Alla kategorier Inkasso Västra Götaland Göteborg Preventia Finans AB

Preventia Finans AB

Gamla Almedalsvägen 5, 412 63 Göteborg — Visa karta

1.0 i betyg av 2 rekommendationer
Är det här ditt företag?
Genom några enkla steg kan du förbättra din profil på Reco.se. Det tar bara några minuter!
Ändra beskrivning
Lägg till öppettider

Läs vad 2 kunder tycker om Preventia Finans AB

 • Michael W
  Michael W skrev om Preventia Finans AB
  Om du är kund till Wine Finans AB och vill ha dina kundfordringar indrivna är de säkert mycket effektiva och framgångsrika i det de gör.

  Men om du å andra sidan är den som drabbas av deras indrivningar och metoder så är det inte så roligt.

  Då ska du vara medveten om att Wine finans har ett väldigt hotfullt sätt att driva in sina uppdragsgivares fordringar, där de har en formulering i sina krav som innefattar både kronofogden, rättssak och betalningsanmärkningar. Formuleringarna är så hotfulla att jag gissar de flesta människor helt enkelt betalar så fort som möjligt.

  Var också medveten om att de metoder som Wine finans använder bland annat innefattar fakturering med 10 dagars betalningstid, oavsett om det finns ett avtal mellan dig och fordringsägaren eller inte.
  De debiterar dig påminnelseavgift och ränta redan några dagar senare, om du inte betalar inom deras 10 dagars betalningsfrist, trots att de inte har rätt att göra på detta vis.

  Wine finans bryter alltså mot Räntelagens paragrafer som säger att man inte får debitera vare sig ränta eller påminnelseavgift förrän efter 30 dagars betalningsfrist, UNDER FÖRUTSÄTTNING att det kan påvisas att mottagaren verkligen fått en faktura på fordran.

  Om fakturan inte nått dig bryr sig inte Wine finans om. De går på fakturadatum som deras kund / uppdragsgivare angett.

  Om du skriftligen protesterar mot deras krav så återkommer de inte till dig med en bekräftelse och struntar fullständigt i dina argument, utan fortsätter helt enkelt att kräva dig på sin fordran, vare sig den är riktig eller inte. Detta beror till stor del antagligen på att Wine finans redan har betalt fordran till sin uppdragsgivare och att de alltså måste kräva in fordran från DIG, för att få tillbaka sina pengar.

  Så mitt råd: var väldigt försiktig när du har med Wine finans AB att göra och STÅ PÅ DIG.
  Kontrollera vad som gäller i Räntelagen och Inkassolagen. Där får du stöd i vad som gäller och kan agera på ett smart sätt.

  (sök också på internet om ondömen på Wine finans)
  gillar detta
 • Niklas B
  Niklas B skrev om Preventia Finans AB
  Det finns anledning att vara på sin vakt beträffande detta företag. Jag känner till att de åtar sig inkassouppdrag för det skandalomsusade företaget Yellow Register i Borås (även kända under namnet Yreg, Comitnet, Yrkesregistret etc). Läs mer på http://www.stoppa-yellow.se . Wine Finans är antagligen inte seriösa aktörer på marknaden.

  Uppdatering 2011-11-02: Vi har sett att Wine Finans försöker bedriva inkasso även i Norge, gentemot norska småföretagare. Efter kontakt med norska Finanstilsynet har vi konstaterat att Wine Finans saknar tillstånd att bedriva inkasso i Norge. Finanstilsynet har kontaktat Wine Finans för att få en förklaring till detta.
  gillar detta

Karta

Större karta Vägbeskrivning
Gamla Almedalsvägen 5, 412 63 Göteborg
Kategorier