Vi tycker inte att granen dricker ordentligt så vi undrar hur färsk den egentligen är? Hade hoppats på en nyhuggen gran som håller länge - tveksamt om denna kommer hålla sig till jul utan att barra. Vi har beställt granar av ett annat företag tidigare och då har granen druckit jättemycket vatten, speciellt i början. Granen var också rätt gles. Jag sätter betyg 3 eftersom jag nu är tveksam.
Smålandsgran
Vår affärsidé är enkel, vi vill erbjuda Sveriges smidigaste granköp. Du ska slippa stöka ner bilen, smutsa ner kläder eller släpa julgranen på tunnelbanan. Med snart 50 års erfarenhet har vi levererat granar till hundratusentals kunder över åren. Du beställer enkelt på vår hemsida och väljer emellan ett stort utbud av julgranar...
5625 omdömen om Smålandsgran
Sedan starten hos Reco 2019
Levererades som avtalat och granen var fantastisk! Riktig ”Disneygran”!
Väldigt bra och informativ hemsida, bra pris och snabb, enkel leverans med trevlig personal. Granen är väldigt fin och känns högkvalitativ. Vi är väldigt nöjda men det enda lilla negativa var att granen hade massa halm mellan grenarna som vi fick städa bort rätt länge när vi ställde upp och klädde den. Lite underligt kan tyckas, i övrigt toppenbra!
Superfin kungsgran! Den överträffade våra förväntningar. Tät och vacker som en liten sagogran.
Värdelöst! Varit trogen kund i 9 år men något har uppenbarligen hänt. Aldrig mer! Beställde en gran och betalade direkt. Dagen för leverans kom aldrig granen. Sent på kvällen kom ett sms om att leveransdag tyvärr var flyttad till dagen därpå. Nu, dagen efter och långt utanför det tidspann ni angivit - fortfarande ingen gran eller sms med spårningslänk. Känner oss lurade! Inte heller svarar ni på email. Oseriöst!!!
Leveransen blev försenad hela 3 gånger (imponerande!). När granen väl levererades så var det utan nät runt, så det var barr i hela trapphuset och sen hela lägenheten när granen slog i dörrkarmar och väggar när jag bar in den. Försökte sedan få kontakt med kundtjänst och efter 5 meddelande så har de fortfarande inte svarat. Köper aldrig mer från Smålandsgran och rekommenderar ingen annan att göra det heller.
Granen var "friserad", dvs skotten var klippta vilket ger ett mycket konstgjort och fult intryck. Jag är mycket besviken.
Foten/stammen är alldeles för tjock med knotor, har betalat mycket för att få leverans och smidighet, men har nu fått åka till bauhaus och köpa såg, men en färsk gran är omöjlig att såga…. Otroligt besviken och ångrar köpet. Tyvärr, för granen ser fantastisk ut. Har en fot för kungsgran.
Fin och lagom stor gran. Bra information om och när granen kom till leveransadressen
Otroligt bra och smidig service. Fantastiskt att ha granen utanför dörren, våning 3 utan hiss, en dag efter jobbet. Grenarna längst ner var lite uttorkade och tråkiga men det kunde enkelt kapas (på bekostnad av att granen blev lite kortare). Har man inte en ordentlig såg hemma så hade det varit svårt. Jag hade önskat att det gick att även välja bredd på granen vid beställning. Vår gran var alldeles för bred så vi fick kapa en hel del där också. Men det blev jättefint och vi är supernöjda.
VARNING för sne gran som faller, utan återbetalning. Tyvärr fick jag och min man hem en gran med både sne stam och som dessutom hade mycket färre grenar på ena halvan av granen. Detta resulterade i att granen föll och väckte oss tidigt på morgonen en morgon. Vattnet från granens fot spilldes på vårt trägolv och skapade fläckar. Som tur är så ramlade den när vi var hemma, annars hade vi troligen fått vattenskador på golvet. Granen var enligt Smålandsgran ”reklamerbar” men detta innebar endast 15% av pengarna tillbaka. Vi...
Fick en smal och ojämn gran som jag lika gärna kunde varit utan.
Varan hade fel färg men det löste sig tack vare en bra och service inriktad leverantör.
Jag fick hem en gran som var långt över det beställda längdintervallet. Det gick inte att nå kundtjänst per telefon utan man var tvungen att använda en bot. Jag fick ett automatiskt svar om att det skulle ske en omleverans. Ingen ursäkt för missen, den förlängda leveranstiden eller besväret att bära den för stora granen in och ut. Smålandsgran svarade aldrig på mitt mail med önskemål om kompensation för ovan. Vidare var den nya granen av låg kvalitet: grenarna var veka och sluttade nedåt, vilket gjorde det svårt att hänga upp pynt.
Kanon leverans 🤩 Följbar o smidig leverans. Första gången jag beställt och definitivt inte sista 🤩
Jättefin gran! Rödgran eko 1-1,5 m. Beställde även en liten fot som passar perfekt. Trevlig kille som önskade god jul vid leveransen. Smidigt att kunna följa när granen skulle komma. Supernöjd! Blir samma nästa år också!
Enkelt att beställa, trevligt bud, jättefin gran!!
Har beställt gran från dem i många år och aldrig blivit besv
Otroligt skönt att slippa barr i bilen och kö på soptippen i januari 😄 fin gran och bra med skötselråd som följer med!
Lätt att beställa, trevlig bemötande vid leverans. Bra info om när leverans skulle ske och att original tidsintervallet (16-22) kortades ned kvällen före (16-17:30), vilket hölls. Det enda jag inte är helt nöjd med är att jag beställde 150-200 cm storlek och fick precis 150 cm.
Fin kungsgran och proffsig leverans. Skönt att beställa en perfekt gran på nätet. 👏👏👏👏
1 timme efter utsatt tidsfönster meddelar Smålandsgran att de inte kommer leverera granen utan sätter självsvåldligt ut en ny leveranstid när vi inte är hemma. Med tanke på de haft mer än sex timmar på sig att leverera granen kan det inte bero på annat än att de antingen inte anställt tillräckligt personal för att leverera som utlovat eller att deras personal är inkompetent. Själva poängen med att betala dyrt för leverans och hämtning av en gran är ju att det ska ske på tid och plats som beställt. Ännu inte sett granen...
Köpte en minigran. Den som levererades såg inte klok ut, det fattades grenar på två sidor längre ner på stammen vilket gjorde att det såg ut som granris. Jag påpekade detta redan för den som leverade och fick till svar att "det var detta du beställde". Jag tog bilder och mailade kundtjänst direkt att jag inte var nöjd, enligt hemsidan svarar de samma dag. Efter inte mindre än SJU dagar fick jag svar. Då skriver de att granarna inte formklipps och därför kan se olika ut. De erbjuder mig ynka 15% rabatt på mitt köp, alt....
Dom ändrade leveranstiden två gånger och sa att dom försökte leverera tre timmar innan tiden dom angav, jag får automatiska svar från deras chatt-robot där dom bland annat skriver fel namn på mig och dom säger att dom har mycket att göra. Det har gått en vecka nu utan svar och ingen leverans. Får bara automatiska meddelanden och det finns ingen riktig kundtjänst bara en chatt och färdiga formulär! Otroligt tråkigt och jag måste nu handla ännu en gran någon annanstans medan jag försöker få kontakt med någon för reklamation.
Köpt gran genom Smålandsgran vid 2 tillfällen. Har alltid blivit mycket nöjd, tydlig information kring leverans och granarna har varit mycket vackra och av god kvalitet. Rekommenderas varmt!
Fick aldrig min gran levererad och dålig kommunikation
Betalning innan vi fick granarna, inte bra. Klena granar i år höll inte beställda höjden.
Fin gran, men väldigt lång topp som gjorde att den nådde längden vi beställt ;) Enkelt och smidigt att beställa och leveransen funkade mkt smidigt!
Mkt fin gran fyllig o fin. Fortfarande så funkar inte leveransen helt smärtfritt får ett sms om förväntad leveranstid 15:45-16:30 o granen kom 20:20. Där kan det förbättras. Men granen får fulla poäng
Väldigt bra service vid leverans. Tyvärr började silvergranen barra första dagen, även fast den fått mellanlanda först.
Granen lämnades nere istället för bredvid dörren som smsen sa.
Sämsta upplevelsen någonsin. Trodde jag skulle underlätta för mig själv och få en julgran levererad i år. Men den jag fick barrade från dag 1 och företaget svara inte på mejl och den så kallade ”nöjd kund-garantin” är inget värd. Jag såg fram emot en mysig första advent där jag skulle klä julgranen med mitt barn och nu är jag istället fast med en julgran jag inte vill ha och med inga svar från Smålandsgran. Första och sista gången jag köper något från dem. Det var som att kasta pengarna i sjön.
Fulaste, glesaste kungsgranen vi någonsin skådat. Slutade beställa från smålandsgran för vi alltid blev så besvikna men tänkte ge det ett nytt försök efter två år utan…men nej! Aldrig igen!
Bra pris och smidig leverans !!
Trots att man är en gammal kund, övereses man med spamreklam. Typ att man inte har beställt, trots att man har gjort det. I samband leverans blev det totalt tyst. Ingen information om när vi skulle få leverans. Så småningom hittades de utanför huset, men ingen info om att det var levererat.
Svarar snabbt och ger världens bästa service! Toppen!
Granen var fin i sig men nätet var lite trasigt vid ankomst och den var väldigt jordig och smutsig när den kom. Fick "städa av" den innan jag kunde använda den på riktigt. Leveransen var en timma sen, skulle få den mellan 21:45-22:00 men den kom vid 23:00.
Superfin gran. Kan skicka bild om ni vill 😃
Granen visade dålig kvalitet dag 2 trots att den var snittad och vi köpt en kungsgransfot av samma företag förra året. Vi köpte 2 granar förra året och det var superkvalitet på dem men detta år så fick vi en usel gran. Känns som den måste varit huggen tidigare på året och legat. Vi hade samma placering på granen som förra året i hemmet och har vattnat den flera gånger per dag. Då min arbetar hemma så har han haft tid med det. Tyvärr fick vi ingen positiv respons på vår reklamation av vår Kungsgran. Lea och Kristian
Klarar inte avtalad leveransdag
Super smidig leverans och jättefin gran fick vi!
Beställde en kungsgran 150-200cm för leverans samt upphämtning mitt i stan, fem våningar upp. Smidigt att beställa, leverans som går att följa på karta, tydliga & jämna uppdateringar av leverans, vänligt & fint bemötande av personal, bra information via mail om skötsel av gran. Ser fram emot upphämtning av granen efter julhelgen. Andra året i rad, är mycket nöjd med allt!
Fel leverans och försenad leverans två år i rad.
Dålig upplevelse. De inte leverera rätt produkt. Fick kortare gran än beställning. Dålig kvalitet på kungsgran
Beställde en Kungsgran på 150-200 cm. Deras system för leverans är under all kritik. Skulle få leverans 16-22 där den första bedömningen var 17:30-18:30 varpå jag vid 19:30 får att de är försenade. Inget konstigt att det kan var svårt att estimera och är fortfarande inom tidspannet. Efter 22 försöker jag få tag i kundtjänst för uppdatering hur det blir vid leveransen utan lycka. Vid 22:40 får jag ett SMS om att den snart är framme. Sitter uppe och väntar och kollar med jämna mellanrum länken jag fått som visar hur långt...
Köpte julgran Snabb leverans och så fin julgran som håller länge Jag blir alltid nöjd Tack
Vi beställde en kungsgran från Smålandsgran som visade sig vara så sned att den inte kunde stå stabilt i den fot som företaget själva rekommenderar. Det syntes inte förrän nätet var av och granen fått stå en stund, då den höll på att falla flera gånger. Vi lyckades till slut få den att stå genom att binda fast den i väggen, men en julgran ska ju kunna stå upp av sig själv. Trots att felet inte gick att upptäcka vid leverans avslogs vår reklamation, och bemötandet var tyvärr inte hjälpsamt. Detta gör att jag inte kan rekommendera...
Snabb leverans osv, men granen var en av det fulaste laget och vi beställde en kungsgran.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Bra och enkel beställning på nätet. Kanonlevereans som kom på tid. Kommer beställa även nästa år