Knivbrev AB

• BadgeFiveYears
  • BestInSweden2025
11 217
4.4

Sveriges ledande professionellt sliperi i 3:e generation med över 57 års erfarenhet. Knivbrev finns idag i totalt 6 länder och grundades i Sverige. Vi har blivit framröstade till Årets Företagare i Täby och har idag bland Sveriges Mest Nöjda kunder enligt SKI. Bara i Sverige skickar över 150 000 personer sina knivar, saxar,...

11217 omdömen om Knivbrev AB

Sedan starten hos Reco 2020

Erik H
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt, snabbt och knivskarpt!

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Erik, stort tack för din recension! Trevlig vecka och välkommen åter!

Birgitta J
Skrev om Knivbrev AB

Bestridit faktura då jag dubbelbokade och skulle få 30% rabatt första gången. Kanske fel faktura ströks? Inte fått något svar Med vänlig hälsning, Birgitta ”Med vässade knivar 😎

Svar från Knivbrev AB

Hej Birgitta, Tack för ditt meddelande! Jag har tittat på din beställning och kan se att du inte angav någon rabattkod alls. Du valde dessutom engångsslipning och vi har aldrig erbjudit 30 % rabatt på det valet. Däremot hade vi just då en kampanj med 25 % rabatt på engångsslipning och den har vi redan dragit av automatiskt åt dig – så du har fått det rabatterade priset utan att du ens fyllt i rätt. I prislistan ser du ju att du fått de rabatterade priserna jämfört med ordinarie priser som även står där inom parantes....

Jenny S
Skrev om Knivbrev AB

Otroligt smidigt, bra information om hur man underhåller knivarna efter slipning. Det gick väldigt snabbt från inskickad till att få tillbaka knivarna. Uppskattar också tjänsten att få påminnelse och brev skickat hem när det är dags för ny slipning. Också extremt prisvärt!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Jenny och stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Ha en härlig vecka och välkommen åter!

Ulrika L
Skrev om Knivbrev AB

Har tidigare prenumererat på Knivbrev men har inte det behovet längre.Har alltid varit och är fortfarande nöjd med hela proceduren. Får alltid knivskarpa knivar tillbaka.

Svar från Knivbrev AB

Hej Ulrika, Vad roligt att höra – tack för din återkoppling! Det är helt upp till dig om du vill använda engångsslipning eller abonnemang, båda alternativen finns för att passa olika behov. Tänk gärna på att du kan skräddarsy ditt abonnemang själv via Mina Sidor, så att du får hem Knivbrev precis när det passar dig. Eftersom abonnemanget är betydligt billigare än engångsslipning, kan det vara smart att styra det själv – men självklart är det upp till dig vad som känns viktigast. Önskar dig en riktigt fin vecka och varmt välkommen åter!

Rose-Marie J
Skrev om Knivbrev AB

Superbra skärpa på knivarna, snabb leverans toppen.

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Rose-Marie och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Önskar dig en riktigt fin vecka och varmt välkommen åter!

Henrik H
Skrev om Knivbrev AB

Först och främst är jag nöjd med resultatet. Knivarna blev bättre slipade än när de var nya. Sedan gick det snabbt. Inom en vecka efter att jag postat knivarna var de tillbaka. Det blev förstås dyrare än väntat. Det gäller att läsa det finstilta men det var det värt. Jag kommer att slipa mina knivar hos Knivbrev igen.

Svar från Knivbrev AB

Hej Henrik, Det gläder oss verkligen att höra – tack! Vi är dock lite osäkra på vad du menar med ”det finstilta”. Alla våra priser, både för slipning och de olika leveransalternativen, finns tydligt angivna i prislistan, som du hittar som första val i huvudmenyn på vår hemsida. Men oavsett det är vi väldigt glada att du är nöjd och ser fram emot att få hjälpa dig igen när det är dags! Önskar dig en fortsatt fin vecka och varmt välkommen åter!

Katarina V
Skrev om Knivbrev AB

Bra kommunikation och snabbt att få knivarna slipade och skickade tillbaka.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Katarina och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension för att dela med dig av dina erfarenheter! Ha en fortsatt trevlig söndagskväll och välkommen åter!

Ann-Charlotte B
Skrev om Knivbrev AB

Magiskt tack vi är supernöjda snabb o bra service. Kommer att fortsätta beställa även beställa presentkort till nära o kära

Svar från Knivbrev AB

Tack själv Ann-Charlotte! Ha en fortsatt härlig söndag och välkommen åter!

Ante H
Skrev om Knivbrev AB

Lätt ofta glömmer jag slipa knivarna kommer i håg det när jag använder men glömmer när jag diskat. Ska göra det sen. Med knivbrev så blir det av.

Svar från Knivbrev AB

Tack för din recension Ante! Trevlig söndag och välkommen åter!

Peter L
Skrev om Knivbrev AB

Jag har inte fått hem dom en nu…

Svar från Knivbrev AB

Hej Peter, Jag förstår att det kan kännas segt att vänta, men fördröjningen beror ju på att du valde B-post för att spara pengar och skickar in precis före långhelgen. Under påsken har det varit flera röda dagar, men även utan högtiden hade du inte kunnat förvänta dig leverans förrän tidigast tisdag (B-post tar 4 vardagar + helg) eftersom även måndagen (imorgon) är en röd dag. Vi tog emot och slipade dina knivar den 15:e april, men med B-post och både långfredagen och annandag påsk som röda dagar då posten inte transporteras,...

Carina J
Skrev om Knivbrev AB

Superproffsigt rakt igenom! Snabb leverans och skarpa fina knivar! Jag är supernöjd

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Carina och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en härligt Påskafton och välkommen åter!

Nils H
Skrev om Knivbrev AB

Funkar bra. Snabbt jobbat och vassa knivar. Vi kör vidare på detta.

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Nils och stort tack för din recension och för det höga betyget. Ha en fortsatt trevlig Påskafton och välkommen åter!

Kerstin H
Skrev om Knivbrev AB

Som vanligt snabb och bra slipning av mina knivar.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Kerstin och tack för din recension! Trevlig långfredag och välkommen åter!

Clary R
Skrev om Knivbrev AB

Snabb hantering, bra resultat, mycket nöjd.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Clary och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Trevlig långfredag och välkommen åter!

Annicka A
Skrev om Knivbrev AB

Mycket enkelt och smidigt, bra resultat.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Annica och stort tack för att du skrev en recension! Trevlig långfredag och välkommen åter!

Jan K
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt koncept, riktigt bra resultat!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Jan! Tack för att du delar dina erfarenheter! Trevlig långfredag och välkommen åter!

Emil N
Skrev om Knivbrev AB

Slipningen var ganska grov och på en av knivarna var eggen inte centrerad.

Svar från Knivbrev AB

Hej Emil, Vi siktar på att använda omkring 5000 grit vid slipning av köksknivar. Det ger en egg med precis rätt balans – tillräckligt vass för att skära genom råvaror som lök och tomat med lätthet, men med tillräckligt "grepp" för att inte bara glida över ytan. Om man går upp i för fin grit får man visserligen en spegelblank egg som man kan raka sig med, men som inte fungerar lika bra i köket. Att eggen skulle vara decentrerad låter märkligt, eftersom vi slipar lika mycket från båda sidor. Det händer ibland att man...

Magnus L
Skrev om Knivbrev AB

Mycket bra slipade knivar. Mycket dålig service gällande gåvobrev. Otydlighet om kod för beställning via nätet. Utlovat att skicka ut presentkort som uteblev två gånger. Bristfällig information om vad presentkort räcker till. Resulterade i att den som fått gåvan fick en tilläggsfaktura. Mycket tveksamt om jag kommer nyttja företaget igen och om jag kan rekommendera det till vänner och bekanta.

Svar från Knivbrev AB

Hej Magnus, Presentkortet avser ju ett fast belopp du väljer själv. Om du t.ex. köper ett presentkort för 300 kronor och den som får det skickar in ett gäng föremål som ska slipas för 600 kr så blir det ju automatiskt en tilläggsfaktura på mellanskillnaden. Så fungerar det ju alltid med presentkort så hänger tyvärr inte med på vad du menar. Presentkortet kan du ladda ner direkt från vår hemsida och koden kommer via mail. Glad Påsk och trist att allt inte flöt på så som det är tänkt och brukar fungera för övriga.

Anders L
Skrev om Knivbrev AB

Förutom att dom levererar perfekt slippade knivar är det snabb leveran och extremt bra kommunikation.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Anders och stort tack för att du tar dig tid och delar med dig av dina erfarenheter! Glad Påsk och välkommen åter!

Ann-Margreth A
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt smidigt och bra resultat

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Ann-Margreth! Glad Påsk och välkommen åter!

Janne B
Skrev om Knivbrev AB

Mycket bra resultat och mycket snabb resultat! Vi är supernöjda!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Janne och om ni är supernöjda så är även vi det! Glad Påsk och välkommen åter!

Joel N
Skrev om Knivbrev AB

Servicen på knivarna är bra. Hemsidan är svårnavigerad och det är svårt att få en snabb uppfattning av priser och abonnemang. Har vid flera gånger fått abonnemang där uppsägningar inte gått igenom. Så bra tjänst om man enbart ser på slipning av knivar men kundupplevelsen kan förbättras.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra att du är nöjd med slipningen men trist att du trots flera återbesök inte förstått vår hemsida. Den brukar vi annars få väldigt mycket beröm för. Glad Påsk och maila oss gärna om du har några frågor du inte ännu fått svar på.

Grzegorz S
Skrev om Knivbrev AB

Knivarna var på väg till tippen, men nu har de fått ett nytt liv. Tydlig information om processen och snabb leverans. Mycket nöjd!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Glad Påsk och välkommen åter!

Vanja R
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt och smidigt sätt att alltid få sina knivar vassa och fullt brukbara igen

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Vanja och stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Glad Påsk och välkommen åter!

Inger L
Skrev om Knivbrev AB

Knivarna gick lättare att skiva med när dom varit hos knivbrev.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Inger och annars hade det ju inte varit bra. Ha en härlig Påsk och välkommen åter!

BJÖRN P
Skrev om Knivbrev AB

Snabb och bra service. Första gången jag använder knivbrev så ingen jämförelse än. Bra vassa knivar i retur.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Björn och stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Ha en fortsatt trevlig Påsk och vi hoppas få se dig återkomma i framtiden!

Oscar G
Skrev om Knivbrev AB

Än så länge smidig hantering, inte fått mina knivar tillbaka ännu så resultatet har jag inget omdöme om.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Oscar! Vad jag kan se så bör ditt Knivbrev ha levererats nu. Glad Påsk och välkommen åter!

Erik H
Skrev om Knivbrev AB

Bra slipat men lite för dyrt. .......

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Erik! Om du väljer abonnemang istället för engångsslipning så kommer du ner i halva priset (eller 2 Knivbrev till priset av 1). Knivar blir ju trots att slöa igen och igen och på mina sidor så kan du skräddarsy exakt när utskicken ska komma. Trevlig kväll och välkommen åter!

Daniel R
Skrev om Knivbrev AB

Har vart bra i många år men den senaste gången blev en av knivarna skadat på skaftet.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Daniel men inte kul att höra att något hänt med skaftet. Hör av dig så får vi kika vidare på detta och lösa det på bästa sätt! Trevlig kväll och välkommen åter!

Antonio G
Skrev om Knivbrev AB

Enkelt att beställa och det gick väldigt fort. Givetvis har knivarna perfekt egg

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra att du blev nöjd Antonio! Trevlig kväll och välkommen åter!

Linda W
Skrev om Knivbrev AB

Tidigare varit väldigt nöjd med slipningarna, nu senaste gången slipade de ner en av mina Globalknivar till något jag knappt känner igen. Jag kan tycka att de kan meddela om de anser att kniven ej kan slipas mer. Besviken!

Svar från Knivbrev AB

Hej Linda, När man slipar en kniv går det tyvärr inte att i förväg avgöra exakt hur mycket stål som behöver tas bort – det visar sig först under arbetets gång. Vi slipar i tunna lager, varv för varv, tills vi når en perfekt råegg, vilket är en förutsättning för att kniven ska bli riktigt vass. Vi tar aldrig bort mer material än nödvändigt – det vore både tidsödande och slösaktigt. Men om vi stöter på ett djupare hack eller en skadad egg måste vi slipa ner tills vi når friskt, oskadat stål. För att minska framtida...

Helena H

Fantastisk service ! Mina gamla knivar blev som nya

Svar från Knivbrev AB

Tack snälla, vad roligt att höra! Ha en fortsatt trevlig kväll och välkommen åter!

Per-Åke W
Skrev om Knivbrev AB

Funkar precis som det ska helt enkelt.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Per-Åke! Ha en fortsatt trevlig kväll och välkommen åter!

Ing-Britt L
Skrev om Knivbrev AB

Ni är så duktiga på ert utförda arbete samt att det går snabbt. Man vill ju inte vara sina knivar. Rekommenderas varmt Ing-Britt Labe bedaofsweden@gmail.com

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Ing-Britt och stort tack för att du rekommenderar oss vidare. Ha en fortsatt trevlig kväll och välkommen åter!

Petter S
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt, bra och pålitligt - som vanligt.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Petter och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension! Ha en fortsatt trevlig kväll och välkommen åter!

Annalena L
Skrev om Knivbrev AB

Supersmidigt, bra information både inför och under hanteringen och snabb hantering! Vad mer kan man önska!?

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Annalena och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension kring dina erfarenheter! Ha en härlig Påsk och välkommen åter!

Johan H
Skrev om Knivbrev AB

Knivarna blir underbart vassa. Leveranstiden kändes någon dag längre än vad annonsen sa, men väl värd väntetid.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Johan! Om du önskar blixtsnabb transport så kan du välja expressfrakt (endast 49 kr extra). Skickar du då in en måndag så har du Knivbrevet i retur redan på onsdagen i samma vecka. Ha en härlig Påsk och välkommen åter!

Daniel R
Skrev om Knivbrev AB

Bra och snabb hantering. Dessutom blev knivarna otroligt vassa

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Daniel! Ha en härlig Påsk och välkommen åter!

Anders R
Skrev om Knivbrev AB

Bra slipning av knivarna , Föredömligt snabb hantering.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Anders! Stort tack för din recension och höga betyg! Ha en härlig Påsk och välkommen åter!

Eva W
Skrev om Knivbrev AB

Hej! Knivslipningen är iofs bra och konceptet/idén är ju toppen. Men kundservice är inte bra, långa hålltider och till och med svårt att hitta en epostadress för att mejla företaget. Inlogg etc på hemsidan känns även det omodernt och svårarbetat för kunden med tanke på tjänstens karaktär. Jag har just sagt upp tjänsten via epost, då jag inte behöver slipning så ofta som min prenumeration är. Nu, mer än en vecka senare har jag fortfarande inte fått svar även om jag bett dem bekräfta uppsägningen. Inte supernöjd.

Svar från Knivbrev AB

Hej Eva, Du kan pausa eller avsluta via Mina Sidor. Vi har inte mottagit något mejl från dig de senaste fyra månaderna, och det mejl vi tidigare fick gällde inte uppsägning. Dubbelkolla gärna så att du inte råkat svara på ett "no-reply"-mejl och att du fått ett automatiskt svar med ett ärendenummer – i annat fall har mejlet inte kommit fram, och då har vi tyvärr inte haft någon möjlighet att svara. Tråkigt att du upplevt Mina Sidor som omodernt men jag kan ju se att du aldrig ens loggat in ännu!? Jag tror du kommer...

Marie M
Skrev om Knivbrev AB

Snabb service!! Mkt bra resultat.

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Marie och stort tack för att du tog dig tid att skriva en recension och dela med dig av dina erfarenheter! Ha en härlig söndag och välkommen åter!

Christina I
Skrev om Knivbrev AB

Det gick otroligt snabbt att få tillbaka nyslipade knivar. Jättenöjd

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Christina och om du är nöjd så är vi det också. Ha en härlig söndag och välkommen åter!

Jacob M
Skrev om Knivbrev AB

Jag skar mig väldigt illa samma dag jag fick tillbaka knivarna. Omöjligt vassa. Fyfaaan. Jag är otroligt nöjd. (Med knivarna) inte skadan haha

Svar från Knivbrev AB

Aj! Enda fördelen med att skära sig med vassa knivar jämfört med slöa är att såret brukar läka på 1/5 del av tiden. Glädjer oss iaf att du är nöjd med skärpan. Denna film kanske kan vara till hjälp för framtiden: https://www.youtube.com/watch?v=cRergJWZDDw Ha en härlig söndag och välkommen åter!

Lena G
Skrev om Knivbrev AB

Det är lätt att handla av Knivbrev. man levde upp till mina förväntningar förutom avseende en brödkniv som inte blev bra.

Svar från Knivbrev AB

Hej Lena, Vad roligt att höra – det glädjer oss verkligen! 😊 Vi kan självklart även tanda om din brödkniv. Det finns två sätt att slipa tandade knivar: Antingen slipar man tändernas baksida, vilket bevarar stålet och i regel fungerar bra – men vissa privatpersoner tycker att det ser lite "fult" ut. Eller så slipar man bort de gamla tänderna helt och tandar fram nya, vilket dock innebär att 3–4 mm stål försvinner i onödan. Vi misstänker att det är just baksideslipningen som du inte tyckte blev riktigt bra....

Lena O
Skrev om Knivbrev AB

Slipning av fyra knivar som upplevs som nya. Lätt och behändigt att skicka och snabb leverans. Vi återkommer!

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra Lena och vi ser fram emot att få stå till tjänst igen. Trevlig söndag och välkommen åter!

Wanchai G
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt slipning av knivarna. Kommer att skicka in flera knivar till knivbrev

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Wanchai! Vi ser fram emot att få stå till ditt förfogande igen när du behöver oss. Ha en trevlig söndag och välkommen åter!

Eivor Harriet Kristina B

Snabbt, bra information. Slipade tre knivar med mycket gott resultat. Finns inget mer att önska !

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Eivor! Ha en trevlig söndag och välkommen åter!

Dan A
Skrev om Knivbrev AB

Snabbt och bra! Smidigt! En vass kniv i köket gör skillnad!

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Dan och vi kan inte annat än att hålla med dig! Ha en trevlig söndag och välkommen åter!

Anette J
Skrev om Knivbrev AB

Fantastiskt bra service. Så snabbt och så knivskarpt

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Anette! Ha en trevlig söndag och välkommen åter!

Ursula W
Skrev om Knivbrev AB

Det går så snabbt! Man får info hela tiden!

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Ursula! Ha en trevlig söndag och välkommen åter!