Digitaliserad trafikskola konkurrerar genom nöjda kunder

PUBLICERAD: 14:e juli 2016 kl 11:15

Digitaliserad trafikskola konkurrerar genom nöjda kunder

Durgés Trafikskola drivs av de glada systrarna Lena och Anna. Jag har pratat med Anna som har gett mig en större inblick i hur de har lyckats uppnå de otroliga betyget 4,8 av 85 rekommendationer.

Trafikskolan är en av de äldsta i Sverige. Resan började redan 1906 under namnet Anders Skogs Chaufförskola. 1919 tog Ivar Durgé över trafikskolan och ombildade den till Durgés Trafikskola. Ivar Durgé var Lena och Annas farfars far, vilket innebär att den idag drivs i fjärde generationen.

Anna och Lena har jobbat med trafikskolan i 30 år och tycker fortfarande att det är otroligt spännande, roligt och utvecklande. Det är tydligt att systrarna har en strategi för hur de jobbar för att kunna hålla en så hög nivå på sin utbildning. Det lyser igenom en stark passion som hjälper systrarna att hela tiden utvecklas och bli bättre på vad de gör. Anna menar att de drivs av att ligga i framkant, vilket inte minst innebär att finnas och arbeta digitalt och föra en kommunikation med sina elever över internet.

Anna redogör för att eleverna många gånger jämför 3-4 olika trafikskolor på internet innan de bestämmer sig för vart de ska vända sig med sin utbildning. De flesta elever hittar till Durgés via rekommendationer från andra människor, detta sker ofta digitalt.

Rekommendationer har idag blivit Reco snarare än bara word-of-mouth

Tidigare var Durgés Trafikskola en större skola med över 15 bilar, men detta gjorde att det var svårt att få en överblick och kunna hjälpa alla på ett personligt plan. Idag är de tre anställda som tillsammans jobbar för en bättre kontakt med eleverna.

När man vänder sig till Durgés Trafikskola för att ta lektioner börjar de med att göra en plan för hur man ska uppnå målen efter elevens egna förutsättningar. Under utbildningens gång följer de hela tiden upp så att eleven ligger i fas och planerar in lektioner beroende på hur man ligger till i sin teori och den egna körningen. Nästan hela utbildningen sker idag över en digital plattform som heter elevcentralen premium. Men trots en digitaliserad utbildning är kontakten med eleverna den bästa sedan starten för över hundra år sedan.

Durgés är utan tvekan det absolut bästa valet du kan göra som körkortssugen! Lärarna är fantastiska! Otroligt pedagogiska, hjälpsamma och inte minst uppmuntrande. Jag såg fram emot varje körlektion och är övertygad om att du kommer göra det samma. Durgés ska ha alla guldstjärnor som finns att få!Maria R om Durgés Trafikskola

Det ända Anna och Lena tycker är mindre kul med att driva trafikskolan är att säga hejdå till eleverna efter avslutad utbildning. Eleven får då - förutom ett körkort - även ett kursintyg som bevis på att man genomfört en riktigt bra utbildning där man lärt sig eco-driving och allt annat man ska kunna efter utbildningen. Anna gillar att de kan mäta hur nöjda sina elever är på Reco.se, men även att de kan fortsätta utvecklas utifrån den feedback de får.

Intresserad av Reco?

Bli rekommenderad

Dela den här artikeln:

Artiklar

Success stories