Starta 60 dagar kostnadsfritt

Hur står du dig mot takläggarna som rankar på Reco?

 

Tror du att Reco bara finns till för konsumenter? Faktum är att du som företagare inom bygg eller takläggning också kan ha nytta av att läsa omdömen. Här får du tips på hur du får koll på dina lokala konkurrenter med hjälp av Reco – och varför omdömen är extra viktigt för just takläggare.

Om takläggare på Reco

 

På Reco erbjuds kunder se omdömen på företag inom olika kategorier och branscher, varav en är takläggare. De företag som listas hos oss är dels renodlade takläggare, men kan även vara byggfirmor som erbjuder takbyggen och -byten.

Hur många omdömen en takfirma har, och vilket snittbetyg de uppnår, kan variera ganska mycket. Vissa har nämligen funnits på Reco sedan 2010. Men att finnas länge på Reco behöver inte betyda att du har lättare att ranka högt bland andra takläggare. Mer om detta längre ner.

Många takläggare jobbar idag aktivt med Reco och är duktiga på att fråga alla sina kunder om ett omdöme efter utfört jobb. Det finns till exempel takläggare med flera hundratals omdömen och många har över 4,5 i betyg.

 

Sök bland lokala takläggare

 

Som byggfirma eller takläggare konkurrerar du ofta lokalt. Därför är det viktigt att inte bara jämföra dig med de företag som rankar högst i landet. Det är nämligen inte så dina potentiella kunder söker efter en takläggare, utan de letar oftast efter lokala aktörer som är verksamma någorlunda nära den plats där taket ifråga finns.

För att se hur det ser ut i din stad eller ort rekommenderar vi därför att se listan med takläggare på olika orter för att se hur andra takläggare i ditt område jobbar med omdömen och hur de rankar med sina snittbetyg.

Gör research med Reco

För dig som själv erbjuder takläggning kan det även vara värdefullt att kika på andra takläggares omdömen och se vad som utmärker just deras firma. Kanske kännetecknas någon av att ha mycket kunskap och erfarenhet, medan någon annan briljerar i punktlighet. Att läsa andra takläggares omdömen är därmed ett effektivt sätt att ta reda på hur du positionerar dig gentemot andra i branschen.

 

Så gör du för att hamna högt upp på Reco

 

Att bli placerad högt upp på Reco är egentligen ganska enkelt. Det är främst två saker du behöver fokusera på:

  • Göra riktigt bra jobb som kunderna uppskattar

  • Fråga så många kunder som möjligt om omdömen

Många resonerar så att de bara vill fråga exceptionellt nöjda kunder om omdömen. Men Reco fungerar istället så att vi skickar ut omdömen till alla dina kunder. Det blir mer rättvist tycker vi, och i slutändan är det faktiskt så att kunderna älskar när du inte har 5.0 i betyg.

De som rankar högt på Reco jobbar också effektivt med omdömen. De stoltserar med sina betyg i annonser, på offerter och uppmanar alla sina kunder att lämna ett betyg och en kommentar efter utfört arbete. Det blir också en trygghet för kunderna att betala lite mer.

Även nystartade företag kan ranka högt

Att finnas på Reco betyder inte att du måste ha flest omdömen totalt sett för att ranka högst. Våra algoritmer tar hänsyn till hur många omdömen du haft de senaste 12 samt 24 månaderna, och även ett totalt snittbetyg för dessa. Det betyder att också relativt nystartade företag har möjlighet att snabbt positionera sig i topplistan bland lokala takläggare. Just därför är det så viktigt att jobba effektivt och kontinuerligt med omdömen. Rent krasst blir Reco en mer effektiv marknadsföring ju längre du finns med.

Kan kunderna hitta dig också?

 

Visst stämmer det att det kan ta några månader innan du börjar klättra i listan över takläggare, speciellt om du verkar i en konkurrensutsatt stad. Men kom ihåg att takläggning är ett sällanköpstjänst där kunderna gör mycket research. På Reco ser vi till exempel att potentiella kunder för takläggare lägger i snitt 3.5 minuter på att läsa omdömen.

Det här är med andra ord inte kunder som väljer det företag som ligger högst upp i en listan, utan de jämför nästan alltid flera olika alternativ. Här finns din möjlighet att sticka ut bland de andra tänkbara företag och öka din digitala synlighet. Visste du förresten att du också kan ge kunderna möjlighet att be dig om en offert via Reco?

Tror du att du kan ranka högre än dina konkurrenter? Testa Reco kostnadsfritt i 60 dagar.

Har du frågor om hur du kan jobba effektivt med omdömen för att stärka din position och ditt varumärke är du varmt välkommen att boka ett introduktionsmöte.

Kom igång med kundomdömen  Du får möjlighet att prova helt kostnadsfritt under 60 dagar Starta här

Senaste inlägg

Visa alla
Intervju med Eddie på El-fast i Göteborg: Vikten av hög service och öppen feedback från sina kunder
Intervju med Brandfast: 2000 kundomdömen på Reco – vittnar om pålitlighet och hög kvalitet