MatHem i Sverige AB

Östermalmsgatan 87D, 114 59 Stockholm — Visa karta

3.0 i betyg av av 41 omdömen
MatHem vill göra människors vardag både enklare och roligare genom att
inspirera till goda och nyttiga måltider. På MatHem kan man handla matvaror på nätet i en komplett och
fullsorterad matbutik, handla en färdig matkasse, hitta inspirerande
recept för mat till vardag och fest och bäst av allt: Vi kommer hem
till dig med maten!
MatHem erbjuder livsmedel i sortimentet samt färdiga middagslösningar
med ingredienser och recept.

Vi är en matbutik på nätet med 10 000 varor i vårt sortiment (t.ex.
ekologisk mat, hushållsartiklar, bl.a.). Varorna beställs enkelt från
vår hemsida och levereras hem till dörren. Det går också utmärkt att
göra sina egna inköpslistor, som kan sparas och användas vid varje
inköp.

Vi har också flera färdiga matkassar med ingredienser och recept.

Läs vad 41 kunder tycker om MatHem i Sverige AB

 • 2020-02-12

  Spontant omdöme
  BJÖRN A skrev om MatHem i Sverige AB
  Min upplevelse hittills med MatHem har varit över förväntan. Missade leverans pga dubbla adresser i min profil och kundtjänsten/support var så trevliga och hjälpsamma. Och för att inte tala om föraren som vände om. Hon kom och lämnade maten och räddade vår kväll. Fantastiskt! Så nöjda Läs mer
  gillar detta
 • Karin B

  2019-04-03

  Spontant omdöme
  Karin B skrev om MatHem i Sverige AB
  Riktigt dålig kundservice som struntar i att de lämnat maten i trapphuset trots att man beställt in i kylen-leverans. Färskvarorna är ofta ruttna och alla varor har kort utgångstid.
  Ett riktigt sunkigt företag! Läs mer
  gillar detta
 • Jessica K

  2019-02-20

  Spontant omdöme
  Jessica K skrev om MatHem i Sverige AB
  Dom har blivit för stora o struntar fullständigt i sina kunder nu mera !
  Dom skrävlar om att det går o ändra ordern framtills midnatt. Vad dom inte säger är att dom nu mera reserverar HELA beloppet en gång till på ditt kort ... Dom har fortfarande inte dragit tillbaka sin felaktiga reservation som dom lovade skulle ske igår !!! 1300 kr som dom reserverat två gånger grrr !!!!
  Så köp maten nån annanstans !!! Läs mer
  gillar detta
 • Gm L

  2019-02-02

  Spontant omdöme
  Gm L skrev om MatHem i Sverige AB
  Mathem måste skriva med en STOR TEXT på första sidan om,

  "MISSAR MAN SITT LEVERANS, FÅR NI INTE PENGAR ELLER VAROR TILLBAKS!"

  Det står tydligen i "Allmänna villkor".

  Hela mina 536kr varor är rånad av Mathem, pga jag glömde ange Portkod, och missade ett samtal från föraren vid leverans tiden.....
  Alla andra så som coop, ica etc har mycket bättre bemötande gällande sådana situationer.

  Får man göra så?
  Kan man inte debitera en leverans avgift??

  TJUVAR! Läs mer
  gillar detta
 • Annica F

  2019-01-21

  Spontant omdöme
  Annica F skrev om MatHem i Sverige AB
  Vi har i flera år handlat på Mathem och varit nöjda. Reklamationer har förekommit men alltid besvarats och kompenserats. Sedan dec 2018 har jag tagit kontakt med kundtjänst åtskilliga gånger gällande olika ordrar. Uteblivna varor, dålig kvalite’ på livsmedel mm. Inte en enda gång har någon från Mathem besvarat och/eller återbetalat. Sista chansen gav jag idag genom att försöka med chatten. Fick jag vänta länge? Ja. Fick jag till slut kontakt? Nej. Det är för mig obegripligt hur ett internetföretag kan behandla sina kunder så oprofessionellt och nonchalant. Sorry nu blir det inga fler beställningar o heller inga rekommendationer. Läs mer
  gillar detta
 • David M

  2018-12-29

  Spontant omdöme
  David M skrev om MatHem i Sverige AB
  Sen leverans och otrevligt bemötande i kundservice när vi hade klagomål. Tar inte ansvar för att deras partners gör fel. Jag kommer inte gråta när de lägger ner verksamheten. Läs mer
  gillar detta
 • Cecilia J

  2018-11-06

  Spontant omdöme
  Cecilia J skrev om MatHem i Sverige AB
  Skulle ändra tid på orden jag lade 2 minuter efter att jag beställde. Slutade med att jag var tvungen att betala för att "priserna" ändrades under dom två minuterna. Jag skulle inte ens ändra i orden, jag skulle ändra leveranstiden.
  Rirkigt sunk företag, ingen service heller när man ringer kundservicen. Läs mer
  gillar detta
 • 2018-10-21

  Spontant omdöme
  Carolin skrev om MatHem i Sverige AB
  Min familj har varit kund sen länge och vi uppskattar mathem och varorna som levereras av trevliga chaufförer. Läs mer
  gillar detta
 • 2018-10-12

  Spontant omdöme
  Ida T skrev om MatHem i Sverige AB
  Har varit kund i flera år och är mycket nöjd. Har aldrig upplevt att varorna har fel temperatur. Leveranserna kommer för det mesta inom rimlig tid, chaufförerna är trevliga och hjälpsamma och sortimentet är mycket bra. De gånger det har blivit något fel har jag fått bra och snabb hjälp från kundtjänst.
  Jag använder Mathem för det goda sortimentet och pålitligheten. Bäst på marknaden! Läs mer
  gillar detta
 • 2018-08-10

  Spontant omdöme
  Karl W skrev om MatHem i Sverige AB
  Har blivit betydligt sämre den senaste tiden. Utbudet är väldigt begränsat, och funktionaliteten betydligt sämre än konkurrenternas.
  Nu råkade jag ha ett presentkort att lösa in och fick därför trots allt använda mig av Mathem denna gång. Då beställningen lades sent på natten var jag väl lite trött. Missade därför att lägga till presentkortskoden i betalningen. Enligt Mathem finns inget sätt att backa betalningen, så hela ordern måste avbeställas. Kontaktade därför kundtjänst direkt på morgonen (innan 8), men svaret var då att ordern inte kunde backas. Detta trots att det var över 12 timmar tills leverans. Menar Mathem att de packar mina varor så långt i förväg? Vad händer med hållbarheten om varorna ligger packade så långt i förväg? Läs mer
  gillar detta
 • 2018-08-06

  Spontant omdöme
  Emilie L skrev om MatHem i Sverige AB
  Konceptet är bra, men de senaste fyra gångerna jag beställt har de kommit långt över en timme för sent räknat från slutet av tidsfönstret. Räknar jag från min preliminära leveranstid är det långt mer än så. I skrivande stund är de en timme och en kvart sena, och jag fick första uppdateringen gällande förseningen från dem för fem minuter sedan. I praktiken innebär detta en hel lång dag hemma, när jag och barnen kunde varit i parken eller något annat kul. Jag använder de här tjänsterna för att spara tid och för att det är tänkt att vara praktiskt, men MatHem gör faktiskt det hela bara krångligare och mer tidskrävande. Jag gissar också att jag skulle tjäna mer på att använda typ Coop, där jag kan spara poäng. Läs mer
  gillar detta
 • Mads S

  2018-04-02

  Spontant omdöme
  Mads S skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra koncept där funkar bra för barnfamiljen.
  Vi är nöjda Läs mer
  gillar detta
 • Eric O

  2018-03-28

  Spontant omdöme
  Eric O skrev om MatHem i Sverige AB
  Handlat i 12 månader ca. Alldeles för ofta blir leveranserna fel, det fattas varor eller nån av kassarna är fel. Det går fort och chauffören vill försvinna snabbt så man hinner inte kolla av ordentligt. SUMMA: Det blir i slutändan enklare att åka och handla själv.

  Eric
  Ensamstånde förälder, företagare och opriskänslig Läs mer
  gillar detta
 • Fredrik O

  2017-11-23

  Spontant omdöme
  Fredrik O skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra! Haft de i snart 6 månader. Överväger dock att byta över till annat företag för att testa annat. Läs mer
  gillar detta
 • Isa E

  2017-09-22

  Spontant omdöme
  Isa E skrev om MatHem i Sverige AB
  Jag jobbar med mat och att veta att en matleverans är garanterad att komma är A och O i min bransch. Nyligen ställdes den dock in en dag pga tekniska problem i hela systemet. Den skulle kommit mellan under en två timmars intervall och jag fick ett sms om den inställda leveransen de sista 5 minuterna. Dagen efter bokade jag samma leverans till 06.00-08.00 till min arbetsplats där jag skulle hålla en kurs 2 timmar senare. När kom råvarorna? Jo kl 09.00!
  Jobbar man med mat så skulle jag byta till mat.se eller hemköp för Mathem är inte att lita på har jag insett. Och svaret om full kompensation nekades och svaret jag fick var "Jag förstår att det detta är irriterande men att rutten avbröts kunde vi tyvärr inte styra över." Läs mer
  gillar detta
 • 2017-05-22

  Spontant omdöme
  Anna skrev om MatHem i Sverige AB
  Leveransen kommer ofta minst en ibland flera timmar efter det leveransintervall som uppgivits.

  De glömmer ofta varor, ibland uppemot 1/4 av beställningen! Kundtjänst kan sedan inte hjälpa till alls och de försöker få en att gå med på tillgodokvitto för de glömda varorna! Stå på dig så du får pengarna tillbaka.

  En gång luktade hela leveransen starkt av mögel och påsarna var fuktiga.

  Nu har jag tröttnat och kommer vända mig till andra företag i framtiden. Läs mer
  gillar detta
 • 2016-11-09

  Spontant omdöme
  Anton J skrev om MatHem i Sverige AB
  Idag har Stockholm varit lamslaget av snökaos, eftersom det kom 50cm på ett dygn. Trafiken har stått helt still större delen av dagen/kvällen.

  Då blir man djupt imponerad när två glada grabbar från Mathem levererar kvällens kassar. Detta var verkligen inget jag förväntade mig, det hade varit fullt förståeligt om leveransen uteblev med tanke på trafiksituationen. Den smärre förseningen var dessutom aviserad långt innan.

  Det är sällan man blir glad över outstanding service, men det blev jag verkligen denna gång. Stor eloge till Mathem så får logistik och tjänst att fungera en dag som denna, skulle aldrig handla någon annan stans över nätet framöver!

  Rekommenderas varmt! Läs mer
  gillar detta
 • 2015-01-28

  Spontant omdöme
  Anette N skrev om MatHem i Sverige AB
  Gillar verkligen Mathem, har anlitat dom i många år. Alltid blir jag lika nöjd. Fräscha varor, trevlig personal och pålitliga leveranser.
  Dock blev jag lite besviken sista gången: de verkar ha tagit bort det butiksbakade brödet. Det var väldigt synd, hoppas det kommer tillbaka.
  Som alternativ föreslår de samma fast att man ska stå och grädda det själv (!). Alltså göra jobbet själv då. Eller så har de Gateau, ett förnämligt, men väldigt dyrt alternativ. (Mer om man ska ha en fin tårta el likn. Inte har man råd att köpa sånt bröd till vardags även om det är väldigt gott. :-( ) Läs mer
  gillar detta
 • Enperson K

  2014-07-31

  Spontant omdöme
  Enperson K skrev om MatHem i Sverige AB
  Tre gånger på en och en halv vecka har jag beställt en huvudingrediens till våra middagsplaner som sedan uteblivitvid leveransen. Varan har kommit in i lager och jag har beställt direkt och betalt, nästa dag får jag ett mail att varan var slut vid packning och hem kommer enbart tillbehören till middagen! Tre ggr på en å enhalv vecka! Lockvaror!

  förtar ju hela syftet med hemlevererad mat! Ringde kundtjänst och frågade om inte varorna bokas när de betalats, men så är det tydligen inte. Dåligt!!!! Läs mer
  gillar detta
 • 2014-02-20

  Spontant omdöme
  Josefine A skrev om MatHem i Sverige AB
  I tisdags beställde jag mat från MatHem för första och sista gången.
  Det fattades produkter och jag ringde kundtjänst för att få hjälp.

  Kundtjänst: "vi skickar inte ut en bil för att ->bara<- lämna ett par produkter för det är inte bra för miljön".
  Jag: "Okej. Vad ska NI har glömt för att ni ska skicka ut det igen?"
  Kundtjänst: "njaaa, typ kött."

  Okej, så där tänker ni inte på miljön då? Kött är ju en av dagens miljöbovar. Produkt som produkt och ni har ju inte någon gräns när man beställer. Ett av de lamaste ursäktena jag hört.
  Helt värdelös service och jag är jättemissnöjd. Jag rekommenderar INTE MatHem.

  /Josefine Ahlstedt Läs mer
  gillar detta
 • Hanna S

  2013-12-12

  Spontant omdöme
  Hanna S skrev om MatHem i Sverige AB
  Fick ett presentkort från min mobiloperatör TRE idag. God jul stod det och en kod som skulle ge mig 200 kr att handla för. Nu har jag skickat iväg min leverans och kassen som kommer imorgon fredag mellan kl 17 - 22 innehåller varor för ca 25 kr. Det blev pepparkaksdeg, två lökar och en krydda samt expeditionsavgift, fakturakostnad och leveransavgift på totalt 175 kr. På slutet skrev jag som anvisat in koden från Tre och totalt uppgick mina kostnader till 198kr,80öre. Eftersom jag hade en kod ville jag inte betala med kort och var då tvingad att välja faktura från Klarna. Köpet gick igenom och det ska bli spännande att se om MatHem.se, missade min kod och det ligger en faktura i min brevlåda om några dagar. Efter bekräftat köp stod det ingenting om koden från TRE, bara en fakturakostnad.

  Nu kanske ni undrar varför jag beställde? :) Tja, mitt liv är ganska händelselöst sedan jag slutade med boxningen och jag är en nyfiken person av mig som planerar på att studera till jurist. Skulle behöva lite fart i mitt liv, gärna lite pepparkaksdeg att mumsa på.

  MVH Hanna, strategisk kommunikatör och snart jurist.


  Go Jul.
  Plus Sverker & Janne J är bäst <3 Läs mer
  gillar detta
 • 2013-06-13

  Spontant omdöme
  David E skrev om MatHem i Sverige AB
  Vi har varit kunder hos Mathem i ungefär ett år och tyvärr så har det blivit sämre.
  Varje leverans som innehållit frukt så är hälften dålig så vi har slutat med att beställa frukt helt och hållet, missade varor och felleveranser är inte ovanligt.
  Vi tog beslutet idag att inte beställa mer från dom och handla i butik i fortsättningen.
  När vi började handla så var allting perfekt, men det senaste halvåret så har det stadigt blivit sämre. Försenade leveranser är heller inget ovanligt. Priserna hade varit okay om leveransen och kvalitén på varorna hade varit perfekta men i slutänden så känner vi att detta är en förlustaffär så valet är inte så svårt längre. Att leverera dålig frukt till sina kunder är ingen slump utan enbart slarvigt. Läs mer
  gillar detta
 • K

  2013-02-07

  Spontant omdöme
  K skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra mat allt annat är helt värdelöst.
  Man lämnar tex inte matkassar värde 1500 utanför dörren och sticker. Att jobba på företag handlar om att lösa problem. - det är inte mitt problem attyden funkar inte i längden .
  När dom inte skälva kan utföra sitt arbete så vill dom att kunderna ska göra deras arbete via telefonen.
  Företaget tycker inte om när man lämnar kritik. Kritik kan faktist användas som vidareutveckling i företaget.
  Mathems chafförerna låser inte bilen när dom leverar mat. Den står vid öppen så det går bra för vem som helst att bara ta kassar från bilen. Läs mer
  gillar detta
 • 2012-04-17

  Spontant omdöme
  J skrev om MatHem i Sverige AB
  Mycket bra service och trevlig samt tillmötesgående personal! Läs mer
  José N gillar detta
 • Linda A

  2012-04-17

  Spontant omdöme
  Linda A skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra matvaror. Bra service på killen som levererar. Dock lite smaklös mat men med egen fantasi kan man hitta på en del själv med hjälp av kryddskåpet. Lite väl mycket pasta, lax och parmesan... Läs mer
  2013-01-14 Linda A svarar Linda A
  gillar detta
 • Susanne R

  2012-04-17

  Spontant omdöme
  Susanne R skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra. Familjen var väldigt förtjusta i början, men uppskattningen har minskat på sistone. Vi testade först både Linas Matkasse och Middagsfrid men kände att Monicas matkasse hos Mathem passade vår familj med tonårsbarn bäst. Läs mer
  José N gillar detta
 • 2012-01-25

  Spontant omdöme
  Johanna J skrev om MatHem i Sverige AB
  Nöjd med utbud och service! Lite svårt att komma fram per telefon - men det är det på mitt företag med. Överlag toppen. Läs mer
  José N gillar detta
 • 2011-12-22

  Spontant omdöme
  Joanna G skrev om MatHem i Sverige AB
  Jag är nöjd med utbud, service samt Monikas kasse. Saknar köttfri kasse dock. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-19

  Spontant omdöme
  ahrengart a skrev om MatHem i Sverige AB
  bra ide men tråkig mat tycker jag. Funderar på att byta. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-16

  Spontant omdöme
  Anne H skrev om MatHem i Sverige AB
  gillar detta
 • 2011-12-16

  Spontant omdöme
  Carmen R skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra få lära sig laga nya recept. Matpåsen blir som en matlagningskurs. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-16

  Spontant omdöme
  Ylva N skrev om MatHem i Sverige AB
  Helt perfekt matkasse. Jag lämnar tillbaka de tomma matkassarna vid nästa leverans. Eftersom de är av bra kvalitet, kan de återanvändas många gånger. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-16

  Spontant omdöme
  Lisa F skrev om MatHem i Sverige AB
  Mycket bra, proffsiga Läs mer
  José N gillar detta
 • 2011-12-16

  Spontant omdöme
  Cecilia A skrev om MatHem i Sverige AB
  Smidig sökfunktion. Relativt goda erbjudanden. Jag saknar visst utbud av varor. Läs mer
  2011-12-16 Cecilia A svarar Cecilia A
  Jag saknar ett bredare utbud av gräddfil och mineralvatten.
  2011-12-16 Cecilia A svarar Cecilia A
  Vi uppskattar din återkoppling och tar den vidare till ledningsgruppen.
  Läs mer genom att expandera tråden +
  gillar detta
 • 2011-12-16

  Spontant omdöme
  Kamilla K skrev om MatHem i Sverige AB
  Hittills en bra affär för oss. God och lättlagad mat. Det bästa är det väldigt tydliga instruktionerna i recepten vilket gör det extra lätt att laga mat. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-15

  Spontant omdöme
  cristiana w skrev om MatHem i Sverige AB
  Bra site
  Hyfsat lätt site att navigera på
  Fantastiska valjmöjligheter, kunna handla allt, köpa matkasse, få recept, vin
  Äntligen någon som har förstått att matkassen inte löser det faktum att man faktiskt vill kunna handla allt på nätet Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-15

  Spontant omdöme
  Louise R skrev om MatHem i Sverige AB
  gillar detta
 • 2011-12-15

  Spontant omdöme
  anna t skrev om MatHem i Sverige AB
  Jag älskar mathem. Enda nackdelen är att dom är lite dyra på vissa varor. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-15

  Spontant omdöme
  Catti L skrev om MatHem i Sverige AB
  Förenklar min vardag, ger mig mer tid till annat. Bra utbud, bra service!
  Det enda jag tycker kunde förbättras är, att kunna betala med kort på appen, och
  att de skulle ta tillbaka sina kassar. Läs mer
  gillar detta
 • Tobias B

  2011-12-15

  Spontant omdöme
  Tobias B skrev om MatHem i Sverige AB
  Mathem är som alla andra "matkassar" fast bättre. Du slipper åka till stormarknaden och kompletteringshandla frukost, blöjor osv. Därmed sparar vi en timme eller två i veckan vilket jag tycker är riktigt bra. Ett extra plus för att man kan välja ungefär när de ska dyka upp med maten och att recepten inte kräver för mycket tid av kocken. Det enda som drar ned betyget är sajten som är lite otydlig och emellanåt svårnavigerad. Om du kör en annan tjänst skulle jag rekommendera dig att testa Mathem för att uppleva glädjen att slippa åka till stormarknaden en vardagkväll. Läs mer
  gillar detta
 • 2011-12-14

  Spontant omdöme
  Tommy P skrev om MatHem i Sverige AB
  Har visserligen inte testat olika leverantörer, men allt är bra med Mathem! Inte minst att man kan beställa och abonnera på "allt", frukostmat, frukt, blöjor och vad tusan man vill ha. Matkassarna är bra. Mathem är extremt hjälpsamma och trevliga vid all kundkontakt. Allt från dem som plockar ihop varorna som ringer vid frågor, till kundservicepersonal och inte minst de som levererar varorna. Läs mer
  gillar detta

Tjänsteföretag lever på sitt goda rykte

Reco.se är Sveriges största oberoende plattform för kundomdömen. Vi jobbar sedan 2007 för bättre företag och nöjda kunder.

Så här fungerar Reco