Anders B skrev om Ride Media Group :
För mig har Ride Medias tjänster gett en placering på förstasidan och redan efter ett par veckor fick jag in kunder som mer än väl betalade tillbaka de pengar jag investerat hos dem. Det känns därför väldigt konstigt - och tråkigt - att läsa omdömen som ”bedragare” och ”blufföretag” när det inte alls stämmer överens med bilden jag har. Sökmotorbranschen är en smutsig bransch, full av fula fiskar, det är inget att sticka under stol med. Men det finns schyssta spelare, till exempel Ride Media, som vill hjälpa sina kunder och därför känner jag att jag vill ge mig in i debatten när jag läser saker som inte alls stämmer.
Det du som företagare köper av Ride Media är i mitt huvud konsulttjänster och kunskap – precis som när du tar hjälp med din bokföring, koppla ditt företags nätverk eller kontorets städning. Tjänster som du inte har tid med, lust med eller helt enkelt inte behärskar lika bra som experter. Och när det gäller företagsprofilerna på Google är det helt klart skillnad på en registrering och en registrering. Att som lekman gå in och fylla i uppgifterna efter bästa förmåga helt utan kunskap ger naturligtvis inte ett lika bra resultat som när ett proffs gör sitt arbete. Det gäller den här typen av tjänst precis som det gäller andra tjänster du som företagare tar hjälp med. Blir den hemsida som du knåpar ihop själv lika bra som den som en webbyrå gör till exempel?
Google premierar också den som gjort jobbet ordentligt framför den som bara gjort något hafsigt – placeringarna är inget slumpartat lotteri, det kan vem som helst läsa sig till på nätet. Och jag är i alla fall beredd att betala för att någon ska göra ett bra jobb för min räkning istället för att chansa på att det jag själv kan få till ska ge det resultat jag vill ha. Och jag har heller ingen lust att sätta mig och lära mig alla knep bakom en bra optimering bara för att spara ett par tusenlappar. Den tiden lägger jag hellre på att jobba med det jag är bra på.
Men när jag läste det som Therese skrivit – trots att jag inte vill lägga alltför mycket vikt vid vad en representant för sökbranschen säger om en annan - började jag fundera och bestämde mig för att själv ta reda på den verkliga sanningen. Därför tog jag kontakt med Google och frågade om de har något emot att företag som Ride Media hjälper andra företag med begränsade kunskaper inom sök med deras registreringar i branschregistret.
Svaret jag fick var att Google inte har några som helst problem med det utan tvärtom är glada att registreringarna i deras register får så hög kvalitet som möjligt. Det gynnar både dem och de som använder deras sökmotor. Och om Google själva inte ens har något emot att Ride Media säljer dessa tjänster, och dessutom levererar betydligt mer än sina konkurrenter vad jag har kunnat förstå, förstår jag inte varför någon annan heller ska ha det.
Marknadsföring kostar pengar, men jag ser det som en investering än som en kostnad att ta hjälp med detta. Och som sagt så har de nya affärerna jag fått in via Google gett betydligt mer än det kostat. Sammanfattningsvis rekommenderar jag varmt Ride Media och deras tjänster om du vill synas bra på Google.2012-04-04Therese R :"Svaret jag fick från Google var "Tack, vi snubblar tyvärr på en hel del oseriösa företag.. Jag ska föra vidare klagomålen internt" "04-26 20:17lena h :"Jag är ÖVERTYGAD om att du jobbar på Ride Media Group... "09-26 21:46