Euro Accident Health & Care Insurance AB

1.8 / 5 i betyg — 5 rekommendationer
PIA D

2020-06-08

Spontant omdöme
Välj inte detta försäkringsbolaget!

Vi valde Euro Accicent men tyvärr är det en otroligt stor besvikelse, allt från deras "rådgivning" till en totalt ovilja att lösa problemet.

En av våra medarbetare sökte för nackbesvär och önskade gärna gå till en Naprapat nära till jobbet och med bra recensioner. Självklart frågade medarbetaren sjuksköterska på "rådgivningen" om det gick bra. Enligt notering i deras system och i samtalet så gick det bra om man kunde hitta en tid själv. (Dem har även samarbete med den önskade kliniken)
Sjuksköterska på telefonen bokade samtidigt en annan tid så att man hade en tid säkrad ifall ingen annan skulle vara tillgänglig. (Hittills är allt bra!)

När medarbetaren ringde tillbaka till deras rådgivning någon timme senare för att informera att en tid på den önskade kliniken var bokad så var det en otrevlig man som prompt skulle bestämma vilken klink medarbetaren skulle få hjälp hos. Det blev ett hetsigt samta och Hen nekas vård på önskade klinik med med hänvisning till att de måste prioritera en viss klinik. Det var rent maktbehov av den manliga sjuksköterskan och inget annat!

Medarbetaren försöker en andra gång och får då prata med en tredje sköterska som då medger att första sköterskan har accepterat att det går bra att boka på en annan klinik om tid hittas men en preliminär tid är bokad på den prioriterade kliniken. Hon säger även att den manliga sköterskan anteckning står det att man absolut inte får boka om till den önskade.
Sköterskan är förstående men går sedan iväg och ska höra med annan personal och kommer tillbaka väldigt bestämd i beslutet.

Medarbetaren går slutligen med på att gå till deras klinik men isåfall gärna en kvinnlig.
Varpå svaret är att det inte finns kvinnliga, vård är erbjuden, antingen får man ta det eller neka det.
Hon menar även på att då en tid redan är bokad på deras valda klinik så har man i faktiska verket "nekat" vård då man själv inte vill gå till den. Men de kunde inte erbjuda kvinnlig personal?!
Vilket innebär att de inte kan erbjuda dig val som att vilja gå till en man eller kvinna, diskriminering på hög nivå om du har anställda med olika bakgrunder.

Sammanfattningsvis så lurar dem dig att boka en tid hos deras valda klinik (Mer kostnadseffektivt för dem?) än att boka tid hos den önskade kliniken som dem också har samarbete med! De diskriminerar dina rättigheter att välja manlig eller kvinnlig vårdpersonal.
Utöver det var den manliga sköterskan otrolig otrevlig, empatilös och oförstående människa.

Även OM det ligger en sanning i vad dem säger så brister deras kompetens i kundservice, om dem har informerat fel från första början tycker man att de borde rucka en "regel" och göra ett undantag.

Detta var vårt företags FÖRSTA och SISTA upplevelse med EuroAccident.
Anställda måste känna sig trygga med vård som erbjuds till dem, så de kan må bra och även komma till jobb så snart det går. Tyvärr är det INGET som detta försäkringsbolag erbjuder.

Vi flyttar oss gladligen till ett annat företag omedelbart! Läs mer
gillar detta