Reco har inlett försäljning av möjligheten att synas högst upp i sökresultaten, en funktion som inte längre är lika smidig som tidigare. det kort väg till att sälja omdömen, vilket jag finner beklagligt, trots att det var en bra idé från början. Jag anser dock att de har valt fel väg. Det är naturligt att vilja tjäna pengar, men att sälja synlighet anser jag vara överdrivet. Mitt missnöje uppstod efter ett nyligen genomfört möte med Reco, där nya funktioner och regler presenterades. Efter mötet upplevde jag frustration...
Reco
Reco grundades 2007 med visionen att digitalisera ”word-of-mouth” eller ”mun-till-mun-metoden” i en komplett, enkel och trovärdig sajt. Om du undrar vad reco omdöme är så bygger vårt koncept på att inspirera och underlätta för människor att välja vilket företag de ska anlita, detta genom att hjälpa företagen att samla in uppriktiga...
1668 omdömen om Reco
Sedan starten hos Reco 2013
Vi är kund i flera år , Reco levde upp till våra förväntningar.
Jag är jätte nöjd med Reco och deras samarbete. Isabelle är alltid snabbt och hjälpsam. Varmt rekommenderar!
Jag upplever en snabb feedback från er. Jag skickar utskick 2 gånger i veckan varje månad och jag tycker ni är snabba på att hantera ärenden.
Mycket nöjd med samarbetet med Reco. När jag behöver hjälp så får jag den snabbt, smidigt och enkelt. Min kontaktperson riktigt bra!
Bra service Snabb återkoppling Lever upp till mina förväntningar
Reco talar gärna om trovärdighet och förtroende. Verkligheten är en helt annan. I mitt fall lät Reco ett omdöme med personangrepp och uthängning ligga kvar trots att innehållet stred mot deras egna villkor. Personnamnet togs visserligen bort, men anklagelsen fick stå kvar och riktades efter modereringen i stället mot hela företaget. Det innebär att Reco inte bara lät omdömet ligga kvar. De bidrog själva till att göra kritiken bredare och ge den en annan innebörd. Samtidigt framgår det inte tydligt för läsaren att innehållet...
Hej Eric, Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Vi förstår att det skapar frustration om ett omdöme upplevs annorlunda efter en granskning, men vi vill gärna förtydliga en sak som är central för oss: Vi på Reco går aldrig in och ändrar i ett omdöme på eget bevåg. Om ett omdöme strider mot våra användarvillkor (exempelvis vid personangrepp), kontaktar vi alltid skribenten först. Vi för då en dialog där användaren själv får möjlighet att justera sitt omdöme så att det följer riktlinjerna men behåller sitt budskap....
Vi fick ett bra bemötande av reco.
Att det går pengar till barncancerfonden sätter vi stort värde på. Och att nya kunder får en rättvis uppfattning av verksamheten.
Jag är nöjd och rekommenderar varmt!
Bra bemötande av trevlig hjälpsam personal
Jag har haft en och samma kontaktperson i många år och ärven om jag har pausat min verksamhet så kunde jag starta upp med samma kontaktperson som har varit behjälplig och medgörlig. Med ett kopplat affärssystem fungerar det bra och kunderna blir inbjudna med automatik så länge det finns kontaktuppgifter via mail eller sms. Så fort jag startade upp denna koppling fick jag på kort tid in över 100 recos vilket jobbar i det tysta för att nya kunder skall känna sig trygga med att anlita oss. Vi putsar fönster för främst privatpersoner så detta passar oss bra.
Vi har samarbetat med Reco i 7 år och det har varit viktigt för oss. Genom uppriktiga omdömen som våra kunder lämnar och som vi publicerar i vår webbutik får vi fler nöjda kunder.
Vi använder oss av Reco som leverantör för omdömen och är väldigt nöjda med feedbacken.
Tycker själva upplägget och funktioner är fint samt det man egentligen kan tänkas kräva från en sån här tjänst. Vi har en kontaktperson som är super, annars rätt opersonligt och dålig service när det kommer till att lösa problem.
Det är alltid bra med feedback
En bra tjänst som levererar kundernas omdömen samt att potentiella kunder kan se omdömen om ens företag innan dem hör av sig.
Recos affäride’ att samla in omdömen från oss fastighetsmäklare, vi som endast lever på provision, hjälper oss att få in fler kunder när vi får beröm av andra kunder! Tack Reco!
Proffsigt och lättsamt bemötande, trodde kanske inte att det skulle vara så smidigt som det var men blev positivt överraskad
Otroligt nöjda med tjänsten, varit kunder hos Reco många år.
Ett bra redskap som är implementerat i vårt eget säljstödssystem vilket gör handhavandet enkelt för oss. Ett litet minus för att kundutskicken endast går via mail och inte sms (som för många är förstahandsval). Det enda riktigt negativa är att topplistorna som Reco sammanställer främjar kvantitet och inte kvalitet (vilket jag förväntar mig eftersom allt egentligen går ut på vad kunder tycker, inte hur många kunder man har).
Vi vill tacka Teamet på Reco för all hjälp. Allt från startfasen, till de genomgångar vi haft mer er. Tack vare denna tjänst kunnat bevisa vår kundnöjdhet till våra framtida kunder. Förutom det så är våra Reco recensioner ett kvitto på vårt uppskattade arbete.
Reco är verkligen sämsta tjänst och en fiende till företagare. En person skrev illa om mitt företag där. Självklart klagade jag till Reco, och de tog bort kommentaren eftersom de ansåg att personen inte var kund hos mig och dessutom försökte sälja deras tjänst till mig – vilket jag tackade nej till. Men gissa vad som hände sedan? Samma person lyckades på något sätt publicera samma inlägg igen efter att jag tackat nej, och nu påstår Reco att han är kund hos mig och vägrar ta bort inlägget den här gången.
Hej, Tack för att du delar din upplevelse. Vi förstår att det kan upplevas som förvirrande när ett omdöme först tas bort för att sedan publiceras igen, och vi vill gärna förtydliga hur vår granskningsprocess fungerar. När ett omdöme anmäls för ifrågasättande av kundrelation inleder vi en granskning. Om användaren inte kan styrka sin kundrelation i det första skedet (5 dagar) tas omdömet bort. Dock har alla användare rätt att inkomma med kompletterande underlag i efterhand. Om användaren i ett senare skede presenterar giltiga...
Vår kontaktperson var trevlig att ha att göra med. Kan nog bli bra att få igång lite rekommendationer via denna tjänst
Tack för omdömet Adam och en bra testperiod! Ska bli kul att följa er resa :) /Melker
Jag blir alltid bemött bra och med öppenhet för dialog Vi har varit hos Reco i många år och det kan upplevas som en hög kostnad för små företag men kan vara avgörande för kunder beslut att få till sig kontrollerade referenser. Jag är ett företag och köpt företags tjänster
Bra tjänst ,funkar bra, få kontakt lett prisvärd
Det var mycket bättre för 3 års sedan sen blir det sämre och sämre med reco ingen kundfordringar kanske en i månaden, sen när vi som trogna kunder i många år träffar en konstigt kund ute som målar svart vårt företag då vill inte reco hjälpa då säger de ni kan maila kund att de ska tar bort omdömet men nej tyvärr det funkar inte så de vill inte göra det :-/ tyvärr reco tror inte på trogna kunder längre. De va mycket seriösa förut med nu är vi på väg att lämna de… Men iallafall ska rekommendera de… Vänligen MM
Hej Milo, Tråkigt att höra att du upplever att Reco har blivit sämre. När det gäller det negativa omdömet vill jag förtydliga att vi inte kan ta bort omdömen enbart för att de är negativa, obekväma eller för att ett företag önskar det. Om vi gjorde det skulle vår trovärdighet som oberoende omdömesplattform snabbt urholkas. Vi behöver därför alltid följa våra riktlinjer. Om ett omdöme misstänks bryta mot våra riktlinjer till exempel innehålla kränkningar, personangrepp eller hot kan det anmälas som stötande direkt på Reco....
Jag skrev ett omdöme om ett företag som var min kund men omdömet ogillades. Påståenden att jag inte hade en relation med företaget är falska och nu kan jag inte ens ändra mitt omdöme lämnat till ett mer "lämpligt" PK omdöme på ett företag som är föremål för fortgående brottsutredningar. Vad är syftet med Reco om ingen får lämna negativa omdömen om kriminella aktörer?
Bästa tjänsten! Exceptionellt!
Publicerar omdömen om företag på personer som inte har en relation. Dvs om jag aldrig har köpt något av er ska jag då kunna ge er noll betyg? Hela reco är ju riggat för att vara en plattform där folk kan skriva vad som helst. Utan att ni kollar vidare.
Hej Johan, Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Vi förstår att det kan väcka frågor kring hur verifiering av omdömen fungerar, och vi vill gärna förtydliga hur vår plattform är uppbyggd. - Vår grundregel: Reco är till för att spegla verkliga kundupplevelser. För att skriva ett omdöme ska man ha en kundrelation med företaget, oavsett om det handlar om ett genomfört köp eller en säljkontakt. - Granskning & Verifiering: Vi jobbar aktivt med både automatiska system och manuell granskning för att motverka falska...
Reco har gjort att min verksamhet kunnat öka. Dom är snabba att hantera uppgifter om mina kunder för utskick till mina kunder för recensioner.
Väldigt nöjd med tjänst och kontaktperson.
Mycket bra produkt som är pålitlig och där kunder uppskattar trovärdigheten som gör det enklare för kund att fatta beslut om de olika produkter och tjänster de efterfrågar. Som företagskunder är vi mycket nöjda över att få se kvitto på vårt arbete genom kunder som säger vad de upplever och tycker om oss.
Trevliga och informativa telefonmöten. Ger värdefulla tips om hur man skall svara på omdömen givna av kund. Som säljare har man ofta funderingar på vad kunden egentligen tycker och tänker om de tjänster/varor vi utför/levererar - vilket man har fått ett, eller rättare sagt flera, svar på och dessutom på ett enkelt och bekvämt sätt. Kjell/MBM Utemiljö AB
Snabb respons och lyhörda.
Reco är proffsiga och levererar en bra tjänst som vi upplever att våra kunder har förtroende för.
Min upplevelse och samarbete med RECO är och har alltid varit bra. Har använt RECO lite mera än 8 år nu 😊👍
Jag är imponerad av servicen jag har fått som liten företagare. Jag är en relativt ny kund men mina förväntningar har än så länge infriats. Omdömena mitt företag Ski&Work får på Reco hjälper nya kunder att inse att vi är ett seriöst företag med hög servicenivå precis som Reco.
Allt fungerar bra, ficn en guidad tour hur man använder reco.
Bemötandet är fantastiskt hos Reco. De är pålästa redan innan mötet om mitt företag vilket är mycket uppskattat och tidssparande för att ge rätt åtgärd. De lever överförväntan upp till mina förväntningar. Rekommenderar Reco till alla mina företagskompisar. De löser mina problem jag vill ha hjälp med vilket gör att jag får mer kunder som hittar mig. Rekommenderar verkligen fler att testa Reco.
Mycket nöjd kund sedan tio år!
Seriös och bra tjänst. Kopplingen till affärssystemet gör att det blir ärliga och pålitliga omdömen. Bra och engagerad säljare som hjälpte till i uppstarten av tjänsten, mycket bra.
Seriösa med bra återkoppling och bra tips för min fortsatta synbarhet på min marknad.
Rak på sak och proffsiga med bra prisbild!
Firma är professional samt anställda. Varmt rekommenderar!
Seriösa, bra tjänster och samarbetsvillig.👍🏻
Bra bemötande. Får snabb service och ett bra verktyg för vårt företag.
Fint samarbete,, Men behöver mer tillgänglighet.
Superproffsiga och alltid hjälpsamma.