAdmin och som går med på att allt inte är som hos andra webbhotell, tycker att FS Data är rätt val.
Priserna för webbhotell är ungefär dubbelt upp jämfört med Binero, Loopia, Oderland etc. Det är dock fortfarande små pengar per månad om du driver försäljning via den hemsida.
Känslan jag får av FS Data är att det sitter kompetent personal vid spakarna. Det är inte så pedagogiskt alla gånger men det känns tryggt, det är vad som räknas.2012-07-24 -
Stefan N skrev om FS Data:
Har använt mig av FS Datas tjänster både privat och i företaget sedan 2007 och är över lag mycket nöjd kund. Som de flesta inom branschen har de drabbats av en del driftstörningar genom åren men alltid varit öppna med vad som hänt och service och support tycker jag har varit suverän!
Har själv driftat IT-miljöer med 1000-tals servrar i flera år så jag är väl medveten om de utmaningar som finns.
Keep it up!
/Stefan N.2012-04-22 -
Lukasz L skrev om FS Data:
Väldigt snabba servers, ännu snabbare support och det mesta går att lösa.2012-04-03 -
Serguei P skrev om FS Data:
Jag har testat många olika webbhotell och tycker om mest av de FS Data. Min webbsida ligger där www.blistar.nu och jag är nöjd.2012-03-22 -
Anders skrev om FS Data:
Jag har haft FSdata nu i ca 1 år och aldrig använt mitt konto då jag köpte det för en site som skulle läggas upp men som aldrig tillslut blev klar.
När jag sedan försökte säga upp abonnemanget så började krånglet, gick in via deras helpdesk system där du absolut inte kan göra något i form av uppsägning. När jag sedan skapade en såkallad Ticket i FSdata systemet så fick jag ett mail tillbaka från support som sa att jag måste säga upp det manuellt och att dom skulle skicka hem papper för uppsägning (jag hade betalt för 2 år men sa upp redan efter 1). Jag fick hem papprena vilket tog ungefär en vecka och skickade tillbaka papprena och sen var det tyst.
Ingen bekräftelse ingenting om uppsägning och jag tänkte inte mera på det. Sedan några månader senare så får jag en faktura på 0kr och tänker: varför får jag fortfarande fakturor från FSdata?
Mailade och fick inget svar.....letade upp min gamla ticket via mail och fann att det självklart var stängt (dock var jag inloggad redan). Öppnade därför en ny ticket och frågade om en bekräftelse på uppsägningen och det visade sig att det inte var uppsagt (hela 6 månader senare) och jag tillfrågades att göra om hela processen och sedan tog det stop i deras helpdesk system och fick inte något svar på 2 timmar.
Jag ringde då upp och nu är det enligt FSdata uppsagt och har fått det bekräftat...dock ligger det enbart i FSData Heldesksystem så dom kan ju plocka bort det hur som helst.....självklart har jag tagit skärmdump om det nu skulle strula iaf. FÖRÖVRIGT tillämpar FSdata en uppsägningstid på 3 månader vilket är under all kritik.
VILL DÄRFÖR UTFÄRDA EN VARNING för FSDATA då jag upplever att det är ett väldigt oseriöst bemötande av kunder samt att kundsupporten är under all kritik. Vill du dessutom ha 3 månaders uppsägningstid? Dom flesta andra webbhotellen jag har jobbat med utöver tillämpar en nästan direkt uppsägning.
Jag hoppas ni på FSdata tar till er av denna feedback och gör någonting åt ert förfarande för uppsägning, lägg upp uppsägningsblanketter via ert helpdesk så att man slipper vänta på ert "postutskick".
Det är livsfarligt när ett såkallat Online Företag ska använda sig av fysiska brev när ni tillämpar lösningar för webbhosting, epost etc.
Lös dessa problem och välkomnas in på 2000-talet2012-03-21FS Data svarar Anders:
Hej Anders,
Det är väldigt beklagligt att din uppsägning hanterades på detta sätt. Kan tyvärr inte se vad som har hänt, men rent generellt så kan man säga upp sina tjänster hos oss på två sätt: antingen genom att ringa in till vår kundtjänst och få en blankett hemskickad (så att vi kan bekräfta kundens identitet) eller genom att logga in i vår kundtjänst och säga upp direkt där.
Vi tillämpar mycket riktigt 3 månaders uppsägningstid. Vi fakturerar dock vanligtvis inte årsvis, utan kvartalsvis. Om man missar att säga upp i tid så är det därmed inte så farligt som om vi t ex hade fakturerat årsvis (vilket många andra webbhotell gör).
Oavsett vad, vi vill givetvis be om ursäkt för att du känner att din uppsägning inte hanterades korrekt. Detta är något som vi kommer att se över ytterligare. Vi hoppas dock att vi får möjlighet att erbjuda dig någon tjänst i framtiden, så att du kan basera en eventuell framtida recension på en faktisk användning av våra tjänster.
Jonathan Sulo, FS Data- Mvh Jonathan S 2012-03-27 -
Leffe skrev om FS Data:
Vi har ett företag som levererar hemsidor och specialanpassade onlinesytem till företag. FS Data har varit vår leverantör av dedikerade servrar i över 6 år och jag vill varmt rekommendera FS Data.
Deras support anser jag vara av absolut 1:a klass! De är alltid hjälpsamma, trevliga och kan snabbt hjälpa till när man behöver hjälp - till och med med sådant som egentligen inte ligger på deras bord!
Jag kan inte hålla med om att "det blir dyrare med tiden..." för oss har det varit tvärt om - Vi har fått nya, bättre och snabbare servrar och fler tjänster utan att våra priser har ändrats. Sen måste jag erkänna att jag inte har full koll på marknadspriserna, men för oss är heller inte kronorna det viktigaste, det viktigaste är att vi får en stabil tjänst och en snabb och behjälplig support när det behövs! Vi måste ju lova våra kunder en viss standard och driftsäkerket och det känns tryggt och lätt att ge den när vi har FS Data som leverantör. Jag ska också säga att vi tidigare har haft andra leverantörer men där har supporten haft riktigt stora brister, vilket gjorde att vi började se oss om efter en ny leverantör. Efter mycket gallrande flyttade vi över till FS Data - Och fortfarande idag - 6 år senare, är jag mycket glad över att vi gjorde det valet!
Så för att sammanfatta det hela... Vill du/ni ha en bra och stabil leverantör som man kan lita på - Välj FS Data!
Sen ser jag att det är reaktioner på FTP över SSH - att man kan "få tillgång till alla konton..." och det är inte sant, i alla fall inte på Linuxservrar! Visst kan man navigera runt men man får INTE access till andras data, och detta är heller inget unikt för FS Data - det funkar så på alla Linuxservrar. Visserligen kan man "jaila" en vanlig FTP till vissa mappar men det medför å andra sidan ofta andra och större säkerhetsproblem. Jag tror det är en av de mest diskuterade och frågade sakerna, det med att de flesta tror att man kan "komma åt allt på servern"
Med vänlig hälsning Leffe2011-11-07 -
Stefan J skrev om FS Data:
Hej !
En bristfällig säkerhet och omfattande kontakt med support dessutom dyrare och dyrare ju längre du har haft webbhotellet , min webbsida blev nerlagd efter en länk som tydligen gav dem orsak . medlemmar på e-forum rekommenderade inte det tack vare bristfällig support , Ftp-hanteraren filezilla med ftps:// gav tillgång till samtliga konton på webbhotellet .
LOL.2011-11-01FS Data svarar Stefan J:
Tack för din kommentar Stefan, det uppskattas verkligen. Det är dock några saker vi vill förtydliga.
Våra tjänster blir inte dyrare med tiden. Faktum är att vi har väldigt många kunder med äldre priser/tjänster. Det är dock fritt fram att uppgradera till våra nya tjänster/priser om man så önskar det.
Det är inte heller möjligt att få tillgång till samtliga konton hos oss via FTP/FTPS. Vid inloggning via FTP/FTPS kan man navigera utanför sin hemkatalog och lista hemkataloger för andra kunder på samma server, dock utan möjliget att se vilka dessa kunder är eller på något sätt påverka deras hemkataloger/data.
Nu nämner du inte vad du publicerade för länk, men om man publicerar material som påverkar våra tjänster negativt så agerar vi skyndsamt för att skydda övriga kunder. Vi tar givetvis även upp en dialog om detta med berörd kund.
Vår support har som mål att alltid vara både skyndsam och hjälpsam gentemot våra kunder. Om vi inte har levt upp till dina förväntningar så får vi givetvis beklaga detta. Dina kommentarer hjälper oss att bli allt bättre.
Vi hoppas att du kan ge oss en chans till så småningom, så att vi får möjlighet att erbjuda dig lika bra tjänster och support som ett flertal andra personer vittnar om här på Reco.se.- Mvh Jonathan S 2011-11-01Stefan J svarar FS Data :Hej fsdata ! Konstigt att ni inte svara på mina förfrågningar varför ni lade ner sidan https://www.stefankurtjohansson.se/ Då ? Det kan ni gärna kommentera nu om ni vill ! http://50.23.31.227/www.stefankurtjohansson.se#server
Stefan J svarar FS Data :FS Data svarar Stefan J:
Det angivna kontot är avstängt pga obetalda fakturor. Vi besvarar gärna eventuella förfrågningar om detta via vår kundtjänst: http://fsdata.se/kontakt
- Mvh Jonathan S 2011-11-02Hej fsdata. Då bör ni nog svara på mina förfrågningar då via mail , varför det är avstängt , men det har ni inte gjort. Utan kommunikationen är tydligen från detta ställe. Dåligt.
Stefan J :"Hej. På denna sidan skulla ni svara inte via någon länk från mitt e-post program. Vänligen. "11-02 08:09 -
Staffan P skrev om FS Data:
God kvalitet, kanske lite dyrt, men har fungerat bra vilket är värt pengarna.2011-11-01 -
Gunnar E skrev om FS Data:
Har anlitat FS Data i många år i olika sammanhang, och har FS Data som leverantör även idag i allt jag sysslar med. Servicen är bra och allt funkar. Det är det viktiga. Priserna kunde vara lägre då det är föreningar jag jobbar med, men men.2011-10-27 -
2011-10-26Jonathan S gillar detta.
Stig J skrev om FS Data:
Bra och snabb service, trevlig personal och hög standard... det är därför jag har valgt att lägga mitt webbhotell i FSDatas vård!2011-05-10Jonathan S gillar detta.