Kantar Sifo AB

Vasagatan 11, 111 20 Stockholm — Visa karta

3.5 i betyg av av 2 omdömen
 

Läs vad 2 kunder tycker om Kantar Sifo AB

 • Karin P

  2008-11-21

  Spontant omdöme
  Karin P skrev om Kantar Sifo AB
  För medie- och målgruppsanalyser finns det ingenting i Sverige som kan mäta sig med ORVESTO/Sesame Läs mer
  gillar detta
 • Leon

  2008-01-09

  Spontant omdöme
  Leon skrev om Kantar Sifo AB
  Som konsult eller företagare behöver man ibland göra marknadsundersökningar för att kunna fatta bättre beslut. Research International, kanske mer känt som SIFO är ett klassiskt researchföretag som kan leverera en rad olika typer av undersökningar.

  Eftersom marknadsundersökningar har en rad olika användningsområden och därför olika typer utav köpare är det svårt att generalisera hur bra ett researchföretags leverans är. Min erfarenhet men även andra affärsbekantas uppfattning är dock att stora researchföretag som Research International/SIFO är väldigt dyra att anlita, och mervärdet av dessa är begränsat. Anledningen till att de upplevs som dyra är att undersökningarna som görs är väldigt omfattande, vilket förstås kostar pengar, men också att materialet som levereras sällan känns anpassat för ens behov. Istället är det mer eller mindre standardiserade "produkter" som levereras. Detta känns klumpigt. Givetvis kan man beställa specialanpassade undersökningar, men då kan man lika anlita ett mindre och betydligt billigare researchföretag.

  Så länge man inte har obegränsat med pengar (vilket inget företag har) bör man verkligen tänka igenom syftet med en marknadsundersökning och vilka alternativa leverantörer som finns tillgängliga. Läs mer
  gillar detta