JourAB

Linnegatan 87F, 115 23 Stockholm — Visa karta

3.7 i betyg av av 211 omdömen
JourAB är en jour för alla som behöver en rörmokare eller en elektriker omgående. Vi har samlat alla tjänster på ett och samma ställe, vilket underlättar för dig när du vill hitta en riktigt bra hantverkare i precis rätt tid.

Vad behöver du hjälp med? Vi tar hand om de flesta akuta problem som läckande rör, krånglande värmepumpar, stopp i avlopp och oförutsedda elektriska problem. Oss kan du ringa när som helst, eller skriva till på chatten på vår hemsida. Vi är verksamma 24 timmar om dygnet, varje dag. Varmt välkommen till oss!
Öppet just nu
Mån-Sön: 00:00-23:50

Läs vad 211 kunder tycker om JourAB

 • KENNETH O

  2020-01-29

  Spontant omdöme
  KENNETH O skrev om JourAB
  En slang till varmvattenberedaren gick sönder och vatten i hela pannrummet :-/
  Ringde som en tok för att hitta en rörmokare som hade tid att komma... mission impossible!

  Hittade JourAB, ringde och rörmokaren var på plats inom 2 timmar! Kanon!
  Har iof lite synpunkter på kvalitetskontrollen av rörmokaren då ett av rören fortfarande läckte vatten när han packade i hop och gick, fick springa ut och haffa honom innan han åkte för att göra om och rätt, men det kan jag inte lasta JourAB för.

  När jag bokade jobbet frågade jag uttryckligen om det tillkommer kostnader på faktura utöver förbrukningsmaterial, svaret var nej.
  Jag fick uppgett 2450:- som inkluderade 2 timmars jobb,
  Första fakturan var på över 5000:-, varav ca. 1200:- i material, jag ringde och klagade efter lite diskussion fick jag upgett att fakturan makuleras och ny faktura på 3400:- skickas, allt väl alla kan göra fel.

  Ny faktura kommer... på 3664:- jag ringer igen för att klaga då fick jag höra att det "blev" 3664 istället för 3400:- som var avtalat samt att jag var småaktig som ville diskutera 264:- den jag pratade men blev förbannad på mig... mindre proffsigt och efter en kvart kom ett sms som säger vi skickar ny faktura.. inget hej.. vänliga hälsningar eller något annat än: vi skickar ny faktura, detta var 200103.
  200124 får jag en påminnelse och hot om inkasso om pengarna inte var på kontot senast dagen efter förfallodatum 200127.

  200127 Ringer återigen till JourAB och får prata med någon som hela tiden prata i munnen på mig, jag fick be om att få tala till punkt! Denne verkar också tycka att 264:- kronor är småpengar som vi inte behöver diskutera samt att den tidigare personen jag talade med inte hade alla uppgifter innan när han sa att de skulle fakturera 3400:- Jag fick meddelande att ny faktura kommer under dagen, ny faktura kom, jag betalar och meddelar detta med önskemål om de bekräftar att föregående faktura är makulerad. har fortfarande inte fått det av de, men av deras finansbolag på egen begäran. (Update! nu kom mail där de bekräftar att faktura är krediterad och att påminnelseavgift är avskriven.)

  Jag kommer inte att rekommendera någon att anlita detta bolag då det medför en massa extra arbete och stress för att få rätt.

  Jag rekommenderar JourAB att fundera över deras kundbemötande då det är under all kritik, att kalla sina kunder för småaktiga för att de vill att fakturan skall spegla det avtalade priset är inte ok.
  Se över era processer, se över era utbildningsbehov för att ta hand om kunder, gör rätt första gången eller åtminstone möt era kunder på ett vettigt sätt när ni gör fel, det vinner ni på i längden.

  Jag kommer inte att rekommendera er eller anlita er igen vilket är synd! För i grund och botten är det en utmärkt affärsidé då det är omöjligt att som privatperson få tag på en hantverkare inom rimlig tid

  // Kenneth som de senaste 15 åren har arbetat med kundtjänst… hör av er om ni vill ha tips då jag är väl medveten om att saker kan gå fel, det som skiljer agnarna från vetet är sättet man väljer att hantera och bemöta kunden! Läs mer
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  Annedal Bygg och Badrum AB
  4.9 / 5 i betyg — 62 omdömen
  Badge2019
  "Jag renoverade ett badrum och en WC med hjälp av Annedal Bygg. Det goda intryck jag fick från första början, höll i sig genom hela processen"
  therese b
 • 2019-11-22

  Insamlad av företaget
  Erik Örjan Greger G skrev om JourAB
  Proffsiga att ha att göra med. Läs mer
  gillar detta
 • 2019-11-06

  Spontant omdöme
  Till G skrev om JourAB
  Akta priserna! Beställde tjänst på telefon, sa att det skulle tag bara kort tid - att bestämma koppling på Perilex uttag. Servismannen säger 'vad bra, då kan vi passa in elektrikern mellan två andra jobb'. Det tag verkligen bara 15 min, men de fakturerade ändå 2 timmer PLUS resan - nästan 3000 kr. Nedslående. De skulle vara mycket tydligare om sina prisarna på beställningen. Läs mer
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  Mella El
  4.6 / 5 i betyg — 45 omdömen
  Badge2016
  "I samband med Comfortbutikens arbete var Mella el AB hemma hos oss och utförde elarbete i samband med att vi gjorde om tre små utrymmen till"
  Birgitta Ö
 • Helena S

  2019-09-08

  Spontant omdöme
  Helena S skrev om JourAB
  Stor VARNING för detta OSERIÖSA KUNDOVÄNLIGA "företag"!!
  Deras underleverantör kom inte på bestämd dag utan 5h sent efter ny bokad tid dagen efter. Detta var dock det minsta problemet trots att jag förlorade 1.5 arbetsdagar.
  Sen kom det stora problemet. Jag kontaktade TOMAS LJUNG angående förseningen som "beklagade" och lovade dyrt och heligt att fylla i papperen och skicks foton som Trygg Hansa behöver eeftersom det är ett försäkringsärende - något dom visste från början...men dom kom inte fast jag skickat påminnelse via 3mejl och 3sms. Ringde då och Tomas skrek i luren så mycket att jag inte ens fick tala om anledningen till att jag ringde. Skickade ett nytt meddelande och jag fick då papperen halft ifyllda men några foton som Trygg Hansa behöver fick jag aldrig.
  Tomas bör verkligen utbilda sej i hur man bemöter kunder men han väljer att förlora kunder istället. Lycka till!!!! Läs mer
  gillar detta
 • 2019-08-07

  Spontant omdöme
  Emil Alexander L skrev om JourAB
  Fakturerar för ett jobb som aldrig genomfördes. Ringer upp för att förklara situationen, blir anklagad för att ljuga och dom påstår att hantverkaren visst har varit hos mig och att jag ska betala. Efter ett flertal samtal inser dom att felet ligger hos dom och skriver av fakturan.
  Avskrivandes misslyckas dom med och jag får ändå en påminnelsefaktura med tilläggsavgift en månad senare. Oacceptabelt och medför inkassorisk. Kompensation kommer inte ens på tal.

  Polisanmält och anmält till konsumentverket.

  Håll största möjliga avstånd från dessa clowner. Läs mer
  2019-08-08 JourAB svarar Emil Alexander L
  Hej Emil!

  '''Blir anklagad för att ljuga'' är att överdriva rejält. När du ringde om detta tog vi direkt ditt samtal på allvar, vi kan dock inte utan att ha pratat med vår tekniker makulera fakturan givetvis. Efter vi fått svar tog vi bort den direkt, dock tog det längre tid för vår faktureringstjänst att uppmärksamma detta, inget avskrivande som misslyckades eller liknande. Herregud Emil, du får ha i åtanke att du ringer mitt under semestertider och åtgärder tar längre tid. Det medförde ingen inkassorisk eller liknande och allt är borttaget.

  Menar du att Anns samtal med dig var otrevliga och inte togs på allvar, eller vi förstår inte vem du annars pratat med här annars? Tisdag den 9/7 ringde du första gången och den 11/7 togs den bort. Vi skulle aldrig fakturera för ett jobb vi inte utfört, det är är ju inte okej någonstans, och vem skulle någonsin betala det? Självklart har det skett ett missförstånd då du ringde in och beställde jobb men sedan avbokade.

  Misstag kan alla göra på och utanför arbetsplatser och vi rättade det direkt, men vi ber om ursäkt för detta och att vår elektriker tog fel på adress.

  Du kan självklart ringa oss om du har fler frågor eller liknande då vi alltid svarar och tar våra kunder på högsta allvar. Detta känns väldigt tråkigt att läsa.

  Mvh
  JourAB
  gillar detta
 • Reco tipsar!
  Elkontakten Sverige AB
  4.8 / 5 i betyg — 90 omdömen
  Badge2019
  "Vi anlitade Marcus och Elkontakten för att byta all el, uttag och elcentral i vårt nyinköpta radhus. Marcus var väldigt enkel att ha att gör"
 • 2019-08-05

  Spontant omdöme
  Allan S skrev om JourAB
  Hutlöst dyrt. Borde i förväg ge ett tydligt pris så att man kan jämföra kostnader med andra leverantörer. Gott råd.Kolla pris och be om en offert. Annars ett bra utfört jobb. Läs mer
  2019-08-05 Johan K svarar Allan S
  Hej Allan
  Tack för din rekommendation och att du var nöjd med jobbet.
  Det är gjort på två dagar varav den första var en jour på kvällstid. Då demonterades och proppades utkastaren.
  Vi upplyser alltid om startkostnad vid jour. Övrigt arbete gjordes på dagtid till fult normala priser.

  Med vänliga hälsningar
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2019-05-06

  Insamlad av företaget
  Carl Simon J skrev om JourAB
  Första besöket bra. Stängde vatten och satte ballofix. 1 timme. Något återbesök blev det dock inte. Efter 3 missade avtalade tider fick jag hitta en annan rörmokare. 2800 kr för det korta besöket samt förseningar till följd av missade återbesök tycker jag är hutlöst. Läs mer
  2019-09-10 JourAB svarar Carl Simon J
  Hej Carl Simon!

  Kul att första besöket gick bra, och tråkigt med det andra. Bra att du skriver dock så vi kan gå igenom ärendet och se vad som kan gått fel. Har du kontaktat oss för uppföljningen eller direkt till rörmokaren? För vi har nämligen inga missade samtal från dig.

  Vi kontrollerar ärendet sen återkommer till dig via telefon så vi åtgärdar detta :)

  Mvh
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • Reco tipsar!
  Din Elektriker i Stockholm
  4.7 / 5 i betyg — 92 omdömen
  Badge2017
  "Snabb service, väldigt trevlig personal som gör ett fantastiskt jobb, kort sagt bäst i stan! Michael Grip Järfälla"
  Michael G
 • 2019-05-05

  Insamlad av företaget
  Abdul Qayium N skrev om JourAB
  Fick stopp i avloppet och allt löste sig med ett tel samtal Jour AB. kan rek varmt Läs mer
  2019-09-10 JourAB svarar Abdul Qayium N
  Hej Abdul!

  Klockrent, det är exakt så det ska fungera, ett simpelt samtal så löser vi problemen.

  Stort tack att du valde oss som leverantör, det höga betyget och fina kommentaren!

  Mvh
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-05-03

  Insamlad av företaget
  Filip Karl Otto B skrev om JourAB
  Byte av dimmer. Peter Karlsson är vår elektriker sedan många år och vi är mycket belåtna med hans arbete och med kontakten.
  Karl Otto Bonnier Läs mer
  2019-05-04 Johan K svarar Filip Karl Otto B
  Hej
  Tack för din rekommendation! Ja Peter är en klippa.
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-28

  Insamlad av företaget
  Annika Margareta P skrev om JourAB
  Avlopps spolning
  Bra bemötande
  Akut behov som löstes på ett snabbt och bra sätt Läs mer
  2019-04-29 Johan K svarar Annika Margareta P
  Hej Annika
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-27

  Insamlad av företaget
  Björn Niklas Valdemar S skrev om JourAB
  Utmärkt!
  Snabbt utfört och kompetent personal Läs mer
  2019-09-17 JourAB svarar Björn Niklas Valdemar S
  Tack så mycket Björn!

  Ha det bra och vi hjälper dig gärna igen om det behövs :)

  Trevlig söndag,
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-27

  Insamlad av företaget
  Monireh V skrev om JourAB
  Hej,
  Jag kommer inte ihåg vad jag har beställt via er. Läs mer
  2019-09-17 JourAB svarar Monireh V
  Hej!

  Vi åtgärdade ditt stopp i köket i början av mars!

  Tack för omdömet, ha det bra!

  Mvh
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-26

  Insamlad av företaget
  Eva Kristin L skrev om JourAB
  Hjälp med en ny blandare till handfat.
  Bra bemött. Snabbt svar efter offertförfrågan. Montör på plats inom 3 dagar. Var något sen till avtalad tid men hörde av sig om detta på tfn. Bra utfört arbete. Montör som kan sitt jobb.
  Nöjd kund. Läs mer
  2019-09-17 JourAB svarar Eva Kristin L
  Hej Eva!

  Kul att du är nöjd och hoppas det blir fler samarbeten framöver :)

  Trevlig helg,
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • Joakim J

  2019-04-26

  Insamlad av företaget
  Joakim J skrev om JourAB
  God kommunikation, snabb hjälp och bra kundservice Läs mer
  2019-09-17 JourAB svarar Joakim J
  Tjena Joakim

  Tack för din rekommendation och kul att ha dig som kund!

  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  Mvh
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-25

  Insamlad av företaget
  Britta N skrev om JourAB
  Köpte avloppsrensning.
  De var snabba och kom på överenkommen tid.
  Rekommenderas varmt Läs mer
  2019-04-25 JourAB svarar Britta N
  Underbart Britta, kul att höra och tack så jättemycket för fina kommentaren!

  Ha en bra dag så är det bara höra av sig om du behöver hjälp framöver.

  Mvh
  JourAB Gänget
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-25

  Insamlad av företaget
  Elzbieta W skrev om JourAB
  Är nöjd med arbetet. Anser dock att det är inte ok att ange ca pris för tjänsten exl moms till en privat person. Mvh Elisabeth Widlinska-Goj Läs mer
  2019-09-17 JourAB svarar Elzbieta W
  Hej Elzbieta!

  Toppen att du är nöjd med arbetet och att allt löste sig.

  Jag förstår inte riktigt hur du menar med priset där, kan det möjligtvis vara en förväxling av något slag? På vissa arbeten kan det vara svårt att på rak arm säga det exakta priset via telefon, men här har du endast fått vårt fastpris för privatkunder.

  Ha det bra och bara höra av dig igen om du behöver hjälp!

  Mvh
  JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-25

  Insamlad av företaget
  Johan Fredrik Christer B skrev om JourAB
  Bra service
  Lätt att ha dialog med Läs mer
  2019-09-17 JourAB svarar Johan Fredrik Christer B
  Härligt Johan, detsamma och kul att du är nöjd! Tveka inte att höra av dig igen och trevligt att ha dig som kund :)

  Mvh
  JourAB Gänget
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-25

  Insamlad av företaget
  Eva Monica A skrev om JourAB
  Ni borde vara tydligare med priset
  Att det ör /timme, inte / tillfälle

  Elektrikern som besökte mig var trevlig o koncentrerad på sitt jobb Läs mer
  2019-09-17 Johan K svarar Eva Monica A
  Hej Eva!

  Tack för din rekommendation!

  Vi ursäktar missuppfattningen med priset men det var att vi trodde att det skulle vara rotavdrag men att det inte gick igenom.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  Tveka inte att höra av dig via telefon eller mejl om du behöver hjälp/funderingar i framtiden.

  MVH
  Johan
  //JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-25

  Insamlad av företaget
  Roland J skrev om JourAB
  Snabb hjälp samt trevligt bemötande Läs mer
  2019-04-25 Johan K svarar Roland J
  Hej Roland
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  JourAB gillar detta
 • Janne B

  2019-04-25

  Insamlad av företaget
  Janne B skrev om JourAB
  Snabb och bra service, problem åtgärdat, nöjd och glad😊 Läs mer
  2019-04-25 Johan K svarar Janne B
  Hej Janne
  Tack för din rekommendation!

  Hoppas det är fullfart i tvättstugan nu :D

  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-04-12

  Insamlad av företaget
  Gunnel Margareta B skrev om JourAB
  En elektriker lokaliserade ett fel utomhus som han åtgärdade snabbt och bra. Och han var trevlig! Läs mer
  2019-04-12 Johan K svarar Gunnel Margareta B
  Hej Gunnel
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-03-26

  Insamlad av företaget
  Eva Helena C skrev om JourAB
  Trevlig personal både på telefon och själva hembesöket!
  Allt funkade enkelt och bra! Snabb hjälp också!
  Tack!! Läs mer
  2019-03-29 Johan K svarar Eva Helena C
  Hej Eva Helena
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  JourAB gillar detta
 • 2019-03-21

  Insamlad av företaget
  Magnus Milton W skrev om JourAB
  Hade stopp i rören under diskhon som spolades bort, jättetrevliga killar som utförde jobbet. Sen skickades en felaktig faktura till mig som jag ringde om och den blev justerad utan problem👍🏻 Läs mer
  2019-03-29 Johan K svarar Magnus Milton W
  Hej Magnus
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Faktura problemet löste sig och berodde på att om beställning och utförande är samma dag är det normalt jour eller akut debitering.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Shahriyar Z

  2019-01-19

  Spontant omdöme
  Shahriyar Z skrev om JourAB
  rekommenderas inte, håller inte tiden.
  fick vänta i 10 dagar tills killen hörde av sig för återbesök,. trotts många sms!

  det slutar inte här, företaget påstår att det kostar 600kr/tim men jag får en faktura på planerat besök (ink 2tim) 2160kr.
  och massa andra påslag.
  undvik bolaget... Läs mer
  2019-01-19 Johan K svarar Shahriyar Z
  Hej Shahriyar
  Vi ber verkligen om ursäkt för detta. Vi har inte vetat om denna fördröjning. Dina sms landade hos en montör som var sjuk under en längre tid.
  Bäst är att ringa oss på kontoret direkt.
  Ring oss på måndag så kan vi reducera priset.

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Claes D

  2019-01-12

  Spontant omdöme
  Claes D skrev om JourAB
  Vilken jättefin firma ! Hjälpsamma och proffsiga. Kunden i fokus hela tiden. En jättfefint genomförd installation av bergvärmepump Vaillant. Ett genuint intresse av att göra ett bra jobb. Anlita gärna Jourab. Bara gott från oss. " 5 Toast " Tack Johan, Ahmed och Co. // Claes Domeij , Marölund , Gnesta. Läs mer
  2019-01-12 Johan K svarar Claes D
  Hej Claes
  Stort tack för din rekommendation. Det var ett rent nöje att få hjälpa dig och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete i framtiden.

  Med vänliga hälsningar

  Johan/JourAB
  Claes D gillar detta
 • Angelica K

  2018-12-28

  Spontant omdöme
  Angelica K skrev om JourAB
  Ångrar att vi kontaktade denna firma när en del av vårt kök var strömlöst. Vårt försäkringsbolag Trygg-Hansa bad oss ringa dit en elektriker för diagnos av problemet och vi kontaktade JourAB då de ligger nära oss. En elektriker kom och var i vår lägenhet i 3-5 minuter. Han konstaterade att det var fel på diskmaskinen (oklart hur han kom fram till det). Han "hade inte tid" att fylla i blanketten till vår skadereglerare, trots att de fakturerade för två timmar. Många samtal och mejl senare har vi fortfarande inte fått en ifylld blankett 3,5 vecka efter besöket. JourAB har sålt fakturan till ett annat företag som kräver betalt trots att problemet inte åtgärdats. En annan elektriker har nu på 20 minuter lyckats åtgärda felet i köket så att vi har el. Min rekommendation är att aldrig kontakta detta företag, åtminstone inte i försäkringsärenden. Ni kommer hamna i kläm mellan JourAB och ert försäkringsbolag, som med all rätt ifrågasätter JourAB:s arbete. Läs mer
  2018-12-28 Johan K svarar Angelica K
  Hej Angelica
  Vi har tydligt talat om för dig att detta var en jour och att jouren löste det primära problemet att få igång elen.
  Blanketten som skulle fyllas i kom senare.
  På Jour görs inte en komplett genomgång. En felsökning gjordes och den konstaterade att felet låg i diskmaskinen. DVS ett vitvaruproblem.
  Dessutom påpekade elektrikern att eldragningen i köket måste förbättras. Detta är något vi kan åtgärda men inte på jourtid en kväll.
  Vi har nu skickat skaderapporten igen och hoppas du får den denna gång.

  MVH och Gott Nytt år

  Johan/JourAB
  2018-12-28 Angelica K svarar Johan K
  Ni fick inte igång elen, det är det vi ifrågasätter. Diskmaskinen fungerar utmärkt efter att eluttaget åtgärdats. Dessutom har ni lämnat oriktiga uppgifter i skaderapporten som kom idag. Elektrikern Tomas som signerat har aldrig varit hemma hos oss. Det var en annan person.som hette Serwan. Vad han gjorde är mycket oklart. Eluttaget fungerade inte när han gick, det blev kortslutning direkt.
  2018-12-28 Johan K svarar Angelica K
  Hej
  Vi har lagt det under utredning och återkommer efter helgerna till dig.
  Skaderapporten är underskriven av oss på kontoret efter muntlig genomgång.
  Men som sagt vi återkommer till dig.

  MVH
  Johan/JourAB
  2018-12-28 Angelica K svarar Johan K
  Hej! Ni kommer att bli kontaktade av Trygg-Hansa som nu har fått er rapport och den andra elfirmans rapport. Då jag inte själv kommer behöva betala för ert jobb. Det viktigaste för mig är att varna andra från att anlita er, såsom jag själv önskar att jag blivit.

  Tips för er som ser betygen här: kolla hur många som rekommenderar firman som är riktiga personer (dvs har omdömen kopplade till personliga konton).

  God jul alla!
  2018-12-28 Johan K svarar Angelica K
  Svaret från elektrikern som var hos dig är detsamma som vi gett dig.
  Jag kan bara beklaga att rapporten blev försenad men kommer naturligtvis bistå ditt försäkringsbolag med de uppgifter vi har och hoppas det hjälper dig till ersättning.
  Nedan vad som stod på serviceorder och som vi fick i retur efter förfrågan idag

  "Jag har kollat upp det med Serwan som var ute på denna jour, läget var enligt nedan.

  1- det var korslutning i säkring grupp som tillhör köket.
  2- han misstänkte att felet ligger i diskmaskin.
  3- han har kopplat bort diskmaskin från vägguttag, och startat säkringen igen, då var det inte något fel i säkringsgrupp.
  4- allt var igång i köket när han lämnade.förutom diskmaskin som orsakade problemet.
  5- när vi gjorde felsökningen, på köket säkringsgrupp upptäckte vi att det är flera hushållsmaskiner (kyl/frys, diskmaskin ) som är inkopplat på denna säkringsgrupp. då rekommenderade vi att en gruppfördelning måste göras för att undvika den stora belastning som de har på köket gruppsäkring."

  MVH
  Johan/JourAB
  2019-01-01 Angelica K svarar Johan K
  Som sagt, felet berodde på ett jordfel i vägguttaget pga en vattenskada. Vi önskar självklart att mannen som var hemma hos oss hade kontrollerat eluttaget och upptäckt vattenskadan i väggen och inte bara dragit ut kontakten. Vägguttaget fungerade INTE när han lämnade utan jordfelsbrytare gick igång direkt så fort vi kopplade in något i uttaget. Detta ledde till att vi själva testade att koppla in diskmaskinen i ett annat vägguttag med förlängningssladd och då fungerade den utmärkt. Efter att ha ringt och påtalat detta till er ett flertal gånger önskar jag att ni skunde ha skickat ut en ny elektriker som förhoppningsvis kunde ha med sig verktyg/mätare för att utföra jobbet fackmannamässigt.
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta
 • 2018-12-17

  Spontant omdöme
  Filip skrev om JourAB
  Skulle verkligen inte rekommendera denna firma.

  Bemötandet som man fick från den anställda var uselt, utöver det vanliga. Jag förstår att Jour AB inte kan ansvara för alla de anslutna arbetarnas handlingar, men chansen att man anlitar en hantverkare/rörmokare via detta företag vars bemötande är förkastligt är överhängande. Helt uruselt.

  Serviceminded beteende finns här icke, verkar vara något de inte anammar. Inte nog med att de faktiska hantverkarna har dåligt bemötande, jag reserverar mig även från ett otrevligt svar från den s.k. Johan som inte verkar vara jätteduktig på att ta emot konstruktiv feedback i form av recensioner.

  Som man kan räkna ut är det här inget företag som jag kommer hylla, snarare såga, rejält. Bespara er tiden att kontakta detta företag, det medför bara ödslad tid och frustration. Om man nu måste välja detta företag kan jag förbereda er på argumentationer med personer svårare att diskutera med än att få vatten i kranen när ledningen är sönder. Läs mer
  2018-12-27 Johan K svarar Filip
  Hej Filip
  Jag måste göra dig besviken och meddela att jag troligtvis gjort större intryck på dig än du på mig.
  Självklart tar vi emot konstruktiv kritik och för det mesta rättar vi oss efter den för att hela tiden växa med er kunder.
  JourABs affärside är just som du beskriver "Serviceminded" de hantverkare som inte uppfyller våra högt ställda krav plockar vi bort.
  Jag ber dig återkomma till mig så jag får möjlighet att förstå vad det är du kritiserar, lite mer "konstruktivt".
  Ring oss på på 010-4808640 och be att få tala med mig Johan K så reder vi ut detta.

  MVH och God Jul

  Johan K
  gillar detta
 • 2018-12-10

  Insamlad av företaget
  Janna K skrev om JourAB
  Beställde en spolbil. Snabb leverans samma dag eller dagen därpå. Bra service. Läs mer
  2018-12-10 Johan K svarar Janna K
  Hej Janna
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-08

  Insamlad av företaget
  Stig A skrev om JourAB
  Vi hade översvämning i källaren och blev snabbt och jättebra bemötta Läs mer
  2018-12-08 Johan K svarar Stig A
  Hej Stig
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-08

  Insamlad av företaget
  Asker Mona J skrev om JourAB
  Vill inte anlita de igen!
  Avloppet badrummet var ur funktion hos mig. Jag ringde till JourAb de skickade en sur och sorgsen männniska, inte trevligt. Jobbet gick väldigt fort. Han städade inte efter sig heller.
  Mkt andra saker också som jag inte vill gå in. Läs mer
  2018-12-10 Johan K svarar Asker Mona J
  Hej Mona
  Jätte tråkigt att du inte är nöjd. Du ska absolut framföra det till oss.
  Hade varit mycket bra om du framfört detta då vi var hos dig i ett annat ärende veckan efter.
  Är du säker på att du tänker rätt.

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Börje G

  2018-12-08

  Insamlad av företaget
  Börje G skrev om JourAB
  Rensa köksavlopp

  Mycket snabbt och trevligt bemötande och bra jobb Läs mer
  2018-12-08 Johan K svarar Börje G
  Hej Börje
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-07

  Insamlad av företaget
  Eléa Nathalie Victoria B skrev om JourAB
  Flyttning av en värme element.
  Personen som kom arbeta var ganska oproffsig och lite lurrig

  Killen började försöka övertyga mig att min element är gammal och måste bytas annars kommer den att läcka. Det är inte sånt, min element är i bra kick och jag vet att det var bara ett forsök att sälja mig en ny element.

  Han arbetade jätte långsamt med mycket 'vänte' tid.
  Han ha inte skyddad golvet då fick vi använda mina handdukkar som jag fick slänga efteråt för att fläckorna är otvättbara.

  Han fick hämta en kollega för han kan inte böja själv rören.
  En bult var sned då fick vi stor läckage när dem startade värmen.
  De har fixat det men det tog extra tid (som jag har betalat) och jag fick golvet fullt med mörka fläckor. Läs mer
  2018-12-14 Johan K svarar Eléa Nathalie Victoria B
  Hej Eléa
  Det gällde flytt av ett gammal radiator som nog hade mått bra av att bytas.
  Nu ville inte du det så dessvärre blev det en liten läcka som åtgärdades.
  Att du betalt för mer tid att det ursprungliga jobbet skulle ta stämmer inte.
  Vi har bara debiterat själva flytten och material.

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-06

  Insamlad av företaget
  Ann-louise Kristina H skrev om JourAB
  Jättenöjd!! Bra kontakt och genomförande. Kan varmt rekommendera JourAB. Läs mer
  2018-12-07 Johan K svarar Ann-louise Kristina H
  Hej Ann-Louise
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-06

  Insamlad av företaget
  Åsa Ingegärd Elisabet H skrev om JourAB
  Behövde hjälp med 2 rinnande toaletter bl.a.
  Fick ut en VVS kille som lyckades få den ena toaletten att rinna mer innan han "fixade" den."
  Den andra brydde han sig inte om. " Du får köpa nya toaletter, dom är för gamla"
  Pratat med bad o värme butik,
  fick veta att det enda som kan göra att toaletter rinner är att packningen är slut eller fel på ventilen.Gjorde reklamation.
  Ny kille kom ut fixade båda utan problem. Mkt trevlig och kunnig.
  Fick faktura där kostnaden för reklamationsbesöket var pålagt, skulle ju inte betala för det. Mailade o fick ny faktura. Ingen ursäkt för det inträffade.... Läs mer
  2018-12-07 Johan K svarar Åsa Ingegärd Elisabet H
  Hej Åsa
  Du har recenserat fel företag. Vi hjälpte dig med stopp i WC den 2a oktober.
  Att vi skulle rekommendera den butik du nämner, finns inte.

  Vår faktura är endast på spolningen och inget annat.

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-06

  Insamlad av företaget
  Ritva C skrev om JourAB
  Avloppstopp.Snabb o bra bemötande över svårigheter
  Rekommenderar varmt Läs mer
  2018-12-07 Johan K svarar Ritva C
  Hej Ritva
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-06

  Insamlad av företaget
  Joakim Kent-erik L skrev om JourAB
  Snabbt. Effektivt. Proffsigt. Fick hjälp med avloppsrensning med högtrycks spolning. Kom inom 2 timmar och jobbet tog en kvart. Nöjd! Läs mer
  2018-12-07 Johan K svarar Joakim Kent-erik L
  Hej Joakim
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-12-06

  Insamlad av företaget
  Åsa Kristina L skrev om JourAB
  Spolning av avlopp. Snabba ä, trevliga och proffsiga. Bara bra. Läs mer
  2018-12-07 Johan K svarar Åsa Kristina L
  Hej Åsa
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-11-24

  Insamlad av företaget
  Danny H skrev om JourAB
  Jätte trevligt folk som kom, mycket kunskap och kom fort Läs mer
  2018-11-24 Johan K svarar Danny H
  Hej Danny
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Jennie A

  2018-11-06

  Spontant omdöme
  Jennie A skrev om JourAB
  Gjorde ett jättebra jobb med att rätta till ett problem som en annan firma skapat😀 Trevliga och effektiva killar!! Läs mer
  2018-11-07 Johan K svarar Jennie A
  Hej Jennie
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Tommy O

  2018-10-21

  Spontant omdöme
  Tommy O skrev om JourAB
  Fredagen 2018-10-12 hade jag beställt besök av rörmokare genom er handläggare Tomas Ljung.
  En golvbrunn skulle kollas på Kungssätravägen i Sätra, Skärholmen.
  Jag fick en bekräftelse på att rörmokaren skulle komma efter 12.00 fredagen den 12 oktober.
  Rörmokaren själv ringde mig också och fick information om vad som skulle göras.

  Fredagen 12/10 tog jag ledigt från jobbet och åkte tidigt från Västerås till lägenheten i Skärholmen.
  Ingen rörmokare kom dock.
  När klockan hade passerat 14.00 ringde jag till ert kontor och och blev så småningom uppringd av Tomas Ljung som beklagade att rörmokaren hade slarvat och missat besöket hos mig.
  Jag var då tvungen att återvända till Västerås igen.
  En helt bortkastad dag med bilkostnader Västerås - Stockholm - Västerås.

  Jag kom överens med Tomas Ljung om att försöka med ett nytt besök kommande fredag 19 oktober.
  En reducering av priset skulle också diskuteras självklart.
  Tomas skulle återkomma till mig på måndagen 15/10 med besked om ny tid för besöket den 19/10.
  Ingen kontakt dock på hela måndagen.
  Tisdag 16/10 fick jag tag i Tomas per telefon som lovade att ringa mig kl. 13.00 och lämna besked om besöket på fredag 19/10.
  Ingen ringer.
  Jag ringer tillbaka igen efter 14.00 och 14.30, men ingen svarar hos er, varken på tomas mobil eller ert kontorsnummer.

  Bokade därefter tid med annan leverantör som förhoppningsvis sköter saken bättre.

  /Tommy Olsson Läs mer
  2018-10-21 Johan K svarar Tommy O
  Hej Tommy.
  Det är olyckligt när det blir så här men sånt händer. Tyvärr blev rörmokaren sjuk.
  Tråkigt när du åkt så långt och kanske skulle du ha gjort ett kontroll samtal innan du lämnade Västerås.
  Att vi inte skulle svara på vårt journummer finns inte. Vi svarar alltid 24/7.
  Däremot kan du ha ringt på enskilt nummer.
  Det är inte möjligt att kompensera för våra montörers sjukdom..

  MVH och fortsatt trevlig söndag

  Johan/JourAB
  2018-10-21 Tommy O svarar Johan K
  Jag tycker inte att jag som kund ska behöva kontrollera att ett bokat arbete kommer att utföras.
  Och att rörmokaren blev sjuk ursäktar ju inte att ingen tog kontakt med mig och meddelade att bokat arbete inte blev av.
  I så fall har ni ju bristfälliga rutiner i kommunikationen mellan er bokningsfunktion och de montörer som ska utföra arbetena på plats hos kund.
  Telefonnumren jag ringde under eftermiddagen var både till Tomas Ljungs mobil samt ert vanliga kontorsnummer.
  Ingen svarade trots ett 10-tal signaler.

  /Tommy Olsson
  2018-10-22 Johan K svarar Tommy O
  Hej Tommy
  Han blev akut sjuk (vilket du vet) och är tyvärr inte i tjänst ännu. Vi beklagar det.
  Om du skickar oss en utdrag från telefonen ska vi undersöka vad som hänt. Vi har inga missade samtal från dig i vår logg.

  MVH
  Johan/JourAB
  2018-10-22 Tommy O svarar Johan K
  "Akut sjuk" - han skadade axeln när han bar en varmvattenberedare enligt Tomas Ljung.
  Då måste han ju meddela er bokningsavdelning att hans bokade jobb resten av dagen inte kan utföras och att kunderna meddelas detta omgående, eller hur?

  Dumpar från min iPhone är nu mailade till er.

  /Tommy
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta
 • Martin B

  2018-08-04

  Spontant omdöme
  Martin B skrev om JourAB
  NEJ NEJ Nej…

  Vår hyresfastighet brann i Göteborg i våras och två unga elektriker var på plats och konstaterade att de inte kunde göra något. För detta fick vi betala 5500 kr (ej avdrag för rot försäkringsärende).

  Jag hörde av mig till bolaget och frågade hur det kommer det sig att ni debiterar oss 3h(!) när ni inte utfört något arbete - dvs noll kundnytta har erhållit konsumenten. Bolaget svarar "prisuppgift med startavgift och att det kan tillkomma tid pga avstånd gavs vid telefonsamtalet." Vi hade inte fått någon uppgift om dessa prisuppgifter.

  Ska någon få för sig att använda detta bolag be dem SPECIFIERA varenda krona. Be dem skicka en elektriker.

  Hade jag haft mer tid hade anmält detta bolag till ARN.

  Martin Läs mer
  2018-08-04 Johan K svarar Martin B
  Hej Martin

  JO JO Jo

  Vår startavgift är inklusive restid. Att restiden till Olofstorp är inräknad gör att det gick över.
  Arbetet var akut och debiteras därför lite högre då andra jobb får vänta.
  Att det sen visar sig att brandkåren stängt av inkommande gör inte att din beställning ska bli avgiftsfri.
  Det ska normalt inte behöva förklaras.

  MVH och trevlig helg
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-07-26

  Insamlad av företaget
  Annette F skrev om JourAB
  Blev oerhört väl bemött då jag ringde för att det sprakade och slog gnistor ur kontakten bakom min spis. Ombads fotografera skadan och blev också upplyst om att det blev billigare för mig om jag väntade på att ta hem reparatören på måndag (istället för på lördagen). Reparatören blev försenad och ringde och meddelade detta vilket jag uppskattade stort. Han var mycket vänlig och professionell, allt blev åtgärdat och han städade noggrant efter sig. Jag är mycket nöjd med bemötande, service och utförande och skulle varmt rekommendera företaget till vänner och bekanta! Läs mer
  2018-07-26 Johan K svarar Annette F
  Hej Annette
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-07-10

  Insamlad av företaget
  Susanne F skrev om JourAB
  Väldigt bra organiserat och genomfört. Mycket lärorikt för barmen på ett roligt sätt Läs mer
  2018-07-11 Johan K svarar Susanne F
  Hej Susanne
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Lena S

  2018-07-10

  Insamlad av företaget
  Lena S skrev om JourAB
  Hade stopp i utlopp fr tvättmaskin. Fruktansvärt dyrt för en struntsak som tog 20 min. Fick ett maxpris i telefon men det var dyrare när fakturan kom. Och det var inte för att jag var tvungen att betala ROT-avdrag själv. Känner mig lurad o utnyttjad. Kommer inte använda dem igen. Läs mer
  2018-07-10 Johan K svarar Lena S
  Hej Lena

  Tråkigt att vi får ta smällen. Vi är tydliga med våra priser och dom finns på hemsidan.
  Priset du fick var inte maxpris utan vår startavgift. Och mer än så blev det inte.
  Du får se det positiva och är välkommen tillbaka som kund, nu vet du att du inte är ROT-berättigad.

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Per N

  2018-07-08

  Spontant omdöme
  Per N skrev om JourAB
  Min varmvattenberedare gick sönder. Fick pris och förslag av Jourab med en Metro 300 l rostfri för 17.150 kr.

  De försökte övertala mig om den var testad för provtryck på 13,5 bar. När jag byggde mitt hus, så var provtrycket enligt rörmokaren över 14 bar. Ska den inte ens hålla för provtryckning?

  Jag ringde några samtal och fick pris under 14.000 och leverans samma dag från annat företag. Stor skillnad. Läs mer
  2018-07-08 Johan K svarar Per N
  Hej Per
  Känner absolut inte igen diskussionen om provtryck av Metro VVB den testen känner vi inte till.
  Jag hoppas att du har lite fel. Ett tryck på 14bar är alldeles för högt. Det ska inte slangen och framförallt inte säkerhetsventilerna klara.

  Trevlig sommar
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-07-06

  Spontant omdöme
  Maria B skrev om JourAB
  Fab! Snabb hjälp, jättetrevligt bemötande, löste det så kostnadseffektivt som möjligt för oss. Mycket nöjda och rekommenderas varmt! Läs mer
  2018-07-07 Johan K svarar Maria B
  Hej Maria
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-07-05

  Insamlad av företaget
  Anna M skrev om JourAB
  Bytte toalett! Snabbt och trevligt bemötsnde! Tack! Läs mer
  2018-07-05 Johan K svarar Anna M
  Hej Anna
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att du valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Brandworks A

  2018-07-05

  Insamlad av företaget
  Brandworks A skrev om JourAB
  Trevligt bemötande, rätt hjälp på kort tid. Tummen upp Läs mer
  2018-07-12 Johan K svarar Brandworks A
  Hej Brandworks
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om ni behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att ni valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • 2018-06-28

  Insamlad av företaget
  Hilding S skrev om JourAB
  Rensning av avlopp.
  Kompetent. Trevligt. Snabbt. Läs mer
  2018-06-28 Johan K svarar Hilding S
  Hej Hilding
  Tack för din rekommendation!
  Tveka inte att höra av dig om ni behöver hjälp i framtiden.

  Stort tack för att ni valde oss som leverantör och för det höga betyget!

  MVH
  Johan/JourAB
  gillar detta
 • Andrea N

  2018-06-26

  Insamlad av företaget
  Andrea N skrev om JourAB
  SNÄLLA du som läser detta. Välj INTE JourAB. För din skull!
  Vi behövde hjälp med stank i badrum. Personen skickar fel och dyrare resurser än vad som bestämdes. Personen som kom och skulle lösa vår stank tog sönder packningen och lämnade vårt hushåll med läckande toalett och avloppsvatten i hela badrummet. Lämnade utan åtgärd men lovade återkoppling för att lösa ärendet. Ingen återkoppling så vi löste det själva (min far). Problemet var att packningen bara suttit snett.
  Ska inte en rörmockare ha koll på det?
  Sen fick vi en faktura på över 2500kr. Ringer och vill lösa det men det var som att prata med ett barn. Männen jag pratade med var RIKTIGT elaka och hade ingen som helst känsla för servise.
  Jag har själv jobbat med kundservise så jag vet vilka knäppisar det finns, men vi bad SNÄLLT om att få hjälp att lösa ärendet. Får som svar ”Vi kommer att ta med oss dett ärende till graven om det så krävs”.
  Ärendet tog 2 månader att lösa och säkert 40 samtal/mail, när vi sedan gick vinnande ur det med makulerad faktura.
  Värsta jag varit med om. Önskar inte ens min värsta fiende JourAB. Läs mer
  2018-06-26 Johan K svarar Andrea N
  Hej Andrea
  Det är tillräckligt illa att det blev som det blev utan att du behöver ett felaktigt citat.
  Beställningen. var sådan att det inte skickades en rörmokare men som det står på fakturan noterade han mycket riktigt att det var en packning som orsakade problemet.
  Vårt misstag var att vi inte noterade detta och därmed orsakade dig problem.
  För det ber vi om och har bett om ursäkt.
  Jag är ingen "elak" man.

  MVH och trevlig sommar.

  Johan/JourAB
  gillar detta

Bästa elektrikerna i Stockholm:

4.9 i betyg av 111 omdömen
Charbel R Charbel R tycker:
“Professionella killar. Använde...” Läs mer
4.9 i betyg av 62 omdömen
4.8 i betyg av 81 omdömen
4.7 i betyg av 38 omdömen
4.9 i betyg av 46 omdömen

Karta

Kategorier