Undermålig flyttstädning. Damm och synligt smuts på golvet, kissfläckar på badrumsväggar bredvid toalett, tätningslister i kyl och frys inte rengjorda, vattenlås inte rengjorda mm. Vid kontakt med representant för firman gavs svaret "du skulle sett hur det såg ut innan" följt av ytterligare bortförklaringar. Efter omstädning var huset fortfarande inte rent.
Trots den bristfälliga städningen var kontakten med företrädaren för företaget det mest anmärkningsvärda. Han ville inte kännas av kritiken och ifrågasatte att städningen... hade brister. Han uttryckte dock flera gånger att det är viktigt att vi är nöjda. Någonting som dessvärre inte förverkligades.
Parentes: Vid städtillfället hade soptunnan vält och hushållssopor spridits över parkeringen. Detta observerades av städarna som valde att lämna soporna på marken. Det första köparna möttes av var därmed dessa sopor. En åtgärd hade tagit tre minuter och inte kostat mycket ansträngning. Motsatsen till att gör "det lilla extra".
----------------------------------------------------------------------
Tillägg 2025-07-08
Efter recensionen har vi blivit kontaktade av företrädaren för städfirman som anklagade oss för att ha ljugit i vår recension och menade att vi köpt ett renoveringsobjekt och att det inte ska falla tillbaka på städfirman. Detta trots att kritiken mot den bristfälliga städningen varit mycket saklig med flera bilder och filmer kommunicerade till firman.
Dessutom blir vi uppmärksammade på ytterligare brister i städningen ju mer vi rör oss i huset - t.ex. att ugnsgaller och -plåt inte är rengjorda.
Efter den nya kommunikationen stärks vi i vår övertygelse att den ursprungliga recensionen är korrekt utifrån det levererade resultatet och vår efterföljande kontakt med företaget.