Större karta Vägbeskrivning

SL Kundtjänst AB

Lindhagensgatan 100, 112 18 Stockholm

2.5 i betyg av 16 rekommendationer

Läs vad 16 kunder tycker om SL Kundtjänst AB

 • Linus
  Linus skrev om SL Kundtjänst AB
  Sl bussförare och tbane spärrvakter skärp er! Har ett påladdat sl kort som tydligen avmagnisinerats så går ej att dra så jag får varken åka med buss eller t-bana trots att jag visar kvitto... Så jävla dåligt av er! Visa lite empati och medkänsla förihelvete!!! Inte första gången detta händer, därför mina fula ord. Fy fan för er stil.
  gillar detta
 • Fredrik H
  Fredrik H skrev om SL Kundtjänst AB
  SL är nog ett av de sämst skötta företag jag känner till. Att fortsätta ta ut samma avgifter trots uppenbara problem att ge kunden valuta för pengarna är skrämmande. Det som sker i Sverige idag hade antagligen aldrig hänt i länder som Italien eller Tyskland. Det känns tyvärr som om det är en tidsfråga innan en urspårning av ett pendeltåg sker
  Linus gillar detta
 • Pelle L
  Pelle L skrev om SL Kundtjänst AB
  Hörrö chafför'n!
  Vi bilister stannar gärna för bussar på 50-sträcka, men vi hinner inte göra det om du börjar blinka i samma ögonblick som du svänger ut från hållplatsen då handen på din ratt snurrar förbi körriktningsvisaren (vilket ord, finns det inget bättre?)
  gillar detta
 • Lisa A
  Lisa A skrev om SL Kundtjänst AB
  Sämsta företaget ! Hur kan dom höja priserna när tågen jämt försenade och eller inställda !!!!!!! Sanslöst !!! Och deras anställda/hyrda är sjukt otrevliga dessutom !!!! Usch !!! Ska nog skaffa cykel och skippa detta usla företaget, om det ens går att kalla för ett företag !!!
  Linus gillar detta
 • Mikael B
  Mikael B skrev om SL Kundtjänst AB
  Vid två tillfällen har jag beställt sms-biljetter där jag vid det första tillfället fått vänta 20 minuter och vid det senare tillfället 45 minuter på att få en bekräftelse. Vid kontakt med SL:s kundtjänst kunde de inte släppa förbi mig genom spärrarna trots att de uppgav att de trodde på min uppgift att jag beställt biljetten. Det tekniska kring sms:et vill SL inte ta ansvar för och hänvisar helt till min mobiloperatör. Detta TROTS att SL själva uppmanar folk att använda sig av sms-tjänsten. Jag kommer inte ställa bilen hemma imorgon och jag kommer avråda så många som möjligt att använda sig utav kollektivtrafiken med hänvisning till dålig kundvård och bristande tillförlitlighet.
  gillar detta
 • Michael N
  Michael N skrev om SL Kundtjänst AB
  Som någon tidigare sagt, så är det nog lättast att tycka om SL om man själv inte kommer från Stockholm. Så är det för mig också. Jag är van vid att vänta upp till ett par timmar för att kunna ta mig hem, men så var det absolut inte då jag bodde strax utanför Stockholm. Jag åkte mest tunnelbana, vilket generellt sett är riktigt underbart. Jag såg varje dag folk som blev förbannade för att de missade ett tunnelbanetåg, men det jag reagerade mest på var att dessa personer inte brydde sig om att det kommer ett tåg om tre till fyra minuter igen, då de går väldigt regelbundet på morgnarna och eftermiddagarna. Och visst, tågen fungerar inte alltid, men det är så pass sällan så att det inte gör någonting. Det enda som kan vara svårt när man kommer som ny i staden eller som turist, är väl att det kan vara lite svårt att hitta dit man ska. Men det är inte så svårlöst, dock.
  gillar detta
 • Morten K
  Morten K skrev om SL Kundtjänst AB
  Varför skall vi åka kollektivt när det finns bil?
  "Bilen är livsnödvändig för att klara vardagen för många människor i Sverige. Man kan inte ta sig till arbetet, lämna barn på dagis eller storhandla utan bil." ett urklipp från mrf och jag håller fullständigt med och hoppas att kollektivtrafik börjar bära sina egna kostnader, med andra ord höj priset nu inte skatten.
  Den som tycker annorlunda kan gärna bära mina verktyg runt stan, dessutom är det inte bilen det är fel på utan bränslet och det går det med rätt politik att ändra på.
  gillar detta
  Visa alla (2)
    2011-03-21
  Morten K: Nej det ser jag inte, men att bygga fler parkeringshus ser jag som ett behov.
 • Elina E
  Elina E skrev om SL Kundtjänst AB
  Jag tillhör dem som ofta har problem när jag åker med SL. Ofta förseningar, inställda avgångar eller bara allmänna problem. Men när väl bussar, tunnelbanor och pendeltågen kommer som det ska fungerar det ju absolut kanon. Jag kan ta mig snabbt i Stockholm och behöver inte köra med bil genom stan. Jag tycker om SL när det funkar, annars tillhör jag skaran som hatar dem ;)
  gillar detta
 • Andreas I
  Andreas I skrev om SL Kundtjänst AB
  Jag hör till de få här på Reco som faktiskt gillar SL. Anledningen till att jag är så positiv är att jag inte kommer från Stockholm. Som nyinflyttad från Blekinge så tycker jag det är en fröjd att ta mig så lätt runt i stan som jag gör med SL till ett väldigt lågt pris. Där jag kommer ifrån får man ofta vänta mer än 30 min på nästa buss, medan man i Stockholm börjar gnälla när en buss är 2 min sen trots att det går så täta avgångar att förseningar i stort sett är försumbara.
  Men det finns givetvis några minus och det är för krångliga sms-biljetter och den dåliga beredskapen inför varje vinter.
  Nikke L gillar detta
    2011-12-14
  Morten K: Du missade att allt är subventionerat, låt kostnaderna betalas av nyttjarna så som med biltrafiken så kanske du inte är lika nöjd sedan.
 • Kristoffer F
  Kristoffer F skrev om SL Kundtjänst AB
  Håller med Nicke L i att SL är fantastiskt på många sätt, men att deras akilleshäl(ar) är kommunikation och biljetter, och med biljetter syftar jag både på sättet de köps (eller snarare inte köps) och priset.
  Jag tycker SMS-biljetter är fantastiskt, men för tillfälliga besökare i Stockholm är det inte helt lätt att lista ut att det är så det funkar, vilket ofta leder till att de fastnar flera minuter framme hos chauffören medan han förklarar och hjälper till, eller att de får ta nästa buss.
  Detta om något borde så i stora bokstäver både i bussar och i busskurer!

  Sedan är det frågan om priset. Vad skall det kosta att åka med SL och därigenom minska behovet för biltrafik i Stockholm? Här tycker jag att vår regering är feg. När skall de ta ett tydligt ställningstagande MOT biltrafik i Stockholm?
  Detta skulle de enkelt kunna göra genom att göra biltrafiken dyrare, och lokaltrafiken billigare för oss resenärer.
  Jag vill minnas att den gång jag flyttade till Stockholm så kostade en bussresa ca 15 kronor. Helt ok, även om jag tycker att en 10:a är vad det borde kosta för att få fler att åka kollektivt. Dagens 30 kronor är helt absurt dyrt om ni frågar mig!

  För när allt kommer till kritan, så måste bilarna bort, och bussar, tåg och spårvagnar bli fler. Och det är alltid kostnaden för konsument som styr.
  gillar detta
 • Nikke L
  Nikke L skrev om SL Kundtjänst AB
  Jag älskar SL! Idén att jag för en fast kostnad kan resa över hela länet hur ofta och långt man vill var och är ju en alldeles lysande idé. Man lät de olika bolagen samsas under samma ägare och organisation.
  Tänk vad fantastiskt att man kan bo nästan var som helst i länet och ändå ha samma resekostnader. Södertälje, Märsta, Hässelby eller Kungsholmen...

  Ett gemensamt ägt företag som SL har ett stort problem, man byter beställare och ledning varje gång det är val. Det har på sistone lett till några plågsamma experiment i spårtrafiken och vad som närmast är en omöjlighet för den tillfälligt resenären att köpa biljetter.
  Joakim B gillar detta
 • Qpaqex
  Qpaqex skrev om SL Kundtjänst AB
  Om man kommer på besök så är det inte lätt att veta hur man skall betala på bästa sätt. Spärrvakterna är inte alltid så serviceminded som de borde vara. De är i klass med skånetrafiken. Jag drömmer om att de åker till NYC och ser hur spärrvakterna jobbar i tunnelbanan där. Där sätter de kunden i fokus.

  Den här gången så kändes det som om jag betalade för mycket för lite resande. SL varför skall jag känna så? Sen förrvirrad skyltning. Ta in någon utifrån som ger tips och råd!
  Fredrik E gillar detta
 • Anders S
  Anders S skrev om SL Kundtjänst AB
  SL skulle verkligen behöva en kurs i kommunikation, man är nästan i klass med SJ på den fronten. För egen del saknar jag realtidsinformation som jag skulle kunna få via Twitter. Eftersom jag åker mest pendeltåg måste jag säg att dom 'nya' tågsätten är sköna att åka med, man jag förvånas att städningen är under all kritik. Och sen har vi dörrproblemet,I nästan varje tåg så är det minst 2-3 dörrar som är avstängda, vilket får mig att undra över hur det övrig underhållet av vagnarna är. Sen slutligen Vintrarna.... Tror inte att det är nån överraskning att vi har det i det här landet, eller kanske ni missat det bästa SL???
  gillar detta
 • Maria H
  Maria H skrev om SL Kundtjänst AB
  Skönt nytt biljettsystem. Det gamla kändes förlegat. De skulle behöva köpa lite fler tunnelbanetåg så det räcker till blå linjen också. För de gamla tågen är så skakiga och utropen hörs sällan. De nya pendeltågen är också bra men även där finns några gamla tåg kvar. Förseningar är sånt som händer men informationen skulle kumna vara bättre. Och inte helt oväntat kommer snön som en chock för dem varje vinter.
  gillar detta
 • Tobias G
  Tobias G skrev om SL Kundtjänst AB
  Ofta småförseningar och dålig information vid förseningar vilket drar ner resultatet. Annars bra...de borde dock införa prenumerationer på månadskortet.
  gillar detta
 • Anna B
  Anna B skrev om SL Kundtjänst AB
  Jag saknar tunnelbanan när jag inte är i stan..
  gillar detta
Kategorier