Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Svenska Vatteninstitutet Analys AB

• Badge2026
4.3
Beställ vattenanalys Ring 031-307 99 18 Dela

Svenska Vatteninstitutet grundades 2016 med målet att göra professionell och oberoende vattenanalys tillgänglig för privata brunnsägare i hela Sverige. Genom ackrediterade analyser, tydliga utlåtanden och personlig service hjälper vi hushåll att få bättre insikt i kvaliteten på sitt dricksvatten – utan koppling till försäljning...

72 omdömen om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Sedan starten hos Reco 2026

Anders A
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Svårt för en vanlig människa att läsa ut proven.

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej Anders! Ta gärna en titt i mejlet du fick tillsammans med analysresultatet. Troligtvis har du bara hunnit öppna rådatan från laboratoriet – och där håller vi faktiskt med dig, den kan vid första anblicken se ut som rena grekiskan. Av den anledningen finns i mailet också din personliga vattenrapport, där vi går igenom resultatet och förklarar vad värdena faktiskt innebär på vanlig svenska. Som kund har du också tillgång till vår kunskapsbank, där du kan fördjupa dig i de olika parametrarna och vad de kan betyda för...

Roberth Ö
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra förhandskontskt. Snabb lev av provprylar. Lätt att skicka proven. Snabba provsvar. Jag kommer att kontakta SVA för att diskutera organiska microorganismer. Trevlig helg på er / Roberth Östergren

Mikael B
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Jag betalade vad det kostade och lämnade in provet själv sen fick jag det i mejlen

Anna E
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

De skickade två prover, när ett beställts. Sedan skickade de samma resultat/ analys på de båda olika proven.... Krävdes en del eget analyserande för att förstå det.... Dåligt!

Anna E gillar detta
Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej! Det låter som att ett mindre missförstånd kan ha vuxit till ett större problem i tolkningen av analysresultatet. Vi kan samtidigt inte se att vi har fått möjlighet att hantera ärendet eller svara på eventuella frågor – och utan den dialogen är det svårare för oss att reda ut eventuella problem och faktiskt kunna hjälpa dig. Det bästa är därför att höra av dig till oss, antingen via telefon eller mejl, så reder vi ut vad som har hänt. Ibland blir det helt enkelt fel, men hos oss finns alltid en stor vilja och ödmjukhet...

Agneta S
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Allt jag ville veta fick jag svar på.Vänligt bemött och personen ringde på utsatt tid.Jag kan därför inte klaga på något.Tack för hjälpen till nästa gång.

Gerd H
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

VI har absolut ingenting att klaga på. Allt har löpt smidigt, och eftersom vi tidigare då och då gjort vattenanalyser sedan 1997, förväntade vi oss att vattnet var ok. Vilket det var. Mvh Gerd o Gunnar Hedlund Fleringe.

Eiron G
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

blev fel fastighetsbeteckning .

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej Eiron! Tack för din återkoppling. Fastighetsbeteckningen kan vi självklart korrigera i efterhand. Hör gärna av dig till info@svenskavatteninstitutet.se med rätt uppgifter, så hjälper vi dig att uppdatera detta. Med vänlig hälsning Svenska Vatteninstitutet

Björn L

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Jörgen S
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Mycket trevligt bemötande Fylliga svar på mina frågor Tjänsten jag köpte var test av vattnet och jag fick bra förklaring på provresultaten

Anna Lena B
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Trevligt bemötande och utförliga svar på mina frågor.

Thomas S
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

bemötandet och telsamtalen var tydliga och trevliga och sedan flöt det på utan några som helst problem, fick rätta till fastighetsbeteckningen och möjligen var informationen om var vattenprovet skulle lämnas något otydlig(att det var på en obemannad plats).. Men provet genomfördes och analys och resultat kom som utlovat

Bengt P
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Allt var mycket proffsigt och den sista telefon kontakten med frågor och svar uppskattas verkligen av oss som hellre pratar med en människa än knappar på en skärm. 👍😊😊

Lars S
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Enkelt att beställa. Bra information om anslysresultaten. Enda nackdelen för mig var att jag hade långt att åka för att lämna in proverna.

Anna-Carin P
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Mycket bra och informativ beskrivning samt hela processen med provtagning och inlämning.

Marlene W
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Jag tycker jag fick svar på vattnets kvalitet och åtgärder att göra.

Mona M
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Köpte den enkla analysen för 1495kr för att få reda på om vattnet gick att dricka utan risk för hälsan. Paketet kom snabbt och bra anvisning som kanske kan förbättras lite. I mitt fall var det höga värden som beskrevs som att ankomsttemperaturen var hög och kunde påverka resultatet. Jag följde anvisningen till punkt och pricka med stor omsättning på vattnet dagarna innan, kranade länge innan provet togs med stor renlighet etc. Lämnade in provet hos Tonys Budbil 35 min efter det togs. Det var dock en mycket varm sommardag...

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej Mona, Tack för din utförliga återkoppling och för att du delar med dig av dina erfarenheter. Du har helt rätt i att temperaturen kan ha betydelse, framför allt för de bakteriologiska parametrarna. Om ett prov förvaras varmt under transporten kan bakteriehalterna förändras – vissa bakterier kan öka i antal medan andra kan minska. En hög ankomsttemperatur innebär därför inte automatiskt att resultatet är felaktigt, men det är en omständighet som behöver vägas in vid tolkningen av resultatet. Vi tar också med oss din...

Thomas D
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej, Jag tycker att allt varit mycket bra, jag fick förpackningen skickad hem till mej. Beskrivningen hur man skulle utföra och ta in vattenproverna var extremt tydliga. Återkopplingen från Eurofin / och er var mycket snabb… den första indikationen kom inom ett par dagar…mycket bra, sen fick vi vänta ca 14 dagar på dom riktiga analyserna som tyvärr var negativa för oss med jag måste säga att det jag har fått av er och ert företag är mycket positivt. Kort sagt: seriöst utfört och exceptionellt bra handlat av er med alla resultat. MVH Thomas Davidsson

Christer W
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Mycket bra och informativ kundservice innan testet.

Sofia G
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bokningen var jättebra och informativ. Ännu ej bokat personlig genomgång av resultatet.

Sven Olof S
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Jag köpte en enkel vattenanalys för en nyborrad brunn ! Fick hem ett provkit med en utförlig instruktion hur proverna skulle tas. Hade en enkel fråga om hur proverna skulle skickas. Om jag läst på hade frågan varit överflödig. Efter ett SMS fick jag omgående svar på min undran. Nu när provsvaren kommit visade det sig, att jag även får kostnadsfri uppföljning av resultaten. Kan bara ge Svenska Vatteninstitutet Analys AB högsta betyg för handläggningen av detta ärende !

Anna Clara L
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Vattenanalys med fyra analysgrupper. Snabb respons på frågor från mig även snabbt svar på proverna. Inga konstigheter att ta proverna och med transporten . Även hjälpen med att förstå provsvaren var utomordentligt bra. Mycket trevligt bemötande så rekommenderar varmt företaget!

Nils N
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Det fungerade bra. Uppgifterna jag fick innan provet var tydliga

Britt-Marie Ö
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Trevligt telefonsamtal, som ledde till att vi gjorde analysen. Allt gick mycket smidigt, både med provtagningen och lämnandet av provet!

Eva G
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra kundservice, snabbt resultat, lätt att förstå!

Annalena F
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra råd och uppföljning av personen som ringde. Lite svårt att hitta inlämningsstäklet.

Ninna H
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Tackar för tydlighet ich tips på hur jag kan gå vidare. Och få påminnelser och certifikat. Jag fick en trevlig och lugn information om min vatten som varade i ca 45 min. Mycket proffsigt.

Lars R
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Gick smidigt och fort.och bra återkoppling av resultatet

Carl O
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Alla kontakter har varit bra.

Thomas M
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Snabbt och enkelt att få reda på vattenkvaliteten i sin nya djupborrade brunn till ett rimligt pris!

Ing-Marie S
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Mycket proffsig och värdefull genomgång.

Gerhard W
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Inga större problem. Jag skickade in två prover från olika ställen. Det var lite otydligt vilka som avsåg respektive källa

Ingmar Å
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

I stort motsvarat förväntningarna. Strular och var besvärliga när jag ville ha kopia av min faktura. Kom så småningom.

Helen Å
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra analys och information om vattenprover.

Kjell J
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Vi är jätte nöjda med alt. Bra med er återkopling till provsvaret då vi tyckte att papperna var lite svårtydda. Ni har vårat fulla förtroende bra bemötande.

Magnus H
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Kunde varit lite bättre förklarat i test resultatet

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej Magnus! I mejlet med ditt analysresultat finns en länk till vår bokningskalender där du kostnadsfritt kan boka in en genomgång av resultatet och få personlig rådgivning. För att kunna ge så träffsäkra rekommendationer som möjligt behöver vi ofta kompletterande information om exempelvis brunnens skick, placering, omgivning och hur vattensystemet ser ut. Under genomgången går vi tillsammans igenom analysen och hjälper dig att förstå vad resultaten innebär samt vilka eventuella åtgärder som kan vara aktuella. Med vänlig hälsning,

Christel W
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Jag fick ett väldigt bra bemötande vid det uppföljande telefonsamtalet som hjälpte mig att förstå situationen och hur jag skulle gå vidare.

Robert P
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Själva analysen är professionell, hantering av proverna är också proffsigt. Däremot för oss som bor relativt långt från inlämningsstället så kräver det mer planering.

Per T
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Något knapphändig information angående förfallodatum på fakturan, samt leveranstid på svarsresultat.

Marita E
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Enkelt att utföra, snabbt svar.

Lennart F
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Köpte vattenanalys med största paketet. Processen gick bra hela vägen, kanske tog det enligt min mening något lång tid, dock inte längre än utlovat. Trevligt bemötande. Vad som störde var betalningsvillkoren. Det första som kom, långt före provutrustningen, var fakturan, med 10 dagars betalningstid! Mycket otillfredsställande! Är företaget på ”dekis” och behöver pengar och lever ur hand i mun? Man krävs att betala långt innan någon tjänst utförts. Så mycket kan inte utrustningen(flaskor o isolerat paket) vara värt.

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Tack för att du tog dig tid att lämna ett utförligt omdöme och för de positiva orden om bemötandet och processen. I samband med en beställning påbörjas flera delar av tjänsten. Provtagningsmaterial registreras, märks och packas, laboratoriekapacitet reserveras och frakt bokas och bekostas i båda riktningarna. Fakturan har 14 dagars betalningsvillkor av två skäl. Dels för att vi ska hinna leverera provtagningsmaterialet innan förfallodatum, dels för att du som kund ska ha möjlighet att genomföra provtagningen när det passar...

Tommy P
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra bemötande och bra analys 👍

Roger I
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bemötandet va helt okej. Jag ville göra en vatten analys och fick den gjord. Men nåt gick fel. Jag fick inget resultat på nästan 2 månader så jag kontaktade dom och de hade blivit nåt med utskicket. Men jag fick analysen tillslut.

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej Roger! Tack för din återkoppling och för att du kontaktade oss. Analysresultatet finns normalt tillgängligt inom 10 dagar efter att provet lämnats in. Om resultatet inte har skickats ut till dig ber vi om ursäkt för detta. Det kan exempelvis bero på att kontaktuppgifterna registrerats felaktigt i samband med provets hantering, vilket i så fall gjort att resultatet inte kunnat levereras. Vi uppskattar att du tog kontakt med oss så att vi kunde säkerställa att du fick ditt analyssvar. Med hänsyn till sekretess kommenterar...

Jörgen H
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Såvitt jag kan bedöma: kunnig leverantör och ett rimligt pris

Robert M
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Superproffsiga som håller vad dom lovar.

Kerstin K
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Tydlig information som är lätt att förstå. Har erbjudits rådgivning

Marja E
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Snabb leverans av både provkittet och provsvaret. Närmaste inlämningstället ligger över två timmar borta med bil, att hinna lämna i tid när vattenprovet ska tas helst efter 12.00 fungerar inte. Men tog provet kl 10.00, fungerade det men.

Kicki F
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Väldigt svårt hitta till inlämnings stället i Solna

Ann Zander Z
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Mycket nöjd med utförlig info om hur man tar prover och levererar. Också mycket nöjd med uppföljande samtal. Professionellt och trevligt.

Claes-Göran N
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra service och bra bemötande, fakturan kom fort…. men helgdagar var en förklaring.

Inger E
Skrev om Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Bra bemötande men vad ska man säga om resultatet. Det är ju vad de kommit fram till och uppmätt så det är ju bara fakta.

Svar från Svenska Vatteninstitutet Analys AB

Hej Inger! Tack för dina synpunkter. I mailet med ditt analysresultat finns flera bifogade filer, varav en innehåller en utförlig rapport med förklaringar av resultatet, bedömningar samt råd kring uppföljning och eventuella åtgärder utifrån flera olika perspektiv. Vi vill också uppmuntra dig att nyttja den kostnadsfria rådgivning som ingår i analyspaketet. Via länken i mailet kan du boka en genomgång där vi går igenom resultatet tillsammans och besvarar eventuella frågor kring vattenkvaliteten och vilka åtgärder som kan...