feedback company
Hej, är du ny på sajten? Eller har du bara glömt att logga in? Klicka här för att komma in i värmen
Senaste händelser
Tobias H skrev om Pizzeria Salladsbar Amigo
2009-04-07
Tobias H skrev om Småa
    Tobias H skrev om B.A.R. :
    Kärlek till mat och råvaror (du väljer själv råvarorna till din mat som om du vore på en saluhall)! Egen ale! Trångt och stimmigt ... men på ett bra sätt! Industrilokalkänsla ... men ändå ... trevligt och gemytligt!
    Tobias H skrev om Lydmar Hotel :
    Skönt avslappnad miljö, trevlig personal och magiskt god entrecote (i mycket väl tilltagen portion) ... och hotellrummet lika trevligt snyggt.
    Tobias H skrev om Barnskospecialisten i Stockholm AB :
    Köpte två par skor idag och fick fenomenal hjälp och kunnande! De mätte fötter och skor och berättade hur de tänkte när de valde storlekar så att de räcker över en vinter (dvs. för ett barn som trots allt växer så att det knakar). Sonen fick testgå och expediten kollade så att allt såg bra ut och att vristen hade tillräckligt med plats etc.

Sammanfattningsvis: Jag har nog för sista gången köpt skor från någon ointresserad person på Din Sko, Stadium, Nilsson etc. Det finns bättre hjälp att få och prislappen är i stort sett samma.
    2009-09-23
    Tobias H skrev om Gaso AB :
    Gaso AB hjälpte oss att under 11 dagar bygga om vår vindsvåning. De två hantverkare som vi då hade hos oss var 110% dedikerade till enbart detta projekt och körde fokuserat från tidiga morgon till sen kväll, sex dagar i veckan! Man skulle kanske tro att denna intensiva närvaro skulle kunna upplevas besvärande - tvärt om - hantverkarna var mycket diskreta (i synnerhet i den tidiga timmen) och höll löpande ordning och rent på "arbetsplatsen". Resultatet då? Ja, kort och gott kanonbra.

Extraplus till attityden som genomsyrade hela projektet: "Inga problem, det fixar vi!".

Dessutom roligt att få se stolta yrkesmän som verkligen såg ut att gilla det dom gjorde och föreslog när saker och ting kunde göras bättre än vad våra lekmannamässiga planer räckte till. Inte det vanliga (pust och stön) "fy fan, nu måste man jobba på en jävla vindsjävel igen".
    2009-08-27
    Tobias B gillar detta.
    Kostar det så smakar det ;) "
    08-27 13:09
    Tobias H skrev om 32 Rum & Kök AB :
    Här serveras riktigt bra lunch (säkert annat också, men det har jag ingen erfarenhet av) på mysig uteservering (ett trädäck med segelduk som solskydd). Sköna stolar och fåtöljer. Mycket trevlig och tillmötesgående personal. Bra musik från utebaren ... en helt vanlig lördag vid 12!. Inte billigt men gott. Rekommenderas!

2009-08-19
    Tobias H skrev om Gourmet Grön :
    Ramlade in på sen eftermiddag (den tid då många restauranger säger att det är "stängt mellan lunch och middag") igår och blev trevligt bemötta. Eko-attityden genomsyrar detta ställe 100% utan att bli präktig och Mulle. Vi åt båda en Caesar-sallad med gränslöst bra drag i parmesanen (men tyvärr alltför dressingdränkt romansallad). Till detta en organisk öl från St Peters: http://www.galatea.se/Engelskol.aspx

Mycket gott och ett trevligt ställe!
    2009-06-27
    Tobias H skrev om Bockholmen Hav & Restaurang :
    Supertrevlig och gemytlig (läs: småtrång) restaurang med snabb och okonstlad service och ett härligt läge. Vi åt "Fläsksida från Rocklunda gård som myst i ugnen i 12 timmar" ... vilken var mycket god ... men kändes förvånansvärt julkryddad (vilket vi förvisso borde insett när vi läste "mormors kryddskåp" på raden under (det finstilta s.a.s) i menyn) och inte direkt något som passar på en meny i vårtid. Vårt eget misstag kanske.

Vi kommer hursomhelst tillbaka inom kort ...
    2009-06-12
    Tobias H skrev om Nagoya Sushi :
    Trångt litet sushi-hak (som nu också i liten omfattning serverar thai). Helt ok sushi och yakiniku.

De serverar också olika varianter av bentolådor. Dessa är omfattande och som en konsekvens ganska högt prissatta. Gyosan pendlar mellan klart bra till knappt stekt och degig. Riset pendlar mellan bra och grötigt ... men alltid helt smaklöst (helt utan salt).

Hursomhelst. Inte så tokigt om du vill ha en rejäl bentolåda på Kungsholmen.
    2009-05-07
    Tobias H skrev om Pizzeria Salladsbar Amigo :
    Takeaway är ditt enda val under lunchtid (då lokalen är trång och välbesökt) om du inte vill ha folk som sitter i ditt käk medan du äter. Sjukt stora kebabbrullar som är ok. Har ätit bättre pizzor.
    2009-04-23
    Tobias H skrev om Trygg-Hansa Försäkrings AB :
    Personal/handläggare är förvisso bra/trevliga att ha å göra med ... men bolaget har en del elaka upplägg som är lätt att bli lurad av.

Bland annat erbjuder gravidförsäkringen att barnet är försäkrat första 6 månaderna. Så här står det på deras webbplats:

"Därför vill vi göra det enkelt för dig genom att erbjuda ett bra försäkringsskydd som gäller under graviditeten, under förlossningen och under barnets första sex månader. Lite extra trygghet på vägen helt enkelt. "

Detta kan ju låta som en bra deal/idé ... men så är inte fallet. Sex månader är precis tillräckligt mycket för att eventuella sjukdomar och problem som ditt barn har skall hinna visa sig. Detta gör att när du skall teckna en ny försäkring efter 6 månader så gör Trygg-Hansa ansvarsfriskrivningar (dvs inskränkningar i försäkringsskyddet) för en rad saker som uppdagats hos barnet under dessa 6 månader. Den hälsodeklaration som man då skriver på är löjligt utformad. Bland annat frågar dom om barnet någon gång har haft blöjirritation ... vilket naturligtvis alla barn har haft under en 6-månadersperiod. Detta så att de kan inskränka skydd vad gäller hudsjukdomar.

Det som låter som en bra deal är helt enkelt ett elakt och slugt sätt för Trygg-Hansa att slippa försäkra sådana som eventuellt skulle vara i behov av en försäkring. Skräp.

Det du istället skall göra är att minuten efter barnet är fött teckna en trygga barn-försäkring.
    2009-04-22
    Patrik E , Mikael N , Gustaf B gillar detta.
    Det finns ju en försäkring som är HELT GRATIS, hur ska man kunna förlora på att ha den försäkringen menar du? "
    09-14 22:31
    Informativt. "
    05-11 08:59
    Tobias H skrev om Apoteket (publ), Apoteket Pelikanen :
    Trevlig personal och sällan långa köer. Oftast ledigt på den näraliggande parkeringen varför det här är ett snabbt ställe om man snabbt vill plocka upp medicin.
    Tobias H skrev om Småa :
    Jag och min familj bor i ett av de områden som Småa byggt, nämligen det i Spånga/Sundby: http://starturl.com/sundby

Vi är helt klart nöjda med hur hela köp-/bygg-/besiktnings- och inflyttsprocessen gick till och Småas roll i det hela. Dessutom var vi förvånade över de omfattande frihetsgraderna vi som köpare hade vad gällde att påverka hur just vårt hus skulle bli. Exempelvis var det inga problem att gå utanför den digra tillvalslistan och exempelvis välja en annan typ av parkett (skall dock sägas att inte allt gick att ändra på).

Ambitionen med hela området/bygget verkar varit högt ställda och resultatet är därefter. Bäst av allt är den oinredda vind som varje hus försetts med ... isolerad, med el vatten och avlopp uppdraget. Med enkla medel kan alltså ca 50 kvm extra läggas till.
    2009-04-07
    Tobias H skrev om Dennis Kött AB :
    Spångas pärla för alla som gillar att laga mat ... Dennis har alla varianter av kött; nöt, kalv, lamm eller fläsk, hängmörat eller rökt eller med en rejäl fettkappa. Alla tänkbara delar i alla tänkbara prisklasser. Och egen korvtillverkning. Annat jag såg i butiken: Såser, kryddblandningar, rotsaker och fina oljor. Oj vilken kärlek till mat detta ställe utstrålar!

Jag var dit första gången igår och köpte den bästa entrecôte (hängmörad och fint marmorerad) som jag någonsin tillagat. Fick dessutom goda råd om hur jag bäst skulle tillaga den!
    2009-04-04
    Tobias H skrev om Restaurang Flamman :
    Mycket trevlig restaurang med bra fördrinkar, goda viner, och mycket bra mat! Råvarorna är till stor del lokalproducerade (dvs fångade / odlade / uppfiskade etc.). Liten varning för de aningens stora rätterna. Efter vår fenomenala men ack så stora förrätt ... var det tufft att komma igenom varmrätten.

Stark fyra!
    2009-03-29
    Tobias H skrev om Mio Barkaby :
    En av de mest röriga Mio-butikerna jag besökt. Alltid massa ouppackade varor i kartonger som kantar ens väg genom butiken. Vad värre är: Inte en låda som går stänga eller en dörr som hänger rakt på de möbler som visas upp i utställningen. Detta samtidigt som personalen står vid i klump vid informationsdisken och snackar hela dagen. Här tappar man helt enkelt sugen att handla något överhuvudtaget.
    2009-03-13
    Tobias H skrev om Folktandvården Spånga :
    Vi har faktiskt positiva erfarenheter av folktandvården i Spånga. Har varit där två gånger med min son (efter en incident på förskolan) och den tandläkare vi träffade då var både omsorgsfull och mycket duktig på att få sonen att känna sig trygg ... dvs få honom att vara tillmötesgående trots att tandläkaren skulle in och känna på tänder/tandkött/läpp som både blödde och gjorde ont.
    2009-03-05
    Tobias H skrev om Bee's Thaifood :
    Snabb & billig Thai med väl tilltagna portioner och helt ok smak! Men de skulle lätt kunna få fler sittande gäster med lite smartare placering / möblemang.
    2009-02-20
    Tobias H skrev om DubbelW :
    Bra kaffe. Bästa lunchhaket i västermalmsgallerian (säger iofs ingenting eftersom konkurrensen är nära noll). Mycket barnvagnar. Men ärligt talat: ca 30 kronor för en macchiato to go är inte prisvärt.
    2009-02-16
    Tobias H skrev om Spotify :
    Makalöst tight tjänst. En sekund mellan tanke/association och strömmande musik (i tillräckligt bra kvalitet) ur högtalarna. Lovely.

Självklart är det här framtiden. Spotify tar bort den abstraktion av data som aldrig behövdes: "den digitala filen". Rätt abstraktionsnivå är: "låt". Jag menar ... vem f-n är intresserad av filer och säkerhetsbackup etc. när allt man egentligen vill göra är att lyssna på musik.

Konsekvens: iTunes och liknande tjänster bör se upp. De kommer aldrig kunna fortsätta sälja digitala 1010011001...1100110-filer för 9kr st till den stora massan som egentligen bara är ute efter att lyssna på musik.

2009-02-13
    Tobias H skrev om Skandinaviska Enskilda Banken :
    Hmm. Har trivts bra under mina år som SEB-kund, men något är underligt med detta kontor. Tyvärr kan jag inte säga annat än att det verkar som att de som är anställda (iallafall de som servar småföretagsärenden) inte har förstått att de alltid skall tänka på kundens bästa ... samt ha insikten om att kunden inte alltid har kunskapen att ställa exakt rätt fråga.

Två gånger har banktjänstemän på detta ställe "hjälpt mig" genom att tyvärr göra ordagrant det jag (outbildat) bett om. Två gånger som de istället hade kunnat svara: "ok, tänk på att om du gör så här istället får du bättre ränta på ... osv". Dvs. agera rådgivande.

Borde jag skylla mig själv som inte säger exakt vilken av bankens alla produkter jag ville ha? Kanske. Kanske inte. Vad som är intressant är att när jag besökte ett annat SEB-kontor reagerade tjänstemannen där och frågade: "Men varför i hela friden har dom givit dig en produkt X. Du har ju ränta på produkt Y utan någon extra kostnad. Det här är ju helt galet.".

Den långsiktiga relationen till sina kunder måste gå före korta intäkter.
    2009-01-20