• Populär

Tallink Silja

18 recos

tallink-silja
Företagspresentation

Kryssningar och sparesor med Tallink Silja till Helsingfors, Åbo, Tallinn och Riga.

Kontaktinformation

08-6663330Södra Hamnvägen 50 A
115 41 STOCKHOLM

www.tallinksilja.se

hotel-oden

Reco tipsar om vår sponsor

Hotel Oden

Linnea L Linnea L:  Jätte bra läge, super trevlig personal. Fick bo i en av de ny designade rummen, jätte fina och anourlunda. Kommer tillbaka. Läs mer

1. Rekommendera
2. Betygsätt

Läs vad Recos användare tycker om Tallink Silja

2010-08-20

"Handla hemma istället"! Ärligt mannen, hur räknar du? Vi tar Blå Absolut tex. Bolaget: 239 kr flaskan; Silja: 215 kr flaskan. MEN! Bolaget har 70 cl flaskor medan Silja kör med literflaskor. Alltså: Bolaget 341.42 kr/liter och Silja som sagt 215 kr/liter. Skillnad: 126 spänn eller 37%!!!! Fortsätt för all del att sponsra Systemet om du nu tycker att du gör en så bra affär, men till alla andra som åker båt eller annars åker på charter el dylikt: Köp ALLTID hem ett rör eller 2 från Arlanda eller båten eller motsvande, eftersom förtjänsten ligger i priset i allmänhet och i flaskstorleken i synnerhet!

John M
John M

Henrik J :"
Beror på vad man köper. Köper man bara sprit kan man nog spara en slant. "
08-20 12:55

2010-08-08

Första och sista gången jag åker med Silja. Jag och min flickvän åkte till Helsingfors med bil. Silja Serenade på vägen dit och Symphony på vägen hem. Båda dessa båtar är väldigt gamla och slitna och i allmänt dåligt skick. Vi hade C hytt. På Serenade var hytten så äcklig att vi nästan inte kunde vara i den. Inredning från tidigt 90-tal som aldrig ser ut att ha renoverats på något sätt. Toaletten gick att använda, men duschen var så äcklig att vi inte ens övervägde att använda den, varken på vägen dit eller tillbaka. Papperskorgen var inte tömd, och hytten var bara allmänt äcklig. Hela C-däcket luktade sjö och kiss (på Serenade). Symphony var något bättre, men i stort sett samma. Allt är väldigt, väldigt slitet och smutsigt. Tycker nästan synd om de som städar C-hytterna. Sen är det en annan sak - priserna. Själva biljetten var dyr nog, tror vi betalade ca 3800 kr totalt (2 personer, C hytt, med en bil). Sen är allt annat på båten jättedyrt också. Undermålig frukostbuffé för 10 euro per person. Torra mackor för 4 euro. Äckligt kaffe för 2 euro. Man känner sig helt rånad när man tittar på sitt kontoutdrag och ser vilja otroliga överpriser de tar för precis allting. Visst, Euron är nog en bidragande orsak, men ändå. Tax free:n är bra, men ärligt talat kan du lika gärna handla hemma istället, för så mycket billigare är det inte. Jag lyckades få några timmars sömn på vägen tillbaka, bara för att bli väckt kl 4 av ett fasansfullt oljud när båten stannade i Mariehamn. Det lät verkligen som om någonting höll på att gå sönder totalt, väldigt obehagligt när man ligger i en liten och allmänt ogästvänlig C-hytt, under vattnet. Detta oljud höll på i säkert en halvtimme. Min flickvän blev väldigt rädd av detta. En annan sak som jag bara måste nämna är hur "slappt" allt kändes vid incheckning etc. Det enda dom kollar när du kör på är din biljett. Ingen ID-kontroll (min flickvän är t.ex. inte svensk medborgare - borde inte hon behöva visa upp sitt pass?). Ingen kontroll av ditt separata boardingkort för bilen - varför ha det då? Sen när du kör av så är det heller ingen kontroll av någonting överhuvudtaget. Ingen kollar vem du är, ingen kollar hur mycket sprit/tobak du har med dig. Du kör rakt in i landet utan några som helst förhinder. Visst, bekvämt, men märkligt. Allt var inte dåligt dock. Personalen var ganska trevlig, och det gick bra att prata svenska med alla. När vi bokade resan fick vi ingen returresa av någon skum anledning, men det fixades snabbt på telefon av deras kundtjänst. En liten fördel med Silja mot Viking Line är att Silja är mer "familjevänligt", dvs inte alls lika mycket berusade människor och stök. Nästa gång jag åker till Finland så tar jag flyget, inget snack om saken.

Henrik J
    Henrik J

Status: 26

2010-05-04

Man skall nog skilja på Silja och Tallinks färjor. På Silja är det mesta perfekt som mat, service, trevlig personal etc. Har åkt många gånger så jag vet. Vill man ha det lugnare åker man må-tor....fest Fre-Sön. Är mycket nöjd med mina resor.

Peter H
      Peter H

Status: 20

2010-02-09

Aldrig i mitt liv har jag känt sådan förnedring som när vakterna beslagtog vår mat innan vi fick kliva på båten. De tog bröd, pålägg, sallad, godis, läsk, juice och annat till ett sammanlagt värde av drygt 400 kronor och vi fick ingen möjlighet att återfå det efter det att resan var slut. Om regeln om att man inte fick ta med mat på båten var utannonserad någonstans i deras bokningssystem så var det väl dolt, för det låg ett berg (!) av mat på golvet som andra passagerare tvingats lämna ifrån sig. När vi frågade vakterna om varför vi inte fick ta med oss vår mat ombord så mumlade de svepskäl om hygien, men det är alltför uppenbart att det bara rör sig om att de vill sälja mer på båten. För oss yngre människor med sämre ekonomi så är det inte en hållbar lösning att köpa bufféer för drygt 200 kr per person och tillfälle samt taxfree-mat och snacks till överpriser, så vi tvingades tillbringa hela resan utan mat.

Om informationen var tydligare hade jag inte reagerat lika kraftigt. Som det är nu så kommer jag aldrig mer att åka med Silja och jag tänker sprida min historia till så många som möjligt.

Emil W
        Emil W

Status: 4

Nikke L gillar detta.
        Benjamin N :"
        +1 det är absolut kasst att åka på kryssning med silja och deras otrevliga finska anabola bulldogs. "
        02-11 11:11
        Väx upp Emil W..../P "
        04-19 13:59
        Emil G :"
        Men res inte då med något rederi utan du kan åka buss för dem tar mat ombord. "
        04-23 23:14

2010-01-04

Skrämmande taffligt .. och de där mackorna.. sitter fortfarande som en klump i halsen på mig. Hur kan man stänga ner alla butiker och alla restauranger mellan klockan tio och halv fyra på dagen?? Jag höll på att svälta ihjäl... därav den där torra ostmackan från gårdagen eller förra veckan... aldrig, aldrig mer!!!

Willemo L
          Willemo L

Status: 3

Peter H :"
          "Jag höll på att svälta ihjäl"......ha ha ha den var rolig. Du har ingen aning om vad svälta är. /P "
          05-04 12:04

2009-12-18

Har åkt några resor med Tallink Silja. Tyvärr skiljer sig Tallink och Silja fartygen ganska mycket. Silja har bättre service än Tallink. Men alla fartygen är mycket fräscha och inget spring i korridorerna nattetid. Priserna ligger lite för högt. Men kan ändå rekommendera en resa med TallinkSilja.

Jeppe A
            Jeppe A

Status: 12

2009-12-16

Tallink (vet inget om silja) är USLA på kundservice. Vi bokade en konferens och blev riktigt dåligt bemötta och personalen ljög om vad de personligen tidigare lovat.

Jan A
              Jan A

Anneli W gillar detta.

2009-11-18

Att service och bemötande på Tallinks båtar är under all kritik är väl knappast nyheter för någon. Men det mest skrämmande är besättningens bristande språkkunskaper. Inte ens i informationen talas eller förstås engelska, än mindre svenska. Vad händer vid ett haveri då endast de estniska/lettiska passagerarna förstår besättningens instruktioner? Skrämmande tanke!!

Anneli W
                Anneli W

Emil G :"
                När en olycka sker så sätts en aktiv högtalare på och berättar både på svenska, engelska och estniska så du ska inte känna dig osäker. "
                04-23 23:16

2009-04-25

tallink silja är pinsamt dålig. Det såg inte ut som att någon hade städat på några månader. Hytternas dörrar var insparkade i hörnen, maten var dålig, personalen bedrövlig (fanns vissa undantag). Det som kallades "karibean theme" var en lettisk tjej utan några som helst språkkunskaper som stod i en sambaliknande klänning och drog lotter som ingen ville köpa. sjuka priser jämfört med vilken skit man fick. torra mackor med en kasslerbit (?!)i kostade 59 spänn!!! Helt otroligt! Blev slagsmål under kvällen. 5-6 killar sparkade ner varandra och en lämnades medvetslös och blodig på golvet. inte en vakt så långt ögat kunde nå. jag menar det var inte mycket folk på båten. Då känner man ju ändå att vakterna kanske ska försöka hålla sig lite centralt - men icke...! Först efter 6-7 min kom det 3 vakter gående långsamt och brydde sig inte direkt om mannen som låg på marken och blödde. På kvällen stod "misshandlarna" utanför våra hytter och jag som tjej kände direkt att det här går åt helvete. Dom började taffsa och jag sa ifrån och skyndade mig in i min hytt. Där stannade jag resten av kvällen. Jag vågade inte gå ut därifrån och jag sov nästan ingenting de två nätter som vi spenderade på Regina Baltica. VILKEN SKIT!

ellen f
                  ellen f

Anneli W gillar detta.
                  Emil G :"
                  Ett tips ta hyttelefonen och kontakta receptionen och säg att det är nödsituation och då jäklar så kommer det väktare springande. "
                  04-23 23:19

2009-04-03

Åkte ToR till Riga, tackolov var det ingen nöjestripp utan för att jag inte hade råd att flyga. Men med facit i hand är Tallink ALDRIG mer ett alternativ. Märklig personal, öststatskänsla, sämsta maten jag ätit på länge, ockerpriser och Taxfreen under all kritik. Varför betala nästan lika mycket som du gör på Bolaget??

Anna R
                    Anna R

Emil G :"
                    Om du inte åker förbi Åland så ingen taxfree och besättningen kommer ifrån Estland/Lettland. "
                    04-23 23:20

2009-03-04

Resan blir oftast vad man gör den till men förutom ev. glada resekamrater så finns det inte så många plus över till Tallink. Personalen är överlag väldigt otrevliga och nonchalanta, deras s.k. "25h bar" är bedrövlig och det finns knappt någon ätbar mat alls om du inte i förväg beställt buffé. Bättring från Tallinks sida!

Calle L
                      Calle L

Status: 19

2009-01-20

Silja Galaxy har serveringspersonal som stöter på gästerna och ger ut sitt telnr. och ber att de skall ringa upp, så att de kan träffas. Han (servitören) stöter på tonoringar.Så Galaxy är bara äckelpersonal. Hälsn. Karina & Marie

Karina P
                        Karina P

Emil G :"
                        Jobbade förrut där och nej det finns ingen äckelpersonal men visst fick vi hot av ungdomar som beter sig idiotiskt. "
                        04-23 23:23

2008-11-06

Mötandet på Tallink Silja kundservice är uruselt, och otrevligt. Jag fick ett erbjudande från HSB, en Helsingforskryssning, när jag försökte boka genom onlinebokning lyckades det inte. Kundtjänsten påstod då att jag har redan bokat en resa med samma erbjudande, sedan sa hon att systemet har fastnat och en ny bokning kan inte göras tidgare än om 24 timmar. Jag år också kund hos Club one (en klub för Tallink kunder) och jag har samlat på bonus som man lovar kan bytas mot bonusresor felet är bara att det går aldrig att boka någon sådan resa.

Marjatta S
                          Marjatta S

Peter H :"
                          FEL....jag har bokat många bonusresor på Silja....försök igen./P "
                          05-04 12:09

2008-09-08

Tallinksilja har tappat all verklighetskontakt. Håller med tidigare insändare om personalen. Usla språkkunskaper, dålig service osv. Nu kostar t.ex. buffén SEK 258,- och då ingår ingen dricka. En kötträtt, hårdstekt lamm = totalförstörd. Torftig buffé i största allmänhet. Hade lyxhytt och då ingick "specialfrukost". Det speciella var att det mesta saknades. Föäljande dag åt vi i vanliga frukostmatsalen som hade en bra utbud. Ingen TAXFREE till Riga!

Kåge F
                            Kåge F

2008-08-10

Siljabåtarna är de bästa på kryssning, dock rekommenderas a-hytt eller bättre. Buffén är jättebra både middag och frukost men undvik restauranng Maxime, där var lång väntetid och ingen bra mat och vinet som rekommenderades var ingen hit.

Sandra M
                              Sandra M

Status: 14

2008-11-17

tallink är totalskit. riktigt DÅLIG SERVICE. personalen som är estnisk är oftast sura för dom har en mentalitet som troligtvis härstammar från rysslands tiden. (och så jobbar dom väldigt långa arbetspass 1vecka i rad vilket är ansträngande dessutom får dom väldigt dålig lön jämfört mot priserna ombord vilket är skit orättvist och redan där protesterar jag).

Priserna ombord är som sagt skyhöga och det är inte samma drag som på en vikingbåt. dessutom är enkelresor grisdyra så de e bättre å ta flyget(synd bara att flyget skitar ner naturen så mycket)

finns inte ens flipperspel å riktiga arkadspel ombord på vissa båtar.

Sen så har dom installerat luftfräschare i tallink båtarna överallt som automatiskt släpper ut skiten hela tiden som dödar nerverna (men ej tar bort lukten på riktigt). dessutom ger den bestående hjärnskador.

nä tallink är riktiga "kapitalister" som inte bryr sig om varken personal eller passagerare.

serviceandan från esterna är lika med noll allt ska vara 100% efter regelboken som i ryssland.

och jag fick plats i en hytt där det fan inte gick att sova för det stank av rök gick snällt till receptionen för att påtala detta på ett trevligt sätt. hon som var chef var riktigt otrevlig och sa att det inte gick att byta om jag inte betalar extra och anklagade mig för att vilja ha en egen hytt. jag sa att hon gärna får komma och lukta på hytten men nej. totalbetyg 0 egentligen men för å va snäll en etta.

blir bojkott av hela tallink och silja line tills dom iallafall tar bort luftfräscharna(*luft dödarna) och antingen ger normal lön till personalen eller sänker priserna.

kosmopolit g
                                kosmopolit g

Status: 5

2008-02-01

Monday bar har arrangerat stora klubbkryssningar flera år i rad nu och det hade garanterat inte gått om det inte hade varit ett bra sammarbete. När polisen dessutom tyckte det var dags att "presentera siffror" (800 knarkare av 1700 gäster trots att polisen gick igenom alla när vi gick OMBORD -tjena) så ställde Silja personalen upp för oss dansgalningar med sitt stöd. Damerna i buffen som inte diggade med sprang runt med hörselkåpor. Har aldrig varit med om att det är så bra stämning mellan alla på en båt som på de här kryssningarna. Tack silja! :)

Emma K
                                  Emma K

Status: 226

2008-01-21

Tallink Silja har enligt mig de bästa kryssningarna. Det är bra drag, god mat och mycket folk. Tyvärr är hytterna i C-kategori väldigt äckliga, men kommer man upp någon prisklass är hytterna riktigt fina. Ett tips är verkligen att hyra en mini-svit, jag lovar att du inte kommer ångra dig. När jag och killen åkte så stod det kall champagne i rummet, vi bjöds på champage-frukost och det fanns drycker i kylskåpet. Hur bra som helst. Åker du någon av de större båtarna måste du prova maten som är riktigt god. Lite dyrare viner bara. Silja åker jag gärna med igen!

Elina E
                                    Elina E

Status: 238

Hitta till Tallink Silja

0 företagsbilder Tallink Silja

Bli först att ladda upp bild på företaget

Taggar för Tallink Silja

Busscharter