Contacta Eyewear

Contacta Eyewear

4.9 / 5 baserat på 155 omdömen
Välkommen till Contacta Eyewear!

Med erfarenhet och engagemang hjälper vi dig på vägen till rätt glas, bågar, linser och solglasögon. Vi förstår att kunna se klart inte bara handlar om nytta, det måste även finnas ett visst nöje i att välja rätt. Därför guidar vi dig gärna i optiska frågor samt agerar smakråd.

Känner du inte att glasögon är din grej kan du istället göra som ca 800 000 andra svenskar och skaffa kontaktlinser. Våra kontaktlinser håller mycket hög kvalitet och kan användas av alla, oavsett synfel.

Hos oss på Contacta Eyewear hittar du märken som Lindberg, Alain Mikli, Chloe, Gucci, Ray-ban, Maui Jim och m.m.
Välkommen in eller kontakta oss för konsultation om din syn.

Utmärkelser

Läs vad 155 kunder tycker om Contacta Eyewear 2

Skriv ett omdöme
 • 2021-12-12 Spontant omdöme
  Vi har varit kund hos Contacta i många år då vår son behövde skaffa linser redan i 10 års åldern, (var inte så pigg på glasögon) vi fick helt suverän hjälp av personalen med detta. När jag nyligen var inte för att förnya sonens lins recept så bokade jag en tid för att få hjälp att slippa mina läsglasögon och jag är supernöjd, har numera lins i vänster öga och har inte behövt använda läsglasögon sedan dag 1. Lasse är ett riktigt proffs, och service nivån på Contacta är genomgående hög, man kan lita på att de gör allt för en som kund,
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-12-10 Insamlad av företaget
  Jag har fått ett mycket professionellt bemötande från första stund. Är mycket tacksam för all hjälp och feedback jag erhållit av Fredrik Salmonsson. Han har mer förslag och idéer efter att endast ha träffat mig två gånger ihop om att kunna hjälpa mig med mina ögonproblem framförallt på mitt högra öga än vad annan personal på ögonsjukhus har bistått med som jag träffat under flera års tid.

  Tack!!!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-12-07 Insamlad av företaget
  Bästa synundersökningar jag någonsin varit på, och då har jag varit på många! Boka hos Fredrik Salmonson - så proffsig, så bra.
  Tack för ditt omdöme! Du är varmt välkommen åter! Contacta Eyewear
  Gilla
 • PATRICK M
  skrev om Contacta Eyewear
  2021-11-28 Spontant omdöme
  Contacta Eyewear Jakobsberg - En optiker med sann känsla för begreppet kundvärde! Gedigen erfarenhet, fantastisk personal och ett piano man kan tillåtas klinka på ibland. Senast blev det ihop med självaste Robert Wells!👍 Verkar ha kunder som återkommit i årtionden - det tyder på kvalitet.👏 Rekommenderar starkt Contacta i Jakobsberg!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-11-20 Insamlad av företaget
  Fick en tid tre timmar efter jag ringde, blev omhändertagen direkt. Alla är trevliga och vänliga fick behövlig medicin👍
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-10-20 Insamlad av företaget
  En förtroendeingivande och kompetent optiker som sätter kunden i fokus.
  Butiken har ett stort urval av bågar och ett väldigt bra bemötande.
  De tog sig tid att förklara och finna bästa alternativ för både glad och bågar!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-10-10 Insamlad av företaget
  Jag har fått mycket god hjälp av Lars Salmonsson att få ordnat med multifokala linser som funkar som allt i ett: nära, på håll och framför datorn. Superpraktiskt att bara behöva använda samma linser till allt. Jag kan verkligen rekommendera denna proffsiga och kunniga optiker! Fin butik också och mycket trevlig och kunnig personal även i övrigt.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-08-09 Insamlad av företaget
  Jag har haft glasögon sen jag var 3 år gammal. Alla mina glasögon har jag köpt hos er men nu har jag äntligen skaffat linser och det känns så bra! Riktigt bra hjälp och information har jag fått och jag är väldigt nöjd
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-05-23 Insamlad av företaget
  Har varit kund under många år, köpt glasögon, linser och solglasögon.
  Alltid mycket trevligt bemött.
  Hade inga förväntningar mer än att dem skulle vara bra, och det levde dem upp till med råge.
  Kan varmt rekommendera Contacta Eyewear till alla jag känner.
  Fick även hjälp med kontakt till en ögonklinik, så nu behöver jag inga linser mer.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-05-20 Insamlad av företaget
  Superkunnigt, proffsigt och trevligt bemötande. Jag som 51-åring fick prova kontaktlinser för första gången och kommer inte behöva använda läsglasögon igen! Stort TACK till Lars Salmonson!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-05-06 Insamlad av företaget
  Jag hade haft problem med ett öga i flera dagar utan att lyckas få hjälp tills jag testade att gå in på contacta en dag där jag blev mottagen på en gång. Optikern kollade på mitt öga och berättade att jag behövde gå till en ögonläkare för att plocka bort något som fastnat. Han ringde själv med en gång en ögonläkare och ordnade en tid åt mig direkt. Jag åkte raka vägen dit och fick det ordnat på en gång. Optikern på contacta bad mig att komma tillbaka en vecka senare för att dubbelkolla att det inte blivit någon ärrbildning, och även detta kollade han med en gång kostnadsfritt. Vilken otrolig service! Rekommenderar starkt!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-04-27 Insamlad av företaget
  I mars 2014 kom jag första gången till Contacta för att prova glasögon. I samband med synundersökningen mätte också optikern Lars Samuelsson trycket i mina ögon. Trycket var mycket högt. Lars beordrade mig att genast åka till S:t Eriks ögonsjukhus. Detta räddade synen i mitt öga.

  Idag var jag åter hos Lars och mätte trycket efter att jag för några månader sedan fick en laserbehandling av min doktor på S:t Eriks ögonsjukhus. Det känns mycket tryggt att komma till Contacta och få så professionell hjälp och bra service.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2021-02-13 Insamlad av företaget
  Bra kundbemötande kunnig personal bättre upplevelse än jag förväntat mig.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-08-05 Insamlad av företaget
  Jag har gått här hos Lars Salmonsson i 36 år. Jag skaffade linser första gången när jag var 18 år sen dess är jag kund här.
  Det fungerar bra.

  Kul att ha gått till samma optiker i så många år. Vi pratar alltid om lite ditt och datt när vi ses Lasse och jag.

  Jag minns första gången år 1984 när jag kom till Lasse första gången då arbetade han själv och hade sin mottagning i en liten lägenhet i Jakobsberg sedan utökade han och hade två receptionister.

  Jag kan varmt rekommendera Contacta Eyewear.

  Eva Karlsson
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-07-24 Insamlad av företaget
  Jag hade problem med mina linser och fick ett
  mycket professionellt och trevligt bemötande. Kunnig och engagerad personal.
  Jag kan verkligen rekommendera Contacta Eyewear Jakobsberg.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-06-29 Insamlad av företaget
  Alltid snabb hjälp och bra service. Ett lokalt företag jag gärna rekommenderar. Skaffade mina första linser här för snart 35 år sedan.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-05-17 Insamlad av företaget
  Kunniga, serviceinriktade och gott bemötande. Jag är en mycket nöjd linsanvändare sedan 35 år.
  Gilla
 • Maria B
  skrev om Contacta Eyewear
  2020-05-13 Insamlad av företaget
  Jag fick mina första linser hos Lars Salmonson när jag var 18 år och har sedan dess varit en trogen kund i 33 år och kommer i framtiden fortsätta att vara det. Jag har alltid blivit bemött på ett trevligt, proffsigt, tryggt och med ett stort kunnande under alla dessa år när jag har kommit till Lars för synundersökning och införskaffande av nya kontaktlinser. Då jag som !8 åring var något bekväm var det drömmen att få ett par linser som jag kunde ha dygnet runt i en månad i streck och det har jag givetvis fortsatt med att ha sedan dess. Det Lars verkligen har hjälpt mig med är att jag inte längre behöver ha några läsglasögon och att jag även ser som en falk på långt avstånd. Mvh Maria
  Gilla
 • Valeska P
  skrev om Contacta Eyewear
  2020-05-02 Insamlad av företaget
  Skulle till Contacta för skaffa terminalglasögon. Kom in i temat att jag var "hopplöst fall gällande linser". Tydligen så är man experter på hopplösa fall hos Contacta. Idag har det gått över en vecka då jag andväder linser och livet är betydligt lättare. Jag är inget hopplöst fall längre! Personligen hade jag redan gett upp hoppet om att kunna ha linser, på grund av all information jag fått från en annan optiker kedja.

  Otroligt professionella, tydliga och enkla förklaringar till alla mina frågor. Man tog sig tid till att hitta bästa lösningen för mig.

  Så otroligt tacksam för ett sådant professionellt bemötande. Ett mega stort plus i kanten är i att i denna Optiker så har man även personal som kan flytande spanska.
  Tack för att ni har gjort min vardar så betydligt mycket lättare, och tack för ett tålamod och all hjälp!
  Kan utan tvekan rekommendera denna optiker, speciellt alla vi som är "hopplösa fall" gällande linser.
  Hej Valeska !
  Tack för dina fina vitsord. Vi har lång tradition att arbeta med kontaktlinser och stöter sällan på "hopplösa" fall som inte går att lösa. Våra optiker arbetar dagligen med kontaktlins-tillpassningar och anser oss vara specialister inom området. Vi gläds med dig och din nyvunna framgång.
  Hälsningar / Saludos
  Lars Salmonson/ Leg.optiker-Kontaktlinsspecialist
  Contacta Eyewear
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-04-26 Insamlad av företaget
  Är kraftigt närsynt och i ålder då det kan vara dags för gråstarrsoperation, vilket i mitt fal innebär ökad risk för näthinneavlossning. Det var dock astegmatism som försämrat min syn. Har tidigare fått prova linser som korrigerar brytningsfelet men som iriterade för mycket för att jag skulle kunna ha dem. Tack vare en skicklig optiker på Contacta som visste att personer med allergier inte klarar silikonlinser har jag nu provat och beställt silikonfria linser som korrigerar brytnigsfelet. Jag ser fantastiskt bra!
  Dessutom förklarade optikern och svarade på frågor. Superbra!
  Jag har varit kund hos Contacta i många år, de är bäst. Det var en katastrof när de sålde butiken på Kungsgatan men tack och lov beträttade en ögonläkare att de fanns i Jakobsberg.

  Jag är så glad att jag har optiker som jag kan lita på 100%.

  Vi är många som behöver riktigt skickliga kontaklinsoptiker, det är skandal att vi som har synproblem har svårt att hitta sådana. Om jag hade hörselproblem fick jag dessutoim hjälpmedel utan kostnad. Nu ska jag betala 1000 kr/månad för linser som korrigerar mitt synfel.
  Hej Karin !
  Tack för din recension. Det gläder oss att du uppskattar vårt arbete. Många köper linser på nätet utan undersökning och kontroll hos optikern. Detta medför en klart ökad risk samt att bästa möjliga lösning ofta förbigås. Vi på Contacta har lång erfarenhet inom kontaktlinsområdet vilket i ditt fall kommit dig tillgodo. Special-linser som det här är frågan om kostar en hel del men är resultatet av gedigen forskning och utveckling.
  Bästa hälsningar
  Lars Salmonson / Leg. optiker-kontaktlinsspecialist
  Contacta Eyewear
  Gilla
 • Mats H
  skrev om Contacta Eyewear
  2020-04-24 Insamlad av företaget
  Nya linser! Jag vill bara tacka för det ni har gjort för mig. Har blivit 20 år yngre inte bara jag utom min fru, Tackar!!!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-04-24 Insamlad av företaget
  Köpte linser och nya glasögon.
  Blir alltid bra och proffsigt bemött.
  Mycket lugn , trevlig och kompetent personal.
  Bästa optikern i Stockholm, rekommenderas till alla.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-04-15 Insamlad av företaget
  Ordinarie linsbyte som sker var 6:e månad! Som kund på detta företag sedan 33 år tillbaka har jag aldrig blivit besviken, tvärtom så är servicen och kunskapen hos dessa optiker mycket hög, så jag ser fram mot nästa 33 år👌👌
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-04-14 Insamlad av företaget
  Var på ögonkontroll för linser, man upptäckte högt tryck och ordnade med ögonläkare tid inom en timme.
  Fick ett väldigt bra bemötande och snabb handläggning.
  Mycket nöjd med Contacta
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-04-06 Insamlad av företaget
  Otroligt trevliga! Väldigt kunniga och professionella.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-31 Insamlad av företaget
  Jag har varit kund i 38 år, hos Contacta främst som linskund men även köpt några par glasögon samt solglasögon.

  Jag har alltid fått ett mycket trevligt och professionellt bemötande med en hög personlig servicenivå.

  Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd och kan med gott samvete rekommendera Contacta.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-30 Insamlad av företaget
  Proffsigt bemötande kompetent intresserad personal.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-20 Insamlad av företaget
  En optiker som sätter kundbemötandet högt. Blir man kund här så stannar man!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-18 Insamlad av företaget
  Problem med linserna. Vänligt som vanligt. Jag förväntade mig att få hjälp som vanligt, vilket jag också fick. Det känns tryggt och och bekvämt att ha en kunnig och trevlig optiker, inte tvingas gå till St.Göran och få vänta i 8 timmar utan att få kvalificerad hjälp. Men
  Gilla
 • 2020-03-03 Insamlad av företaget
  Årskontrollen låg på schemat och som vanligt bemöts man av ett leende och välkommen. Som alltid är personalen /optikerna professionella och hittar lösningar på ens problem.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-02 Insamlad av företaget
  Jag bokade en synundersökning i början av veckan och blev glatt överraskad att jag lyckades få en passande tid bara några dagar senare.

  Jag är mycket nöjd med besöket. Personalen är mycket trevlig, kompetent och noggrann och förklarar på ett tydligt och bra sätt. Servicenivån är hög o miljön känns lugn och avstressande.

  Ovanstående kvalifikationer är något som jag som kund värdesätter det känns både tryggt och säkert och skapar ett förtroende. Jag återkommer mer än gärna fler gånger.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-02 Insamlad av företaget
  Jag köpte nya glasögon, fick fantastisk bra hjälp av en trevlig tjej, som hittade den perfekta bågen för mig.
  Är såå nöjd och lycklig för det blev
  verkligen toppen bra. Tack 😊👍
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-03-01 Insamlad av företaget
  Jag har varit linskund hos Contacta sen 1982 och har alltid varit nöjd. Bemötandet och servicen är proffsig och trevlig.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-24 Insamlad av företaget
  Har varit linskund under många år och blir alltid väl bemött. Företaget har en hög kompetens, och ger en väldigt bra service. Viktigt för mig att känna att jag kan lita på att det dom säger är rätt och att jag får den information jag behöver.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-24 Insamlad av företaget
  Jag har under många år varit kund hos Contacta och blivit väl omhändertagen när det gäller undersökning och val av rätt typ av kontaktlinser som passar mig.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-20 Insamlad av företaget
  Synkontroll. Mätte trycket och koll av starr.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-17 Insamlad av företaget
  Ville kontrollera synen igen och blev mkt väl omhändertagen av Elisabeth som alltid och hittade med hennes hjälp fina bågar samt nya glasögon så det känns bra att veta att allt är ok och fungerar bra
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-17 Insamlad av företaget
  Jättenöjd med bemötande och service hos Contacta i Jakobsberg. Varit kund där i 35 år och alltid fått en utomordentlig service gällande mina kontaktlinser. Skulle aldrig komma på tanken att byta optiker.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-17 Insamlad av företaget
  Har varit hos flera olika optiker dom senaste åren efter problem med linser. Det som ingen annan optiker lyckades lösa gjorde Lars på contacta!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-07 Insamlad av företaget
  Mycket trevlig och professionell personal. Alltid fin service och personal som ger det lilla extra som vi som kunder uppskattar !🙂
  Kvalitén på de produkter som de erbjuder har den högsta och bästa kvaliten!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-07 Insamlad av företaget
  Proffsigt och trevligt bemötande.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-07 Insamlad av företaget
  Lasse & hans personal är fantastiska!
  1990 skaffade jag mig mitt första par linser och har fortsatt att vara kund hos Contacta sedan dess. Jag har alltid fått ett proffesionellt bemötande av den kunniga personalen. Jag kan varmt rekommendera Contacta till den som behöver skaffa sig linser eller glasögon. De får högsta betyg från mig!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-04 Insamlad av företaget
  Professionell personal, känner mig alltid lika välkommen. Gått här sedan jag var 18 år, att gå hos en Optiker som man känner förtroende för känns tryggt och bra. Som linsbärare vill jag känna att jag har någon som har 💯 kontroll på mina ögon och de gör jag verkligen här
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-02 Insamlad av företaget
  Kom dit för vanlig synkontroll. Som alltid trevligt och mycket professionellt bemötande. Ingen stress utan här känner man sig sedd och blir personligt omhändertagen. Hela kedjan från tidsbokning, kontroller och val av glasögon/linser präglas av engagemang och kvalitet.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-02-01 Insamlad av företaget
  Jag har varit kund sen 1977 då jag fick mina första glasögon. Bytte till kontaktlinser några år senare och har alltid varit nöjd med linserna och servicen.
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-01-30 Insamlad av företaget
  Absolut bästa optikern jag varit hos, känner mig 100% trygg med den hjälp och information som jag får hos Contacta. Alla i affären är trevliga, hjälpsamma, ärliga och tar sin tid att förklara och svara på alla frågor, samt ger även utrymme då man vill prova sig igenom deras enorma utbud av bågar :) Kan inget annat än starkt rekommendera!
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-01-29 Insamlad av företaget
  Jag har vart kund i snart 35 år. Man är alltid vänligt bemött av otroligt kunnig och hjälpsam personal. På kontaktlinser skulle jag säga att dom är bäst i hela Sverige på kunskap.
  Tack Patrik för ditt omdöme! Vi satsar på 35 år till! Contacta Eyewear
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-01-29 Insamlad av företaget
  Jag har varit kund på Contacta Eyewear sedan många år tillbaka hela 33 år för att vara exakt. Kan starkt rekommendera dem utifrån mig som kontaktlinsbärare i alla år och på senare tid även glasögonbärare. Har alltid blivit bra bemött och fått proffsig hjälp av personalen och ägaren inom optiken när jag behöver nya linser/kontroll regelbundet som kund hos dem.
  Tack Ulrika för ditt vänliga omdöme! Contacta Eyewear
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-01-29 Insamlad av företaget
  Hej
  Har linser så jag har varit kund i över 30 år. Det känns tryggt och säkert att få kontroll av ögonen varje halvår. Jag får alltid ett bra bemötande och Contacta Eyewear är seriösa. Med andra ord, väldigt nöjd :)
  Gilla
 • skrev om Contacta Eyewear
  2020-01-27 Insamlad av företaget
  Skaffade terminalglasögon och blev proffsigt och trevligt bemött.
  Gilla