Smålandsgran

Smålandsgran

• Badge2021
5 802
3.9

Vår affärsidé är enkel, vi vill erbjuda Sveriges smidigaste granköp. Du ska slippa stöka ner bilen, smutsa ner kläder eller släpa julgranen på tunnelbanan. Med snart 50 års erfarenhet har vi levererat granar till hundratusentals kunder över åren. Du beställer enkelt på vår hemsida och väljer emellan ett stort utbud av julgranar...

5802 omdömen om Smålandsgran

Sedan starten hos Reco 2019

David P
Skrev om Smålandsgran

Hej, Har handlat från Er många år och varit mycket nöjd.. men årets leverans är vi inte nöjda med. Granen känns halvdöd och är samtidigt spretig och ful.

Iris D
Skrev om Smålandsgran

Mycket smidigt med leveransen.Man såg när i tid granen skulle levereras och smidigt att granen hämtas också.

Linda T
Skrev om Smålandsgran

Har beställt gran senaste 8-10 åren och alltid fått fantastiska kungsgranar. Valde samma storlek i år 150-200 cm och fick en gles minigran. Verkar som att krympflationen nått även Smålandsgran. Stor besvikelse framförallt hos barnen, pyntet får knappt plats i år. Blir nog sista året jag beställer. Synd.

Nina L
Skrev om Smålandsgran

Har använt Smålandsgran i flera år. Alltid fårt en fin gran och på den tid jag har bokat. Uppskattar även tjänsten med upphämtning av granen när julen är slut och granpåsen som underlättar när den ska ut ut huset.

Anna Ö
Skrev om Smålandsgran

Vi klickade i alt nr 2 vilket var stl på granen. 150cm- 2 m Synd att man inte kunde ”önsk” låt säga 170 cm Nu blor det en chansning. Lite synd för den som levereades var ca 160 cm Helt ok liiite liten men som sagt en chansning istället för att välja själv. Dock fantastisk service, kunde följa granens färd till oss samt killen som levererade den hade gjort ny snitt yta. Väldigt väldigt tät och fin kungsgran. Så kan absolut rekommenderas. God jul Mvh Anna

Christine D
Skrev om Smålandsgran

Jag köpte en obesprutad kungsgran, den var helt ok, behövde såga av några grenar längst ner för att den skulle gå ner i den djupa kungsgransfoten, samt att man såg vilken sida som stått mot söder då den hade längre och fler grenar på den sidan och var tätare. Levererades nästan en timme efter ”sluttiden” i det tidsintervall jag fått och på slutet gick det ej att följa leveransen live längre. Men jag fick iaf. granen på utsatt dag.

Desideria G
Skrev om Smålandsgran

Tidigare år har vi fått granar av mycket hög kvalitet – riktiga “Disney-granar” som varit täta, symmetriska och fina. Tyvärr lever inte årets gran alls upp till den standard vi upplevt tidigare. Den känns gles, skrallig, inte några 200 cm, snarare 150 och långt ifrån den kvalitet man förväntar sig när man beställer hemleverans. Jag upplever det som tråkigt att en gran i detta skick ens skickas iväg och levereras till kund utan någon form av kvalitetskontroll. Med tanke på våra tidigare goda erfarenheter är besvikelsen extra stor, och tyvärr känns det här som sista året vi beställer gran från er.

Elin B
Skrev om Smålandsgran

Enkelt att beställa och fin gran levererad. Ett pluss är att den är ekologiskt

Christer B
Skrev om Smålandsgran

Fin gran levererad på utsatt tid.

Pär B
Skrev om Smålandsgran

Tidigare år nöjd men aldrig mera julgran från smålandsgran. "Kundservice" är under all kritik och otrevlig och nått nr kan man ej få utan blir bara hänvisad till mail. Granen levererades inte bara 1 utan 2 ggr till fel adress (faktura-adress istället för leveransadress) trots mailkontakt och bekräftelser. Och Kundservice anser att man som kund ljuger och att de har varit såååå snälla som ändrat leveransadress trots att de ej gör det på redan lagda beställning. Tycker synd om deras chaufför som tyvärr får skiten från missnöjda kunder. F * c k off och god jul ho ho ho

Lisa G
Skrev om Smålandsgran

Verkligen jättesvårt att komma i kontakt med Smålandsgran! Och kvaliten har blivit mycket sämre de senaste två åren. Jag kommer nog inte att köpa gran nästa år pga dessa två saker. Annars tycker jag att idé är fenomenal! Hemleverans och bortforsling är toppen. Men då måste också grankvalite vara ok (och jag måste ha någon slags ångerrätt av nåt slag).

Elizabeta H
Skrev om Smålandsgran

Beställde enligt rekommendation gran 150-200cm som är lämplig för ett normalt rum Erhåller en pygmegran som är 148cm!! Bortkastade 800 kr Om jag beställer en som är 200-250 cm så får jag väl en som är 250 och inte går in i rummet.

Aleksei S
Skrev om Smålandsgran

Hej! Jag beställde en julgran från er både 2024 och nu 2025, och jag är väldigt besviken. Det var samma kungsran och samma storlek 150–200 cm. Julgranen jag fick 2024 var stor, tät och mycket fin. Den såg verkligen ut som en högkvalitativ kungsgran. Julgranen jag fick i år är däremot mycket mindre, tunn och gles. Den ser inte alls ut som den kungsgran som marknadsförs och som jag tidigare fick. Skillnaden är tydlig. Detta känns som ett klassiskt exempel på ”shrinkflation” där produkten blir sämre men priset är detsamma,...

Georgios K
Skrev om Smålandsgran

Toppen bra service och upplevelse

Malin A
Skrev om Smålandsgran

Skulle fått granen i onsdags men har ännu inte fått den o idag är det lördag.

Lena Ingegärd L
Skrev om Smålandsgran

Tidigare leverans kompenserades m god service

Martin A
Skrev om Smålandsgran

Tydlig och smidig shopping med kommunikation med mig i superklass från beställning till leverans. Extra kul med en social och trevlig chaufför som verkligen hade sociala skills.

Malin L
Skrev om Smålandsgran

Bra och smidig leverans, men granen var mycket lortig (fyllde en sopsäck med gräs och lösa kvistar) och den barrar jättemycket, redan från när vi flyttade den fortfarande inslagen i nätet. Gissar att det har med den milda årstiden att göra.

Annette B
Skrev om Smålandsgran

Levererade en gran på 185cm beställde en gran på 200-250cm Mailat support då en gran i den längden är 250kr billigare an den jag beställt och fakturerats för, inget svar!!

Karl-erik D
Skrev om Smålandsgran

Usel upplevelse av en kundservice som lovar en sak och håller inget av det. Granen är spretig och klen dessutom. Undvik att köpa från detta företag!

Mats U
Skrev om Smålandsgran

Snabb och enkel leverans. Fin gran!

Carina W
Skrev om Smålandsgran

Flexibel och snabb levererans med trevligt bud

Sara P
Skrev om Smålandsgran

Superfin gran smidigt levererad hem till dörren.

Kåre W
Skrev om Smålandsgran

Bekvämt var det som vanligt. Men vi kommer inte beställa en lång gran en gång till. Rotdelen var ca 40 cm och den smala spetan i toppen till och med längre. När den är ansad och ser ut som en gran så har vi tappat ca 1 meter i längd. Vi tycker att den skall se ut som en gran när den kommer, välbalanserad i botten och toppen

Erica T

Fin, tät gran. Smidig leverans

Nanna S
Skrev om Smålandsgran

Jag beställde min gran till den 12/12 och fick granen 13/12 så senare leverans än önskat Dock väldigt fin gran 🎄

Nyberg Kristina N
Skrev om Smålandsgran

Enkelt, trevligt med meddelande från Nisse, pålitligt, fina granar år efter år!

Anna Helen L
Skrev om Smålandsgran

Varje år blir jag lika nöjd, så fina granar år efter år

Elise L
Skrev om Smålandsgran

Jättefin gran! Bra kommunikation och punktlig leverans.

Linnea H
Skrev om Smålandsgran

Fin gran, enkelt att byta leveransdag.

Per Gunnar B
Skrev om Smålandsgran

Funkar fantastiskt! Bra kvalitet, prisvärda och i tid!

Mats A
Skrev om Smålandsgran

Hej Har varje jul köpt två kungsgranar från smålandsgran till bostadsföreningen i drygt 10 år nu och varit mycket nöjd tidigare. Gissar att det någon gång händer att man får en riktigt usel gran, och det hände denna gång. Men de boende får i varje fall sig ett gott skratt när dom ser den. God Jul

Lotti U
Skrev om Smålandsgran

Jag är så nöjd med allt- beställning, leverans och den fina kravmärkta granen.

Christina V
Skrev om Smålandsgran

Det var enkelt att beställa, leveransen gick smidigt. Det enda jag hade önskat är att det gick att ”smalna” in leveranstiden ännu mer. Annars toppennöjd! Granen såg ut som jag hade tänkt mig dessutom.

Cecilia A
Skrev om Smålandsgran

Mycket besviken. Beställde gran, julgransfot, korg och stjärna. Bara granen dök upp. Ingen respons från kundtjänst heller som det dessutom bara går att maila till. Aldrig mer.

Elena H
Skrev om Smålandsgran

Smidig och professionell service. Allt fungerade som utlovat och jag är nöjd med helhetsupplevelsen.

Sanna S
Skrev om Smålandsgran

Jätte fin gran, leverans enligt utlovat. Mycket nöjd

Kirsi J
Skrev om Smålandsgran

Vi fick leverans av fel gran, vilken besvikelse för barnen som hade längtat efter julgranen. Det finns inget telefonnummer till Smålandsgranen, det enda en kan göra är att maila kundtjänsten för att reklamera men därifrån har vi inte fått något svar. Kommer inte beställa därifrån igen och rekommenderar inte för någon annan heller.

Mattias Lars Georg N

Fin gran, bra leverans. Tydliga uppdateringar. Inget att klaga på

Matthias Å
Skrev om Smålandsgran

Allt funkar toppen, från beställning till leverans

Nadia T
Skrev om Smålandsgran

Granen saknar helt toppen, alltså den centrala gren där man traditionellt fäster stjärnan. Det är en så grundläggande del av en julgran att jag har svårt att förstå hur den kan ha passerat någon form av kvalitetskontroll.

Elin D
Skrev om Smålandsgran

Andra året i rad som jag blir missnöjd. Förra året levererade de fel sorts gran och i år fick jag den minsta granen jag sett. Rekommenderar ingen att handla där.

David E
Skrev om Smålandsgran

Mycket fin gran i år, smidigt med hemleverans.

Lisa J
Skrev om Smålandsgran

Granen är perfekt som alltid hos er, detta är tredje året jag beställer. Min enda kritik är att ni levererar utanför dörren utan att meddela. Efter ett tag märkte jag att det luktade gran och hittade den i trapphuset. I år beställde jag en blågran som är superfin men den sticks mycket mer och är därför lite svår att hantera och dekorera jämfört med kungsgran.

Mathilde A
Skrev om Smålandsgran

Katastrof. Vi köpte 2st. En 2,5 m Kungsgran och en 3,5m Kungsgran. 3,5 m granen är det fulaste vi sett, långtifrån Kungsgran, möjligtvis en sjuk Kungsgran som saknar grenar och slutade växa efter 2m.

Olof W
Skrev om Smålandsgran

Fick hem fel gran, inget svar från supporten, chattfunktionen på deras hemsida är urusel. Leverans av granen var superb men kundservice och återkoppling är obefintlig. Kommer inte köpa av Smålandsgran igen.

Louise B
Skrev om Smålandsgran

Smidig beställning online och tydlig leverans som kom på utsatt tid. Trevlig kille levererade. Granen är fin, den är enligt specifikation på hemsidan. Lite gles i mitten men ser ut som en ”riktig gran” och inte en ”Disney-gran” och det gillar jag! Men smaken är ju olika! Obs! Jag hade en rabattkod och den var jag tvungen att ange på två ställen vid beställning och check out/betalning. Höll på att missa och gå miste om rabatten.

Maria L
Skrev om Smålandsgran

Granen är tät och fin. Det var smidigt att beställa och leveransen var snabb och toppen.

Lars M
Skrev om Smålandsgran

Julkulor saknades i min leverans för beställningen. Granen var inte överdrivet snygg i sin form.

Sanna M
Skrev om Smålandsgran

Fin service och otroligt vacker gran.