Binero
Jan Stenbecks torg 17 164 40 Kista
Binero startade sin verksamhet 2002 under namnet Aleborg Solutions AB. Binero är ett ägarstyrt företag med aktiva delägare som har en lång erfarenhet och en stor kunskap av webbhotell- och domännamnsbranschen. Vi har fått ett flertal utmärkelser för våra tjänster, service och support. År 2009 och 2010 utsågs företaget till Sveriges bästa webbhotell av branschtidningen Internetworld, som även rekommenderade Binero tre av fyra föregående år. Binero har sedan starten blivit känt för en hög funktionalitet och god support, vilket lett till en snabb tillväxt. Binero är den största svenska återförsäljaren av .se-domäner med flera tiotusentals kunder, allt från privatpersoner och föreningar till stora företag och internationella organisationer. Till kunderna hör: SVT, Nordic Hotels, Trafikverket och Thåström.
Mån-Tor: 08:00-22:00
Fre: 08:00-19:00
Lör-Sön: 10:00-15:00
Sveriges vänligaste webbhotell
Vår målsättning är att vara bäst på domännamn och vänligast på webbhotell i Sverige. Binero ska alltid ha de bästa villkoren och den öppnaste vänligaste attityden. Vi arbetar hårt för att ge våra kunder bästa tänkbara support och service, samtidigt som vi ständigt utvecklar våra tjänster för att möta och överträffa våra kunders behov och önskemål.
Vad tycker du om Binero
Läs vad Recos användare tycker om Binero
Lars D skrev om Binero :
Supporten svarade inom tre minuter när jag satt och jobbade med en sajt och hade lite strul. Problemet löst sekunder senare och allt är nu frid och fröjd!2012-05-16 -
2012-05-16
Tahsin A skrev om Binero :
Det bästa webhotellet som finns, personalen är mycket hjälpsamma och trevliga och duktiga och alltid löser problem som uppstår med min hemsida.2012-05-16 -
Joachim N skrev om Binero :
Snabb service vid förfrågan innan köp, bra och korrekta svar på mina tekniska frågor och framförallt grym hjälp när jag pekat om min domän! Jämfört med min tidigare leverantör är det här som det ska vara!2012-05-16 -
2012-05-14
2012-05-14
Jens D skrev om Binero :
Mkt hög service nivå!Bra support som tar stort ansvar och hjälper sina kunder på bästa sätt.2012-05-11 -
2012-05-09Representant för Binero gillar detta.Tack Alma! Din feedback uppskattas av oss alla här på Binero! Mvh, E :) "05-09 09:37
Markus H skrev om Binero :
Jag öppnade mitt konto hos Binero år 2007. Efter ett tag började bekanta prata om deras nya kontrollpanel 2.0. Jag som varit kund ett tag ville ju självklart också byta till denna, men fick som svar av supporten att det inte fanns något enkelt sätt att byta.
Med jämna mellanrum kontaktade jag supporten gällande migration till nya kontrollpanelen, men fick samma svar varje gång. "I höst..", "i vår..", "i slutet på sommaren..". I två års tid fick jag samma svar, ända till i februari då jag skrev ett argt mail till supporten, då skulle jag äntligen få byta till 2.0.
När det väl var dags var det något som krånglade och Bineros tekniker kunde inte svara på vad. Efter flera veckor utan mail fick jag nog. Nu har jag flyttat _alla_ domäner till en annan leverantör, både mina privata och alla på företaget.
Jag rekommenderar INTE Binero. Det finns mycket bättre alternativ.2012-04-13Binero svarar Markus H:
Hej Markus För att erbjuda de mycket stora och tillförlitliga paket vi idag gör till den mängd kunder vi gör det så var ett nytt, unikt och avancerat system en nödvändighet. Migreringen av samtliga kunder mellan två helt olika system parallellt med tillväxt har varit vår svåraste utmaning hittills och jag ber om ursäkt för de problem du råkat ut för. Vi migrerar nu problemfritt hundratals kunder i månaden och kan börja planera slutet på den processen. För den händelse att du inte gjort det påminner jag om att du vid kontakt med vår ek. avd kan få återbetalning för utestående tid. Vänliga hälsningar, Erik Binero
- Mvh Representant för Binero 2012-05-09 -
Peter J skrev om Binero :
För en klåfingrig webbside-görare som undertecknad är det bra att ha Binero. Flera gånger har jag gjort bort mig men Binero har fixat allt! Lite minus för snurrig hemsida... Men annars bra! Och bra telefonkontakt via kundtjänsten2011-11-20Binero svarar Peter J:
Hej Peter, Härligt att höra - jag hälsar killarna och tjejerna i ditt Support(er) Team det! Mvh, Erik Binero
- Mvh Representant för Binero 2012-05-09Tobias B gillar detta. -
Lars-Åke K skrev om Binero :
Har inte varit tvungen att vända mig så mkt till kundtjänsten eftersom det inte varit så många problem. Kan dock bara bli imponerad av deras aktiva närvaro på twitter. Skrev en fråga och hade svaret på 30 sekunder och när jag skrev ett #FF en fredag kväll hade man väll inte väntat sig ett tack men även det dök upp bara någon timme senare. Läste att vissa har haft problem, detta har dock inte drabbat oss på MMAfan.com2011-11-19 -
Fredrik S skrev om Binero :
Söker du ett webbhotell där man håller vad man lovar bör du leta vidare.
Bineros hantering av migreringen till deras nya system "Binero 2.0" kommer du garanterat se som ett skolexempel i någon kurslitteratur inom en snar framtid där man redovisar hur man absolut inte ska göra. Med ett utlovande för drygt två år sedan att en migrering skulle göras har ingenting hänt. Istället har man lovat fram och tillbak att det ska ske. Det mest ironiska var när Binero skickar ut ett vykort via vanlig post om att "Nu börjar vi migrera dig inom två veckor". Efter tre veckor och ingenting har hänt så mailar jag supporten och frågar vad som händer. Givetvis så har något inträffat vilket leder till att det inte går som planerat. Detta var för ungefär 8 månader sedan och givetvis har jag fortfarande inte blivit migrerad till "Binero 2.0".
Detta är ett exempel på många där man lovar att saker ska ske, men inget händer. Med flera lovord via deras blogg, via webbforumet webmasternetwork.se så har fortfarande inget hänt.
Detta måste vara något i mannaminne på hur man fatalt misslyckas med att erbjuda sina kunder det man lovat.
Binero är inte värt en enda krona och letar du efter ett seriöst webbhotell, leta vidare.
För egen del har det gått så långt att jag bytt till en VPS hos Glesys och installerat mitt eget system.2011-10-15 -
Mathias M skrev om Binero :
Min sida har varit nere en längre tid och deras support har varit allt annat än hjälpsam. Har nu flyttat mina sidor från Binero som bara verkar vara intresserade av att berätta hur bra man var för två år sedan och glömmer att hjälpa sina kunder.2011-08-09 -
Anders K skrev om Binero :
Har under årens lopp använt Binero både som leverantör för mina egna siter samt det företag jag arbetar på. I början (läs 2007/2008) var jag kraftigt missnöjd med upptiden, dock var supporten alltid bra. Idag rullar vi kvar hos Binero med ett antal konton och idag kan jag faktiskt säga att vi är riktigt, riktigt nöjda. Upptiden har fortfarande lite att önska men supporten gör det dom kan och är faktiskt riktigt, riktigt snabba och brs. Skulle dom få fix på upptiden så skulle Binero få topscore, det är det enda det hänger på. Dom svarar mer eller mindre på Twitter dygnet runt och fixar och mekkar med det man behöver. Sånär som på upptiden, ett helt fantastiskt webbhotell!2011-05-21Simon Z gillar detta. -
Björn S skrev om Binero :
Jag har varit kund här flera år och är fortfarande nöjd trots föregående vinters extrema problem. Marknad har varit duktiga och städat upp efter sig, sånt tycker vi om.
Sett till månadskostnaden finns det inte mycket att klaga på. Upptiden är inte som Oderland men det mogna bemötandet från supporten och ledningen gör att jag stannar kvar här och fortsätter att nämna webbhotellet när kunder frågar om hosting-alternativ.2011-05-18 -
Andreas B skrev om Binero :
Jag har aldrig själv aldrig varit webbhotellskund hos Binero, jag har mina domäner där och använder deras gratis Anycast DNS, men den enda anledningen till att jag är kvar är att jag inte riktigt orkar flytta domänerna.
Binero seglade för några år sen upp i toppskitet av svenska webbhotell, för de var trevliga och levererade en bra och billig tjänst. Men mycket vill ha mer och man började snacka om Binero 2.0 och någonstans här sket det sig, gick käpprätt åt helvete rent ut sagt. Man har i typ 1 år lovat att migrera befintliga kunder till Binero 2.0 som utlovar MASSOR med disk och transfer, man lovar så mycket disk att vem som helst kan räkna ut att de omöjligen kan ha så mycket disk. En privatkund får 1TB disk, 1 Terabyte, dvs 1000 GB eller strax över 1000st vanliga CD skivor. Jag läste för ett tag sen att de har typ 12 000 kunder, och alla dessa ska ju migreras till Binero 2.0 och få minst 1 TB lagring, det gör 12 000 * 1 TB = 12 000 TB disk. Orimligt? Japp.
Binero har växt otroligt snabbt och de har inte hunnit med att bygga ut sin teknik för att hantera det, nu senast så lanserade man en asfet DNS-tjänst som skulle hålla 100% upptid och aldrig gå sönder, men igårkväll så strulade deras DNSer, både för deras egna sidor, även binerodrift.se som enligt egen utsago ska vara helt oberoende av bineros egna miljö strulade, så ännu en gång har de ljugit för sina kunder.
Jag har kommit i kontakt med Binero för att jag i egenskap av konsult flyttar en kunds siter ifrån Binero till en annan lösning.
Binero är väldigt bra på att prata om hur bra de är, men att göra sitt jobb verkar de inte kunna, men å andra sidan får man vad man betalar för, lite.
2011-05-06Binero svarar Andreas B:
Hej Andreas, Att alla kunder ännu inte har migrerats till Binero 2.0 beror på bland annat på komplexiteten i migreringen. Det som sker är att vi migrerar från ett webbhotell till ett annat. Vi har även under det senaste året arbetat med att bygga om hela vår miljö för att kunna hantera den stora tillströmningen av kunder, vi har bytt ut hela nätverket, bygger om i vår storage miljö osv. Vi har även inväntat vissa funktioner i den nya kontrollpanelen som vi har ansett vara viktiga för våra existerande kunder i Binero 1.0.
Vi erbjuder upp till 100 resp. 200 GB i våra paket, inte 1 TB. Alla webbhotell använder sig av så kallad överförsäljning, och vi är inte den enda branschen som gör det, Internet leverantörer, telefonileverantörer med mera. Vi ser alltid till att vi har tillräckligt med utrymme ledigt i våra system så att inte utrymmet ska vara något problem. Alla kunder använder inte 100 GB utrymme och det skulle vara idiotiskt att reservera detta utrymme om det aldrig blir använt. Att vi skulle ha 12 000 kunder vet jag inte vart du har hört, men vi har betydligt fler än så.
Vi har inte ljugit om vår Anycast, vår leverantör har garanterat oss 100% och jag tror fortfarande på att vi ska kunna hålla det i framtiden. Vår leverantör fick problem i torsdags kväll och vi har haft långa möten med dem om detta och de kommer att vidta kraftfulla åtgärder för att detta inte ska ske igen samt att även vi på Binero vidtar åtgärder i form av att komplettera med egna DNS:er, dvs som kund får du Anycast + våra egna vilket ger 2 leverantörer. Sannolikheten att båda skulle få problem samtidigt är minimal. Vänliga hälsningar, Erik Arnberg Binero- Mvh Representant för Binero 2011-05-09Jonathan G :"Toppskitet var det ja... ;) "05-06 12:52Andreas B :"Tänkte att jag kunde passa på att ge hela branschen en känga;) "05-06 13:32 -
Bengt A skrev om Binero :
Binerokillarna har nästan gjort mer med min sajt än jag videthär laget. Jättehjälpsamma, stor skillnad från det andra webbhotell jag haft.2011-04-30 -
2011-04-09
Thomas S skrev om Binero :
Vi har använt Binero för många olika projekt och resultaten är väl lite varierande.
På plussidan:
- Kanske Sveriges trevligaste support. Saker och ting brukar lösas förhållandevis snabbt.
- Inga begränsningar för domännamn (i alla fall inga som jag stött på), vilket innebär att det enkelt kan användas för många mindre sajter med begränsad trafik.
På minussidan:
Med ett av kontona har vi kanske haft en dålig start, men: det hamnade på en maskin som helt enkelt inte fungerade. Frekventa problem, nedtider, löften om att allt skulle vara löst "snart". Varvid "snart" var ett relativt begrepp som flyttades fram. Och längre fram. Och ännu längre fram.
Tyvärr har problemen på minussidan varit så stora, att jag numera väljer andra leverantörer för projekt av lite större dignitet. Befintliga webbplatser ligger dock kvar hos Binero, fördelarna på plussidan har hållit dem kvar ;-)2010-11-08 -
2010-10-22Fredrik N gillar detta.
Kristoffer F skrev om Binero :
Är enormt nöjd med Binero som webbhotell, har varit kund där i en hel drös med år nu. Vid de få tillfällen jag stött på problem har de i regel varit oerhört snabba med svar och lösningar. Saknar dock möjlighet till RoR, som jag gärna skulle vilja lattja lite med. Ett tag var jag drabbad av en server som strulade, men sedan de bytte ut den har jag inte märkt av några problem.
Ser fram emot att bli överförd till deras nya system.2010-10-16Nikke L gillar detta. -
Cecilia W skrev om Binero :
Det bästa webbhotell jag stött på, alltid trevliga när man kontaktar dem och vill alltid hjälpa till.2010-10-10 -
Joachim K skrev om Binero :
Har haft Binero ett tag nu. Varje gång något inte funkar eller när jag har haft frågor blir det alltid snabba och korrekta svar.2010-10-05 -
Joakim T skrev om Binero :
Jag fick nyligen ett minuppdrag av en kund att fixa ordning ett webbhotell med bra support till bra pris samt lägga upp en enkel wp-hemsida och lite grejer omkring.
Eftersom jag senare vill lägga över så mycket som möjligt (gärna allt) i kundens egna händer så är en snabb och enkel support lika viktigt för mig.
Min metod var att välja ut tre webbhotell och skicka ut ett gäng frågor via: mail, twitter samt ringa och se vilka som svarade snabbast och mest konkret. Det kan verka godtycklig men det fick räcka denna gång och Binero vann (denna gång) på 2/3 parametrar.
Nu hoppas jag att de håller måttet på supporten eftersom jag här läser att andra har varit missnöjda vilket var anledningen att jag gjorde testet. Kan det vara så att det läst några missnöjda kunders recensioner och tagit till sig kritiken? I så fall ett extra plus för ett företag som lyssnar.
Än så länge har allt gått smidigt med enkla one-click installationer och ett enkelt admin-grännssnitt (en parameter som jag tycker flera webbhotell fallerar på)
Så en fyra so far.2010-10-02Nikke L gillar detta. -
Sebastian B skrev om Binero :
Vad kan man säga, Sveriges bästa webbhotell i mina ögon. Har testat bland annat Surftown och One.com men Binero slår verkligen dem med hästvägar. Supporten är supertrevlig, snabb, kunnig, ja allt en support ska vara. Dessutom har de öppet alla dagar och till 22 på vardagar.
Servrarna är snabba och man får väldigt mycket utrymme för en liten penning. Visst, kostar några kronor mer än vissa andra, men det är helt klart väl spenderade pengar.2010-07-01Nikke L gillar detta. -
Naseer A skrev om Binero :
Snabb och generös support. Kundvänliga avtal. Kunnig personal. Ett webbhotell som inte slutar att vidareutvecklas. Imponerande uptime. Valfrihet.
Mycket gott kan sägas om Binero. Och efter två år som kund känner jag inga som helst behov av att byta till någon annan.2010-04-23Nikke L gillar detta. -
Niclas B skrev om Binero :
Ett väldigt bra webbhotell med bra priser och alltid lika hjälpsam support. Ibland händer det att sajterna är nere men Binero är oftast snabba på att rätta till problemet. Trevliga på Twitter också.2010-03-30 -
Johan G skrev om Binero :
Urusla att ha å göra med. Bryr sig bara om att skaffa nya kunder och skiter fullständigt i oss befintliga. Har även smygändrat i sina avtal utan att berätta det för oss kunder. Skulle verkligen passa mig för dessa. De har växt sig stora tack vare skumma kampanjer och tomma löften.2010-03-17 -
Andreas S skrev om Binero :
Jag har hostat ett flertal olika sajter hos Binero under ca. 10 års tid och kundservice har tidigare varit fullt acceptabel, men den senaste tiden har de ballat ur totalt.
De flyttade nyligen min sajt till en ny server utan någon som helst förvarning vilket skapade problem p.g.a. olika förutsättningar på den nya servern som ledde till felmeddelanden och varningar. Allvarligast av allt var dock att de inte lyckades importera databasen med rätt character encoding vilket medförde att all text i databasen nu är oläslig. Detta har jag försökt få dem att åtgärda men istället för att ta tag i problemet har de börjat ignorera mina mail till kundtjänst. Det har nu gått en dryg vecka och jag har inte sett skymten till svar eller försök att hjälpa mig.
Binero har uppenbarligen stora problem för tillfället och jag kommer därför att flytta mina sajter till ett seriöst webbhotell som tar sina kunders problem på allvar. Söker du webbhotell? Välj INTE binero! Binero är ett oseriöst företag. Binero är ett uselt webbhotell.2009-10-28 -
Peter N skrev om Binero :
Bytte till Binero från en annan leverantör. Mitt konto skapades direkt så jag var på banan på nolltid.
Supporten har varit snabb på att svara på mina frågor, det ger definitivt ett plus.2009-07-24 -
Bjarne W skrev om Binero :
Jag har haft Binero i 2 år nu och är mycket nöjd efter att ha tröttnat på Crystone som är det värsta blufföretaget jag skådat. Binero har bra support och svarar direkt på support. Helt klart värt de 69:- pr månad som det kostar.2009-07-08 -
Philip A skrev om Binero :
För mig så var Aleborg bättre, som företaget hade som namn innan det blev Binero, det känns lite som hybris. Dock så är det inte det sämsta valet, det finns värre exempel. Det ligger någonstans i mitten, varken dåligt och varken bra. Däremot så var Aleborg, när det var lite mer som ett enmansföretag, även om det fanns vissa andra som arbetade. Så blev det en större personlig koppling till företaget. När Anders som grundade företaget, slog sig in på marknaden, som redan då var tuff, men klarade det då var just Aleborg, och inte Binero som det ibland känns som fått hybris. Som sagt, varken varining och heller inte så att jag skulle ha det som mitt första val.2008-12-14