BBilMotor

4.4 / 5 i betyg — 41 rekommendationer
sari e

2017-05-19

Spontant omdöme
sari e skrev om BBilMotor
Köpte en bil i januari. 2 dagar senare slutar bromsen fungera. De gick med på att laga problemet då och bytte även generatorn eftersom den orsakade resten av problemen. Efter 5 arbetsdagar fick jag bilen tillbaka och allt var någorlunda ok. Dock fick jag aldrig kvittot för delarna jag köpte till bilen de tog i byte.
Några veckor senare dör bilen totalt. Bränslepumpen är trasig, den har tydligen läckt länge. En kompis fixade den snabbt och samtidigt informerade mig att service bör göras. Enligt säljaren gjordes service på deras verkstad precis innan köpet. Bullshit! Nya bromsar, klossar, belägg osv samt hela servicekittet!
I veckan la bilen av totalt. Batteriet som de köpte och monterade läckte vatten och har förstört fastighetscensoren. Bilen bärgas till verkstaden som i sin tur anlitar en specialist som säger att växellådan är sönder.
Jag ringer till företaget som säger: du fick 1 månads garanti och jag är trött på dina samtal och tjat. Sedan lägger han på. Tur att jag spelade in samtalet. En 5-barns mamma som är beroende av bilen har inte tid för sådana problem egentligen men Ärendet tas vidare till ARN då jag har haft bilen under 4 månader. REKOMMENDERAR VERKLIGEN INTE! Läs mer
2017-05-19 BBil M svarar sari e
Hej sari! Tråkigt och höra allt det här när vi ändå hjälpte dig så mycket . Om du kollar i serviceboken så ser du att bilen var servad på Hyundai i Alingsås sist innan du köpte bilen, och däremot så fick vi en bil i inbyte med massa brister som vi aldrig klaga på eftersom det var inbytes objekt som vi tog i befintligt skick och ändå så erbjöd vi xtra garanti som du tackade nej till trots det så gjorde vi vårt bästa och hjälpte dig med lagningen på vår kostnad och däremot så fick du låne bil och även bilen hemlevererad efter reparationen. och då köpte vi nytt batteri och byte generatorn och allting var perfekt. vi tycker att det låter väldigt konstigt att detta har hänt . Man får inte glömma att du köpte en begagnad bil i befintligt skick utan några Xtra garantier som du tackade nej till .
Vi tycker att detta är tråkigt men som sagt så fick du ändå en månads garanti när du köpte bilen och då gjorde vi vårt bästa och hjälpte dig med reparationen på vår kostnad och nu så kan vi hjälpa dig med reparationen ifall om du kan stå för kostnaden . Med vänlig hälsning, Bbilmotor
2017-05-20 sari e svarar BBil M
Visst kan man få låta allt så bra men låt mig lista ut ett par grejer så att andra vet sanningen också:
- Bilen var aldrig servad i Alingsås trots stämpeln och det kan ni kolla med den verkstaden också. Det ni sa att bilen var nyservad hos er eftersom ni alltid kollar upp alla bilar ni tar in.
- Bilen ni tog in hade inga brister, var nyservad och nybesiktad. Jag har fortfarande inte fått kvittot för delarna jag betalade för eftersom du inte tycker jag har rätt till det. Enligt er så ni bestämmer när ni lagar bilen och delarna hade ju inte kommit efter flera månader. Det tar inte flera månader för något företag att skicka ett par bromsdelar.
- Lånebilen jag fick var en gammal bil med massa lampor som lyste och som lät märkligt. Den kördes bara till er när jag hämtade min bil från er efter 5 arbetsdagar så att det var ingen hemleverans. Fick ringa dag efter dag för att höra status på min bil eftersom det ni sa i telefonen alltid dagen innan stämde inte.
- Även om man tackar nej till extra garanti betyder inte att ni som säljare inte har ett ansvar enligt konsumentköplagen. En kund har alltid 3 års reklamationsrätt och under de första 6 månader är bevisbörjan på er sida när det gäller fel i bilen. Detta gäller alla köp, även begagnade bilar och ni kan inte frigöra er genom att skriva att något säljes i befintligt skick. Detta försökte jag säga innan ni la på när jag ringde.
- Ni hade inget intresse gällande ärendet och som jag berättade, ärendet tas vidare eftersom ni har full ansvar i detta fall (kontrollera genom konsumentsverket samt märkesverkstad som båda fick fakta om köpet.
- De att ni fick laga denna bilen från början var ju naturligt eftersom bilen inte gick att köra efter 2 dagar. Ni nämnde flera gånger hur dyrt det var och jag lider med er men samtidigt det var ju inte mitt fel att bilen fick fel efter att ni hade monterad en ny batteri (som nu i sin tur har orsakat nya problem). Bilens bromsar fungerade inte och ändå bad du mig att köra till andra sidan stan med den.
- Jag ville lösa problemet men du bara skrek och sa att ni har inget ansvar, ni är trötta på mina samtal och tjat (ringt typ 2 gånger bara för att fråga efter kvittot) osv. Men jag kan ge er en sista chans att laga bilen på er bekostnad. Annars är jag tvungen att ta ärendet vidare.
2017-05-20 BBil M svarar sari e
Som vi skrev tidigare så var bilen köpt på hyundais begagnade center och då var den nyservad samt nybesiktigad enligt dem och det var inga brister på bilen heller när vi gick igenom hela fordonet och vi gjorde vårt bästa och har hjälpt dig med allt som vi har kunnat .. Du har inte köpt nån ny bil och då kan vi inte erbjuda tre års garanti på en begagnade fordon.
Bromsarna funkade när du lämnade in bilen på verkstaden och då var det bara batteri lampan som lös och det är kanske bra och påpeka för så som vi har märkt så är du jätte kräsen person och inte hade kört en meter utan fungerande Bromsar . Konstig att ingen annan klagade på våran lånebil . Vi har gjort vårt bästa och tyvärr så kan vi inte erbjuda mer än reparation på din bekostnad .
2017-05-20 sari e svarar BBil M
Det är då bara ringa till verkstaden då för att höra vilken service de gjorde, skickar gärna numret om du vill kolla. I det stället som stämpeln är ifrån har de inte servade bilen iaf enligt deras system. Hade den varit gjort, hade jag ju inte behövt göra om oljebytet, filtarna och annat. Det ni sa till mig var att ni tog in den bilen i byte från en privatperson som köpte en annan bil från er, har aldrig hört om nåt annat.
Och visst var det fel på bromsarna, annars hade jag ju aldrig ringt och ni lagade just generatorn som i denna modell påverkar bromsarna.
Jag är inte kräsen på något sätt utan vill bara att allt ska fungera utan problem. Jag har aldrig sagt att man ska få 3 års garanti men ni måste kolla vad lagen säger om reklamationsrätt. Det gäller även begagnade bilar och har inget med bilens ålder att göra. Ta gärna tid att kontakta nån kunnig person som kan berätta mer om företagets skyldigheter och köparens rättigheter i dessa fall. Jag ville aldrig bråka men rätt ska vara rätt. Enkelt.
2017-05-20 BBil M svarar sari e
Tycker att det är jätte dålig ifall om dem bara har stämplat i boken utan att utföra service .
Då har ni säkert missförstått det eftersom bilen var servad där när vi fick den och innan ni köpte det.
Hade vi varit medvetna om några brister så hade vi återgäldat det innan försäljning och inte väntat med det.
Allt ni har sagt är rätt gällande reklamation men tyvärr inte i det här fallet eftersom ni läste och skrev under köpeavtalet och allting är noterat där enligt överenskommelsen .
Vi vill ha nöjda kunder och det var därför vi gjorde vårt bästa för du ska vara nöjd som kund men är synd att detta har hänt och eftersom bilarna som vi säljer är begagnade då brukar vi erbjuda garanti för och undervika såna diskutioner men det ville ni inte ha och det kom vi överens om gällande inbytes bilen samt den här bilen som ni köpte .
Hoppas det löser sig och vårt erbjudande kvarstår ifall ni är intresserade.
2017-05-20 sari e svarar BBil M
Som sagt, ni har inte varit hjälpsamma utan er kundbemötande är under all kritik. Du svarade inte till mig alls innan jag skrev allting här. Konsumentverket har granskat avtalet redan och bekräftat att lagen är på min sida så att då kan jag inte göra mer än anmäla fallet till ARN.
Läs mer genom att expandera tråden +
gillar detta