Robert Claes K

Rekommendationer

2020-02-18

Spontant omdöme
Mycket duktiga på att vaccinera. Läs mer
gillar detta

2020-02-18

Spontant omdöme
GS Kylservice bör endast anlitas om du inte ska stå för kostnaden, exempelvis försäkringsärende, på grund av priset.

De tar med 2020-02:s priser 950 kr i timmen, 106,25 kr per mil och därtill fakturaavgift på 30 kr för en e-postad faktura. Timpriset debiteras även under restiden.

Mått råd förutom detta är att se till så installatören verkligen har förstått uppdraget. I vårt fall ville vi att personen skulle göra en djupare felsökning än vad den tidigare installationsfirman gjort.

Efter att ha förklarat ärendet för både säljaren via mejl och telefon och därefter installatören direkt på plats så gjorde installatören en lika grund felsökning som den första installationsfirman. När vi bad honom att fortsätta felsökningen ner till den önskade nivån så ville han inte det för att det var för omständligt.

Men reparationsarbetet i sig gick bra. Installatören var noggrann, hjälpsam och fick igång luftvärmepumpen. Man får det man betalar för när det gäller det här bolaget. Rekommenderar dem om man inte ska stå för kostnaderna. Läs mer
gillar detta

2020-02-18

Spontant omdöme
Detta är ett riktigt hemskt bolag i bemärkelsen att de gör allt de kan för att undvika att ta ansvar. De anlitar oseriösa installatörer, vägrar slutföra arbeten och när luftvärmepumpar går sönder inom den utlovade 5-årsgarantin skyller de på överspänningar på elnätet och vägrar reparera.

De installerade två Mitsubishi-luftvärmepumpar i en villa 2017-10-30. Installatören Kylslaget kastade med sakerna och vägrade koppla in Wi-Fi-delarna till pumparna, det fick man gör själv. Ett farligt jobb med risk för att komma i kontakt med starkström.

När en av pumparna havererade 2019-10-02 och samma installatör varit på besök utan att komma fram till vad som var fel så slog de ner på att felet var orsakat av överspänning. Det gick minsann inte på 5-årsgarantin. Efter flera påtryckningar kom de fram till att leverantören Mitsubishi blandat ihop ärenden och det visst skulle gå på garantin. Därmed beställdes nya kretskort på önskemål av installatören som denna installerade. När maskinen sattes igång efter bytet började en spole på en av de nya kretskorten smälta - väldigt seriös installatör, vald av E-klok. Efterhand insåg man att installatören borde ha kommit fram till felkällan redan vid första besöket. Installatören lämnade återigen utan att veta vad som var fel och ville beställa mer kretskort och även en motor.

Men E-klok var efter det andra besöket säkra på vad som var fel - överspänning - och vägrade slutföra felsökning och reparation inom garantin.

Det hela slutade med att en helt annan installatör fick slutföra reparationen och det via hemförsäkringen. Cirkusen tog 4½ månad, de var extremt ohjälpsamma och de vägrade stå för sin så kallade garanti.

Så om du köper en luftvärmepump av de här skojarna, räkna med att jobbet blir oseriöst gjort och går den sönder kan du glömma att få hjälp. Det du däremot kan förvänta dig är 2-4 veckor långa svarstider, ilska, kyla i månader, ökade elkostnader för uppvärmningen och självriskkostnad. Bara namnet ger mig rysningar - E-klok är numera likställt med ej klok, för det är inte klokt att anlita dem. Läs mer
gillar detta

2019-08-31

Spontant omdöme
Pålitligt, kompetent och omtänksamt. Håller vad som lovas både direkt i butiken och på distans och har alltid kundens bästa i åtanke. Rekommenderas varmt. Läs mer
gillar detta

2015-05-24

Spontant omdöme
Levererar fungerande fiberbaserat bredband på 10/10 i hastighet till hyfsat månadspris. Uppmätt med Speedtest är det 9.5/10.67 och ping på 7ms vilket får anses som godkänt. Man får flera publika IP:n också. Någon enstaka gång har det varit lite nertid men då har det rört sig om en timme eller två max. En vän som hade betalningsanmärkningar nekades hos andra bredbandsbolag, men Bredband2 tillät henne att vara kund. Läs mer
gillar detta
1