Brunswick Marine in Sweden AB

Frösundaviks Allé 1, 169 70 Solna — Visa karta

1.0 i betyg av av 1 omdömen
 

Läs vad 1 kund tycker om Brunswick Marine in Sweden AB

 • Tobias H

  2018-08-08

  Spontant omdöme
  Tobias H skrev om Brunswick Marine in Sweden AB
  Brunswick Marine är alltså företaget som representerar bl.a. Mercury utombordare i Sverige. De marknadsför sig som ett pålitligt företag med ord som "Vi står bakom dig", "the Best products have the best dealers", samt 5 års garanti. Bara luft som inte betydde något då vår motor gick sönder, en 4-takt EFI 60hp.
  Motorn tvärdör vid hemmahamn då vi drar ner på farten. Den startar igen efter många försök, men låter konstigt. Den tas till verkstad, där det konstateras att en flisa är borta i 4:e cylindern samt krökt vevstake i fjärde cylindern.
  Besked från Brunswick: 5 års-garantin gäller inte för detta haveri samt de skyller på kunden/oss. De menar att detta fel ENDAST kan uppstå om "båten bogseras baklänges med framväxel i", eller "om backväxel läggs i när man kör full sula framåt". Detta menar de alltså att vi gjort med motorn och att det därmed orsakat vatteninträngning i 4.e cylindern på någon sätt. De kallade haveriet för "water-lock", men har inte hittat någon vidare info om det på nätet.
  Reparationen på en motor som gått strax över 60h kostade över 50 000:- att laga. Försäkringsbolaget ville inte ta denna kostnad, men kunde tänka sig en del, men fick inte till någon uppgörelse med Brunswick, vilket resulterade i att allt hamnade vårt knä. Kan tillägga att den årliga servicen som skall göras för att 5-årsgarantin ska gälla hade utförts som den skulle.
  Jag kan inte rekommendera någon att införskaffa en Mercurymotor och avråder alla från att skaffa en. Läs mer
  gillar detta