Jag besökte apoteket AB i Baronen Kalmar kl 11:00 för att köpa medicin till ett barn som är 11 år som har astma och som var i stort behov av att ta sin medicin omedelbart. När jag bad personalen om hjälp med att montera inhalatorns rör, eftersom jag själv saknar erfarenhet och barnet behövde ta sin astmamedicin direkt, möttes jag av total ovilja och brist på empati.
Personalen vägrade att hjälpa till och påstod att hon hade andra kunder att ta hand om. Jag förklarade tydligt att det var brådskande och att det bara skulle... ta några sekunder för henne att hjälpa oss, men hon var helt likgiltig. Hon sa istället att jag skulle åka hem och försöka montera den själv, och om jag inte lyckades kunde jag komma tillbaka ”kanske” för att få hjälp.
Jag förstår inte med vilken logik eller mänsklighet man kan resonera så, när det handlar om ett barn som riskerar andnöd. Hon brydde sig inte ens om att fråga var jag bor, om det var långt bort eller om det var möjligt för mig att komma tillbaka. Inte heller reflekterade hon över om barnet skulle kunna vänta så länge utan att ta sin medicin.
Jag blev mycket besviken och kände mig illa bemött. Jag kommer aldrig att återvända till detta apotek och jag avråder starkt andra från att handla där.