Knivbrev AB

• BadgeFiveYears
  • BestInSweden2025
11 553
4.4

Sveriges ledande professionellt sliperi i 3:e generation med över 57 års erfarenhet. Knivbrev finns idag i totalt 6 länder och grundades i Sverige. Vi har blivit framröstade till Årets Företagare i Täby och har idag bland Sveriges Mest Nöjda kunder enligt SKI. Bara i Sverige skickar över 150 000 personer sina knivar, saxar,...

11553 omdömen om Knivbrev AB

Sedan starten hos Reco 2020

Moa M
Skrev om Knivbrev AB

Väldigt smidigt, snabbt och vasst resultat!

Görel
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt, smidigt och skarpa knivar i retur!

Angelica V
Skrev om Knivbrev AB

Mycket bra och snabb leverans!

Anna-Carina N
Skrev om Knivbrev AB

Kvalitet på slipningen är superb. De är supersnabba att skicka tillbaka knivarna och vidare får man kuverten hem direkt när man har prenumeration. Så slipper man tänka också.

Christoffer H
Skrev om Knivbrev AB

Alltid bra service och knivarna blir som nya igen.

Mikael S
Skrev om Knivbrev AB

Som vanligt mkt nöjd. Bra skärpa och mkt snabb hantering. Kör Pro-slipning.

Habib F
Skrev om Knivbrev AB

Finns inte mycket att säga än bra grym gäng som kan de dom gör!

Anders S
Skrev om Knivbrev AB

Alltid bra resultat och snabb leverans!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Anders och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Staffan M
Skrev om Knivbrev AB

Det gick mycket snabbt, mycket vassa!

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Staffan och stor tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Lars A
Skrev om Knivbrev AB

Bekvämt, snabbt och prisvärt….

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Lars! Ha en härlig sommar och välkommen åter!

Peter E
Skrev om Knivbrev AB

Vassa knivar och snabb leverans

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra och tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en härlig sommar och välkommen åter!

Åsa V
Skrev om Knivbrev AB

Snabb och kvick leverans. Knivarna har blivit som nya efter slipningen

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Åsa och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension och delar med dig av dina erfarenheter! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Annette F
Skrev om Knivbrev AB

Knivar ok men saxar inte alls bra.

Svar från Knivbrev AB

Hej Annette, Vad roligt att höra! Saxar har tyvärr en begränsad livslängd, och i ditt fall såg vi redan från början att det var tveksamt om resultatet skulle bli riktigt bra – men vi valde ändå att göra ett försök, annars hade vi hört av oss och sagt att vi inte ens hade försökt och då självklart inte heller tagit betalt. När bladen inte längre möts i perfekt harmoni, till följd av skador eller alltför många slipningar, så går det tyvärr inte att rädda dem. Problemet är att det nästan alltid är det sista sliperiet som...

Håkan B
Skrev om Knivbrev AB

Jag har ännu inte använt knivarna. Hanteringen med brevet och det föredömliga sätt ni skött det hela är berömvärt

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Håkan och vi tror du blir supernöjd med slipningen när du väl testat. Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Åsa T
Skrev om Knivbrev AB

För mig som inte är kock så är dom alldeles tillräckligt bra

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Åsa! Vi har även 10 000 kockar som kunder och vi gör aldrig skilnad på kund så om du är nöjd så hade även en kock varit det. Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Vilma F
Skrev om Knivbrev AB

Bekvämt- du beställer på nätet, får hem knivbrevet och packar dina knivar och skickar iväg dem. Snabbt - 8/7 skickade iväg knivarna, 10/7 fick bekräftelse på att mitt paket var emottaget av Knivbrev, 11/7 bekräftelse på att knivarna var slipade och ivägskickade till mig, 15/7 de låg i min brevlåda. Smidigt - enkelt och bekvämt, snabbt utfört. Jag är supernöjd!😃

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Vilma och stort tack för att du tog dig tid att skriva en utförlig recension! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Johan C
Skrev om Knivbrev AB

Pålitliga. Aldrig något strul. Men knivslipningen ligger numera lite för högt i pris, anser jag.

Svar från Knivbrev AB

Hej Johan, Vad kul att höra! Vi har faktiskt knappt rört våra priser sedan januari 2023 – trots att både inflation och våra egna kostnader har ökat rejält sedan dess. Det innebär att våra priser i praktiken har blivit billigare med tiden. Vi har full förståelse för att många ändå upplever att allt känns dyrare just nu – särskilt när reallönerna fortfarande ligger kvar på ungefär samma nivå som 2015. Det påverkar såklart hur mycket man har kvar i plånboken, även om själva priset inte har förändrats. Tack för att du hörde av dig – ha en fortsatt fin sommar och varmt välkommen åter!

Roger B
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt, snabbt och skarpt! Fungerar jättebra!

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Roger och stort tack för din recensin och för toppbetyget! Ha en fortsatt fin sommar och varmt välkommen åter!

Marcus K
Skrev om Knivbrev AB

Handla var enkelt, kvalitet är ok, men tok för dyrt

Svar från Knivbrev AB

Hej Marcus, Glädjer oss att du är nöjd – men ärligt talat förstår vi inte din recension. Priset vet man ju redan innan man beställer, så om allt annat känns bra borde det ju också återspeglas i betyget. Lite förvånande är det också att du tycker att drygt en hundralapp + frakt är “mycket pengar” – särskilt för ett arbete du i bästa fall behöver en eller två gånger per år. För samma peng får du knappt ett paket smör idag. Vi har en vinstmarginal på ynka 8 % (det kan du själv se på allabolag.se), så det är inte direkt någon...

Lisbeth N
Skrev om Knivbrev AB

Går snabbt och knivarna är välvassade.

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Lisbeth! Trevlig sommar och varmt välkommen åter!

Peter E
Skrev om Knivbrev AB

Kanon jobb och snabb leverans

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra! Trevlig sommar och varmt välkommen åter!

Laurence B
Skrev om Knivbrev AB

Alltid nöjd och trots att jag skickar ibland mina gamla knivar, är det alltid perfekt.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra och tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Trevlig sommar och varmt välkommen åter!

Jonas A
Skrev om Knivbrev AB

Mycket smidigt sätt att fi sina knivar slipade ,enkelt att lämna in paketet och få till baka det på några dagar

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra och tack för din recension och höga betyg! Trevlig sommar och varmt välkommen åter!

Ola H
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt, enkelt och perfekt resultat. Andra gången jag skickade nu och det tog bara nån dag trots semestertider.

Anders O
Skrev om Knivbrev AB

Mycket vass service! 😉 Prenumeration gör att jag påminns om att det är dags för slipning.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra och tack för att du delar med dig av dina åsikter! Trevlig sommar och varmt välkommen åter!

C***n N
Skrev om Knivbrev AB

Mkt snabb o bra kontakt m Knivbrev. När jag jämför med vad ex fiskaffären o skomakaren här på vår ort. Så är priset för slipning o frakt mycket bra. Rekommenderar verkligen.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ps. Vi försöker däremot aldrig tävla med pris utan med kvalitén på slipningen. Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Håkan M
Skrev om Knivbrev AB

Excellent. Vassa knivar. Så prisvärt. Enkelt att skicka.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Håkan! Tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Tomas M
Skrev om Knivbrev AB

Med mitt abonnemang hos knivbrev, kan jag skicka mina olika knivar i omgångar och säkerställa att jag alltid har bra slipade knivar som behåller skärpan och gör det lättjobbat när jag lagar mat Det är så enkelt när man får brevet och bara skickar in med snabb leverans tillbaka

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Tomas! Glöm däremot inte att du även kan skicka in en rad andra typer av föremål som också kan behöva slipas (ex. sekatörer, saxar m.m.). Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Vivianne S
Skrev om Knivbrev AB

Fantastiskt bra och jättesnabbt. Min fru och jag pratade, innan leverans, om vem som skulle skulle göra illa sig först. Hon vann, har varit på vårdcentralen idag och fått hjälp at lägga om såret på pekfingret. Salladen blev okay.

Svar från Knivbrev AB

Aj!!! Alltid lätt att vara efterklok men kika gärna på denna video för att unvika framtida skador: https://www.youtube.com/watch?v=cRergJWZDDw Ha en härlig sommar och hoppas såret läker snabbt, det är iaf fördelen med vassa knivar, dvs. just snabb sårläkning.

Anette M
Skrev om Knivbrev AB

Alltid perfekt resultat, och snabb leverans

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Anette och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Trevlig vecka och varmt välkommen åter!

Jonas B
Skrev om Knivbrev AB

Tjänsten är smidig och välorganiserad – från det att brevet med instruktioner och skyddsmaterial kommer, till att knivarna returneras nyslipade och som nya. Hela processen känns trygg och professionell. Resultatet är riktigt bra – skärpan är märkbar direkt och håller länge. Det är dessutom väldigt bekvämt att kunna sköta allt hemifrån. Rekommenderar varmt Knivbrev till alla som vill ge sina köksknivar nytt liv utan krångel!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Jonas och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension och tack för att du rekommenderar oss! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Jukka L
Skrev om Knivbrev AB

Knivarna slipas snabbt och bra. Bekväm lösning för att kunna ha vassa knivar vid behov!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Jukka! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Carolin C
Skrev om Knivbrev AB

Smidigt, enkelt och bra resultat!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Carolin och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Kjell E

Snabb leverans 🚚 ochbra slipning

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Kjell! Tack för din recension och höga betyg! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Robert J
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt och smidigt, sylvassa knivar!

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Robert och tack för din recension! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Jenny E
Skrev om Knivbrev AB

Superbra service, otroligt snabba på att slipa och sen skicka tillbaka knivarna. Och knivarna blir riktigt vassa. Rekommenderas varmt!!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Jenny! Tack för att du tog dig tid att skriva en recension och tack för att du rekommenderar oss vidare! Ha en fortsatt härlig sommar och varmt välkommen åter!

Yvonne N
Skrev om Knivbrev AB

Mellan beställning och leverans gick jättebra! Jag blev förvånad över resultatet var så bra även all information om hur jag ska hantera mina knivar i framtiden. Jag har en beställning till nästa år för nu vet jag vad mina knivar behöver!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Yvonne och tack för en utförlig recension! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Tina L
Skrev om Knivbrev AB

Snabb leverans efter inskickade knivar. Knivarna blir lika vassa som nya!! Jättenöjd!!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Tina! Stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Lars O
Skrev om Knivbrev AB

Ett vast företag som kan förvandla slöa knivar.

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Lars! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Moa J
Skrev om Knivbrev AB

Suveränt som vanligt! Smidigt att skicka in och slipningen går snabbt

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Moa och stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Tony A
Skrev om Knivbrev AB

Mycket bra dock tycker jag priset är i överkant.

Svar från Knivbrev AB

Det gläder oss att höra, Tony! Vill du spara en rejäl slant är abonnemang helt klart bästa valet – billigare än så blir det tyvärr inte. Du kan själv se på allabolag.se att vår vinstmarginal bara är omkring 8 %, och det inkluderar även de som väljer engångsslipning. På abonnemangen ligger vi alltså nästan på noll. Visst finns det sliperier som försökt ta ännu lägre betalt, men de brukar tyvärr inte finnas kvar särskilt länge. Några nya dyker upp varje år – och försvinner lika snabbt när verkligheten kommer ikapp. Ha en riktigt fin sommar och varmt välkommen åter!

Thomas S
Skrev om Knivbrev AB

Funkar bra, bra resultat i flera år. Lite otur senast att retursedeln var för gammal så jag fick betala portot själv.

Svar från Knivbrev AB

Vad kul att höra, Thomas! Du kan alltid logga in på Mina Sidor och där hämta en ny QR-kod via SMS. Visa bara upp koden hos postombudet, så skriver de ut en ny returetikett åt dig. Tyvärr är det PostNords egna regler som säger att en returetikett bara är giltig i 60 dagar – varför vet vi faktiskt inte, och det är inget vi kan påverka. Men som sagt: det är enkelt att hämta en ny när du behöver. Trevlig sommar och varmt välkommen åter!

Mona L
Skrev om Knivbrev AB

Jag tycker knivarna blev väldigt bra. Priset på slipningen är rätt ok men det blir väldigt dyrt när portot kommer till.

Svar från Knivbrev AB

Vad roligt att höra, Mona! Portot täcker som sagt tre transporter: det tomma Knivbrevet med skydd hem till dig, dina slöa knivar in till oss – och de nyslipade i retur. Du betalar idag cirka 30 % mindre än vad vi själva betalar PostNord, som ändå är det absolut billigaste alternativet för oss. Det är lätt att glömma att det handlar om tre olika frakter – och väldigt bekvämt dessutom. Vill man slippa portot helt är man alltid välkommen förbi oss i Täby, så slipar vi medan du väntar. Men då får man förstås själv stå för både...

Jenny N
Skrev om Knivbrev AB

Bra service och snabb leverans

Svar från Knivbrev AB

Glädjande att höra Jenny och tack för att du tog dig tid att skriva en recension kring dina erfarenheter! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Stefan H
Skrev om Knivbrev AB

Mycket snabbt jobbat, bra information och inte minst, väldigt vassa knivar.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Stefan! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Lars F

Snabba leveranser. Vansinnigt vassa knivar! :D

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Lars! Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Anders V
Skrev om Knivbrev AB

Snabb och korrekt hantering utan väntetider. Välfungerande emballage och ett utomordentligt slipningsarbete med bättre funktion hos mina knivar än någonsin. Välformulerade och viktiga råd.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Anders och tack för den trevliga och sakliga recension (och för din tid). Ha en härlig sommar och varmt välkommen åter!

Mack D
Skrev om Knivbrev AB

Snabb service. Skickade knivarna (7 stycken), på måndag & hade dem tillbaks på torsdag samma vecka.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Mack och stort tack för att du delar med dig av dina erfarenhter! Ha en trevlig söndagskväll och varmt välkommen åter!

Hampus H
Skrev om Knivbrev AB

Knivarna blev otroligt vassa men det mest extraordinära var nog hur snabba de va. Drygt två dygn efter att jag postat knivarna damp de ner i brevlådan igen. De tog alltså emot och postade tillbaka knivarna på samma dag. Helt otroligt.

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra att du blev nöjd Hampus! Ha en trevlig söndagskväll och varmt välkommen åter!

Birgitta H
Skrev om Knivbrev AB

Snabb leverans med vassa knivar

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Birgitta! Ha en trevlig söndagskväll och varmt välkommen åter!