Starta 60 dagar kostnadsfritt

När förtroendet är allt - intervju med begravningsentreprenören Thomas

 

Att kunders rekommendationer är viktiga för tjänsteföretag är knappast en överdrift. Men i vissa branscher är kundernas tillit och förtroende extra viktigt och felmarginalen i stort sett obefintlig. Vi lyfte på luren till Thomas Utby, verksamhetschef på begravningsbyrån Ringabyråer, för att höra hur de jobbar med omdömen via Reco för att stärka sina kunders trygghet. 

 

Hallå där, Thomas! Nu har ni jobbat med Reco i snart ett år. Hur har det funkat?


– Hej! Det var lite nervöst i början, med de första utskicken till våra kunder. Men det är otroligt häftigt när omdömena trillar in och det har sedan dess rullat på riktigt bra. Vi har idag har över 4 av 5 i betyg, vilket vi är otroligt nöjda med. Vi har fått mycket mer trafik till hemsidan efter att vi börjat jobba mer aktivt med kundomdömen. Dessutom har vi fått en hel del kundinsikter som vi kanske missat om det inte vore för att vi får ta del av vad så många tycker.

Ni verkar ju i en bransch som man som kund kommer i kontakt med under mindre glada omständigheter. Har det påverkat hur ni jobbar med kundomdömen?


– Att be någon att lämna ett omdöme av ens tjänst när de mist en nära anhörig kan för många kännas opassande. Våra kunder går igenom situationer som är tuffa, och våra dialoger är alltid under försiktighet och varsamhet – men efter en tid efteråt uppskattar även de att få ge feedback.

Hur mycket tid tar det att jobba med kundomdömen?


– I princip ingen alls. Vi sparar otroligt mycket tid genom att ha kopplat samman Reco med vårt affärssystem Bitnet – alla kunder blir automatiskt tillfrågade om att lämna ett omdöme, och vi säkerställer då också att våra omdömen kommer från faktiska kunder. Bra för oss och bra för dem som vill göra sin research om oss.
 

Läser du alla omdömen?

 
– Ja, absolut! Dels ger de oss nyttiga insikter om vad kunden värdesätter, och jag brukar också skicka över dem till mina kollegor — då blir de alltid lyckliga!

Vilka tips vill du ge till andra företag som vill komma igång med kundomdömen?


– Genom att börja jobba med kundomdömen och visa att man är transparent, får man som företagare otroligt mycket mer förtroende från sina potentiella kunder. Nya kunder behöver trygghet genom att se att andra kunder är nöjda. Tack vare att Reco också jobbar med verifierade omdömen*, kan vi garantera äkthet. Jag skulle även tipsa nya företag att börja tidigt med omdömen och visa framfötterna. Ju fler omdömen, desto större trovärdighet.

Vi har integrationslösningar med alla de vanligaste affärssystemen - och några till. Kom igång och testa att samla in omdömen från Reco redan idag - helt kostnadsfritt under 60 dagar. Läs mer och registrera dig för att ta ditt kundförtroende till nästa nivå.

Lycka till! Johanna

Kom igång med kundomdömen  Du får möjlighet att prova helt kostnadsfritt under 60 dagar Starta här

Senaste inlägg

Visa alla
Intervju med Eddie på El-fast i Göteborg: Vikten av hög service och öppen feedback från sina kunder
Intervju med Brandfast: 2000 kundomdömen på Reco – vittnar om pålitlighet och hög kvalitet