Alektum Group AB

1.0 / 5 i betyg — 29 rekommendationer
Jenny R

2019-02-15

Spontant omdöme
Alektum är ett riktigt skumraskbolag. De har skickat ett tiotal bluffärenden till kronofogden det senaste året, som kronofogden och tingsrätten röjt undan.

Nu ligger där en påstådd skuld från Ellos, med ett påstått utslagsnummer som inte finns i min historik. Fakturanumret de hänvisar till är mycket riktigt en gammal skuld till ellos, men som betalades i sin helhet 2006, direkt till kronofogden, något som uppdagades då jag begärde hem alla gamla handlingar från kronofogden.

Jag har visat kvittot och det gamla utslaget som styrker att det handlar om samma originalfaktura för Alektum, som menar att de ”måste följa myndighetens beslut” och inte kan återkalla ärendet. Eftersom jag har löneutmätning pga en CSN-skuld så rullar pengar in till Alektum varje månad, trots att skulden är reglerad sedan 13 år. De känner förmodligen till myndighetens långa handläggningstider och passar på att mjölka så mycket det bara går innan det tar stopp.

Inte svårt att se varför de har förlorat tillstånd att bedriva inkassoverksamhet i Finland. Att Datainspektionen inte agerar här i Sverige är helt ofattbart!

Har du också råkat ut för liknande? Kontakta mig så vi kan anmäla gemensamt och kräva dom på skadestånd!

jenny.remnert@gmail.com Läs mer
Michele S gillar detta