STB Svenska Takbeläggningar AB

STB Svenska Takbeläggningar AB

4.6 / 5 baserat på 121 omdömen
STB Svenska Takbeläggningar AB har blivit utsedda till Sveriges bästa takläggare i King of Roofs två gånger. Det är en takläggare i Stockholm med mycket lång erfarenhet och kunskap inom tak som givetvis är deras specialitet. STB har all kompetens som behövs samlat under samma tak. Oavsett om det handlar om nyläggning av tak eller renoveringe av det gamla taket, finns expertisen för att kunna genomföra jobbet på ett tillfredställande sätt. STB erbjuder dig en helhetslösning för era problem.

STB utför takläggningar av tegeltak, papptak, sedum och shingel. Dessutom tillverkar STB och monterar plåtdetaljer, montering av taksäkerhet såsom takstegar, snörasskydd, takbryggor eller taksteg. STB kan också erbjuda installation av takavvattning, hängrännor, stuprör, takfönster och takljuskupoler samt utför takbesiktningar och mindre snickeriarbeten.

STB Svenska Takbeläggningar AB arbetar mot företag och privatpersoner. Alla är lika välkomna och ges precis samma personliga och profesionella service. Som privatperson har du även möjlighet att utnyttja ROT-avdraget på utförda takarbeten.

Utmärkelser

Läs vad 121 kunder tycker om STB Svenska Takbeläggningar AB 2

Skriv ett omdöme
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-07-09 Insamlad av företaget
  Bra och trevligt bemötande.
  Gilla
 • Cecilia D
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-07-06 Insamlad av företaget
  Trevligt bemötande snabb återkoppling och fint omlagt tak fick jag
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-07-05 Insamlad av företaget
  De har lagt om tak på mitt föräldrahem. Snabbt. Gjort jobb hos oss förut. Det har varit bra. Och tätt hoppas det här också är tätt. Väldigt trevligt bemött.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-06-16 Insamlad av företaget
  Vi hade takläkage på garaget som reparerades takpappen byttes oxå
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-06-15 Insamlad av företaget
  Bra bemötande och arbetet blev gjort som överenskommet.
  Hade väl förväntat mig någon på plats som talade svenska med tanke på företagets namn.
  Dessutom hade jag uppskattat någon slags slutbesiktning/genomgång av utfört arbete men det uteblev.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-06-07 Insamlad av företaget
  Bra bemötande under offert - och genomförandeprocessen. Arbetet utfördes på ett professionellt sätt.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-06-05 Insamlad av företaget
  Bra pris. Kom när dem har sagt. Kvalitet på jobbet var bra.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-06-02 Insamlad av företaget
  Vi uppfattar att arbetet utfördes med stor professionell skicklighet och vi blev genom gående mycket vänligt och tillmötesgående bemötta
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2022-03-07 Insamlad av företaget
  Hade ett läckande tak som dom fixade på ett bra sätt. Första åtgärden hjälpte inte helt men då kom dom snabbt och insåg att dom behövde göra ännu en åtgärd. Gick mycket snabbt och dom lämnade inte taket förrän det var lagat.
  Mycket bra hjälp.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-11-19 Insamlad av företaget
  Ett seriöst företag som rekommenderas. Vi har anlitat dem 2 gånger och är mycket nöjda.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-11-19 Insamlad av företaget
  Proffsigt och vänligt bemötande av STB från första kontakten kring vårt hustak som behövde snar åtgärd, till slutbesiktning!
  Gemensam pedagogiskt genomgång av vad som skulle genomföras, transparent offert (som följdes upp till punkt och pricka) och stor lyhördhet för att tex få till tidskritiska moment, så att familjelivet med barnkalas kunde flyta på rätt ostört under hela arbetstiden.
  När vi undrade om det gick att tidigarelägga arbetet (sommar istället för senhöst), var de egentligen mkt hårt bokade, men våra önskemål uppfylldes med råge
  Kan verkligen rekommendera STB om du/ni funderar på att lägga om taket och vill få det gjort på bästa sätt, till rimlig kostnad.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-11-19 Insamlad av företaget
  Mycket bra både i kontakten inför, under och efter arbetet. Besvarade snabbt alla frågor vi hade. Rekommenderas starkt.
  Gilla
 • Ossie E
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-11-19 Insamlad av företaget
  Reparation av vindskivor.
  Utmärkt bemötande.
  Arbetet väl utfört före överenskommen tidplan.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-05-26 Insamlad av företaget
  Vi anlitade STB för att sätta igen en taklucka som läckte, byta ut och måla vindskivor samt att måla om takfoten.
  Kontakten med säljaren fungerade bra men när arbetet skulle utföras skickar de en underleverantör som inte visste så mycket om jobbet. Det var svårt att kommunicera då de inte förstod varken svenska eller engelska. Personalen hade inte nödvändiga kunskaper för arbetet. Vi blev tvungna att arbetsleda via gester trots att detta skulle skötas av STB. Det kändes som vi var med i en fars. Ska ge några exempel: Målning vindskivor, de förstod inte att ändträt skulle oljas. Fick ge upp och nöja oss med grundfärg. Vid målningstillfället tänkte de måla ute trots stor risk för regn. Vi tvingar dem att göra arbetet på vår terass under tak. När vi kommer hem spöregnar det och de nymålade brädorna ligger utanför terasstaket i hällregn. Målning takfot, vi köpte in kvalitetsfärg men de använde annan billig färg och vi fick stoppa arbetet. Igensättning taklucka, de skulle byta ut allt vattenskadat trä. Vi ser att det inte är gjort och de måste göra om arbetet. När allt var klart krävde vi att STB själva kom och besiktigade att arbetet var fackmässigt gjort. De hittade några fel och underleverantören fick åtgärda dessa. Detta var det enda positiva som räddade dem från lägsta betyget. Men det allra värsta var ändå avslutningen. Vi krävde prisavdrag då de haft sönder ett fönster samt spillt färg på en av våra utelampor. Vi fick ett litet avdrag för fönstret men lampan ville de inte ersätta. De skulle istället skicka någon som kunde ta bort färgen. Lamporna är mattsvarta med skrovlig yta och när de försöker få bort färgen så ser det till slut silverfärgat ut. Detta vill de åtgärda genom att spraymåla lampan svart. Vi säger tydligt nej till detta till STBs egen svensktalande personal. Ändå upptäcker vi att de mot vår vilja sprayat lampan utan att täcka för så nu har vi svarta färgstänk på vår fasad! Klåpare.. Till saken hör att det var ingen dyr lampa, vi hade hellre bytt ut den på egen bekostnad.
  Hej Helena!

  Vi beklagar det missnöje vi uppfattar av det du skrivit.

  Vid tiden då arbetet utfördes i månadsskiftet sep-okt 2018 fick vi dock en helt annan uppfattning.
  Efter arbetes färdigställande i oktober önskar ni även en ny offert ifrån oss för ytterligare arbeten hos er, med membrantäckning av er altan etc.
  Gällande lampan och fönstret hölls en dialog oss emellan där vi försökt vara lyhörda och enligt vad vi förstod då, löste sig detta på ett för Er tillfredsställande sätt.
  Vår sista kontakt var i november, efter att allt färdigställts och faktura var skickad, med din man Mattias, som då skriver i mail till Jan-Erik:
  ”Tack för utförandet och framförallt stort tack för konstruktiv dialog kring det som behövde rättas till. Det är en väldigt god egenskap du och Daniel har visat upp. Som kund uppskattar man verkligen det.”

  Vi har försökt vara lyhörda och har tidigare med ovan nämnt uppfattat att ni känt er bemötta på ett tillfredsställande sätt.

  För att nyansera detta något vill vi också kommentera delar av din text:

  Gällande språkkunskaperna hos killarna som var hos dig känner vi inte att din beskrivning stämmer. De som var hos dig har inte svenskan som sitt modersmål, men behärskar den väl, i synnerhet när det kommer till beskrivningar av takarbeten.

  Angående oljan som ni tillhandahöll skriver du själv i ett mail till oss:
  ”…Vi köpte även en olja…”
  ”…Var lite osäker på om denna behövdes men tänkte främst på vindskivorna eftersom de byts ut men de kanske redan är grundade. Om den inte används kan vi lämna tillbaka den.”
  Ni tillhandahöll denna produkt och var inte själva säkra på om och i så fall vad den skulle användas till.

  Jag tycker det är värt att nämna att färgen på vindskivorna hade torkat vid regntillfället och vindskivorna kommer att blir utsatta för regn i många år, när de sitter på plats.


  Vi kan bara beklaga det som väckt detta missnöje och känna att det är tråkigt att vi inte nåtts av detta tidigare, då det är svårt att nu ändra något som skedde då.

  Vi tar självklart till oss av kritiken för framtiden och du är givetvis varmt välkommen att höra av dig till oss.

  Mvh
  Daniel J
  STB AB
  STB Svenska Takbeläggningar AB
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-04-22 Insamlad av företaget
  Åtgärder av garantiarbeten. Taket lades om av annan entreprenör

  Ett bra bemötande av ansvarig person (Jan)

  Förväntningarna uppfylldes så vitt jag vet. Någon ytterligare besiktning är inte gjord. En mindre justering återstår men denna justering har jag ännu inte informerat STB om

  Vi är nöjda. Det uppstod bråk mellan takläggarna vilket bör undvikas - åtminstone så länge vi är på plats...
  Hej Jan!

  Tack för lämnat omdöme.
  Vi är glada att vi uppfyllt dina förväntningar.

  Vi återkommer till dig innan helgen angående den justering du nämner återstår.

  Naturligtvis vill vi även förvissa oss om huruvida det är våran personal eller den andra entreprenören som varit delaktig i någon bråksituation, vilket bör undvikas alltid på arbetsplatsen.

  Vi hörs inom kort!

  Mvh
  Daniel J
  STB AB
  STB Svenska Takbeläggningar AB
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-04-12 Insamlad av företaget
  Stb är ett företag med många fördelar.
  Bra dialog och kommunikation
  Bra offert detaljerad
  Snabb leverans på arbetet.
  Ordningsamt gällande bortforsling och bortstädning av gammalt material.
  Enkelt med att betala faktura
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2021-04-12 Insamlad av företaget
  Byte av stuprör och takrännor.
  Gott bemötande.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2020-11-20 Insamlad av företaget
  Plåt på tak. Bra jobb. Ordning och reda.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2020-11-02 Spontant omdöme
  Oseriöst bolag! Återkommer inte trots upprepade försök att nå dem, dåliga arbeten utan garanti, mycket oprofessionella. Anlita dem inte!
  Hej Cecilia!

  Vi förstår den beklagliga och besvärliga situation som ett läckage kan innebära och som ni nu upplever och er besvikelse går inte att ta miste på.

  STB AB har svarat vid varje mail- och sms-kontakt ni tagit med oss.

  Du kontaktade oss på STB AB på lördagen 10/10.
  På tisdagen 13/10 var vi på plats första gången och tittade på ert tak, som tidigare ägare anlitade oss för att lägga om 2011. Fredag samma vecka samt efterföljande vecka var vi för åter igen på plats och för att undersöka taket och leta efter det läckage som ni har haft.

  STB AB tar givetvis sitt ansvar, och garantier gäller om det kan påvisas att det föreligger fel i vår entreprenad eller att STB AB på annat sätt orsakat läckaget.

  STB AB har genomfört undersökningar samt anmält ärendet till sitt försäkringsbolag.

  Ni har även själva anlitat en besiktningsman som varit på plats.

  Varken STB AB eller den av er anlitade besiktningsmannen kan påvisa att det skulle föreligga fel i entreprenaden eller att STB AB på annat sätt har orsakat läckaget.
  Försäkringsbolaget som tagit del av utlåtandet från er besiktningsman samt övriga fakta i ärendet, har också gjort den bedömningen, att det inte är STB AB som har orsakat Er detta läckage som uppstått.

  Ni får gärna återkomma till oss, förslagsvis på mail, med alla er eventuella frågor eller önskemål om vidare hjälp, så kommer vi även fortsättningsvis att återkomma med svar till er.

  Vänliga Hälsningar
  STB Svenska Takbeläggningar AB
  STB Svenska Takbeläggningar AB
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2020-01-13 Insamlad av företaget
  Läggning av Cedumtak på nybygge. Mycket bra och provessionellt bemötande och leverans i enlighet med löften
  Gilla
 • Anders B
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2020-01-13 Insamlad av företaget
  Ny takbeläggning utfördes. En skorsten revs och ny taklucka utfördes. TV antenn flyttades.

  Arbetet gick snabbt och smidigt och jag blev väldigt bra bemött.

  Anbudet innehöll allt som behövdes !

  Jag kan verkligen rekommendera STB
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2020-01-13 Insamlad av företaget
  Bytte hela taket. Mycket fint och bra jobb utan anmärkningar av besiktningen. Under arbetets gång höll de rent kring huset!
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2020-01-13 Insamlad av företaget
  Tack för hjälpen med papptaket, proffsigt bemötande hela vägen och mycket väl utfört arbete.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-08-09 Spontant omdöme
  Höll inte alls tidsplanen och hade i princip noll återkoppling på mail eller telefon. Känns som företaget tagit på sig för mycket jobb mot vad de kan hantera. När man väl fick tag på någon så var det enbart dåliga ursäkter man möttes av.
  Dock skall tilläggas att arbetet blev bra när det väl blev färdigställt.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-08-08 Insamlad av företaget
  Väldigt trevligt bemötande och ärlig kommunikation. De höll sig inom budget och erbjöd konkreta lösningar skräddarsydda efter våra behov. Äntligen ett företag där man som kund inte känner sig lurad. Jag kan starkt rekommendera dem!
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-07-29 Insamlad av företaget
  Jag kontaktade STB för ett litet jobb angående taklucka, som innebar både enkelt snickeri och plåtarbete. Snabb respons, kostnadsförslag efter foton via mail. Arbetet gick smidigt, professionellt och prisvärt, framförallt då de var tre personer på plats vid arbetet. Snyggt och undanstädat efteråt. Jag är supernöjd med deras arbete och bemötande!
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-07-25 Insamlad av företaget
  Köpte 3 st nockfogninhgar och ett extra dräneringsrör till markplan och fick dessutom hängrännorna rensade
  för obetydligt pristillägg.
  Blev väl bemött men inte särskilt skyndsamt. Väl uufört arbete.
  Rekommenderas.
  Gilla
 • Majbritt R
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-07-23 Insamlad av företaget
  Snabbt och utmärkt utfört av mitt snö ras skydd.
  Rekomenderar Er.
  🤗👍
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-10 Insamlad av företaget
  Snabba återkopplingar före jobb och arbetet utfört enligt överenskommelse.
  Ordning och reda mao.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-08 Insamlad av företaget
  Snabba och bra jobb, .
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-04 Insamlad av företaget
  Noggrann och duktiga hantverkare. Nöjd med jobbet
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-04 Insamlad av företaget
  STB har från att ge offert till utfört arbete varit seriösa och tillmötesgående. Arbetet utfördes med god kommunikation och arbetsplatsen städas av efter utfört arbete. Det märks att STB funnits länge på marknaden och ger ett gått förtroende och garantier.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-04 Insamlad av företaget
  Lagade taket efter stormen och det gick fort och smidigt!
  Gilla
 • Urban H
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-02 Insamlad av företaget
  Nu senast byte av trasig takpanna som blåst ner och sönder i stormen, innan dess har vi fått hjälp att fixa en läcka mellan tak och vindskiva och några år tidigare har också STB lagt om vårt tak med lertegel. Alltid hög servicenivå och snabbt utförda arbeten. Vänligt bemötande av kunnig personal. Vi är mycket nöjda med STB och tvekar inte att rekommendera dom.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-02 Insamlad av företaget
  Trevligt bemötande och lyckades få in jobbet med relativt kort varsel, blev snabbt klara också väl på plats.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2019-04-02 Insamlad av företaget
  Fungerade jättebra, jobbet gjort under utlovad tid
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-11-27 Insamlad av företaget
  Takomläggning inkl ombyggnad av takkupa.
  Bra inledande samtal vid personligt möte. Bra referenser.
  Offerten var lätt att förstå och tidsuppskattning och prisnivå låg i nivå med mina förväntningar.

  Arbetet inleddes, genomfördes och avslutades enligt överenskommelse. Bra resultat!
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-11-26 Insamlad av företaget
  I stort sett är vi väldigt nöjda med från allt från första kontakt, offert, arbetet, arbetsteamet (underleverantörer), kommunikation under arbetets gång och resultatet. Vi hade lite anmärkningar/frågor efter utfört arbete som åtgärdades alt. gavs bra förklaringar på. Tre månader efter utfört jobb har vi inget alls att klaga på...
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-11-24 Insamlad av företaget
  Från Monicas son som var kontakten. Bättring av förankringen av befintliga stuprör samt utkast för vattentunna. Tyckte Monica sa att ni även satte ett nät uppe vid hängrännan, skräpskydd. Tog ju lite tid innan ni kunde komma men Monica är väldigt nöjd med erat bemötande & jobb
  Gilla
 • Ulla H
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-11-24 Insamlad av företaget
  Fick min fuktskada på taket lagat Fick svar snabbt efter mejlkontakt. Trevligt bemötande. Servicevänliga och duktiga
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-11-22 Insamlad av företaget
  Ville ha hjälp med att byta en takpanna efter en besiktning inför en försäljning av en fastighet! De utförde arbetet snabbt och proffsigt! Det blev inte billigt men som sagt snabbt och bra utan att jag behövde vara med och peka!
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-11-22 Insamlad av företaget
  Mycket bra service och utfört arbete. STB var anlitade för diverse små takarbeten men hittade ett genomruttet område som åtgärdades direkt. Det jobbade t.o.m. helg för att åtgärda problemet.
  Kan varmt rekommendera företaget.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-08-19 Insamlad av företaget
  Vi beställde nytt papptak, 180 kvm, till vårt hus som STB Svenska Takbeläggningar AB genomförde inom planerad tid. Vi är mycket nöjda med deras proessionella bemötande och genomförande.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-08-19 Insamlad av företaget
  Byte av shingeltak med tillhörande takavvattning med mera.
  Ett väldigt proffsigt och bra bemötande.
  Arbetet utfördes under den planerade perioden och uppfyllde mina förväntningar.
  Snabb återkoppling vid frågor och även vid arbeten vi tyckte hade gjorts mindre bra då var de snabba med att åtgärda dem.
  Överlag en bra upplevelse.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-08-18 Insamlad av företaget
  Omläggning av papptak. Prompt leverans och bra jobb till rimligt pris
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-08-17 Insamlad av företaget
  Snabb återkoppling vid kontakt

  Proffsigt hanterande av offert med tydlig prisspecifikation.

  Jobbet utfördes med kvalitet och i tid

  Mycket nöjd med STB Takbeläggningar AB
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-08-17 Insamlad av företaget
  Jag köpte en takrenovering. Mycket bra bemött av företaget från början med offertgivning och besök på platsen och därefter hela förloppet fram till överlämnande av garantibevis. Det är 3:e gången jag anlitat företaget och lika proffsigt varje gång.
  Gilla
 • Kjell H
  skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-08-17 Insamlad av företaget
  Jag har köpt omläggning av två olika tak med tegelpannor och takpapp. Dom har snabbt rättat till en miss utan extra kostnad. Deras bemötande är mycket trevligt. Kjell Hanses en nöjd kund.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-03-28 Spontant omdöme
  Jättenöjda med vårt nya tak!

  Bytet av taket på vårt hus fungerade perfekt. Arbetet genomfördes helt enligt plan och det var rent och snyggt på tomten under hela genomförandet. Trevlig och kunnig personal.
  Gilla
 • skrev om STB Svenska Takbeläggningar AB
  2018-02-28 Insamlad av företaget
  Snabbt och mycket professionellt bemötande från början till slut
  Gilla