Per skrev om Svensk Fondservice AB :
Här om dagen damp det ner ett kuvert från premiepensionsmyndigheten med en personlig kod för att hantera mina fonder, jag har INTE beställt detta.
Nästföljande dag, får jag ett brev från Svensk Fondservice, som förklarar följande att "Vi är glada över att du gett oss förtroendet att förvalta din premiepension. Vi vill påminna dig om att vi tyvärr saknar din korekta PPM-kod från Pensionsmyndigheten vilket innebär att vi inte kan förvalta din premiepension. Därför har en ny kod skickats till dig från Pensionsmyndigheten. Det är viktigt att vi får din kod så snart som möjligt." .... och så fortsätter brevet med att beskriva alla alternativ man ska lämna koden till dem på.
Jag har personligen INTE varit i kontakt med dessa muppar, jag har ingen privat telefon att nås på ens (den har varit avstängd i månader). Just nu överväger jag att polisanmäla detta bedrägeriförsök, jag tycker det är mycket otrevligt. Jag känner att min integritet är kränkt, de gick verkligen över gränsen,det är därför jag vill varna alla andra här (tack google att ni gör denna information lättillgänglig). Fattas bara att de försöker skicka falska fakturor också, men då går jag till pressen.2012-03-07Svensk Fondservice AB svarar Per:
Hej Per,
I förra veckan gick det ut ett felaktigt brevutskick från Svensk Fondservice AB. Utskicket var menat att enbart nå de kunder som Svensk Fondservice har diskretionärt avtal med och där kundens pin-kod saknas eller är ogiltig. På grund av ett fel vid importen av adressater så råkade utskicket även nå de kunder som tidigare haft kontakt med Vecta Fond & Försäkring (som fusionerade sin verksamhet med Svensk Fondservice i augusti 2011).
Vi har skickat ut ett nytt brev med A-post till de berörda kunderna med en förklaring till det inträffade. Vi har även lagt upp information på hemsidan.
Vi ser givetvis allvarligt på incidenten och gör allt vi kan för att så snabbt som möjligt nå ut med ny information till de berörda.
Vi ursäktar oss för det inträffade. Ni är välkomna att höra av er till mig vid frågor.
Med vänliga hälsningar,
Christian Pettersson Klagomålsansvarig- Mvh Christian P 2012-03-12