Knivbrev AB

• BestInSweden2025
12 279
4.4
Call 08-509 233 95 Share

Sveriges ledande professionellt sliperi i 3:e generation med över 57 års erfarenhet. Knivbrev finns idag i totalt 6 länder och grundades i Sverige. Vi har blivit framröstade till Årets Företagare i Täby och har idag bland Sveriges Mest Nöjda kunder enligt SKI. Bara i Sverige skickar över 150 000 personer sina knivar, saxar,...

12279 omdömen om Knivbrev AB

Sedan starten hos Reco 2020

Hans J
Wrote about Knivbrev AB

Snabb leverans och fint slipade vassa knivar.

Leif A
Wrote about Knivbrev AB

Snabb leverans. Perfekta knivar.

Eddy K
Wrote about Knivbrev AB

Allt fungerade som jag trodde.

Mikael N
Wrote about Knivbrev AB

Bra slipning, men saknar att dom inte slipar keramiska knivar längre!

Inga-Lill T
Wrote about Knivbrev AB

Har slipat mina knivar via Knivbrev i flera år! Har alltid fungerat perfekt! Inga problem! Lätt hantering att skicka knivarna, snabb leverans tillbaka av slipade knivar! Mycket nöjd!

Guang Sonny Y
Wrote about Knivbrev AB

Dålig.telefon tid ingen som svarar på telefonen.vi beställa en gång bara.men ni skicka två knivkuvert,sen jag fick 2facktura.när jag ringer till kundservice kl 11-12.ingen svarar.kommer ingen mer till er

Svar från Knivbrev AB

Hej Guang. Du får snabbast tag på oss via mail. Om du råkat beställa två Knivbrev så skickas två Knivbrev ut och då genereras även två fakturor. Maila oss gärna på info@knivbrev.se så kan vi kika på ditt ärende. Ha en fin kväll.

Susanna H
Wrote about Knivbrev AB

Som tidigare: enkelt, snabbt och fantastiskt resultat. Generellt gillar jag inte fakturering från fakturapartner, det gäller alltså inte bara er på Knivbrev. De flesta av dessa fakturapartners vill bestämma hur betalningen ska ske och försvårar för mig att själv välja betalningsmetod.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra att du är nöjd med tjänsten, Susanna. Vi skulle också gärna ha en helt egen fakturalösning och det är något vi tittar på inför framtiden. Utmaningen i dagsläget är att utvecklings- och driftkostnaden för ett sådant system kräver 10–100 gånger större volymer än vad vi har i dag. Det handlar i praktiken om att ha 5–10 utvecklare på heltid enbart för att bygga, underhålla och vidareutveckla systemet, vilket vi i nuläget inte har marginal för. Ha en fortsatt härlig vinter och varmt välkommen åter.

Katarzyna S
Wrote about Knivbrev AB

Super nöjd. Det gick jättefort. En kniv var utan spets , ca 2 centimeter som var borta . Kniven är som ny lite kortare men fullfunktion nu . Om jag visste det från början skulle jag inte köpa en ny kniv utan skulle skickat det skadade kniven direkt. Kommer fortsätta skicka knivar till slipning. Rekommenderar detta tjänsten !

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Katarzyna! Att slipa fram en ny spets eller slipa förbi en grovt skadad egg är aldrig några problem för oss. Ha en fortsatt härlig vinter och varmt välkommen åter!

Tina A
Wrote about Knivbrev AB

Såå himla smidigt att bara skicka in och få tillbaka toppen knivar på bara några dagar :)

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Tina och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter till fler! Ha en fortsatt härlig vinter och varmt välkommen åter!

Per-Åke S
Wrote about Knivbrev AB

Allt funkade som det skulle och tänkt.

Svar från Knivbrev AB

Hej Per-Åke. Gott att höra att allt mötte dina förväntningar. Ha en fin dag och välkommen åter när det är dags för slipning på nytt.

Madeleine L
Wrote about Knivbrev AB

Snabb hantering och väl utfört arbete. Mycket nöjd.

Svar från Knivbrev AB

Hej Madeleine. Härligt att höra att du är nöjd med vårt arbete. Och tack för att du rekommenderar oss vidare genom att recensera oss här på RECO. Ha det gott och välkommen åter.

Berit N
Wrote about Knivbrev AB

Supersnabb leverans, skarpa knivar.

Svar från Knivbrev AB

Hej Berit. Vad roligt att höra att du är nöjd med snabb leverans och sylvassa knivar :) Tack för att du recensera oss här på RECO. Ha en fin dag och välkommen åter.

Anneli L
Wrote about Knivbrev AB

Toppenbra !! Nya knivar i köket tjoho !!

Svar från Knivbrev AB

Vad roligt att höra, exakt den känslan vi vill att man ska ha i köket efteråt. Nyslipade knivar gör verkligen skillnad i vardagen. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Gunilla P

................................................

Svar från Knivbrev AB

Tack för ditt omdöme. Även korta hälsningar betyder mycket för oss och vi är glada att du tog dig tid att lämna en recension. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Helene L
Wrote about Knivbrev AB

Jättebra slipning. Denna gång tog det längre tid än sist men det beror nog på väder och helger. Annars jättenöjd

Svar från Knivbrev AB

Tack för förståelsen. Väder, helger och hög belastning kan ibland påverka ledtiderna, men extra roligt att höra att du ändå är nöjd med resultatet. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Roger N
Wrote about Knivbrev AB

Är mycket snabba och bra resultat

Svar från Knivbrev AB

Härligt att höra. Snabb hantering och ett bra slutresultat är precis det vi strävar efter varje gång. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Maria K

Perfekt och snabbt. Mycket nöjd

Svar från Knivbrev AB

Stort tack, kul att höra att allt fungerade smidigt och levde upp till förväntningarna. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Christer S
Wrote about Knivbrev AB

Jag har varit kund hos knivbrev ett antal år och alltid upplevt ett bra bemötande samt snabb leverans.

Svar från Knivbrev AB

Tack för ditt förtroende genom åren. Att återkommande kunder upplever både bra bemötande och snabba leveranser är något vi värdesätter högt. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Stefan A
Wrote about Knivbrev AB

Mycket dålig återkoppling när det blivit något fel, svarar aldrig när man ringer eller mailar riktigt uselt, kommer aldrig återvända eller rekommendera, ni är också väldigt dyra

Svar från Knivbrev AB

Vi beklagar att du upplevt bristande återkoppling. Under vissa perioder hanterar vi telefonsupport under begränsad tid och övrig kommunikation sker via e-post, vilket kan upplevas frustrerande om man inte känner till hur vår support är organiserad. Vi tar till oss kritiken, även om vi inte delar din bild i övrigt. Vi vill samtidigt förtydliga att vi endast har mottagit ett enda mejl från dig, och det är från en längre tid tillbaka. Vi har inte fått något nytt sedan september 2025. Om du har skickat något därefter är du...

Milan R
Wrote about Knivbrev AB

Mycket snabb leverans, extremt bra slipning av mina knivar. Jätte nöjd

Svar från Knivbrev AB

Tack, det är väldigt glädjande att höra. Snabb leverans kombinerat med riktigt bra skärpa är exakt vad vi eftersträvar. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Roger H
Wrote about Knivbrev AB

Jättesnabb service, tror aldrig jag väntat längre än 5 dagar sen jag postade mitt Knivbrev tills jag får tillbaka det. Oftast bara 3-4 dagar. Och skärpan sen..., ojojoj det är så bra!

Svar från Knivbrev AB

Tack för ett riktigt fint omdöme. När logistiken flyter på och skärpan levererar blir det precis så som det ska vara. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Ria F
Wrote about Knivbrev AB

Smidigt att inte behöva tänka på att skicka in knivarna. Brevet kommer årligen och nyslipade, supervassa knivar kommer åter en vecka senare. Enkelt och vasst!

Svar från Knivbrev AB

Precis så ska tjänsten fungera – enkelt, bekvämt och med knivar som kommer tillbaka ordentligt skärpta. Tack för att du delar din upplevelse. Ha en trevlig söndag och varmt välkommen åter

Karl-erik S
Wrote about Knivbrev AB

Som alltid när proffsen jobbat. Super

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Karl-Erik! Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Annika L
Wrote about Knivbrev AB

Sjukt vassa blev mina knivar efter slipning! Mitt pekfinger kan intyga detta! 🔪🔪🔪🩸

Svar från Knivbrev AB

Aj, men det glädjer oss ändå att du är nöjd! Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Eva J
Wrote about Knivbrev AB

Enkelt, smidigt och perfekt resultat/kvi o saxar.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Eva! Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Annika F
Wrote about Knivbrev AB

Mycket bra och snabb service. Jag är mycket nöjd

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Annika och om du är nöjd så är vi det också! Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Michael E
Wrote about Knivbrev AB

Tog ett tag innan själva knivbrevet kom.

Svar från Knivbrev AB

Beklagar detta! Postnord har haft många förseningar pga. väderläget runt om i Sverige. Ett tips är att alltid undvika att skicka in precis före Jul (efter Black Friday) och direkt efter nyår. Resten av året rullar allt normalt på extremt smidigt. Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Magnus A
Wrote about Knivbrev AB

De blir som nya fast vassare, alltid nöjd!

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra och om du är nöjd så är vi det också! Trevlig vecka och varmt välkommen åter!

Åsa D
Wrote about Knivbrev AB

Det var för dyrt, jag ska kolla alternativ

Svar från Knivbrev AB

Hej Åsa, Priset är ju något man kollar upp före man beställer hem och nyttjar en tjänst, inte efter!? Värt att känna till är att du istället kan välja abonnemang för bästa förmåner och betydligt lägre priser jämfört med engångsslipning (halva priset). Ett vanligt och uppskattat upplägg är till exempel ett abonnemang med två slipningar per år för två knivar. Då kan man alternera sina knivar och alltid ha vassa verktyg hemma, samtidigt som man får våra lägsta priser. Som abonnemangskund samlar du dessutom bonus som kan användas...

Maria N
Wrote about Knivbrev AB

Extremt snabb hantering och jag är nöjd med resultatet.

Svar från Knivbrev AB

Hej Maria. Härligt att höra att du är nöjd med resultatet och att allt gick snabbt – precis som det ska. 😊 Vi hoppas knivarna lever upp till förväntningarna i köket – tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar framöver. Ha en fin dag och välkommen åter.

Sandra Regina Christel M

Skickade efter att få slipa osthyvlar (som står att de kan göra på hemsidan). Får hem två kuvert då jag fick ett felmeddelande på hemsidan. Beställde slipning 25/11 fick faktura för SEX knivar den 16/12 och hörde av mig till supporten där dom säger att dom ska ordna priset till osthyvlar senare och nämner bara att jag fått två fakturor då jag beställt två grånger (men jag har enbart fått ett bekräftlsemejl). Jag svarar igen den 17/12 att det är fel då jag enbart beställt för tre osthyvlar - inget mer svar från supporten....

Offensive content
Choose a reason:
Svar från Knivbrev AB

Hej Sandra, Som vi redan förklarat för dig flera gånger är dina osthyvlar tillverkade i ett mycket mjukt stål av låg kvalitet, vilket gör att de tyvärr inte går att slipa. Därför skickades de tillbaka oslipade och den tillhörande fakturan krediterades. Utöver detta lade du även en ytterligare beställning av ett Knivbrev, vilket du därefter fakturerades för. Vad som var tänkt att skickas in i detta Knivbrev har vi ingen möjlighet att veta. Enligt dig var detta en felbeställning, och även den fakturan har vi därför krediterat....

Helen N
Wrote about Knivbrev AB

Väldigt smidigt från beställning av knivbrevet, skicka knivarna till Knivbrev AB slr slipning, snabb retur med nyslipade knivar. Under tiden får jag info om statusen. Tydlig och enkel process som gör mig till en nöjd kund

Svar från Knivbrev AB

Hej Helen. Vad roligt att höra att du är nöjd. Och vilken fin recension. Snabb hantering och sylvassa knivar, precis som det ska vara :) Ha en fin dag och välkommen åter.

Lennart M
Wrote about Knivbrev AB

Bra slipat, lite dyra, men värt det.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Lennart! Med abonnemang blir det nästan 50% lägre pris än om man väljer engånsslipning vilket ju alltid är ett bra spartips. Ha en fortsatt trevlig vecka och varmt välkommen åter!

Ingela B
Wrote about Knivbrev AB

Snabba leveranser. Svårt att öppna brevet när knivarna kom. Gick inte att dra upp remsan som jag skulle. Skärpan skall jag testa senare, men de såg vassa ut 😊

Svar från Knivbrev AB

Hej Ingela. Tack för din recension. Våra slipare drar alltid en extra tejpremsa över brevet när de slipat klart för att våra kunder ska känna sig trygga med en säker leverans. Ha en fin dag och välkommen åter.

Marie T
Wrote about Knivbrev AB

Snabb och enkel leverans med knivar som är som nya

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Marie och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Elsie B
Wrote about Knivbrev AB

Härligt att laga mat med vassa knivar

Svar från Knivbrev AB

Hej Elsie. Visst är det! Tack för att du delar med dig – det är precis så det ska kännas när knivarna är nyslipade. 🍳🔪 Ha en fin kväll och välkommen åter.

Maria A
Wrote about Knivbrev AB

För dyrt och ojämn nivå på slipningen

Svar från Knivbrev AB

Hej Maria, Tråkigt att höra att du upplever vår tjänst som för dyr. När det gäller kvaliteten har vi däremot svårt att förstå vad du menar. Vi har slipat knivar på exakt samma sätt i 59 år och i tre generationer, och vi följer alltid knivens befintliga geometri och slipvinkel om inga andra önskemål anges. Om du är ute efter ett specifikt resultat är du alltid välkommen att höra av dig. Då noterar vi detta i ditt kundkort och kontrollerar det extra noggrant vid varje slipning, samt gör eventuella anpassningar. För att vi...

Tom M
Wrote about Knivbrev AB

Snabbt och enkelt med bra resultat

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Tom! Ha en fortsatt trevlig helg och varmt välkommen åter!

Victor C
Wrote about Knivbrev AB

Skickade 4 knivar. 2 st kom tillbaka efter flera veckors tid de andra 2 är borta? De skickade ändå faktura för 4 knivar. Men andra ord, två av mina knivar är borta men jag ändå betalat för slippning. Har kontaktat support via mejl och telefon, inget lösning. Lita inte!

Offensive content
Choose a reason:
Svar från Knivbrev AB

Hej Victor, Eftersom du inte har kommit till oss via en ordinarie beställning, till skillnad från övriga cirka 12 000 kunder, har vi i nuläget ingen möjlighet att identifiera vem du är eller vilket ärende du syftar på. Det du beskriver är inte heller något vi känner igen. Vi ser bara "Okontrollerat omdöme" vilket betyder att du inte kommit hit via den inbjudan våra kunder får. Att ett Knivbrev skulle dyka upp flera veckor för sent låter mycket osannolikt. Om uppgifterna stämmer är du välkommen att kontakta oss på info@knivbrev.se...

Yvonne A
Wrote about Knivbrev AB

Lätt och smidigt. Bra att bli påmind att bli påmind.

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Yvonne och tack för att du tog dig tid att skriva en recension! God fortsättning och varmt välkommen åter!

Bo S
Wrote about Knivbrev AB

Tidigare helt nöjd. Denna gång för lång leveranstid, knivarna har blivit liggande på Rosersbergs Brevterminal . Därför kommer jag inte anlita Knivbrev fler gånger. Däremot var det inga problem att få fakturan. Enligt Post Nord ligger mina Knivar i Rosersberg. Tråkigt men så är det.

Svar från Knivbrev AB

Hej Bo, Vi har svårt att se hur detta skulle bero på oss, då du själv valt retur med B-post. Vi tog emot ditt Knivbrev, slipade knivarna och skickade tillbaka dem redan den 2 januari – alltså samma dag som de anlände till oss. Retur med B-post har en normal leveranstid på cirka 4 vardagar, exklusive helger och röda dagar. Eftersom den 2 januari inföll på en fredag börjar transporttiden i praktiken räknas först efter helgen. Med hänsyn till de röda dagar som varit innebär det att leveransen tidigast bör ske mot slutet av...

Patrick S
Wrote about Knivbrev AB

Mycket bra! Vassa knivar och snabb leverans

Svar från Knivbrev AB

Det glädjer oss att höra Patrick och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! God fortsättning och varmt välkommen åter!

Håkan H
Wrote about Knivbrev AB

Tidigare har jag varit väldigt nöjd, men de har fullständigt tappat kontrollen. Vi de senaste tillfällen jag lämnat in knivar har de kommit tillbaka och varit felslipade. Inte alls vad de presterade tidigare.....

Svar från Knivbrev AB

Håkan, Vi har slipat knivar på samma sätt i 59 år, över tre generationer. Därför har vi tyvärr svårt att förstå vad du menar, och det framgår inte heller av det du skriver. Du är varmt välkommen att återkomma och konkretisera vad du upplever som fel, så kan vi antingen förklara varför slipningen gjorts som den gjorts eller slipa om vid behov. Vi följer alltid befintlig egg och geometri, vilket gör att formuleringar som felslipade är svåra att tolka utan en närmare förklaring. I många fall rör det sig om missförstånd kring...

Håkan S

Bra !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!’

Svar från Knivbrev AB

Glädjer oss att höra Håkan! God fortsättning och varmt välkommen åter!

Kristin K
Wrote about Knivbrev AB

Jättekonstig policy att skicka faktura innan tjänsten är gjord.

Svar från Knivbrev AB

Hej Kristin, Knivbrev, skydd, material, hantering, logistik och porto kostar i praktiken lika mycket som själva slipningen. Det är därför vi väntar upp till 20 dagar med att ta betalt – eftersom de allra flesta skickar in sina föremål inom den tiden. Om du väljer att vänta längre än 20 dagar avslutas vänteläget och beloppet omvandlas i stället till ett tillgodo. Vi kan inte skicka ut ett specialanpassat Knivbrev, med skydd och porto, på vinst eller förlust i hopp om att det eventuellt används senare. En enkel liknelse...

Lisa Amanda Josefine P

Hej! Vet inte , inte fått tillbaka mina knivar än

Svar från Knivbrev AB

Hej Lisa. Då är det svårt att skriva en recension :) Vi ser att Knivbrevet är på väg tillbaka till dig så snart har du sylvassa knivar att njuta av. Ha en fin dag.

Ulf L
Wrote about Knivbrev AB

Enkelt och snabbt. Lätt att skicka iväg knivarna. Även snabb retur med fint slipade knivar. Mycket nöjd med resultatet. Skönt att få knivarna levererade hem till huset. Undertecknad rekommenderar Knivbrev å det varmaste!

Svar från Knivbrev AB

Hej Ulf. Stort tack för din fina kommentar! Det gläder oss att höra att du är nöjd med både resultatet, enkelheten och leveransen hela vägen hem. Så ska det kännas – smidigt, tryggt och riktigt vasst. Din rekommendation betyder mycket för oss! 🔪✨ Ha en fin dag och välkommen åter när det är dags för slipning på nytt.

Leif O
Wrote about Knivbrev AB

Har inte fått tillbaka min knivar ännu! Vid spårning har dom inte nått PostNord ännu

Svar från Knivbrev AB

Hej Leif. I och med att vi inte ser dina kunduppgifter här på RECO så kan vi inte hjälpa dig den här vägen. Vänligen kontakta vår kundtjänst på info@knivbrev.se så kan vi kolla upp vad som skett. Gott Nytt År.

Lars J
Wrote about Knivbrev AB

Snabb service mycket vassa knivar

Svar från Knivbrev AB

Hej Lars. Precis som det ska vara – snabbt och sylvasst! Stort tack för ditt omdöme 🔪⚡ Välkommen åter när det är dags för slipning på nytt.

Gabriella S
Wrote about Knivbrev AB

Har aldrig upplevt så här vassa knivar.

Svar från Knivbrev AB

Hej Gabriella. Vilket härligt omdöme – det gillar vi att höra! Att ge dig knivar med maximal skärpa är vårt mål varje gång. Tack för förtroendet och välkommen åter! 🔪✨