Assistansporten är det absolut bästa som hänt oss det här året.
Min gamla mamma fick en stroke i början av året och hennes dåvarande hemtjänstutförare (kommunen) klarade inte av att ge henne den omsorg hon därmed hade fått behov av, trots att kommunen beviljat henne avsevärt med bistånd (>100 timmar/mån).
Beslutet att byta utförare till Assistansporten är bland det bästa vi gjort.
De har var HELT FANTASTISKA.
Allt det som var omöjligt för den tidigare utföraren att få till löser de. En stor utmaning för hemtjänsten... vid omsorgen av min mamma är att hennes kostbehov är mycket komplext och att hon dessutom är undernärd. Detta har Assistansporten löst så professionellt och med sådan personlig omsorg om min mamma. Bland annat lyckas man i planeringen av hennes omsorg begränsa antalet olika personer som kommer till min mamma, vilket förutom större säkerhet i hanteringen av hennes kost har många andra fördelar. Samtliga personer som besöker henne är sant engagerade i att arbeta för att min mamma ska få rätt kost och äta ordentligt, vilket är avgörande för hennes hälsa.
Dessutom har alla , utan undantag, varit gulliga mot mamma och lyhörda för hennes behov.
Den kommunikation jag , som anhörig, har med Assistansporten har fungerat exceptionellt bra. Det går alltid att få tag på dem snabbt. Eventuella nyuppkomna behov eller problem ser de till att åtgärda så fort som det är möjligt. Oftast blir jag överraskad hur snabbt de lyckats göra detta.
Jag själv , som anhörig, kommunicerar väldigt gärna per mail. Den kommunikation jag haft med Assistansporten per mail är så tydlig, konstruktiv och lösningsorienterad att det i princip inte finns något utrymme för någon förbättring.
När jag påtalar problem som uppstått - sådana problem som jag tycker det är naturligt att de kan uppstå i en sådan här "verksamhet" - har jag till 110% blivit superbra bemött och allt har enbart handlat om hur problemet bäst ska lösas.
För att säkra upp att den kost min mamma serveras fortsätter att vara korrekt över tid samt för att ge underlag för hennes dietist fyller hemtjänstpersonalen i allt hon äter i en matdagbok, som jag som anhörig går igenom regelbundet för att fånga upp om tex sommarvikarier kan ha missuppfattat instruktionerna och liknande.
Varje gång jag läser igenom deras anteckningar slutar det med att jag sitter med tårar i ögonen över den fina omsorg och omtanke som strålar ut från deras anteckningar om hur de ansträngt sig för att få min mamma att tycka om maten och att äta ordentligt.
Jag upplever att Assistansporten alltid tänker "det borde vi kunna fixa" när man som anhörig frågar dem om de skulle kunna hjälpa min mamma med något nytt.
Tror inte att de någon enda gång har svarat "det går inte".
Det låter kanske överdrivet; men valet av Assistansporten har förändrat både min mammas liv och mitt liv, som anhörig, till det bättre, och det ordentligt.
Man undrar ju hur låga anställningskrav de har... Har man tur står bara halva bilen parkerad på trottoaren och inte hela. Det är förbjudet enligt lag att parkera någon del av fordonet på trottoaren i Sverige av en anledning. Trots upprepade konversationer med chefen i Haninge händer ingenting (hon struntar väl i att informera sina anställda, som antagligen ändå inte är kapabla att förstå över huvud taget). Hoppas verkligen att deras hantering av sina patienter är bättre än deras förmåga att framföra och parkera sina bilar för på den fronten har de ingen som helst respekt!