Smålandsgran AB
Vår affärsidé är enkel, vi vill erbjuda Sveriges smidigaste granköp. Du ska slippa stöka ner bilen, smutsa ner kläder eller släpa julgranen på tunnelbanan. Med snart 50 års erfarenhet har vi levererat granar till hundratusentals kunder över åren.
Du beställer enkelt på vår hemsida och väljer emellan ett stort utbud av julgranar direkt bort till dörren. Julgranen levereras direkt till dörren dagen (efter eller annat datum som passar dig). Saknar du julgransfot eller andra tillbehör så tillhandahåller vi även detta i webbshoppen.
Utmärkelser
3986 omdömen om Smålandsgran AB
Sedan starten hos Reco 2019
skrev om Smålandsgran AB
Bästa kundanpassning levererar precis den dag som passar bäst.
Ny snittad nätad gran som är lätt att sätta i hink övernattande för att släcka törsten och sedan klarare man att sätta den ideras eminenta fot som man pumpar fast den i med foten. Rymmer mängder med vatten.
Ekologisk kungsgran på grund av semester fick beställde vi den till dörre n två dagar innan jul. Tomten kom med den och önskade god jul.
Inte ett barr ingen trodde den var äkta formen var så perfekt! Jag har inte haft hjärta att slänga ut den. Tog bort det juligaste och behöll snöbollar och hjärtan till nu. När jag vattnade 7 februari började den barra när jag var där o böka. Vi har bestämt oss för att ta bort den till alla hjärtans dag. 14/2 även om barren inte stör. Nu blir det täckning i trädgården innan våren kommer.
Tack för bästa servisen och kvaliten. Andra granen vi köpt. Vi köper inte varje år men när vi köper så skall den vara till glädje och förgylla julen. -
skrev om Smålandsgran AB
Köpte en gran av en försäljare som var otrevlig och väldigt kort mot oss, var mycket mer tillmötesgående mot andra kunder. Anklagade dessutom mitt barn för stöld. Helt värdelöst, nedlåtande ton.
skrev om Smålandsgran AB
Fin gran som stod bra en hel månad. Skönt med hemleverans och att de sågade av botten på granen så jag kunde sätta den i foten direkt.
skrev om Smålandsgran AB
Dålig information om vilka leveranstider som gäller och ingen förhandsinformation om att det valda leveransdatumet skulle bli uppskjutet förrän efter kl 20.00 dagen för leverans.
Hej!
Fruktansvärt dåligt bemött!
Svarar inte på mejl.
Går inte att ringa dem.
Fick ingen orderbekräftelse. Ordnade hämtning på annat sätt. Försökte komma i kontakt och säga det. Då bara tig de en dag och skickade hämtning trots att jag inte hade kvar gran.
Faktura vägrar de ta bort . Han som hämtade granen sa att kundtjänst skulle ringa, men de gjorde de inte.
Fakturan är hos finansbolag och nu måste jag betala fast jag inte köpt något.
Behandlar kunder på värsta sätt. Går inte att nå dem utan tvingas betala för att inte få en betalningsanmärkning.
Sämsta företag jag haft att göra med. -
skrev om Smålandsgran AB
Helt värdelöst. Beställde granhämtning. Samma dag som dem skulle komma sa dem att de inte kommer. Jag stanna hemma från jobb i onödan….
Detta var tredje året vi beställde gran från Smålandsgran. Alltid
mycket fina granar, smidig och punktlig leverans. Vi är jättenöjda!
/Familjen Berglund-Smith -
skrev om Smålandsgran AB
Jag blev jättenöjd med tjänsten och julgranen var så fin och med mycket kvalitet.
skrev om Smålandsgran AB
Otroligt bemötande av såväl levererande Nisse som kundtjänst när jag hade frågor.
Fick en väldigt vacker gran, helt enligt mina förhoppningar.
Granen doftade ljuvligt vid leverans men tappade doften snabbt.
Är besviken att granen snittades före leverans utan att jag önskat det. Granen dricker långsamt och barrar mer än vad jag är van vid.
Men är ändå i stort väldigt nöjd och glad att jag vågade mig på att beställa en gran, det var väldigt skönt att slippa bära den själv. Är också väldigt glad att jag äntligen tog mig i kragen och valde en icke-importerad ekologisk gran!
Brukar även få eksem på händerna när jag klätt granar tidigare, men det hände inte med denna! -
skrev om Smålandsgran AB
Fick min gran till dörren och det var bra. Jag köpte en för liten gran men sen köpte jag en större precis före jul. Den kom också hem och blev så fin.
skrev om Smålandsgran AB
Beställde kungsgran 2.5-3.0m, granen vi fick var 2.9m och ganska tät även upptill vilket var kul. Formen i övrigt var ganska ojämn och den saknade grenar längst ned på ena sidan, så det krävdes lite kreativitet med pynt för att den skulle se mer ok ut.
Stammen hade skador som hamnade ovanför julgransfoten, vi kontaktade Smålandsgran om detta ifall det skulle påverka hur granen tar upp vatten. De hävdade att det inte påverkar, men vi valde ändå att såga av granen några extra cm för att få den ytan under vatten. Vissa grenar har också känts väldigt sladdriga redan från start, såpass att man inte kunde hänga pynt i dem.
Vi beställde även julgransfot, vattensensor samt hämtning efter jul. De missade att leverera granpåse för upphämtning och vi fick en annan julgransfot än vi beställt.
Leveranstiden skjöts framåt totalt flera timmar från första smset. Det var dock underkylt regn så det kan ha berott på väglaget. Vi fick också hämta vår gran en bit bort och bära hem den då chauffören inte kunde komma ända fram i det väglaget. Inte optimalt men det löste sig.
Chauffören verkade tyvärr väldigt stressad, tråkigt att de inte sätter in tillräckligt med personal för att täcka behovet.
I slutändan tyckte ändå gästerna att vi hade en stor fin gran, och vi fick även en liten nyckelpiga på köpet! -
skrev om Smålandsgran AB
Vi gillar vår julgran väldigt mycket till utseendet, men tyvärr fick vi med objudna gäster in i lägenheten som nu börjat föröka sig. Det är väldigt tråkigt och nu behöver vi kasta ut julgranen på grund av det.
skrev om Smålandsgran AB
On my order I marked that I wanted a covid safe delivery and to leave the tree outside our door. Instead, the delivery person stood at my door insisting on practicing his French with me, because he assumed that because I was black that I was from an African country that spoke French, even though I tried to explain in both Swedish and English that I am American. A little racist stereotyping for Christmas, how fun. I tried to get him to leave but instead got a lecture on how to improve my Swedish. I asked for a covid safe delivery because our entire family was sick with Covid over Christmas and didn't want to expose anyone. He ignored our requests and instructions and as a result exposed himself and any families he delivered to after us. I wish I was making this all up. We will likely not be using your service next year.
skrev om Smålandsgran AB
Smidigt och bra att köpa gran av er och att få den levererad!
Fint med era uppdateringar om leveranstid också. -
skrev om Smålandsgran AB
Vi fick en gran levererad som var 1 meter för lång och därmed alldeles för stor för vårt hus (både i bredd och höjd).
Granen var dessutom oerhört smutsig och lerig så den smutsade ner hela huset, innan vi insåg att den var för stor för att kunna ha kvar.
Trots upprepade försök till kontakt via email (eftersom Smålandsgran märkligt nog inte har ett telefonnummer), så var vi tvungna att åka och köpa en ny gran på Plantagen.
Hela grejen med att inte själv behöva åka iväg och välja, köpa, och transportera granen i egen bil gick alltså i stöpet.
Det har nu gått över en vecka sedan jag försökte få till en dialog med företaget, då vi ju inte fått den granen vi köpte/beställde.
Jag har i nuläget skickat 4 emails till den email adress man "ska" skriva till.
Jag känner mig lurad på både gran, kundservice och mina pengar (ca 2,000kr).
Det känns oerhört surt att betala för en premiumtjänst (som ju en hemleverans av gran är), och sen inte lyckas få någon som helst respons, återkoppling eller svar från företaget i fråga, när de misslyckas med sin tjänst.
Jag har gått vidare till allmänna reklamationsnämnden med detta ärende, men hade så gärna hoppats på att Smålandsgran hade varit responsiva och lösningsorienterade utan att man ska behöva gå så långt som jag nu går.
Jag otroligt besviken på Smålandsgran och kommer att varna folk för att använda dem framöver; det är jättedyrt och de lyckas inte leverera det man köpt, plus att du inte verkar få pengarna tillbaka- superdålig kombination! Att man som kund dessutom känner sig fullkomligt överkörd och nonchalerad. -
skrev om Smålandsgran AB
Trevlig leverantör av gran. Köpte rödgran 100 - 150 cm mycket nöjd mottog 10 dec och tog in 11/ 12..jättefin ännu barrar inget och mår gott hos oss
skrev om Smålandsgran AB
Vi beställde en tall. Helnöjda på alla sätt - punktlig och trevlig leverans till dörren och kvaliteten i topp.
skrev om Smålandsgran AB
Fick leverans av fin och påkostad obesprutad gran. Efter två veckor kryllade det var svarta insekter i hela vardagsrummet. Vid närmare inspektion visade det sig att granen var översållad och den fick avskaffas direkt, innan julafton. En mycket obehaglig upplevelse!
Smålandsgran erbjöd upphämtning för standardpris. Ingen ersättning.
Deras "Nöjd kund-policy"är ett skämt.
Rekommenderar ingen att köpa sin gran från Smålandsgran. -
skrev om Smålandsgran AB
Väntade mig en jämn och fin rödgran och fick i stort sett fet förväntade: Tät (litet för tät😉) , jämn och fin gran.Trevligt bemötande av leverantör. ”Granriset ”(tall) var väldigt grovt och fick klippas ner till lämpligt format.
Fantastiska granar!!!
Har köpt granar de senaste åren, allltid lika nöjd. -
skrev om Smålandsgran AB
Perfekt gran och granris!
skrev om Smålandsgran AB
Blev bra bemött, över webben, men mer behövdes inte.
Förväntades os gran levererad enligt beställning och fick också det på beställd dag. Helt OK.
Dock värt att notera att det kan vara stor skillnad på gran man får med en och samma beställning.
Vi beställde rödgran 200-250 cm i år, liksom förra året. I fjol fick vi en betydligt högre och tätare gran än förra året, mycket mer gran så att säga, än vad vi fick i år. Så kanske skulle vara bra med lite större möjlighet att specificera vilkan gran man önskar, annar skn det lätt bli att vi väljer ut en gran i direkt-handel. -
skrev om Smålandsgran AB
Det ända som jag upplevde negativt var när jag gjorde själva beställningen. Kan bero på min dator, vet ej, men det var omständigt att göra beställningen. Annars är vi supernöjda med kungsgranen och leveransen.
skrev om Smålandsgran AB
Vi är så otroligt nöjda med våran gran detta år och kommer definitivt fortsätta handla gran av er.
skrev om Smålandsgran AB
Jättefin Kungsgran levererades på utsatt tid, den levde upp till alla förväntningar!
skrev om Smålandsgran AB
Jättefin hemkörning, där man kunde följa granen i mobilen!
skrev om Smålandsgran AB
Jag har beställt gran från er i ett gäng år. Är supernöjd och har rekomenderat er vidare till många.
Jag beställer granen tidigt men trotts att jag beställt så fortsätter ni skicka flera utskick i veckan. Det hade betytt mycket om ni kunde länka nyhetsutskicken till ert crm system så jag och andra inte behöver uppmanas att köpa gran då vi redan lagt en beställning. Det hade tagit bort det enda som inte är bra med ert erbjudande och kommunikation
Mvh -
skrev om Smålandsgran AB
Superfin gran, bra leverans till dörren
skrev om Smålandsgran AB
Granen är 50 cm kortare än vad jag beställde, den barrar massivt redan efter en dag och är rejält smutsig som om den legat länge på ett lastbilsflak och duschats med vägdamm. Lite komiskt dåligt faktiskt.
Bra kvalitet på produkten
Leveransen kom vid avtalad dag och tidsmarginaler -
skrev om Smålandsgran AB
Bestämde mig sent i år, men onsdag sa mitt barn, kan vi inte köpa en kungsgran. Jag trodde det var försent men icke !! Beställde ons och fredag morgon kom den och som tidigare år, en fin fyllig jämn disney-lik kungsgran. Jag är så oändligt nöjd med både bemötande och kvalitet, service och det lilla charmiga småpratandet eller meddelandena från ”Nisse” Lysande jultrevligt för både stora och små !! // Anders
skrev om Smålandsgran AB
Har beställt min gran i många år och har alltid varit nöjd!
skrev om Smålandsgran AB
jättebra service, kanon fin gran.
skrev om Smålandsgran AB
Allt funkade väldigt bra, enkelt och smidigt. Granen var dock lite torrt och barrade väldigt mycket (redan när vi fick leveransen). Annars top!
skrev om Smålandsgran AB
•Smidig beställning av min rödgrön på hemsidan.
*Praktiska råd hur jag skulle ta hand om den.
*En fin gran levererades vid min dörr på utsatt tid.
*Mycket nöjd med mitt köp. -
skrev om Smålandsgran AB
Mycket nöjd med Smålandsgran AB. Kommer absolut anlita igen.
skrev om Smålandsgran AB
Mkt bra info om köp av gran och olika tillbehör, om man vill. Det var andra gången vi beställde en röd gran. Bra info hur den ska hanteras. Tomtenissen till oss hämtade t o m en separat bruksnvisning om skötseln. Mkt gästvänligt!
Vi såg fram emot en fin gran och det fick vi, mkt tät och fin!!
Vi är nu över 70 båda två så att få hem en gran, som kan vara tung, är mkt bra. Återkommer nästa år. -
skrev om Smålandsgran AB
Mycket gott bemötande. Särskilt av chauffören!
skrev om Smålandsgran AB
Granen är fantastiskt vacker. Fina sms fick jag att granen var på väg. Och en gullig leverantör som knackade på köksfönstret och vinkade glatt. Supernöjd ❤️
skrev om Smålandsgran AB
Beställde en liten gran och fick rätt storlek
skrev om Smålandsgran AB
Trevlig chaufför och underbart fin Kungsgran.
Företaget levde upp till mina förväntningar. -
skrev om Smålandsgran AB
Väldigt dålig kvalitet på granen och fick ingen hjälp av support. Första och sista gången jag köper gran av er.
skrev om Smålandsgran AB
Lite dåligt att man inte blev meddelad att granen skulle bli sen.
I övrigt bra och fin gran. -
skrev om Smålandsgran AB
Vi önskade en fin gran, levererad i rätt tid till rätt pris.
Vår önskan besannades... 🎄🎄🎄 -
skrev om Smålandsgran AB
Den finaste granen vi haft! Våra varmaste rekommendationer!
skrev om Smålandsgran AB
Det var bra leverans och granen var fin!
Inga kommentarer...................
skrev om Smålandsgran AB
Fin gran tydlig information om leverans tid som stämde bra med barncancerfond
skrev om Smålandsgran AB
Finaste granen jag någonsin haft och jag är gammal 😀
skrev om Smålandsgran AB
Alltid lika fina granar år efter år