Dalakraft
Dalakraft är ditt lokala energibolag med utmärkt service, generösa öppettider och hållbara produkter och tjänster.
Vi säljer el, solpaneler, laddlösningar för elbil och bredband till privatpersoner och företag i Dalarna och hela Sverige.
Vår filosofi är att finnas nära våra kunder och för oss är närhet mer än fysiska avstånd. Det är också trygghet, omsorg och pålitlighet. Vi på Dalakraft kommer alltid att göra vårt absolut bästa för att du som kund ska få ett så bra avtal som möjligt utifrån din livssituation. Det återspeglar sig i våra produkter, tjänster och bemötande och självklart levererar vi 100% grön el.
Utöver detta bidrar vi till ett livskraftigt Dalarna genom att kontinuerligt stötta det lokala föreningslivet via ett generöst sponsringsprogram, samverkan med lokala kultur och idrottsföreningar och genom att lyfta människorna som får det att hända i Dalarna!
Vi vågar faktiskt påstå att vi är mer än ett elbolag!
Vi vågar faktiskt påstå att vi är mer än ett elbolag!
Utmärkelser
4653 omdömen om Dalakraft
Sedan starten hos Reco 2013
inte så illa
dock bara varit kund i fem månader -
skrev om Dalakraft
Besviken över att Dala Elfond har totalt hamnat fel efter att vi tecknade det avtalet.
skrev om Dalakraft
Bra men jag vill ha en app där jag kan följa momentanförbrukning.
Bra bemötande.
Jag valde Dalakraft eftersom deras Dalafond historiskt låg under den genomsnittliga rörliga räntan för andra elbolag.
Tyvärr har Dalakrafts terminshandel misslyckats kapitalt vilket inneburit att jag hittills under Nov-22 tom Mars-23 fått betala ca 1 kr mer per kWh jämfört med andra bolags rörliga priser.
Överväger om jag skall fortsätta med Dalakraft… -
skrev om Dalakraft
Affärsmodellen fungerar ej. Mycket dyrare el än ett vanligt rörligt avtal. Era s.k. elhandelsexperter kan inte köpa in el till lågt pris!
Okt 2022 84% dyrare än vanligt rörligt avtal SE3
Nov 2022 33% dyrare
Dec 2022 hoppsan 14% lägre pris
Jan 2023 50% dyrare
Feb 2023 62% dyrare
Vill ni betala mer för elen; välj då Dala Elfond! -
skrev om Dalakraft
Jag har inget att klaga på det fungerar bra. Vi bytte elbolag för att få en lägre el kostnad men så blev det inte
skrev om Dalakraft
Dyrt, dala elfond underpresterar mot snittpris.
skrev om Dalakraft
Jag har sagt upp mitt avtal med Dalakraft. Hade Dala Elfond. När det skiljer så mycket mellan rörligt spotpris och Dala Elfond och att det försätter vara en prisskillnad nov-feb så väljer jag att säga upp det. Förstår att deras elhandlare köpte in mycket el när priset var högt i bland annat november 2022. Men att jag som kund ska betala för den differens som skiljer för att det handlats el till högt pris vill jag inte fortsätta gå med på längre. Tur att man får lite tillbaka på elstödet som kommer betalas ut.
skrev om Dalakraft
Funkat bra de gånger jag haft kontakt med Dalakraft
skrev om Dalakraft
Snabba svar vid frågor via mejl till kundtjänst.
skrev om Dalakraft
Nyss blivit kund så jag kan inte svara på om företaget uppfyller mina förväntningar. Fick ett bra bemötande när jag gick med iallafall.
skrev om Dalakraft
Smidigt, enkelt och helt enkelt superbra! Inte haft några problem alls.
skrev om Dalakraft
Blivit högre elavgift än vad som reklamen och dylikt spådde att det skulle bli undwr vintern.
Lurendrejeri.
Dom har anställt uppköpar experter som är helt värdelösa.
Vill du ha högre elpris välj dalaelfond. -
skrev om Dalakraft
Dala elfond, om det ska vara billigt, behöver priset på elfonden ligga under rörligt med 20-30öre resten av året.
Har sagt upp mitt dåliga avtal med de. -
skrev om Dalakraft
Hade kontakt med Moa på Kundtjänst.
Hon gjorde ett mycket gott intryck och löste min frågor.
Jag hoppas Ni uppskattar henne och ser till att hon fortsätter jobba för Dala Kraft!
Björn Modén -
Höga priser.
Skulle vilja välja bort vindkraft. Kan ni fixa det. -
skrev om Dalakraft
Allt gick enkelt och trevligt. Förutom att det blev fel avtal, men det gick att rätta till efter att jag märkte det.
Trevligt bemötande bra kundservice
skrev om Dalakraft
Dala Elfond uppfyller inte dom lovord som dom själva ger till kunderna.
Jag gick på detta och tecknade avtalet.
Men med facit i hand så är det ett av dom sämre avtal jag skrivit i mitt liv.
Jag har har sagt upp avtalet ( dock 3 månaders uppsägningstid- självklart visste jag vad jag skrev på ).
Men om företaget vill behålla kunderna kunde man haft lite goodwill och kunna gå ur avtalet tidigare.
För mig är detta oerhört galet att behöva betala ca 91 öre kwh mera denna månad än snittpriset.
Dala Elfond har periodvis gått bättre än rörligt pris , men detta är oftast när priset generellt varit hyfsat låg.
Dock vill jag hylla deras kundtjänst som är en av dom bästa oavsett bransch.
Dal -
skrev om Dalakraft
Tyvärr väldigt mycket dyrare än någon annan. Nu för februari 23 tar de 214 öre/kwh, nästan dubbelt mot snittpriset i landet.
Vi har idag bytt till en annan leverantör. -
skrev om Dalakraft
Vi bokade oss i augusti för elavtal hos er. Det skulle varken vara det högsta el lägsta elpriset enligt er och er reklam. Men varje månad har priset varit mycket dyrare än det rörliga priset på marknaden. Trots att det i februari var ett lågt pris varje dag så slutade vårt pris en krona över per kWh. Känns som att den här prissättningen är ett lurendrejeri. Månadsavgiften har dessutom höjts, 10 kr mer än avtal. Men vi har sagt upp avtalet med er!
skrev om Dalakraft
Varning för Dala Elfond som Dalakraft rekommenderar sina kunder. Det senaste halvåret har priset varit ca 30% över rörligt elpris och under 2023 har det sett än värre ut, i februari var priset mer än dubbelt så högt som rörligt marknadspris. Tyvärr gick jag på deras reklamslogan vilket kostat mig många tusenlappar.
skrev om Dalakraft
Trevlig kundtjänst, svarar på frågorna. De var tydliga med vad som gäller vid mitt vindandelsköp även enkelt att byta elavtal.
skrev om Dalakraft
Bemötandet vid kundtjänst är väldigt bra, trevlig personal!
Gällande Dala Fonden. Har haft den nu i 6 månader och det har gjort elräkningen dessa månader med över 4000:- dyrare än om man har haft spotpriset + att man ska betala för fonden (50:-/mån) nää, kommer att säga upp fr.o.m. i helgen! -
skrev om Dalakraft
Tyvärr inte alls enligt förväntan. Vi som inte alls tänker på hur vi använder elen har haft "billigare" kwh-pris än våra vänner med samma debitering (och nyare värmepumpar) - timdebitering. Skyhöga priser som inte alls stämmer överens med vad vi förväntade oss. Skulle valt ett annat bolag med rörligt pris men lätt att vara efterklok. Uppsagt idag men tyvärr 3 månader uppsägningstid vilket också är längre än många andra.
skrev om Dalakraft
Scam, priser via Dalafond som är 15-20% högre än toppriserna över dygnet. Denna vinter hade kunnat vara mycket billigare med rörligt elpris. Varnar alla för att teckna elavtal med denna lösning.
skrev om Dalakraft
Dyraste elbolaget någonsin jag varit med om har förlorat tusentals kronor på dom mot andra bolag..
skrev om Dalakraft
Vi bytte till det här elbolaget nyss och de har fungerat väldigt bra.
Vi är nöjda med vårat byte. -
skrev om Dalakraft
Har elfond hos Dalakraft. Har visat sig över tid vara prisvärt. Mycket trevlig kundtjänst som alltid svarar. Kan varmt rekomendera Dalakraft.
skrev om Dalakraft
Trodde det skulle bli lite billigare el .
skrev om Dalakraft
Bra kundtjänst som alla andra skriver men deras elfond ger jag tyvärr inte mycket för efter att ha provat dem. Ligger väldigt mycket högre än alla andra på marknaden med rörligt pris. De ska följa med i dalar och toppar men mycket trögare. Nu har vi fått lägre priser än förväntat efter december men de låg lika som alla andra i december sen stort sätt leget kvar där.
Tappar mig som kund från idag. -
skrev om Dalakraft
Oavsett kontakt via mail eller telefon har det alltid varit enkelt att få snabba svar med trevligt bemötande, ibland med "glimten i ögat".
skrev om Dalakraft
Kan en elleverantör sätta vilka priser som helst,,,det här med dala elfond är inget annat än lerendrejeri av högsta klass, ser att priset i feb på dala elfond är mer än dubbelt som elspotpriset samma månad i område 3,,,å inte första gången i vinter heller,,,ångrar mig så att jag valde dal ellfond,,,har sagt upp avtalet nu,,,men 3mån uppsägning,,,skandal det också.
skrev om Dalakraft
Dalakraft liknar jag vid en one hit wonder som träffade rätt under början av energikrisen. Priserna på elbörsen blev högre än vad terminerna indikerade vilket gav Dala elfond en fördel. Men med en allt lugnare elmarknad så rekommenderar jag inte Dalakraft. Jag upplever att bolaget är omoget med dåliga tjänster och godtyckliga elpriser. Man redovisar inte hur man sätter sitt elpris. Man har missvisande marknadsföring där det bla sägs att elpristopparna kapas, ändå så lyckas man under flera månader ligga långt högre än rörligt avtal.
Håll er undan, det finns klart bättre bolag som ger bättre pris över tid och bättre kundupplevelse i form av hemsida, appar mm. -
skrev om Dalakraft
Smidigt byte av ägare på anl.nummer.
skrev om Dalakraft
Vi beställde dalakraft i samband med solinstallation och har väl inget att anmärka på. Utom att man igentligen inte vet att man får den utlovade 25öringen/kw. Annars inget speciellt att anmärka på. Mvh Bengt o Gunilla karlskoga
Hej
Snälla sluta att erbjuda biljetter till en massa töntiga evenemang. Jag har aldrig sett ett enda erbjudande som har intresserat mig. Se till att ni kan hålla låga priser istället för att hålla på med en massa trams. Det måste ju kosta en massa pengar att hålla på som ni gör)
Med vänlig hälsning,
Bengt Hjertén -
?????????????????????????????????????????????????????
skrev om Dalakraft
Jag förstår att det har varit svårt att sätta priser under vintern och som kund tar man en risk som tecknar er. Men jag fattar inte varför all er information om tidigare månaders priser har försvunnit? Det skedde i samband med att ni började bli dyrare än marknaden i helhet och det är riktigt dåligt då de flesta av era konkurrenter (med elfond) redovisar detta trots att de inte slår marknaden .
skrev om Dalakraft
Efter bytt till er för få ett bra elavtal.
Så tyvärr tycker jag ni hade för dyr månads avgift i januari. -
skrev om Dalakraft
De kan sätta vilka priser de vill i efterhand eftersom de inte behöver redovisa hur stort påslaget är i förväg. Naturligtvis är det vi som kunder som får ta hela smällen. Hade mycket högre förväntningar på ett bra pris, men bara inse att jag lurat mig själv och det blir byte av leverantör. Ett tips till er som vill prova är att säga upp avtalet direkt nät ni tecknat det så behöver ni bara ta det kortast möjligt, 3 månader.
Ser det som ett misslyckande med priset på Dala Elfond
skrev om Dalakraft
Kan instämma tidigare talar. Bytte i höstas till elfond med tron att kunna spara pengar mot rörligt pris. Så har det inte varit. Blir byte inom kort.
skrev om Dalakraft
Ja bytte till dalakraft el och är nöjd med deras bemötande när jag har haft kontakt med dem har svårt att sätta ett omdöme eftersom jag inte varit kund så länge. Men hittills är jag nöjd
skrev om Dalakraft
Dala elfond är ett rent bedrägeri.
Ingen på supporten kan förklara när terminerna köps in eller till vilket pris, bara att där är en tröghet i prissättningen. Men under alla de kalla månaderna när man förbrukar som absolut mest ström, har elfonden varit åt helvete för dyr. Ofta dubbelt men även trippelt dyr jämfört med vanligt rörligt avtal hos vem som helst.
Funderar starkt på att byta leverantör, hoppas uppdrag granskning gräver i detta smutsföretag. -
skrev om Dalakraft
Trevligt bemötande och lite mer personligt.
skrev om Dalakraft
Trodde faktiskt att det skulle vara billigare än det blev.........Spelar tydligen ingen roll om strömmen är billig en dag - allt jämnas ju ut. Ingen idé att bada bastu på natten eller när strömmen är billig, dvs när det blåser eller solen skiner....
Vill gärna ha stabil elförsörjning via atomkraftverk. -
skrev om Dalakraft
Funkar helt ok har en bra app där man kan följa sin förbrukning och dags å tim pris
skrev om Dalakraft
Alltid trevligt bemötande per telefon de gånger jag har ringt. Säljer även överskottselen och det fungerar också utmärkt.
Allt bara positivt och positivt också att jag får ringa till Malung då jag bodde där 1963-64 .................