Axela AB
Visste du att varje år drabbas över hundratusen familjer av en vattenskada i hemmet!
De hårdast drabbade utrymmena är kök och badrum och skadorna kan ofta härledas till brister i installationer, åldersförändringar eller bristande underhåll. Det finns åtgärder som du kan göra själv för att minska risken att bli en av de som drabbas.
Något som är betydligt värre är mängden brandskador som sker i våra hem varje år!
Bränder i hemmet är mycket farligt, statistiken säger att det brinner i våra hem mer än tjugotusen gånger och att i dessa brandskador omkommer fler än hundra personer varje år! Här kan vi verkligen göra skillnad och det går faktiskt att skydda sig från detta.
Men vilka är egentligen Axela?
- Kort om oss
Axela är ett av de företag som hjälper till när du drabbats av en skada i hemmet, vi vet att detta är en jobbig tid ni går igenom och vi vill finnas där och hjälpa till!
Vi gör allt vi kan för att få tillbaks dig till den ”normala vardagen” på snabbast möjliga tid och utan att tumma på kvalitén!
Våran metodik skiljer sig, vi har sedan 2007 haft siktet inställt på att underlätta resans gång för våra försäkringstagare och arbetar ständigt med förbättringsåtgärder.
Våra ledord är enkla och beskriver egentligen inget annat än en bra medmänniska, vi försöker ha med dessa ledord i allt vi gör, hur vi tänker, hur vi pratar och hur vi för oss med och mot varandra!
Axelas grundstenar avspeglas i våra värderingar om att skapa ett företag med den brinnande kraften att lyckas och att hjälpa!
Grundstenar
Hjälpsam
Tålamod
Stöttande
Förlåtande
Men vilka är egentligen Axela?
- Kort om oss
Utmärkelser
45 omdömen om Axela AB
Sedan starten hos Reco 2022
skrev om Axela AB
På grund av vattenskada i vårt fritidshus kom vi i kontakt med Axela. Där blev vi vänligt och professionellt bemötta. De var lyhörda för våra önskemål och gjorde ett fantastiskt arbete och allt blev klart inom rimlig tid. Vi är mycket nöjda med slutresultatet.
skrev om Axela AB
Det var grymt, från början till slut.
Snabba puckar - feedback hela tiden på vad nästa steg var.
Trevligt bemötande och såååå bra service .
Emil!!!! Vilket proffs!!!!- väldigt nöjd!! -
skrev om Axela AB
Upplevde positivt bemötande och inga konstigheter när någonting behövde åtgärdas ifall någonting inte blivit som vi önskat. Kändes som att det var prioriterat att vi skulle vara nöjda. Vilket vi också blev!
skrev om Axela AB
Vårt ”case” var nog rätt komplext, då det eskalerade till två badrum som behövde totalrenoveras samtidigt, med mängder av utrustning som ska på plats. Det dök dessutom upp en hel del oväntat under resans gång. Vill framförallt framhålla projekt ledaren Emil O, som fanns tillgänglig även på kvällar och helger (då vi tex köpte material o hade frågor). Dessutom hittade han bra lösningar på diverse problem som dök upp. Att ha en engagerad kontakt på Axela var avgörande. Resultatet blev lika bra/bättre än förväntat. Negativt var att det tog lång tid, många olika hantverkare (flesta bra) och att det blev start 7 på morgonen även i mellandagarna…
skrev om Axela AB
Proffsigt hanterat från start till klart. Duktiga hantverkare och riktigt bra projektledning. Lyhörda för önskemål och hittar bästa lösningen för just vårt hus och våra behov. Noll strul. Rekommenderas varmt!
skrev om Axela AB
Bra kommunikation och utfört arbete.
skrev om Axela AB
Väldigt professionella. Rådgivande och stöttande under hela procession samt alltid tillgängliga för frågor och svar.
skrev om Axela AB
Mycket trevligt bemötande tills färdigt resultat. Bra kontakt under tiden. Yrkesgrupperna som varit inblandade har varit trevliga och bra utfört jobb. Våra förväntningar var höga efter en annan entreprenör som missköts. Därför känns det som Axela kom och räddade oss från ett stort problem. Badrummet vart mycket bra och duschen med sina vikdörrar. En än gång vill vi tacka för mycket omtanke och trevligt bemötande. Heja Axela.
skrev om Axela AB
Mycket snabb hantering av skada!
skrev om Axela AB
Har fått ett trevligt och välbemötande.
Seröst och kunnigt.
Reparerat vattenskada. Bra och professionellt -
skrev om Axela AB
Jag blev väl bemött av företaget, men tyvärr kom lite Covid emellan och störde planeringen. Skadedatum var 2022-09-17, anmälan till försäkringsbolaget och besiktning av skadan 2022-10-05. Sedan var det torktider, asbestsanering mm.
Jag blev väl bemött av Axelas personal och hantverkarna som Axela använde utförde arbetet på ett förnämligt sätt.
Vi hade haft läckage från vårt avlopp i köket och fick riva upp golf i kök, hall och förråd.
Jag anmälde skadan till Folksam i slutet av september och vi hade slutbesiktning 29 december. -
Väldigt trevligt bemötande.
De uppfyllde alla våra förväntningar.
Vi köpte allt material via Axela och vi är väldigt nöjda i övrigt. -
skrev om Axela AB
Klockrent från start till slut!
skrev om Axela AB
2 juli 2022. Efter en veckas semester kom vi hem för att se till huset och klippa gräs. Vi öppnar dörren och möts av en skräcksyn. Hela undervåningen är täckt av en grönbrun massa! Det visar sig att det varit stopp i kommunens avloppsledning i gatan och allt har tryckts upp i våra golvbrunnar. Nu, fem månader senare, står vi här med skadan helt återställd och huset är finare än någonsin - tack vare Axela, som hållit i hela återställandet. Skickliga hantverkare, duktiga arbetsledare, en tydlig och överskådlig tidplan och framförallt - trevliga människor med massor av empati och lösningsorienterade! Stort tack, Christoffer och alla från Axela som räddat oss från skiten! 😊🍾
Försäkringsskada badrum.
Mycket positivt från början till slut. Samtliga inblandade hos Axela från projektledning, arbetsledning, snickare, inredningsstudio m fl liksom samtliga underentreprenörer från rivning till el, rör, kakelsättning m m var mycket professionella och hade alltid ett trevligt bemötande. Innan arbetet påbörjades fick jag en utförlig beskrivning i form av projektplan när resp arbete skulle utföras och av vem, detsamma gällde offerten som var tydlig. De gånger jag själv behövde vara på plats för t ex någon avstämning höll de alltid avtalade tider. Mao jag är helt klart nöjd -
skrev om Axela AB
Toppentrevliga och hjälpsamma från start!
skrev om Axela AB
Pålitliga och bra. Håller tidsplanen perfekt.
Mycket bra bemötande
Åtgärda vattenskada i köket. Bra åtgärdande av skada. Trevlig personal.
Ingen direktkontakt med försäkringsbolaget. Oklart om ersättning för elförbrukning vid torkning av bjälklaget. -
skrev om Axela AB
Trevligt bemötande, kommunicerade med oss, så vi visste vad som skulle hända och när.
skrev om Axela AB
Super bra bemötande och super bra jobbat av alla inblandade
skrev om Axela AB
Tjänsten vi köpte var en vattenskada i badrummet. Den visade sig vara i behov av omfattande renovering för att återställa badrummets förmåga att kunna användas.
Vi hade inga förväntningar på Axela men blev mycket glatt överraskade av bemötandet och på det professionella sätt som arbetet utfördes (enligt vår mening) -
skrev om Axela AB
Jobbet var en del av ett försäkringsärende. Mycket bra och tydlig genomgång av vad som skulle göras och en flexibilitet kring ändringar som vi ville lägga till. Korta svarstider från Axela. Axela hade helhetsansvar och kommunikation mellan entreprenörer kunde ha varit bättre koordinerade.
skrev om Axela AB
Väldigt trevligt bemötande med samtliga från Axela, de svarar snabbt på mejl, både arbetsledare och snickare.
De som var hos mig var mycket tillmötesgående och proffsiga, så nöjd.
Hade en vattenläcka och Folksam rekommenderade företaget. -
skrev om Axela AB
Mycket organiserat & proffsigt från start till mål..Väldigt lyhörda på våra önskemål & bra på problemlösning.
Hej
Allt har funkat till 100%
Från rivning av duschrummet till åter-ställning och slutbesiktning.
Alla hantverkare har varit duktiga, trevliga och tillmötesgående. -
skrev om Axela AB
Bra planering och uppföljning. Kommunicerade direkt när det skedde några förändringar. Väldigt trevliga och kunniga medarbetare. Överlag väldigt bra på alla sätt och vis!
skrev om Axela AB
Företaget hade ett väldigt bra bemötande mot både mig och min familj. Alla var super trevliga och gjorde sitt jobb:)
skrev om Axela AB
Toppenhjälp med olika avdelningar och hela processen.
Framförallt allt som Axela bistod med gällande försäkringsärendet.
Tidplanen hölls också trots ett omfattande arbete där många saker behövde åtgärdas på vägen.
Sjukt nöjd och rekommenderar gladeligen detta företag. -
skrev om Axela AB
Väldigt duktiga och proffsiga från start till mål!
skrev om Axela AB
Anlitade Axela via vårat försäkringsbolag för att åtgärda en vattenskada i ett badrum. Höll i stort sett tidsplanen och slutresultatet blev helt OK. Axela hyr in olika bolag för att utföra själva arbetet. Hos oss var det 4 olika bolag, El/VVS/Kakel/Snickeri. 3 av dom gjorde ett bra jobb, det 4'e kändes inte helt professionellt. Fördelen med Axelas upplägg är väl att dom relativt enkelt kan byta ut en 'underleverantör' om det inte funkar som förväntat.
skrev om Axela AB
Vi är supernöjda! Väldigt bra och proffsigt bemötande! Kunniga och pålitliga! Vårt projekt blev precis så som vi ville ha det!
skrev om Axela AB
Bra bemötande från Axela.
Att få skadorna åtgärdade efter översvämningen så snabbt som möjligt vilket Axela lyckades hyggligt med.
För att kunna utnyttja Tvättstugan i källaren utfördes återställningsarbeten i egen regi.
Övriga utrymmen i källaren utfördes av olika underentreprenörer till Axela som var totalentreprenör -
skrev om Axela AB
Bra kontakt med ansvarig som pusslade ihop det bra 👍
Kan rekommenderas. -
skrev om Axela AB
Väl bemött från första kontakt helt enligt möjliga förväntningar för vattenskadan i villans källare från den 18 augusti 2021 och ca ett år framåt.
Axela AB har löst mitt skadeärende enligt vår överenskommelse - samarbetet med snickerier, målning och detaljer har löpande fungerat bra och mot bakgrund av rådande omständigheter har arbetet flutit utan komplikationer från start till mål. -
skrev om Axela AB
Axela höll i återställning källare efter vattenskada. Väldigt bra bemötande och gjorde vad de skulle. Bra återkoppling och uppföljning efteråt.
skrev om Axela AB
I samband med regnvädret i augusti 2021 fick vi in vatten I vår källare. Axela fick uppdraget av folksam att återställa vår källare. Bemötandet från alla inblandade har varit jättebra och alla har gjort ett utmärkt arbete. Arbetet innefattar allt från slipning och målning av golv och väggar till rivning och omkakling av duschrum. Projektledaren Alex Borgwall var kunnig och mycket sympatisk. Vi skulle gärna anlita dem igen.
skrev om Axela AB
Vi blev jättebra bemött av både Alex och av alla hantverkare som var hos oss.
Förväntningarna var att det skulle göra ett proffsigt jobb och det blev väldigt bra.
När de händer en som vi tyckte då en katastrof källaren full av vatten då är det viktigt att det går att lita på dem som ska kunna dessa frågor. Vi har haft lätt att kommit överens med alla inblandade.
Vi rekommenderar gärna Axela till
andra. -
Mycket positivt
Från första mötet till reperationen av källaren var klar.
Tydligt angående tidplan, för hela arbetet samt för delmomenten.
Kostnaden stämde, tom lite billigare än angivet.
Alltid tillgängliga.
Alltid trevliga.
Sammanfattning: Mycket bra företag
Tjänsten: Åtgärda vattenfylld källare efter översvämningen i Gävle. -
skrev om Axela AB
Alxela har renoverat hela vår källare efter regnovädret i Gävle i augusti 2021 och jag har bara positivt att säga om företaget. Alla inblandade (både hantverkare och från kontoret) var trevliga och lösningsorienterade. Både målaren och snickaren var väldigt noggranna i sitt arbete och trots att underlaget var svårjobbat med sneda väggar och tak blev resultatet kanonbra. Då jag arbetade hemifrån under hela renoveringen hade jag daglig kontakt med olika personer från Axela så vi lösta eventuella frågetecken löpande. Vi är helnöjda och skulle gärna anlita dem igen...
skrev om Axela AB
Axela AB har renoverat hela vår källare efter det extrema skyfallet vi hade i Gävle i augusti 2021. Renoveringen tog 10 månader då det behövde torka upp och var ett stort projekt. Projektledare Alex Borgwall var grym och har alltid haft ett gott bemötande med stort lösningsfokus. Även snickarna och plattsättaren gjorde ett utmärkt arbete och var även trevliga att ha hemma i huset, så jag rekommenderar dem starkt.
skrev om Axela AB
Ett riktigt uselt företag. Hade dom inne för en vattenskada i badrummet.
Arroganta, otrevliga (kontaktpersonen på företaget), var inte ens i närheten att hålla uppskattad tid. När dom halt rivit ur badrummet och det gått långt över den uppskattade tiden för det totala färdigställandet, samt att det dessutom börjat rinna vatten ner i köket. Försäkringsbolaget kontaktade dom att dom skulle åka ut, men t o m det struntade dom i, så då slängde försäkringsbolaget ut dom och ersatte dom med ett annat bolag.
Det enda dom är duktiga på är att ta betalt för ALLT, även sånt som inte ska betalas av kunden enligt försäkringen.
Akta er för det här bolaget, nästa bolag som kom in var raka motsatsen. Kommunikativa, trevliga, gjorde ett bra jobb och dessutom snabbt. Så det finns riktigt bra byggbolag, men Axela är inte ett av dom. -
Helt vansinnigt.
Ett försäkringsärende där självrisken till folksam gick på 4000kr, en vattenskada.
Det tog dem ett halvår att börja, slet ut isolering mot yttervägg som sedan fick stå flera månader under vintern.
När de sen kom och "gjorde" jobbet så satt de inte i ny isolering och ej heller ångspärr, en så stor glugg mellan vägg och golv att man fick ned hela handen i springan 2.5 meter längst väggen, kökslådor som var bara intryckta utan funktion som hängde snett. Detta åtgärdades efter att jag sänt dem bilder på misären men det blev inte så mycket bättre efteråt heller, och helt otroligt nog hade de mage att ta över 9000kr i ålderskostnad för 1 stycke skåpstomme för diskho, bara stommen!! Total kostnad 13000+, hade fått halva köket bytt för den summan om jag gjort det, och de enda de gjorde var att de satt och körde fram o tillbaka, hela jobbet hade tagit 1 dag, nu tog det 1 vecka sammanlagd arbetstid när de satt och körde, fattades saker och att det stod rivet ut i vintern i flera månader.
Riktigt skitföretag med skumrask och lurar gammalt folk på enorma pengar för skitjobb. -
skrev om Axela AB
Verkligen uselt! Listan på fel de gjort kan göras lång!
Det tog 11 månader att renovera 40 kvm efter vattenskada! De har lurat mig och förstört inventarier. Gjutit golv å golvbrunn i fel utrymme! Förstört en hel köksinredning pga att det ställdes utomhus i regn. Presenterat planlösningar i duschrum som sedan inte utfördes, utan att informera mig! Monterat handfat felaktigt, plattsättare här två ggr! De underleverantörer Axela använder sig av är riktigt dåliga!! Axelas administrativa kontakt på kontoret i Sthlm - nonchalant och otrevlig! Även den ansvariga för materialval som lämnar fel planlösningar och förslag på utföranden som sedan visar sig vara omöjliga att genomföra! -
skrev om Axela AB
Axela borde byta namn till mardröm, lögnare, dåligt jobb och oproffsig attityd.
Om ni vill få ett helvete anlita Axela..
Axela skickade en snickare för att fixa eljobb, nu är jag utan tvättmaskin, han påstår att min tvättmakin var trasig..
En handarbetare har använt mina köksstolar istället stege.
Flera gånger ringde jag mellan 10-20 gånger per dag utan att få svar.. -
skrev om Axela AB
Skickar fakturor ang jobb hos andra kunder, skickar fakturor som ska till försäkringsbolaget till kunden, blandar ihop siffror så det blir fruktansvärt rörigt, svarar oftast inte på mail men OM de gör det så är de otrevliga. Har bett om garantier, dokumentation och kvitton men det kommer inget sådant. RIKTIGT RIKTIGT dåligt av Axela bygg.