e-klok

1.0 / 5 i betyg — 1 rekommendationer

2020-02-18

Spontant omdöme
Detta är ett riktigt hemskt bolag i bemärkelsen att de gör allt de kan för att undvika att ta ansvar. De anlitar oseriösa installatörer, vägrar slutföra arbeten och när luftvärmepumpar går sönder inom den utlovade 5-årsgarantin skyller de på överspänningar på elnätet och vägrar reparera.

De installerade två Mitsubishi-luftvärmepumpar i en villa 2017-10-30. Installatören Kylslaget kastade med sakerna och vägrade koppla in Wi-Fi-delarna till pumparna, det fick man gör själv. Ett farligt jobb med risk för att komma i kontakt med starkström.

När en av pumparna havererade 2019-10-02 och samma installatör varit på besök utan att komma fram till vad som var fel så slog de ner på att felet var orsakat av överspänning. Det gick minsann inte på 5-årsgarantin. Efter flera påtryckningar kom de fram till att leverantören Mitsubishi blandat ihop ärenden och det visst skulle gå på garantin. Därmed beställdes nya kretskort på önskemål av installatören som denna installerade. När maskinen sattes igång efter bytet började en spole på en av de nya kretskorten smälta - väldigt seriös installatör, vald av E-klok. Efterhand insåg man att installatören borde ha kommit fram till felkällan redan vid första besöket. Installatören lämnade återigen utan att veta vad som var fel och ville beställa mer kretskort och även en motor.

Men E-klok var efter det andra besöket säkra på vad som var fel - överspänning - och vägrade slutföra felsökning och reparation inom garantin.

Det hela slutade med att en helt annan installatör fick slutföra reparationen och det via hemförsäkringen. Cirkusen tog 4½ månad, de var extremt ohjälpsamma och de vägrade stå för sin så kallade garanti.

Så om du köper en luftvärmepump av de här skojarna, räkna med att jobbet blir oseriöst gjort och går den sönder kan du glömma att få hjälp. Det du däremot kan förvänta dig är 2-4 veckor långa svarstider, ilska, kyla i månader, ökade elkostnader för uppvärmningen och självriskkostnad. Bara namnet ger mig rysningar - E-klok är numera likställt med ej klok, för det är inte klokt att anlita dem. Läs mer
gillar detta