Är det här ditt företag? Aktivera ditt konto
ENEQUI

ENEQUI

3.0

Sedan starten 2017 har ENEQUI drivits av ambitionen att bidra till en hållbar framtid. Kärnan i verksamheten är lösningar som gör det möjligt att lagra och optimera energi – två avgörande delar i den pågående energiomställningen. Som svensk aktör utvecklar och levererar ENEQUI smarta system för både bostäder och kommersiella...

149 omdömen om ENEQUI

Dilan H
Skrev om ENEQUI

I am one of their danish customers, and sadly I must say that the ai functions do not work and neither Enequi nor my installer have been able to fix the issue. It has been so bad that I am currently in an ongoing court case with my installer in Denmark. I am likely to win the case since I have documented that the promised functions of Enequi do not work.

Frederik Z

Ingen anelse. Jeg er tilmeldt support tjeneste og har optjent kr 60 Hvad hænder der med pengene om der nogensinde kommer nogen. Jeg har sparet kr4200, men kan ikke se væsentlige ændringer i betaling til el eller forbrug Venlig hilsen Frederik Zeuthen

Erik Örjan E

Har inte varit kontakt med någon, och kan inte bedöma, men systemet verkar fungera som det ska

Carl-Åke G

I början fr o m 14 maj när jag installerade den så har det varit många problem då jag inte fick upp den ordentligt med alla data. många besök av reparatörerna som installerade den samt från Samvolt. Nu verkar det ha löst sig med alla problem så nu gör den sitt jobb och AI styr det hela tiden med laddningen av batterierna. Min anläggning är placerad utomhus på gaveln av mitt hus så jag hopas det fungerar när den riktiga kylan kommer. Jag hade ju givetvis stora förväntningar på anläggningen, men förstod att den var helt ny...

Roger S
Skrev om ENEQUI

Svarar snabbt bra service, vilja att lösa problem.

Jörgen H

Tycker det fungerar bättre nu på vinterhalvåret än sommaren, tog inte hänsyn till solen utan laddade ström från nätet trots att det inte behövdes. Skulle vilja ha en riktig manual som förklarar de olika funktionerna, och hur besparingen är beräknad, om det är faktiskta siffror. Saknar grafer hur systemet arbetar o historik, nu får man några konstiga staplar i appen. En support att ringa till, nu vet man inte vem man ska ringa. Skall bli intressant att se hur enequi'n jobbar när effektarifferna kommer till 2026-01-01, finns inte så mycket information ännu eller inställningar att göra.

Peter H
Skrev om ENEQUI

Den är ganska smart varje dag vilket man kanske själv inte orkar vara... Saknar dock möjlighet att berätta vad som är viktigt för mig exempelvis effekten som debiteras kommer bli 6kW pga elbil så det finns ingen anledning att försöka nå 2kW.

Rickard M

Tanken med Enequi är god för personer utan större teknikkunskap. När Enequi nu lägger på en månadsavgift för deras smart saver funktion ställs högre krav på funktioner som att batteri laddar ur vid den högsta pristoppen. Vid ett flertal tillfällen har batteriet laddat ur innan den högsta toppen nåtts. Jag saknar att kunna se vad systemet har tänkt att göra och hur AI funktionen tänker. Vid några tillfällen har även Enequi samlat in fel data och statistiken har blivit felaktig då Enequi säger att jag tillverkat 600kWh på...

Tony G
Skrev om ENEQUI

En lovande lösning som behöver bli bättre på bil-laddning och interaktion och information i appen.

Thomas J
Skrev om ENEQUI

Det tog över fyra månader innan vi fick stödtjänster. Känns som inte produkten är färdigutvecklad !

Kent M
Skrev om ENEQUI

God oplevelse. Det ville dog være godt hvis man selv kunne konfigurerer “Salg af strøm” selv, da det ikke altid syntes helt optimalt at have “Max sell”, men at man havde optioner eller at AI styrede andelen til salg. Salgsindkomst har lav værdi, da salgspris er lav.

Michael K

Svårt att få kontrakt med er borde finnas en telefon support

Daniel D
Skrev om ENEQUI

AI systemet funkar tyvärr inte som det ska därför ger jag sämsta betyg. Systemet har haft tid att lära sig i flera månader men gör ändå uppenbara fel som gör att jag får en dyrare elfaktura. Detta är ett exempel av många. AI kunde en gång använda det mesta av elen från från batteriet på kvällen när det var ca 10-20 öre/kWh och sedan ladda upp batteriet på natten till ca 65-80 öre/kWh när det sedan kommer att vara mellan 10-40 öre/kWh resten av dagen. Detta har som sagt hänt flera gånger.

Göran N
Skrev om ENEQUI

Appen ur funktion ofta hos oss. Kommer o går funktionen.

Ronny K
Skrev om ENEQUI

Hej! Mitt Enequi har fungerat dåligt. Har haft problem att koppla in min laddare till bilen. Det har inte fungerat alls. Nu har jag problem med att få Enequi synkroniserad med mitt wifi. Det funkar inte alls. Jag vill gärna få kontakt med supporten och dela med mig om mina frågor. MVH Ronny

Gunilla J

Den har inte fungerat tillfredställande, den laddade inte som den skulle när det var full sol och vi producerade mycket el genom våra solceller. Utan då köpte enequi via nätet istället, de har försökt att rätta till men nu är det ju så lite sol att det är svårt att kontrollera, vi får väl se till våren.

Bernt E
Skrev om ENEQUI

- Jag visste inte vilka EneQui var så jag har inte haft kontakt med EneQuui. - Fick förlag vid offertförfrågan från Bravida att detta var en bra AI-lösning. Jag godtog lösningen med Ferroamp med EneQui. Vid denna tidpunkt hade ferreamp inte släppt sin AI och fanns ingen prislapp då. ( Visade sig att den var gratis ) Kan nu tycka att priset på EneQui inte värt sitt pris. EneQui är det säkert en bra lösning, men är osäker och den är inställ på rätt sätt. Den skall ju lära sig hur vi använder elen och göra prognoser med...

Patrick K

Lät bra, men är inte smart kollar bara på föregående vecka. Verkar inte lära sig något långsiktigt. Ska desutom börja kosta pengar

Peter B
Skrev om ENEQUI

Jag har tyvärr ingen bra erfarenhet hittills. Enheten fungerar bara ibland, har det varit strömlöst så återfår den inte kontakt med nätverket och hag vet inte hur den startas om eftersom den ör inbyggd i elcentralen. Jag blir gärna kontaktad av någon som förstår sig på.

Staffan S

jag kommer inte ihåg vad jag köpt av enequi

Magnus F
Skrev om ENEQUI

Vi har använt Enequi och QuiPower i 6 månader nu och jag tycker systemet fungerar ungefär som jag tänkt mig. Har dessvärre inget att jämföra med. Har synpunkt på det angivna beloppet som vi sparat under dessa 6 månader. Där står att vi sparat nästan 12 tkr. Det är jag riktigt tveksam till. Det måste finnas någon inställning där man kan skriva in existerande nät- och elbolag för att få en mer tydlig siffra på insparade pengar. Jag saknar också möjligheten till V2H, alltså att man kan använda bilens stora batteri in i hushållet. Hoppas Enequi kommer med det längre fram. Annars är vi nöjda!

Henrik C
Skrev om ENEQUI

AI giver ikke altid mening? Hvorfor sælge strøm fra batteri når der ikke er nogen sol? Hele ugen (Skal købe strøm bagefter) Nye supporttjenester giver mindre payback vs større forbrug. Vores el leverandør viser vores forbrug før og efter support tjenester blev aktiveret og vi er gået fra før sparet 65-70 med solceller til nu kun 17% besparelse pr uge og med kun 44kr indtægt fra support tjenester. For mere info se alle DK kommentarer i Facebook gruppen for brugere af Enequi

Lena L
Skrev om ENEQUI

Hej, jag köpte batterier genom Greentech people. "Elektrikern" som de anlitat för installationen gjorde ett väldigt dåligt jobb. (Förmodligen eftersom han mycket bristfälliga kunskaper om el och installation). Efter att jag "övervakat" hans arbete så blev installationen godkänd. (hos min son har det inte blivit godkänt ännu, installationen gjordes i april). "Elektrikern" fixade så jag fick in er app i min smartphone. När jag frågade hur den fungerade, så sa han att "den kommer du aldrig att kolla på". Någon från ENEQUI har...

Johnny H
Skrev om ENEQUI

Jeg har desværre haft Eenequi i 8 måneder og den virker som vinden blæser køber og sælger på mærkelige tider lige meget hvad indstillinger er er det ligedårlige jeg har kontakte Arnstrøm og osse Enequi på deres service side men der er ingen der svare😂 igen i november har jeg kontakte Arnstrøm for hjælp Enequi opfører sig meget dårligt for at sige det virker den slet

Fredrik S

Fungerar ok, men om detta ska va den bästa Ai-styrning som finns måste de andra va väldigt dumma

Eddie P
Skrev om ENEQUI

Har träffat Enequis representant som var humoristisk och tillmötesgående. Dessutom kändes det ärligt! Vi som säljorganisation har höga förväntningar på Enequis prestanda och jag tycker de har infriats. Bortsett från pris skulle jag välja Enequi alla dagar i veckan!.

Anders W
Skrev om ENEQUI

Har inte varit i kontakt med enequi någon gång Har köpt anläggningen genom en firma som heter REC i Mölndal monterat allt själv fick hjälp vid driftsättning av anläggningen av en tekniker hos grossisten

Krister L

Det är i sin helhet bra, det som drar ner betyget är att mina funktioner som jag kan använda är begränsade, och att från ingenstans så ska jag helt plötsligt börja betala någon abonnemangskostnad på 69kr, det tycker jag är väldigt fel med tanke på vad jag betalade för att få det. Det kan kännas som en liten peng men det är inte där problemet ligger utan det är att detta inte har meddelats till mig innan jag gick med på att köpa det.

Urban R
Skrev om ENEQUI

De återkopplar aldrig innan man hotar att de ska bli ut kasstade.

Mikael J
Skrev om ENEQUI

Som det är nu, ingen nytta ;-) Men 2026-01-01 då vi får tariff skall det bli intressant att se hur det kommer fungera. Återkom om 6-12månader så bör vi ha ett svar. /jonssons

Jimmie T
Skrev om ENEQUI

Jeg fik ingen introduktion til Enequi. De først 3 måneder virkede den ikke fordi solcelleleverandører opsatte tilslutning til WiFi forkert. Appen Enequi virker nu, men funktionerne er langt fra tilfredsstillende. Appen kunne godt være langt mere brugervenlig for den enkelte forbruger. Det der er det værste med Enequi er at den køber og sælger ofte på forkert tidspunkter. Der burde være en funktion, hvor man selv kan styre køb og salg. Det ville være fint hvis man kunne aktiverer felterne enkeltvis med "Køber", "Sælger",...

Lennart P

Offert har getts och installation har gjorts av en samarbetspartner till ENEQUI. Fungerar inte enligt offert och verkar inte som att man ens jobbar för att lösa problemen. Ingen vidare respons från supporten eller säljaren. Måste jaga hela tiden. Vet inte om problemet har att göra med att det är en retrofit installation, om det är Core som är problemet eller om det är VR eller batterierna som orsakar det. I vilket fall som helst så blir återbetalningstiden betydligt längre än de ca 3 åren som det stod i offerten.

Erik E
Skrev om ENEQUI

Bra support och stabilt system. Använde mig av en partner till dom för total installation. Neolar, och dom var bra i kommunikationen runt solceller och batterivolym. Kan rekommendera.

William G

Väldigt nöjd med enheten sjukt bra support

Per V
Skrev om ENEQUI

Har inte fått det att fungera riktigt ännu. Två företag som inte samarbetar och kunden ska fixa allt. Köpte Smart Saver, har inte upplevt den rätta känslan för produkten. Hoppas det blir bättre i framtiden.

Kjell-Olov L

Vet inte om den fungerar, det finns ett felmeddelande. (Ditt QuiPower Core-svstem skickar inte data. kontrollera dess internetanslutning och/eller din router) Internetanslutning finns. Jag felanmälde i somras och blev kontaktad, men det verkar inte som felet blev åtgärdat? Den ska väl ta hänsyn till elpris och ladda eller urladda batteriet utifrån priset?

Pau J
Skrev om ENEQUI

Er glade kunde. Kun skuffet over at netBalancering ikke er kommet op og køre endnu.

Michael M

Hej Min opfattelse af ENEQUI er at I er ualmindeligt dårlige til at besvare henvendelser på email. Jeg måtte få min installatør til at rykke Jer for svar. I har været meget ringe til at informere om fremskridtet med netbalancering i Danmark, samt hvad status er på dette. Så alt i alt er jeg slet ikke imponeret over ENEQUI som selskab, og ville aldrig anbefale Jer.

Joakim F
Skrev om ENEQUI

Enequi-helpdesk är ok och svarar snabbt med rimliga förklaringar på de problem som jag stött på. Men när det kommer till produkten Core som de supportar så känner jag mig delvis lurad. Periodvis funkar Core som den förväntas men så plötsligt spårar den ur och köper el när den är dyr och dessutom har fulladdat batteri och inte behöver köpa något. Den här typen av beteende gör att man aldrig kan slapna av utan måste ständigt bevaka Core. Under sommaren har jag då valt att stänga av prisoptimeraren varpå Core stackar alla instruktioner...

Simon E
Skrev om ENEQUI

Dyr i inköp. Och nu har dom infört månadskostnad också. Så tyvärr så kommer det inte blir att sälja fler enheter. Kunderna väljer billigare alternativ.

Stefan J
Skrev om ENEQUI

Har köpt systemet i samband med solceller och batteri av Elektrokyl Borås. Grundtanken med det är bra men det behöver utvecklas vidare. Exempelvis säljer vi solel fastän batterierna behöver laddas mycket. Ställer då frågan till min kontakt på Elektrokyl men det verkar som om de inte alltid får snabba svar. Appen är bra så man har koll på vad som händer. Prognosen är bra. Skulle även vara intressant att se utfallet på samma sätt.

Henning Gammelby J

Jeg har nu vente i 4 md. på tilslutning til aktivering af netbalancering men nu ser det ud til at det bliver startet i dag.

Ulf S
Skrev om ENEQUI

Har köpt styrning av solceller och batterier Finns mycket bra information på youtube om systemet som är bra . Vilket är bra för företaget som monterade det verkade kunna mindre än mig efter som jag hade sett all information på youtube. Det skulle dom ha behövt före dom kom för att montera Uddevalla området

Peter H
Skrev om ENEQUI

For det første, så syntes jeg det er en god ide, at styre batteriet med en komfurer. Når det er sagt så er der nogle ting som virker forkert. For det første så passer den pris som i opgiver oppe i højre hjørne ikke. Det ser ud som om at komputerens ur går forkert og at prisen er uden afgift. Jeg syntes også at den køber formeget strøm på et tidspunkt hvor den burde tage fra batteriet , men det er måske igen det med uret .

Anna H
Skrev om ENEQUI

Jag Känner inte till produkten. Vi använder quipower, och denfungerar inte.

Jimmy B
Skrev om ENEQUI

Fungerar så som jag blivit lovad, allting flyter på utan att jag behöver göra något överhuvudtaget. Värt varje krona och jag har redan tjänat in kostnaden för hårdvaran.

Jan L
Skrev om ENEQUI

Jag har inte varit i direkt kontakt med ENEQUI. Jag har investerat i solceller och batteri, har därmed APP;arna Soltechhome och Solis Cloud samt elnätdata via Enequi Core i April 2025. Jag har inte köpt något idag. Har i dagarna blivit anvisad att göra registrering av stödtjänster. Innan själva formuläret behövdes svar på några frågor direkt i Appen Soltechhome bland annat - Kan du garantera att omgivningstemperaturen stannar över 15 grader? möjligen tolkade jag frågan fel men svarade Nej och klickade Fortsätt. Jag svarade...

Michael K

Snabb och bra service när jag tyckte anläggningen inte funkade som den skulle. Bra förklarat vad som var fel. Mvh Michael

Thommy C
Skrev om ENEQUI

Efter 4 månader fungerar det inte. AI enheten borde kunnat varit igång så att batteriet laddas när elen är billig Med vänlig hälsning, Thommy Celid

Dick N
Skrev om ENEQUI

Fungerar bra när den fungerar! Har installerat solceller i mars 2025. Inte fungerat ett par veckor vid två tillfällen. Servicen från Soolar var mycket långsam. Tror att problemen berodde på för gammal mjukvara till växelriktaren.