Tieto
Tieto
Kronborgsgränd 1 164 46 KISTA
Tieto finns på Kronborgsgränd 1 i KISTA och är sökbara på bl.a. Kontorsservice och Kontorsservice
Vad tycker du om Tieto
Läs vad Recos användare tycker om Tieto
Nikke L skrev om Tieto:
Tieto är företaget som har gett uttrycket "jävla skitsystem" en logotyp och en avsändare. Jag har under fyra år brottats med ett av deras skitsystem: Stockholms Skolwebb, som de kommunala skolorna i Stockholm har tvingats på, för all sin kommunikation med elevernas föräldrar. Det har aldrig fungerat. Och anledningen till att det aldrig har fungerat för mig är att jag använder fel sorts dator med fel sorts operativsystem (MacOS och Chrome).
Först och främst för att det har en löjligt hög säkerhetströskel, i samma nivå som kommmunikation med banken och skattemyndiheterna. Bara att få Bank-ID och E-legitimation att fungera med de senaste webbläsarna på ett uppdaterat Mac-system är nästintill omöjligt. Det krävs ofta att man nergraderar till ädre och osäkrare webbläsare.
Men när man väl har fått det att fungera, så vill sig inte skolwebben. Det har det faktiskt aldrig gjort. Men fram till nu har jag kunnat ignorera detta eftersom skolan ändå har kommmunicerat utanför det ohanterliga systemet.
Tieto har fakturerat Stockholms Stad över 40 miljoner kronor för det här skitsystemet. Dessutom tar man 180 kronor per elev som hanteras av systemet och läsår. Då borde det väl fungera för alla användare och inte bara för de som har valt Windows som operativsystem.
Vad jag har förstått finns samma typ av begränsningar och inlåsningseffekter inbyggda i de flesta av Tietos kommunala system. Uselt!2011-11-28Bitte S , Mattias S , Jimmy R , Agnetha L , Morten K , Petter B , Joakim B gillar detta.
Företag nära Tieto
Kista Zoo
Ärvingevägen 5, KISTA
Therese G
tycker
"Det här är en mycket trevlig Djuraffär som har det man behöver som husdjursägare. Alltid trevlig och hjälpsam personal. Har dom tid ger dom ofta bra t ... "
Lemmag AB, Ärvinge Krog
Kronborgsgränd 9, KISTA
Ludde L
tycker
"Lite tråkig mat, men det är behändigt med a la carte-buffén. Bra att det alltid finns kött-, fisk-, kyckling och vegalternativ. Bra salladsbuffé! "
Verkland Kiropraktor Klinik / Ärvingekliniken
Koldinggatan 4, STOCKHOLM
Rebecca
tycker
"Jag fick ett trevlig bemötande och min foglossning vid graviditet blev mycket bättre efter tre behandlingar. "
Friskis O Svettis If, Kista
Knarrarnäsgatan 3, KISTA
Natalie S
tycker
"Bor du i närheten och skall införskaffa ett gymkort så tycker jag absolut att du skall köra på Friskis trots konkurrensen i området.
Friskis i Kista ... "