Trevlig och proffesionellt bemötande vid offert/order. Uppskattad monteringstid hölls ej utan flyttades 2 ggr, totalt ca 9 veckor. Tyvärr var det jag som fick ringa och få reda på varje flytt, detta borde Nova Solar’s planerare tagit kontakt med mej om. (även om flyttar nog är vanligt i denna branschen) Bättre info till oss hade gett en 5:a isf 4:a i betyg. Men när de väl kom, så kom 2 trevliga och duktiga montörer som gjorde mycket fint jobb. När det uppdagades att det fick plats en panel till, kom den på plats samma...
Nova Solar AB
Vi är det lilla solcellsföretaget med fullt fokus på service och utförande. Därför står vi stolta med att visa vad våra kunder tycker om våra projekt. Vi håller till i Kungsbacka, Norra Halland, men arbetar över stora områden och med alla typer av system och materialtillverkare. Oavsett om du vill ha en hel solcellsanläggning,...
165 omdömen om Nova Solar AB
Sedan starten hos Reco 2021
Trevligt bemötande och levde upp till mina förfrågningar
Bra bemötande och snabb respons på frågor. Otydlig koordinering av installatör, solcellesleverans och elektriker. Behöver förbättra samordningen och bestämma vem som är kontaktperson. Supertrevliga installatörer som upplevdes professionella och kompetenta. Kan förbättra planering. Köpte solcellinstallation.
Allt funkat bra och varit smidigt
Seriös företag! Det dröjde lite extra att panelerna levereras. Snabb och smidig installation utfördes av duktiga personal.
Trevlig personal och kunniga med erfarenhet och kunskap inom branschen
Vi köpte Solpaneler av Nova Solar. Vi blev väldigt trevligt bemötta och de genomförde jobbet snabbt och proffsigt. Toppennöjd!
Upphandlingen och kontakten med Nova Solar fungerade bra 42 solpaneler är nu monterade på hustaket. Det har dock varit lite stökigt att få till ett datum för när installationen skulle komma igång, Juni blev utlovat först, blev sedan September innan arbetet påbörjades. Detta med underleverantörer som skall göra sin del kräver att planeringen hålls ihop på ett bättre sätt. Hade el-underlev. som ville koppla in anläggningen som inte var påbörjad ännu. El-underlev. är nog bra på att koppla in saker men inte så bra på att sätta...
Mycket bra och kunnig personal både montörer och på kontoret, hjälpsamma och snabba med återkoppling. Blev lite försening med uppsättning av panelerna men annars kanon.
Vid installation av anläggningen var det en god kommunikation mellan kund och installatörer. Fullständig berättelse kan göras när anläggningen är i drift. Just nu väntar vi på klartecken från Elevio. Skall bli spännande erfarenhet när den väl kommer igång. Mvh Bosse
Kan inte bedöma om installationen av solcellerna är genomfört på korrekt sätt. Hoppas på det men kommer att genomföra besiktning. Hälsningar ! Christer Karlsson
Hej Christer! Det ser vi fram emot. Vi strävar alltid efter att ligga i topp när det gäller kvalitet och service så att bli granskad vässar oss bara mer! 😊 Hör av dig när du fått protokollet så kikar vi på det tillsammans. Mvh Joel Degerman Nova Solar AB
Produkten är säkert väldigt bra, men kommunikationen med kunden är bedrövlig. Jobbar man fram en tydligare struktur där kunden får all information man behöver på ett tydligt sätt, med en kontaktperson/app/inloggning så skulle man spara mycket frustration. All information var tvunget att hämtas från mig, ofta genom att leta upp rätt person själv och genom att göra deras jobb åt dem.
Hej Jonas! Ingen var riktigt redo på anstormningen av kunder under hösten och vintern. Vi har infört det du pratar om under våren och strävar alltid efter att bli bättre. Tack för din konstruktiva kritik. Vi lovar att fortsätta sträva efter att alltid vara på topp. Mvh Joel Degerman Nova Solar AB
Proffsiga hantverkare och väldigt trevliga. När det strulade med olika saker så är de snabba på att lösa det. Håller dig som kund uppdaterad om vad som händer och dubbelkollar så det inte sker några missförstånd. Vi hade Fredrik och hans team och dom kan vi varmt rekommendera!
Vi tackar ödmjukast för de fina orden Andreas! Du låter både lösningsorienterad och förstående. Jag lovar att Fredriks team ska få del av dina ord. Tack för att vi fick förtroendet. Med vänliga hälsningar Joel Degerman Nova Solar AB
Det var dåligt med information och uppföljning om man inte ringer själv och fråga var i är processen. Full poäng ger jag till montörerna Team Victor och gänget!Så kunniga, proffsiga och trevliga!
Hej Marivic! Tack för dina fina ord. Vi vet att kommunikationen halkade efter när efterfrågan skenade under höst/vinter. Detta är något vi jobbar med och tagit fram nya positioner och rutiner för att hantera. Med vänlig hälsning Joel Degerman Nova Solar AB
Bra bemött under hela processen. Mycket trevliga montörer hemma. Anläggningen ser bra ut, nu väntar vi bara på besiktningen.
Hej Jonas! Tack för förtroendet och din recension! /Joel Degerman Nova Solar AB
Kunniga och allmänt bra att ha att göra med. Agerar seriöst rakt igenom. Enkla att nå och snabba med att återkomma med svar på frågor.
Trevligt bemötande. Något svårt att få kontakt då de bytte administrativ personal ett par gånger. Svårigheter att få svar på installation av solcellerna men när de slutligen fastställdes så flöt installation på bra.
Tyvärr blev montaget 9 veckor försenat vilket känns riktigt tråkigt då man missa hela sommarperioden . Det känns inte helt ok. Monteringsgänget var väldigt bra och trevliga. Nu får vi se vad besiktningsmannen har för synpunkter och vad det i så fall får för konsekvenser. Väntar fortfarande på Gbg Energi men hoppas dom kommer snart
Från beställning till installation så har jag det stora hela varit nöjd med leveransen av min solceller. Det enda som jag känner att jag vill anmärka på är brist på information eller snarare uppdatering på när/var/hur leverans av material och installationen skulle ske. Personalen från NovaSolar som jag träffade under installationen var mycket kompetenta, effektiva och trevliga. Nu väntar jag bara på tummen upp från Göteborg Energi.
Höll inte leveranstiden. Annars bra.
Bästa offerten, mycket bra dialog och bemötande under hela tiden från upphandling,till och med montering och driftsatt anläggning! Jag kan inte tänka mig något som skulle kunna förbättras!
Offert och önskade uppdateringar skötte bra. Planering av jobbet där kommunikation med slutkund var bristfällig. Jag har erhållit faktura som förfaller trots att anläggningen inte är driftsatt.
Mycket trevlig och sympatisk installatör (Joakim) som jag hade att göra med. Ringde också när installationen var avslutad.
Montaget blev försenat ca 1 månad å hamnade mitt i min semester så var inte hemma under själva montaget, men slutresultatet ser snyggt å proffsigt ut. Dock ej igångkört ännu pga GBG energi besiktning.
Säljaren hade lite svårt med att lyssna/svara på frågor. Montaget fungerade bra. Många takpannor gick sönder, överkomligt nya går att köpa. Återmontering av pannorna blev däremot inte bra. Plåtskrot hamnade i stuprör utan att informera, inte bra.
Dålig framförhållning på montage och än sämre med el installationen! Svårt att få kontakt när jag sökte information (fick gå via Sune Hero). Jag förväntade mig att kontakt skede några veckor innan och speciellt under semester tider. Montaget är maximerat med paneler på taket(vilket skulle tas upp vid 1:a mötet var utlovat men skedde inte), snyggt monterat (vilket det inte är). När montaget är utfört går det att ansluta anläggningen (anläggningen är inte anmäld till el bolaget, utan vi behöv vänta än längre! Kontakta er...
Allt fungerade utmärkt. Bra killar.
Svårt att sätta ett sammanfattande betyd. Vissa saker har varit väldigt bra och annat har varit uselt. Trots allt skall sägas att det som spelar någon roll i slutänden har funkat bra. Det gick väldigt fort att få ett hembesök och offert. Kontraktet var påskrivet tre dagar efter första kontakt. I samband med det (november 2022) lovades leverans någon gång i maj-juni 2023. Systemet är driftsatt sista veckan i juli, så det får väl anses hyfsat, men inte toppen. Montering och inkoppling har fungerat bra och systemet levererar...
Nova Solar har varit kanon genom hela processen. Lätta att få tag i vid frågor och lösningsorienterade vid olika önskemål eller ändringar. Montörerna som var hos oss var kunniga, serviceminded och noggranna. Det blev snyggt och korrekt monterat och de tog med sig allt spill/skräp när de var klara. Det enda tråkiga med beställningen var att det blev försenat med ca 1,5 månad, men det är en liten försening i dagens läge och jag har förståelse för att det blev så.
Väldigt trevliga och kändes proffsigt + pålitligt. Informationsflödet innan och efteråt var lite dåligt men jättebra under själva installationen.
Mycket bra bemötande. Snabb o h proffsig installation. Motsvarande alla förfrågningar.
Snabb och proffsig installation. Mycket trevliga montörer och bra bemötande från personal vid telefonkontakt. Kan varmt rekommendera Nova Solar.
En väldigt bra upplevelse rakt igenom! Från att vi skickade förfrågan om offert, till installation av solceller för vår villa. Det enda vi fick påminna om, var genomgång av systemet.
Överlag väldigt bra. En sak bara, dom var dåliga på att informera om leveranstid, när dom skulle komma o.s.v. Det var alltid jag som ringde och kollade. Kundkontakten innan arbetet kan bli bättre.
Förutom strulet i samband med offertskrivningen då säljaren försvann och inte gick att nå så har allt varit väldigt bra. Enda "klagomålet" är att det känns väldigt osäkert när lång tid går utan att man får besked om vad som händer. Men snabba svar när jag ringt och frågat.
Trevliga att ha att göra med i kontakter per telefon och när de varit här på besök/arbetat. Att köpa solpaneler i en tid av överhettad marknad är en utmaning för både säljare och köpare, är i allt väsentligt jättenöjda men saknar löpande information om status på leverans och olika delmomenten som vi fått jaga själva.
Beställde en solcellsanläggning i november 2022. Hade en del frågor på vägen. De var lätta att få tag på och väldigt hjälpsamma med att reda ut våra frågetecken. Montörerna var trevliga och gjorde en proffsig installation. Kan starkt rekommendera detta företag.
Tog lite granna längre tid än vad som var sagt från början. Konstigt att man skall lämna betyg innan allt är klart!
Det är ju inte färdigbesiktigat ännu Nova solar personalen gjorde ett bra intryck vi blev bra bemötta gjorde ett bar jobb Elektrikern hade mycket att göra med batteriet inte riktigt snyggt jobb, kablar gick snett både ute och inne genomföringarna i väggen såg amatörmässiga ut …
Jag har blivit väl omhändertagen av Nova Solar hitintills.Återstår enbart elektrikerns justering som lovats förhoppningsvis idag.Annars har Nova Solar svarat upp mot mina förväntningar. Snabb feedback på mina tfn samtal , sms o mail.De har även tagit på sig att justera läget av vxl.riktaren.
Bra.enda problemet är att få hjälp att komma in på appen fusion solar
Nova Solar levererade på utsatt tid med bra kvalitet och har hela tiden haft en bra och snabb dialog. Besiktningen från nätägaren gick igenom utan anmärkning. Rekommenderas!
Snabba svar, dom kom nån dag efter förfrågan och mätte upp ytor samt kom med en offert snabbt. Installationen blev klar i princip i avtalad tid. Nu har anläggningen varit i drift ett par dagar och verkar leverera utlovad effekt. Kan rekommenderas !
Köpte solceller inklusive installation. Installationen skedde något försenat utifrån plan men genomfördes på ett tryggt och säkert sätt. Trevligt och öppet bemötande.
Svåra att få kontakt med via telefon. Viss försening med leverans. I övrigt enligt plan.
Tillmötesgående.smidiga. Helt ok
Allt har fungerat perfekt! Trevligt bemötande, snabb leverans och suveränt arbete vid uppsättning av panelerna och det elektriska.
två månader sedan installation och allt har fungerat utan anmärkning. Konkurrenskraftigt pris, noggrant utfört och installatörerna var måna om att förankra behov av avvikelser och anpassningar utefter huset. Välutförd elinstallation som fick beröm från Göteborg Energi när de var här och kopplade in anläggningen. Rekommenderas varmt!
Proffsigt bemötande. Kunniga och snabba puckar! Rekommenderas verkligen!
Allt har fungerat bra hittills. Dock är System ej driftsatt ännu. Hade gärna sett lite mer på information relaterat till planeringen längs vägen.