Balcona AB

Balcona AB

3.6 / 5 baserat på 23 omdömen
Välkommen till Balcona AB

Vi är proffs på balkonger.
- Balcona är rikstäckande och bygger balkonger runt om i hela Sverige
- Vi bygger nya balkonger åt bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus
- Vi har över 20 års erfarenhet och tusentals byggda referensobjekt.
- Vi hanterar hela processen från bygglovsansökan till färdig balkong

Med över 17.000 monterade balkonger är vi balkongföretaget som har högt flygande planer vad det gäller att säkerställa en snabb, kvalitativ och trygg leverans av balkonger till våra kunder. Vi på Balcona AB är även medlemmar i Stockholms Byggmästarförening vilket gör att vi arbetar enligt de riktlinjer som finns inom Boverket. Genom att vara lyhörd mot dig som kund så att du blir 100% nöjd siktar vi på att behålla vår plats som marknadsledande position som Sveriges främsta balkongföretag.

På vår hemsida kan du se referensjobb samt före/efter bilder från tidigare projekt. Du kan också gå på "Balkongsightseeing" vilket innebär att du på en karta kan se många av våra tidigare jobb som vi har utfört. Här får du även adresserna så du kan se de färdiga balkongerna i verkligheten. Kanske har vi monterat balkonger på en fastighet i närheten av där du bor?

Välkommen att höra av dig till oss angående ditt balkongbygge.

Utmärkelser

Läs vad 23 kunder tycker om Balcona AB 2

Skriv ett omdöme
 • 2022-09-21 Spontant omdöme
  Vi fick våra balkonger via Balcona, Försäljaren var mycket bra och vid kontraktskrivning tecknade så försvann han.
  In kom Balconas bygg killar,med en av delägaren , vilket var bra och snabba med hjälp av balkongrutan som har en riktigt bra service.
  Balcona däremot orkar inte ens svara när jag har ringt ett antal gånger och skickat mail , en medlem måste ha en justering på sin balkong , fönstren går varken att stänga eller öppna.
  Inget svar!
  Ingen Mail!
  Ringer jag kontoret så får jag svaret ,han är inte inne , prova mobilen !!!!
  Det slutade med att jag ringde Balkongrutan direkt , och fick ett löfte att dom kommer ner och justerar det hela.
  Balkongrutan svarade ....
  Detta är Balconas service, har du betalt så försvinner dom bara, in i dimman...
  REKOMMENDERAS INTE!!
  Gilla
 • 2022-03-23 Insamlad av företaget
  <<<<Bra diskussion.Besök på plats för mätning.Vänlighet noggrannhet.Vänliga och kunniga montörer som gjorde ett utmärkt arbete.Köpte 4 balkonger som monterades på ett äldre hus i Ängelholm.Mycket nöjd.
  Hej Henrik!
  Stort tack för fina ord och tack för fint samarbete! Vad roligt att du är nöjd med både balkonger och utfört arbete. Hoppas att alla får njuta av många sköna dagar på de nya balkongerna.
  Hälsar teamet på Balcona.
  Balcona AB
  Gilla
 • 2021-10-04 Spontant omdöme
  Oprofessionella och nonchalanta. På vanliga kravställningar reagerar företaget provokativt och en av personalen har till och med agerat hotfullt. Det finns bl.a. permanenta skador på huset (en original marmortrappa från 30-talet har slagits sönder och fönster har repats). Trots mycket kontakt per mejl och telefon, samt på plats, med platsansvarig går detta inte att lösa. Vi bad om försiktighetsåtgärder innan byggnationens start som avslogs med: "Det gör vi aldrig." Nu behöver vi istället gå igenom en lång process av analyser av skador och åtgärder. I samtal kom det fram att företaget t.ex. anser att de själva bestämmer när den skadan de har åstadkommit är stort nog för att de ska ta ansvar för den. Själv anser jag att när företaget har åstadkommit en skada genom sitt agerande på plats behöver ursprungstillståndet återställas. Därtill har vi behövd jaga företaget flera veckor för att de ska städa efter sig, då de har lämnat byggnationen i ofärdig tillstånd för en längre tid framöver. Hur länge, är obestämd i nuläget. Anledningen var att fönsterbrädorna täcks av puts- och tegelras, och vi har inte kunnat vädra pga. att damm tränger in. Dammet tränger även in genom ventilationsöppningarna. När de till slut skickade två personer att städa, blev den ena personen aggressiv och började banka med en sopborste och med knytnävorna på fönstret och skrika på mig som satt i rummet. En till person från Balcona fanns på plats som inte verkade reagera på detta beteende något vidare och jag behövde be om hjälp hos föreningens styrelse för att få honom att sluta. Stora delar av byggavfallet ligger ännu kvar på fönsterbrädorna.
  Hej Nadine Nicole S!
  Vi bygger flera hundra balkonger årligen och det är väldigt viktigt för oss att alla våra kunder är nöjda.
  Jag har dessvärre ingen insyn i vad som hänt just dig och med den byggnation vi utför hos Er och jag har inte
  fått några rapporter från något av våra projekt där något liknande meddelats.
  Hör gärna av dig till mig direkt på telefon så att vi kan reda ut detta.
  Ove Mondej, VD
  08-727 90 40
  Balcona AB
  Gilla
 • 2021-03-30 Insamlad av företaget
  Brännaren 12 beställde från Balcona 7 balkonger under 2020
  Byggprocessen gick bättre än förväntat
  Våra balkonger blev färdiga i tid och anmärkningarna åtgärdades direkt
  Vi kan varmt rekommendera Balcona
  Mycket valuta för pengarna
  Vi kommer nu bygga ytterligare 4 balkonger med Balcona
  Hej Olle,
  Tack för fina ord och kul att ni är nöjda! Vi ser fram mot att hjälpa er med kommande fyra balkonger.
  Hälsningar/Vi på Balcona
  Balcona AB
  Gilla
 • 2021-03-24 Insamlad av företaget
  Av de balkongleverantörer vår brf på Kungsholmen tog in offerter från, så svarade Balcona med den mest exakta och detaljerade offerten som även beskrev projektstegen på ett pedagogiskt sätt. När Balcona även var prismässigt det bästa alternativet, så blev valet av leverantör väldigt enkelt för oss. Balcona svarade snabbt på alla våra frågor via epost och telefon både före och under projektet samt visade ett stort tålamod med att beskriva och förklara flertal gånger det vi som brf eventuellt inte förstått första gången. Allting i projektet gick väldigt smidigt och de små hinder på vägen hanterade Balcona på ett superbra sätt. Vi är jättenöjda och glada för Balconas jobb och tackar tusenfalt för våra fina balkonger. Väljer ni Balcona som er leverantör för ert balkonbygge, så kommer ni garanterat bli nöjda!
  Gilla
 • 2021-02-17 Spontant omdöme
  Använd inte Balcona om ni vill få problem men kalldrag på grund av avsaknad av vred i tätningen runt det nya balkongdörrarna! Obs det är inte fönstertätningen som släppt utan självaste karmen, Samt att det redan började spricka efter kort efter. Även den nya fina dörrkarmarna börja spricka väldigt fort

  Hej Ove och tack för ditt svar vår förening har redan försökt samtala via er på telefon ett antal gånger utan resultat, Jag har försökt mejla dig via er hemsida, antar att era anställda stoppar mejlen till dig då jag inte fått något svar? Varför vill ni bara ta detta via samtal och inte skrift?
  Hej Henry,
  Tack för din kommentar. Vi bygger hundratals balkonger årligen och det är viktigt att alla våra kunder är nöjda. Nu har jag ingen insyn i vad som har hänt i just din lägenhet och vi har inte fått några rapporter från något av våra projekt på liknande problem, men om du upplever ett problem med detta så måste vi givetvis kika på det.

  Hör gärna av dig till mig direkt så kan vi ta det på telefon och reda ut saken. Självklart vill vi att du ska vara nöjd!

  Ove Mondej, VD
  08-727 90 40
  Balcona AB
  Gilla
 • 2020-11-14 Insamlad av företaget
  Fint slutresultat i tid och relativt smidig process!
  Hej Matilda,
  Stort tack för ditt omdöme och kul att ni är nöjda med slutresultatet, det glädjer oss!

  mvh/Balcona
  Balcona AB
  Gilla
 • 2020-11-13 Insamlad av företaget
  Vi köpte 9st nya balkonger. Bemöttandet från alla Balconas personal som var inblandade var mycket bra/trevligt.
  Våra förväntningar på balkongerna uppfylldes till 100%. vi är jätte nöjda.
  Det har varit mycket välorganiserat från början till slut. Allt från rivning av balkonger till färdiga nya balkonger. Städning under arbetets gång är utan anmärkning. Kan bara meddela att vi rekommenderar detta företag till andra föreningar.
  MVH/ Marie Brf Capellalunden
  Hej Marie,
  Tack för de fina orden! Och tack för att ni valde oss som leverantör. Hoppas ni får njuta mycket av era nya balkonger framåt.

  mvh/Balcona
  Balcona AB
  Gilla
 • 2020-07-04 Insamlad av företaget
  x balkonger + fönsterdörrar.
  x professionellt
  x att tidplaner och budget hålls. Att det alltid finns en svenskspråkig representant för företaget på plats
  x positivt
  Gilla
 • 2020-07-02 Insamlad av företaget
  Smidigt med beställning och väl utfört arbete. Service och kundbemötande kan dock förbättras. Ganska dyra dessutom.
  Gilla
 • 2019-10-25 Insamlad av företaget
  Proffsigt, perfekt utfört arbete och trevligt bemötande rakt igenom. Kan varmt rekommendera Balcona!
  Gilla
 • 2019-07-04 Insamlad av företaget
  Från början till slut har Balcona levererat hög standard, bra information och det team som varit på plats med Pär Villén i spetsen har gjort ett fantastiskt arbete.
  Gilla
 • 2019-07-04 Insamlad av företaget
  Vår bostadsrättsförening har byggt balkonger på bår fastighet. Balcona har varit en utmärkt leverantör som har gjort ett mycket bra jobb. Balkongerna är fina och arbetet utfördes professionellt.
  Gilla
 • 2019-07-03 Insamlad av företaget
  Balkonger
  Mycket trevligt bemötande
  Våra förväntningar lyckades Balcona leva upp till
  Vi är mycket nöjda och samarbetet har fungerat utmärkt under hela byggprocessen
  Gilla
 • 2018-12-17 Insamlad av företaget
  Balkongbygge som genomförts oerhört snabbt och professionellt. Bra ritningar. Estetiskt fina balkonger. Informationen har lämnats löpande. Städning har skett efter varje moment. Arbete pågått kontinuerligt. Dokumentation till staden varit komplett och lett till snabbt slutbesked. En mycket bra entreprenad.
  Gilla
 • 2018-11-15 Insamlad av företaget
  Balkonger. Godkänt bemötande. Mycket bra produkt och lösning utifrån våra krav. Som alltid skulle man ha önskat snabbare kontakter vid behov. Sparsamt intresse vid garantiåtgärder. I övrigt trevligt bemötande.
  Gilla
 • 2018-11-14 Insamlad av företaget
  Balkongprojekt - totalentreprenad.
  Bra stöd, tillmötesgående och hjälpsamt bemötande.
  Balcona levde med råge upp till förväntan att leverera enligt uppdragsavtal och offert. Raka, realistiska och ärliga kommunikationer helt fria från önsketänkande. Utmärkt stöd i processen att engagera brf medlemmar i projektet och dess konsekvenser.
  Grym leverans i tid och till rätt pris. Fantastiskt resultat på fasad.
  Gilla
 • 2018-11-13 Insamlad av företaget
  Proffsig projektering och bra utfört arbete.
  Kommunikationen fungerade väl med arbetsledare som var engagerad.
  Gilla
 • 2017-07-24 Spontant omdöme
  Dålig framförhållning och besiktning av fastighet samt "oförutsedda" merkostnader.
  Gilla
 • 2017-06-09 Spontant omdöme
  Bor på Döbelnsgatan 4 där Balcona just nu sätter upp balkonger. På 2 dagar har de nu lyckats 1) Borra hål i någon slags vattenledning så det blev en mindre sjö på bakgården och allt varmvatten försvann i 24 timmar och 2) Borra hål rakt in i vår lägenhet så att vi nu har ett öppet hål på ca 10x5 cm rakt in i lägenheten från utsidan. Någon som fortfarande är sugen på att anlita dem ?
  Gilla
 • 2017-04-26 Spontant omdöme
  Så missnöjd med Balconas service. De utförde balkongbygge i min förening. Väldigt otillgängliga. De dammade ned hela min lägenhet pga oförsiktighet och vägrade sedan stå för kostnaden för grovstädning. Var tvungen att skicka mina kläder på kemtvätt för 10tkr som de också vägrade stå för. Dessutom skickar de en slutfaktura på 300% högre än vad de estimerade att det löpande arbete skulle kosta. Riktigt blufföretag. Anställ inte Dom!
  Gilla
 • 2015-11-07 Spontant omdöme
  Väldigt tillmötesgående och smidiga vid införsäljningen men raka motsatsen när väl bygget satte igång, bla

  - Massor av slarv ledde till oräkneliga anmärkningar vid besiktningen och tog flera månader innan åtgärd. Bla dåliga snickeriarbeten i många lägenheter och satte dit helt fel foder trots tydligt specificerat i kontrakt. Vissa saker blev aldrig åtgärdade helt för boende ville bara få ett slut på det.
  - Löpande dålig kommunikation och återkoppling. Fick ständigt påminna om åtgärder och fråga om status. Infolappar sattes upp första veckorna och sen i bästa fall om man tjatade.
  - Trots orimligt lång byggtid (insåg vi i efterhand) blev bygget försenat flera veckor. Flera gånger stod det stilla i uppåt två veckor. De försökte få bygget att betecknas som klart trots att flera moment saknades.
  - Var inte tydliga med att franska räckena skulle monteras på balkongkarmen istället för i fasaden, vilket bla gör att man inte kan ha blomkruka på insidan och gjorde många boende besvikna.

  Balcona menade att vi drabbats av ”otur” under bygget men ville ändå inte kompensera på något sätt, därför inte heller trovärdig förklaring. Det är möjligt att andra balkongfirmor har likartade problem, det här är iaf upplevelsen av Balcona. Ett generellt tips vid upphandlingen är att förhandla ner byggtiden och höja vitet vid förseningar.
  Gilla
 • 2014-10-06 Spontant omdöme
  Balcona har skött sig bra genom hela processen. De höll tidsschemat och det ursprungliga priset. Finsnickerier inomhus var mycket omsorgsfullt gjort. Av de offerter vi fick in från olika bolag, så var det ungefär samma överallt. Rekommenderas helt klart. (totalt var det ett 20-tal balkonger som monterades)
  Gilla