Knivbrev AB

• BestInSweden2025
  • BestInSweden2026
12 711
4.5

Sveriges ledande professionellt sliperi i 3:e generation med över 57 års erfarenhet. Knivbrev finns idag i totalt 6 länder och grundades i Sverige. Vi har blivit framröstade till Årets Företagare i Täby och har idag bland Sveriges Mest Nöjda kunder enligt SKI. Bara i Sverige skickar över 150 000 personer sina knivar, saxar,...

12711 omdömen om Knivbrev AB

Sedan starten hos Reco 2020

Susanne J
Skrev om Knivbrev AB

Alltid bra knivar som kommer tillbaka

Svar från Knivbrev AB

Tack för ditt omdöme, kul att höra att du är nöjd återkommande med resultatet. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter!

Christina V
Skrev om Knivbrev AB

Service toppen Knivarna tillbaka snabbt och supervassa

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra att du är nöjd med både servicen, leveranstiden och resultatet. Precis så det ska fungera. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Susanne E
Skrev om Knivbrev AB

Suveränt bra! Snabbt och enkelt.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Susanne och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter!

Ulla E
Skrev om Knivbrev AB

Går snabbt få tillbaka knivarna. Allt inom en vecka.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att leveranstiden fungerade smidigt och att allt gick så pass snabbt. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Liselott L
Skrev om Knivbrev AB

Fin slipning av mina knivar. Jag fick dem i retur väldigt snabbt. Jag blev rekommenderad att använda Knivbrev AB och det ångrar jag inte.

Svar från Knivbrev AB

Stort tack för ditt omdöme. Extra roligt att höra att du blev rekommenderad och att vi levde upp till förväntningarna. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Johan W
Skrev om Knivbrev AB

Bra info när knivbrevet är mottaget samt skickat . Sen blir knivarna riktigt vassa och fina . Mycket nöjd 👍

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du uppskattar både informationen längs vägen och resultatet. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Bjarne N
Skrev om Knivbrev AB

Snap levering god information hele vägen Super vassa knivar

Svar från Knivbrev AB

Tack för ditt omdöme, roligt att höra att både leveransen och informationen fungerade bra hela vägen samt att du blev nöjd med skärpan. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Anders J
Skrev om Knivbrev AB

Smidigt proffs man kan säga att dom är vassa

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du upplevde tjänsten som smidig och professionell. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Mona S
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt åter och i perfekt skick🤗

Svar från Knivbrev AB

Stort tack för ditt omdöme, härligt att höra att allt kom tillbaka snabbt och i perfekt skick. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Niklas S
Skrev om Knivbrev AB

Snabb och bra service, mycket nöjd.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Niklas och om du är nöjd så är vi också nöjda! Ha en fortsatt härlig vecka och varmt välkommen åter!

Helene N
Skrev om Knivbrev AB

Bra bemötande, snabba på att fixa grejerna, väl packat. Väldigt vasst så man får ha koll på vad man gör i köket sedan. Rekommenderas!

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du uppskattade både bemötandet, snabbheten och hur allt var packat. Och ja – när knivarna är riktigt vassa gäller det att vara lite extra uppmärksam i köket. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Charlotte M
Skrev om Knivbrev AB

Jag har inte fått mina knivar slipade, men fått betala en faktura på över 500 kronor. Av misstag blev det fel när jag skickade knivarna, där ni skulle hämta ut knivar na från en servicebox. Ni hade inte den servicen så de skickades tillbaka. Tacksam att erhålla ny etikett så jag får mina knivar slipade. De ligger fint hemma paketerade. Det jag saknar är etikett för leverans.

Svar från Knivbrev AB

Charlotte, Vi får in cirka 500 Knivbrev per dag via PostNords ordinarie flöden. De levereras med lastbil på morgonen och hämtas upp igen på eftermiddagen. Någon “servicebox” finns alltså inte i processen – vi har varken en sådan lösning eller använder postboxar, då volymerna kräver helt andra logistikflöden. Du kan enkelt få en ny returetikett via “Mina Sidor” (https://mitt.knivbrev.se). Där kan du även kostnadsfritt skjuta upp fakturans förfallodatum i upp till 3 månader om du vill vänta med betalningen. När du loggar...

Birgitta Ö
Skrev om Knivbrev AB

Otroligt snabbt förfarande och sylvassa knivar. Kan varmt rekomendera Knivbrev.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, riktigt kul att höra att du uppskattade både snabbheten och skärpan. Tack även för rekommendationen. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Stefan B
Skrev om Knivbrev AB

Vi skickade våra knivar på måndagen och fick dem tillbaka i vår brevlåda på onsdag - måste vara världsrekord!! Vi är dessutom nöjda med hur vassa de blev. Vi är jättenöjda.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, det låter verkligen som rekordtempo. Kul att höra att både leveransen och resultatet levde upp till förväntningarna. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Mildred E
Skrev om Knivbrev AB

Slipning av 7 "vanliga" köksknivar hanterade Knivbrev snabbt och effektivt.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att allt hanterades snabbt och effektivt även med flera knivar. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Priscilla E
Skrev om Knivbrev AB

Har premium, väldigt smidigt, får brevet levererat och kan skicka och får snabb leverans tillbaka. Super bra!! Samt väldigt bra slipade knivar!

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, härligt att höra att premiumupplägget fungerar smidigt hela vägen och att du är nöjd med både leverans och resultat. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Mia E
Skrev om Knivbrev AB

Snabb leverans och bra resultat.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du är nöjd med både snabbheten och resultatet. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Else-Britt P
Skrev om Knivbrev AB

Bra resultat. Snabb hantering. Fiffig förpackning!

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du uppskattade både resultatet, hanteringen och förpackningen. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Olle M
Skrev om Knivbrev AB

Extrem snabb leverans, supernöjd med skärpan 🤗

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, härligt att höra att du är så nöjd med både leveransen och skärpan. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Fred-Arne S
Skrev om Knivbrev AB

Det var mycket bra med Knivbrev. Allt var perfekt.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, riktigt kul att höra att allt fungerade perfekt från början till slut. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Anders J
Skrev om Knivbrev AB

Bra service och snabb leverans.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du uppskattade både servicen och den snabba leveransen. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Patrik G
Skrev om Knivbrev AB

Det funkar bra, kanske i högre ändan av vad det borde kosta , men samtidigt svårt att bedömma då man inte vet tids åtgång, samtidigt så förstår man att det är mycket runt porton , förpackningar , övrig OH & vinst.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din nyanserade feedback. Precis som du är inne på ligger en stor del av kostnaden i allt runt omkring – Knivbrev, skydd, tre vägars frakt, logistik och hantering – vilket ofta motsvarar eller överstiger själva slipningen. Kul att du samtidigt upplever att det fungerar bra. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Tino F
Skrev om Knivbrev AB

Smidigt och bra! Knivarna verkar vara väl slipade och systemet med knivbrev via posten fungerar utan problem.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att både slipningen och hela systemet med Knivbrev fungerade smidigt hela vägen. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Inger R
Skrev om Knivbrev AB

Bra slipning, men lite dyrt. Men får gå då det är viktigt med vassa knivar.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du blev nöjd med slipningen. Vassa knivar gör verkligen stor skillnad i vardagen och matlagningen. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Kerstin M
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt bra och snabbt. Ångrar att jag inte testat tidigare.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, härligt att höra att du upplevde det som enkelt, snabbt och bra – och att du gav det en chans till slut. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Pelle E
Skrev om Knivbrev AB

Väldigt snabbt och smidigt. Och bra slipat.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback, kul att höra att du upplevde det som både snabbt, smidigt och väl utfört. Trevlig helg och varmt välkommen åter

Tom F
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt. Så ska en slipsten dras. Super fina knivar( o vassa) i retur!! Fort gick de också!!

Svar från Knivbrev AB

Tack för härligt omdöme och kul att höra att du uppskattade både enkelheten, snabbheten och resultatet. Extra roligt att knivarna kom tillbaka så fina och vassa som du önskat. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Ingemar C
Skrev om Knivbrev AB

Bra information i samband med köp och packning. Något dyrt tycker jag.

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme och kul att höra att du uppskattade informationen kring köp och packning. Vad gäller priset är det förstås något man kan tycka olika om, men många missar att Knivbrev, skydd, tre led transporter, porto och logistik utgör en stor del av kostnaden — inte bara själva slipningen. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Pia F

Snabbt, smidigt och effektivt

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme. Kul att höra att tjänsten upplevdes snabb, smidig och effektiv — precis så vill vi att det ska kännas. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Maria de V
Skrev om Knivbrev AB

enkelt o lätt och snabbt........................................

Svar från Knivbrev AB

Tack för ditt fina omdöme. Kul att höra att du uppskattade enkelheten och snabbheten, det är precis det vi försöker bygga tjänsten kring. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Sven-Olof J
Skrev om Knivbrev AB

Smidigt sätt att vässa knivarna

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme. Kul att du uppskattar enkelheten i upplägget — att få knivarna vässade på ett smidigt sätt är ju hela tanken. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Nadja F
Skrev om Knivbrev AB

Mycket bra. Härligt med vassa knivar. Mycket bra och säkert sätt att skicka knivarna

Svar från Knivbrev AB

Hej Nadja. Tack för din recension och för att du delar med dig. Vasst och säkert är två ord vi gärna beblandar oss med :) Ha en fin dag och välkommen åter.

Rolf J
Skrev om Knivbrev AB

Vi har inte hunnit använda knivarna så mycket men är imponerade av skärpan!

Svar från Knivbrev AB

Hej Rolf. Vad roligt att höra att ni är nöjda med slipningen. Ha en fin dag och välkommen åter.

Helena B
Skrev om Knivbrev AB

Det gick fantastiskt snabbt att skicka och få tillbaka knivarna som är så bra nu.

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme och kul att höra att du uppskattade både snabbheten och resultatet. Det gläder oss att knivarna kom tillbaka i så bra skick. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Solveig B
Skrev om Knivbrev AB

Alltid snabbt och med mycket bra resultat

Svar från Knivbrev AB

Stort tack för din fina återkoppling och extra roligt att höra "alltid", det tyder på ett gott förtroende över tid. Kul att resultatet fortsatt lever upp till förväntningarna. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Philip B
Skrev om Knivbrev AB

Mycket smidig upplevelse rekommenderar starkt

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme och för rekommendationen, det uppskattas verkligen. Kul att tjänsten upplevdes smidig från början till slut. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Johan A

Mycket vassa knivar. Hade fått 5 stjärnor ifall de utförde polering också 👍

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme och kul att du blev nöjd med skärpan. Polering gör vi faktiskt redan i många fall genom hårdpolering på puts- eller vaxskiva för att ge extra bett i eggen, men kanske syftar du på någon annan typ av finish. Oavsett tack för värdefull feedback. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Pernilla N

Supervassa knivar. Bra service och snabb leverans. Kunde inte bli bättre. 😀

Svar från Knivbrev AB

Tack för fantastiskt fint omdöme. Supervassa knivar, bra service och snabb leverans — bättre summering än så är svår att få. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Marlene N
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt, smidigt och snabbt. Speciellt när du har egna tidigare betalda knivbrev hemma.

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme. Kul att du även lyfter värdet av att ha tidigare Knivbrev hemma, det är precis den typen av enkelhet många uppskattar. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Mona K
Skrev om Knivbrev AB

Helt suveränt och så smidigt.Knivarna är sylvassa.

Svar från Knivbrev AB

Tack för ditt härliga omdöme. Det gläder oss att du uppskattar både smidigheten och resultatet, och sylvassa knivar är förstås precis vad vi vill leverera. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter

Gill K
Skrev om Knivbrev AB

Perfekt, snabb återkoppling och snabbt var knivarna tillbaka. Mycket enkelt att få ny adressetikett när jag missat att få väg knivarna i tid.

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme och kul att höra att allt fungerade smidigt, både med den nya returetiketten och den snabba hanteringen. Just enkelheten och att det ska gå snabbt även när något behöver lösas längs vägen är viktigt för oss. Ha en trevlig söndagskväll och varmt välkommen åter

Susanne P
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt och smidigt blir knivarna slipade utan större ansträngning!

Svar från Knivbrev AB

Hej Susanne. Precis så ska det vara! 🔪✨ Snabbt, smidigt och utan krångel – tack för att du delar med dig! Välkommen tillbaka när det är dags igen.

Nittaya J
Skrev om Knivbrev AB

Supernöjd! Snabb leverans och produkten är i bra skick. Knivarna är supervassa och känns som nyköpta.

Svar från Knivbrev AB

Hej Nittaya. Så roligt att höra – stort tack! 🙌 Härligt att knivarna känns som nyköpta igen och att allt gick snabbt och smidigt. Precis den känslan vi vill skapa! 🔪✨ Ha det gott och välkommen åter.

Monica L
Skrev om Knivbrev AB

Jag är jättenöjd, mina knivar är vassa o bra. Snabbt o bra hantering.

Svar från Knivbrev AB

Hej Monica. Tack för din fina kommentar! 😊 Härligt att höra att du är nöjd med både resultatet och den snabba hanteringen – precis så vi vill att det ska vara. 🔪✨ Välkommen tillbaka när det är dags igen!

Marcus J
Skrev om Knivbrev AB

Väldigt snabbt och väldigt bra kvalité. Använder knivarna på jobbet varje dag och har aldrig hackat och fileat så snabbt och varit så glad på jobbet när jag använder dem knivarna

Svar från Knivbrev AB

Hej Marcus. Vilken härlig recension – tack! 🙌 Extra kul att höra att du använder knivarna i jobbet varje dag och verkligen märker skillnaden. Att det både går snabbare och blir roligare i köket är precis det vi vill uppnå! 🔪✨ Ha en fin söndag och välkommen åter.

Michael E
Skrev om Knivbrev AB

Bra knivslipningar, men riktigt uselt att få kontakt med dem. Men det är nog en plan de har för att tjäna pengar. Skrivit flera ggr att det var en engångsslipning men brevhtena fortsätter komma samt räkningarna såklart. Riktigt dålig firma på det viset

Svar från Knivbrev AB

Michael, Det enda mail vi hittar från dig är ett från oktober 2025. Kontrollera att du inte svarat på något av de statusmail du fått när vi tog emot eller returnerade ditt Knivbrev, eftersom de skickas från en noreply-adress. När man mailar oss går det alltid ut ett automatiskt svar med ärendenummer. Vi hittar inga andra mail från dig alls, så om du skickat från samma adress verkar de inte ha gått iväg. Har du använt en annan adress får du gärna återkomma med det ärendenummer du fick. Att påstå att vi medvetet skulle undvika...

Håkan A
Skrev om Knivbrev AB

Snabb och bra leverans ut till skärgården

Svar från Knivbrev AB

Tack för fint omdöme och extra roligt att höra att leveransen ut till skärgården fungerade bra. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Gustaf Hans-erik J

Det har fungerat bra, inga konstigheter. Förstår att frakt/jobb kostar naturligtvis men kunde kanske vara någon hundralapp billigare.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback. Glädjer oss att höra att allt fungerat bra! Vad gäller priset är det lätt att stirra sig blind på själva slipningen, men Knivbrev, skydd, porto i tre led, logistik och hantering utgör en stor del av kostnaden. Med cirka 8% vinstmarginal (se allabolag.se) innebär ett Knivbrev som kostar 500 kr att vinsten bara är runt 40 kr. Om priset då sänks med den hundralapp du nämner blir intäkten 400 kr, alltså 100 kr under kostnaden. Då går vi inte bara från 8% marginal till noll, utan till direkt förlust på...

Pia H
Skrev om Knivbrev AB

Det går fort allt o nu har jag vassa knivar igen o har redan hinnit skurit mig lite

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra, även om vi hoppas skärsåret blev litet — det brukar paradoxalt nog vara ett ganska gott betyg 😄. Det enda "positiva" med att skära sig på vassa knivar är att såret oftast läker många gånger snabbare än när man skär sig på en slö kniv. Ps. Kika gärna på denna film så hoppas vi den gör att du undviker skador i fortsättningen: https://www.youtube.com/watch?v=cRergJWZDDw&t=7s Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter

Pehr-Olof O
Skrev om Knivbrev AB

Den är bra men haft lite problem med adressuppdatering. Sen är det för mkt enkäter

Svar från Knivbrev AB

Tack för din feedback och roligt att du är nöjd med tjänsten i stort. Tråkigt om adressuppdateringen strulat. Vad gäller enkäter försöker vi hålla nere dem, men tar till oss synpunkten. Trevlig helg och varmt välkommen åter