African Tours & Safaris

African Tours & Safaris

4.7 / 5 baserat på 116 omdömen
Välkommen till African Tours & Safari!

Sedan starten 2008 har African Tours & Safaris varit en ledande arrangör av resor till Afrika. Alla som arbetar på African Tours & Safaris har bott, arbetat eller rest väldigt mycket i södra och östra Afrika.

Vår passion är att skapa fantastiska upplevelser för alla våra resenärer. Vi arrangerar resor till länder som vi verkligen kan, har besökt och har en genuin passion för. Oavsett om ni reser med oss på en safari i Tanzania, Kenya eller Zimbabwe, för att besöka bergsgorillor i Rwanda, möta schimpanser i Uganda, utforska Kapstaden och vingårdarna i Western Cape i Sydafrika, hyra en bil och köra Garden Route, se lemurer i Madagaskars regnskogar eller tyst glida fram i en kanot i Okavangodeltat i Botswana så vet ni att ni bokar med experter med den kunskap, erfarenhet och passion som behövs för att ge er den perfekta Afrikaresan.

African Tours & Safaris är klimatneutralt sedan 2017 och klimatkompenserar också för alla våra kunders resor till 100%. Vi är stolta över våra engagemang för natur, djur och den lokala befolkningen. Varmt välkommen till ditt nästa äventyr tillsammans med oss!

Utmärkelser

Läs vad 116 kunder tycker om African Tours & Safaris 2

Skriv ett omdöme
 • skrev om African Tours & Safaris
  2021-12-06
  Insamlad av företaget
  Från första kontakten kände jag mig väl omhändertagen av African Tours & Safaris. David återkom snabbt med ett förslag på resa enligt mina önskemål. Endast små justeringar behövdes innan vi blev nöjda.
  Resan motsvarade redan högt ställda förväntningar med råge och vi kom tillbaka till Sverige med många nya fina minnen från safarin i Selous av vilda djur och valhajar på Mafia Island.
  Båda boendena var perfekta för oss. Lite enklare lodge på African Safari Camp och ren njutning på fina Kinasi Lodge.
  Dock var det lite väl mycket väntetider i samband med olika flyg.
  Hej Åke! Tack så mycket för att du tig dig tid att ge oss en recension. Det är verkligen roligt att höra att ni har haft en så fin resa och att ni fick se valhajarna på Mafia Island. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2021-11-26
  Insamlad av företaget
  Bra bemött, lösningsorienterade och flexibla.
  Höga förväntningar då vi har åkt med dem tidigare och de levde upp till dem.

  En mycket bra upplevelse (Tanzania Safari/Zanzibar)

  Mycket kunnig och bra guide på vår Safari. All upphämtning och transporter mellan till och från flygplatser fungerade utmärkt.
  Hej Per-Ove! tack för din feedback. Vi är glada att allt fungerade på plats! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2021-11-23
  Insamlad av företaget
  Mycket bra service i en svår tid, där vi gemensamt hade att parera effekterna av pandemin.
  Jourtelefonen är en utmärkt tillgång.
  Man har en kontaktperson.
  Suverän tillgänglighet!
  Hej Gunnar!
  Tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Vi är glada att ni är så nöjda med er resa.
  African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2021-11-23
  Insamlad av företaget
  Allt har funkat perfekt trots stök med framflyttat datum 2 gånger pga pandemi. Super kunnig och duktig guide och fina lodger med hög klass på service och mat. Tack för hjälpen att skapa en fantastisk resa och upplevelse!
  Tack för fina ord Erika! Vi ska föra vidare till er guide att ni är nöjda med honom. Otroligt roligt att ni fick en bra resa till slut, efter att ni fått skjuta fram den så länge på grund av pandemin. African Tours & Safaris
  Gilla
 • Tommie L
  skrev om African Tours & Safaris
  2020-04-04
  Insamlad av företaget
  Vi köpte en resa till Sydafrika som började i Kapstaden . Sightseeing i staden , Godahopsudden , Vinprovning med guide på olika gårdar och ett utmärkt hotell!! Efter det en tredagarstripp med Rovosrail , oförglömlig! Utmärkt mat , service allt !! Sista delen var några dagar på en safariloung med utflykter morron och kväll där vi fick se vilda djur i sin riktiga miljö, lejon elefanter noshörning giraff mm .och utmärkt boende och mat!!😎
  Hej Tommie! Tack för att ni tog er tid att skriva en recension! Roligt att höra att ni hade en så bra resa, Sydafrika är ett fantastiskt land! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-04-02
  Insamlad av företaget
  Har bokat Sydafrika resa och vi blev jätte nöjda. Allt stämde med till 100%. Bättre kunde inte vara. Tusen tack till Er och speciellt till Susanne som organiserade varan 3 veckor semester.
  Hej Anna! Tack för er fina feedback! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-04-02
  Insamlad av företaget
  Bra hotel, guider o besök, alla transporter fungerade utmärkt.
  Vänligt bemötande, lärorikt besök i Kåkstaden LANGA.
  Hej Peter! Tack så mycket, roligt att allt fungerade på resan African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-31
  Insamlad av företaget
  Vandring Kilimanjaro och safari.
  Tack för din feedback African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-30
  Insamlad av företaget
  Personligt bemötande. Hög servicenivå. Skräddarsydd resa. Lyhörd personal. Mycket kvalitet och upplevelse för pengarna. Prisvärt.
  Överträffade förväntningarna.
  Återkommer gärna och kan verkligen rekommenderas för reseupplägg i Sydafrika
  Hej Thomas! Tack för din feedback, det är roligt att höra att ni hade en bra och prisvärd resa till Sydafrika. African Tours & Safaris
  Gilla
 • Claes B
  skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-30
  Insamlad av företaget
  Bestigning av Kilimanjaro via Machamerutten.
  Bra bemötande från företaget. Dock behöver man uppdatera den fakta som skickas ut gällande dagsscheman m.m. innan resans start. Också mer råd hur att bemöta guider, bärare m.fl. gällande dricks, mm.
  Fantastiskt äventyr som vi aldrig kommer att glömma!
  Mvh/Claes
  Hej Claes! tack för er feedback och tack för att du tog dig tid att pratat i telefon, det var väldigt roligt att höra att ni klarat er hela vägen till toppen och det är alltid jättebra för oss att få så detaljerad feedback så att vi kan fortsätta att ständigt förbättra oss. African Tours & Safaris
  Gilla
 • Martina S
  skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-30
  Insamlad av företaget
  Hej!
  Vi valde att boka en 2-veckors resa till Sydafrika med African Tours då vi blev tipsade av vänner som rest med African Tours!
  Från första kontakten (man behövde bara enkelt skicka en rese-förfrågan på deras hemsida) så har vi fått världens bästa bemötande! De svarade direkt på meddelandet och skickade förslag på rese-upplägg via mail som de ringde direkt för att följa upp om vi hade några frågor om mailet.
  De gav oss värdefulla tips och idéer vad man kunde se och uppleva i Sydafrika och skickade massor med bra info om aktiviteter, restauranger, landsinfo och paketresan blev billigare än om vi hade planerat den själva.

  Under resan blev dock COVID-19 ett världsproblem och African Tours ringde till oss i Sydafrika och kollade läget och informerade om flyg och gav råd att följa UDs riktlinjer. De var supergulliga!
  Vi som är vana resenärer valde att stanna kvar då UD inte uppmanat oss att lämna landet. Dock blev en del flyg ombokade (vi flög inrikes också) och African Tours var supersnabba på bollen och bokade om direkt och mailade oss infon. SÅ tacksamt då internet var ganska dåligt i hela landet och man vill ju helst inte lägga tid under semestern att boka flyg!

  Vi vill tacka African Tours för att Ni verkligen tog hand om oss och vi var inte ett dugg oroliga att fastna i landet under rådande kris (COVID-19).

  Vi rekommenderar ALLA att boka med African Tours då de förmedlar en fantastisk upplevelse!

  TACK också till Maria som var vår kontakt under hela bokningen- du gjorde vår resa till en av de bästa resorna vi haft!

  /Martina & Magnus
  Hej! Tack för er detaljerade feedback. Det känns bra att höra att ni kände er nöjda och trygga med vår hantering av Corona situationen. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-30
  Insamlad av företaget
  Har rest med African Tours 2 ggr, till Sydafrika/ Mauritius och Tanzania/Zanzibar. Helt magiska resor. Fantastiskt arrangerat och inga detaljer förbises. Rekommenderar alla att boka vi er! Har haft vänner som bokat också och alla säger samma sak. Överträffade våra förväntningar båda gångerna!
  Hej Anna-Karin! Tack för din fina feedback! Hoppas att vi kan arrangera fler resor för er i framtiden. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-29
  Insamlad av företaget
  Företaget erbjöd en vandring upp på Kilimanjaro med guider, bärare, mat, dryck och övernattning i tält.
  Allt detta fick vi också. Det var en bra vandring.
  En sak jag reagerade på, var att bärarna Max skulle få bära 20 kg/ bärare.
  Detta hölls inte, då bärarna efter godkänd invägning, två km senare lastade om packningen och fick bära tyngre packning.
  Då detta förfarande upprepades några dagar, så pratade jag med en av guiderna om detta.
  Just den detaljen i vandringen hade jag svårt att acceptera.

  Efter vandringen avslutade vi redan med två dagars safari. Den är jag väldigt nöjd med.
  Hej Erik! Tack för din feedback och tak för att du tog dig tid att prata med oss på telefon så att vi kunde få lite mer detaljerad information från er resa. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-28
  Insamlad av företaget
  Fantastiskt bra guide på safarin.
  Hej Erik! Roligt att ni är nöjda med er guide på safarin African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-03-26
  Insamlad av företaget
  Safari Ngorongoro och Serengeti och Zanzibar.
  Bra service. När vi klagade på att safarijeepen hade gått sönder blev vi uppgraderade på Zanzibar hotellet som kompensation.
  Vi fick välja antal dagar safari och resort själva.
  Safarin och sova i Serengeti bush camp är det häftigaste vi nånsin har gjort.
  Hej Leif! Tack för er recension, det är roligt att höra att ni är så nöjda med er resa. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-02-07
  Insamlad av företaget
  African T&S personal mkt kunniga , trevliga och genuina! Fick fin snabb hjälp när det strulade med hyr bil som ej dök upp.
  Vår resa blev så bra att vi kommer resa tillbaka!
  Hej Tove! Tack för din feedback! Roligt att höra att ni planerar att resa tillbaka African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-02-07
  Insamlad av företaget
  Maria på African Tours & Safari arrangerade den bästa resan vi någonsin gjort. Allt från transporter, boende, aktiviteter och guider var perfekt.
  Jag skulle utan tvekan använda dem igen för nästa resa till Afrika. De är så kunniga och har en bra känsla för vad som passar för oss som resenärer.
  Jag kan varmt rekommendera dem för alla som funderar på att göra sitt livs resa!
  Hej Karin! Tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Roligt att höra att ni är så nöjda med både er resa och servicen från Maria. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-23
  Insamlad av företaget
  Komplett resa till Tanzania med safari och rekreation på Zanzibar. Mycket bra/utmärkt bemötande såväl från resebyrån som från samtliga guider och övriga representanter på plats i Tanzania. Mycket väl utvalda hotell/camps med utmärkt service. Sammanfattningsvis välorganiserat, prisvärt och en fantastisk upplevelse.
  Tack så mycket för er feedback Kjell. Roligt att ni är nöjda med era guider och vår personal på plats samt med hotell och safarilodger. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-19
  Insamlad av företaget
  mkt tillmötesgående o professionella gnm att kunna erbjuda oss en ihopkomponerad rsa som passade våra önskemål om upplevelser samt våra tider !
  mkt bra bemötande
  fantastiska upplevelser med proffsig guide
  Hej Paul! Tack för dina fina ord, det är verkligen roligt att höra att ni hade en så bra resa! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-19
  Insamlad av företaget
  Vi köpte ett paket ihopsatt av Susanne Ullenius på African Tours & Safari som innefattade en tvåveckors rundresa i Sydafrika med boende bland vingårdarna i Franschoek, boende i Kapstaden, heldagsutflykt på Cape Peninsulahalvön, boende och safari på Hoyo Hoyo Safari Lodge, egen transport över Blyde River Canyon till Johannesburgs flygplats och övernattning där. Flygresan bokade vi helt på egen hand och efter Johannesburg reste vi på egen hand över till Mauritius. I paketet ingick upphämtning/avlämning på alla flygplatser/boenden vilket var superlyxigt och funkade perfekt. De trevliga chaufförerna funkade också som utmärkta guider vilket vi verkligen uppskattade. Samtliga hotell var jättebra, låg bra till och hade väldigt vänlig och hjälpsam personal. Hoyo Hoyo var ju något utöver det vanliga som vi aldrig kommer att glömma!

  Vi är väldigt resvana men brukar hyra bil, fixa boende etc på egen hand och just på den här resan var det underbart att bara bli omhändertagen och hämtad/lämnad på ställe efter ställe.

  Susanne var superbra att ha att göra med, vi hade väldigt mycket mailkorrespondens innan resan var ihopsydd och klar och den blev verkligen så underbar som vi bara vågat drömma om. Våra förväntningar var mycket höga men måste säga att de överträffades med råge!

  Vi är såååå nöjda med vår drömresa!

  Karin och Hans Atterholm
  Hej Karin! Tack för er feedback och all detaljerad information om er resa, det är verkligen värdefullt för oss. Vi är glada att ni haft en så bra resa i alla detaljer. Hoppas att er vistelse på Mauritius var lika bra. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-19
  Insamlad av företaget
  Jag och min man ville ha en oförglömlig resa till Afrika för att fira makens 60-årsdag. Vi fick väldigt bra hjälp från African Tours & Safaris med tips och förslag och annan hjälp, och sedan ett paket som överträffade våra vildaste förväntningar.
  Hej Karin! Tack för din feedback, roligt att ni är så nöjda med er resa! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-06
  Insamlad av företaget
  Bra men kanske lite oinspirerade bemötande. Var rätt missnöjd med ett av hotellen.
  Bemötandet på plats var toppen!
  Hej Petra! Tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Det är roligt att ni fick ett bra bemötande på plats men tråkigt att ni är missnöjda med ett av hotellen. Eftersom det är extremt viktigt för oss att hålla oss informerade om alla hotell vi arbetar med får du gärna maila oss på info@africantours.se och berätta vilket hotell ni var missnöjda med och vad som inte levde upp till era förväntningar på det hotellet. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-03
  Insamlad av företaget
  Komplett resa med alla ”tillbehör.

  Bemötandet på African Tours var mycket bra.

  Här kommer våra synpunkter på vår resa.
  Cape Town
  Flygresan med Turkish Airlines till Cape Town fungerade bra. Transfern fanns inte på plats vi ringde och efterlyste den på Mile by Mile fick till svar att det inte fanns någon bokning i vårt namn eller i African Tour. Efter kontakt med er infann chauffören vid informations disken. Han skylde på att det var mycket trafik.
  Cape Milner Hotel läge, personal, mat allt mycket bra!
  Vi åt middag på två av er rekommenderade restauranger Baia där fick vi bästa bordet fantastiskt utsikt och bra mat. Harbour house bättre än bäst!!
  Guidade turerna i stort sätt bra men det negativa.
  Kvalitén på bilarna (skrammel, micken fungerade inte på vin turen). Det två första besöken mycket bra och trevliga.
  Men besöket på sista vingården Zevenwacht vi stod i bilkö en timme för parkera bilen på grund att vingården hade en musikfestival. Vi fick ta oss in via bajamajor, när vi kom in där vinprovning skulle ske var det stökigt personalen hafsade igenom presentationen Katastrof!!
  Hoyo Hoyo Safari Lodge allt fantastiskt bra! Suverän Guidning.
  Flygresan med South African.
  Efter en halvtimme i luften från Hoedspuit blev vi omdirigerade till Polokwane på grund av väderförhållanden i Johannesburg. Där blir vi sittande tre timmar i planet i väntan på klartecken för att fortsätta till Johannesburg. Sen får vi information om bränslet inte räcker och något bränsle finns inte på denna flygplats. Då får vi gå av planet när sen bränslet kommer räcker det inte till vårt plan det står även några mindre plan som väntar på bränsle. Man beslutar då att skicka ett nytt plan från Johannesburg totalt landar vi tio timmar försenade. Efter fyra timmar på City Lodge åter på flygplatsen upptäcker då planet till Mauritius är inställt på grund av konflikt. Nästa flyg till Mauritius vi eventuellt skulle få plats på var lördag 3 dagar senare. Enda möjligheten för oss vara att flyga via Nairobi med tolv timmars försening.
  Mauritius
  Transferen av Emotions DMC mycket proffsigt hjälp ända fram till säkerhetskontrollen.
  Efter tolv timmars försening anländer vi till hotellet klockan 06,00. Checkar in portieren bad oss sitta ner och vänta på information om hotellet. Efter en kvart gav vi upp och gick till rummet. Receptionen var bemannad med en person och det var flera som skulle checka ut.
  Efter två dagar vid lunch påpekar servitören när vi skall kvittra notan för vinet att vi har all inclusive. Eftersom vi blev incheckad på ett standar rum inte det Deluxe Rom som var bokat och betalt för. Kan väl tycka att vi borde bli upplysta om detta på ett bättre sätt.
  Stranden nja stenig. Maten ok men typiskt buffé mat. Stor variation av service på personalen. Stor och fin barnvänlig pool.
  Sammanfattningsvis infriade tyvärr inte denna resa vår förväntan.
  Det beror enligt oss att kvaliteten på vissa underleverantörer bland annat guide firman.och problemet flyget som vi fick lösa helt själva.
  Göran
  Hej Göran!

  Tack för din feedback!

  Som vi pratades vid om på telefon är det otroligt viktigt för oss att följa upp så att våra hotell, guider och övriga samarbetspartner lever upp till de krav vi ställer.

  Inställda flyg och flygförseningar är frustrerande och vi tillsammans med berörda flygbolag gör alltid vårt yttersta för att man som resenär skall komma hem så smidigt som möjligt.

  I och med att vi var i kontakt redan under resans gång, har vi därefter tagit kontakt och gått vidare med de underleverantörer som ej levt upp till era samt våra förväntningar.

  Vi är ändå glada att läsa att ni fått uppleva så mycket fint under resa.
  African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-01
  Insamlad av företaget
  Resa till Sydafrica - Cape Town och Garden Route. Mycket hjälp och bra förslag från Susanne, bokning av förträffliga hotel och bilhyra. Bra guider på safarin och övriga utflykter. Höga förväntningar eftersom vi åkt med African Touren & safaris tidigare och som också infriades.
  En fantastisk resa med många minnen
  Hej! Tack för att ni tog er tid att ge oss en recension. Vi är glada att vi kan leva upp till högt ställda förväntningar. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2020-01-01
  Insamlad av företaget
  Safari i Tanzania.
  Bra bemötande av företaget.
  Företaget levde upp till mina förväntningar
  Hej Hans! Tack för din feedback! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-12-31
  Insamlad av företaget
  Resa. Fantastiskt bemötande. Motsvarade mina förväntningar. Blev sjuk på resan och allt blev väl organiserad runt omkring mig under hela tiden.
  Hej Sabine! Tack för din feedback! Det var tråkigt att höra att du blev sjuk på resan men bra att du ändå är så nöjd med resan som helhet. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-12-30
  Insamlad av företaget
  Vi ville se Madagaskar. Var en bra resa men hade bett om att bli bokad på bästa hotellet i Nosy Be och vi fick motsvarande "Ving" hotell för enbart italienska charterturister. Allt var skrivet bara på italienska.
  Hej Kristina!
  Tack för att du tog dig tid att ge oss feedback! Vi tycker det är roligt att ni valde att upptäcka Madagaskar med oss. Vi hoppas att ni fick en fin upplevelse på ön och fick se mycket. Vi tar till oss er kritik gällande hotellet i Nosy Be och ska vara noggrannare i vår kommunikation framöver så att våra kunder verkligen får den typ av hotell de önskar.
  African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-11-22
  Spontant omdöme
  Tanzania: fantastisk safari i Ngorongoro/ Serengeti och avkoppling på Zanzibar! Ett underbart minne för livet! Särskilt safarin överträffade våra förväntningar, mycket tack vare vår kunniga och trevliga guide Naiman Kimuto! Han var väldigt bra på att hitta djuren och hade mycket stor kunskap om djur, natur och kultur och förmåga att berätta om allt detta på ett intresseväckande sätt! Bra med egen jeep och guide! Bra bemötande och service från företagets personal både i Sverige och i Tanzania. Ett par missöden hände dock: på tältcampen ute på savannen ville vi en kväll få kontakt med personalen. Av säkerhetsskäl fick man inte gå ut efter mörkrets inbrott utan skulle signalera till vakterna med ficklampor för att få hjälp. De såg inte våra signaler. Alltså fick vi inte kontakt med personalen förrän nästa morgon, då det åter var säkert att gå mellan tältet och huvudbyggnaden. Vi påtalade detta och fick då walkie-talkies som kommunikationsmedel. De lovade också att hädanefter ska alla gäster förses med sådana.
  Det andra missödet var att vi inte fick tag på någon personal på kontoret när vi vid ett tillfälle ringde och ville ha hjälp kvällstid. Vi har påtalat detta och företaget har förklarat att man ska se över sina rutiner här. Annars är vi mycket nöjda med resan och vi kan rekommendera African Tours and Safaris eftersom de varit lyhörda och skräddarsytt en underbar resa med bra guide, bra boenden med härlig atmosfär och god mat, upphämtning och information har fungerat utmärkt, de har varit kunniga och hjälpsamma.
  På Zanzibar var det svårt att bada i havet på grund av den rikliga förekomsten av sjöborrar (skor = nödvändigt) och mitt på dagen var tidvattnet så kraftigt att man skulle fått gå flera hundra meter ut för att kunna doppa sig ordentligt. Vet inte om det berodde på tidpunkten på året? (slutet av oktober-början av november). Eller om detta bara gäller området runt fyren och fiskebyn vid norra Nungwi beach där vårt hotell låg (Maharani Beach Cottages)? Det gick bra ändå, för hotellet var jättefint och hade pool. Havet var lysande turkost och korallsanden kritvit.
  Tanzania är ett mycket trevligt land att besöka med unika sevärdheter och vänlig befolkning!
  Hej Eva! Tack för att ni tog er tid att skriva en recension. Vi har påtalat ermkommentar för lodgen och de har lovat att se över rutiner så att inget sådant händer igen. Tidvatten på Zanzibar skiftar under året men tyvärr är det ibland lågvatten mitt på dagen. Roligt att höra att ni tyckte om hotellet. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-11-01
  Insamlad av företaget
  En helt fantasktisk upplevelse som vi sent kommer att glömma. Vi fick utomordentligt bra service och är bara allmänt jättepositiva till nästa äventyr.
  Tack Tomas! Vi hoppas att vi får arrangera ert nästa äventyr också African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-10-26
  Insamlad av företaget
  Beställde en Safari resa med African tours and safaris, till Tanzania med avslut på Zanzibar. Beställning/diskussioner innan resan var mycket bra, kunnig personal.
  Hade höga förväntningar på resan som överträffades! Samtliga upphämtningar från flygplatser/hotell - klockrena.
  Måste framhålla vår guide i Tanzania, Jakob, kanon! Vi är en familj med 6 vuxna, så vi hade egen bil med guide under hela safarituren, helt otroligt. Vi är mycket nöjda!
  Hej Roland! Verkligen roligt att höra att ni är så nöjda med resan. Jacob är super, vi är väldigt stolta över honom. Vi har berättat för honom att ni är nöjda med hans guidning. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-10-23
  Insamlad av företaget
  komplett Safari i Tanzania 1 vecka samt 1 vecka på Zanzibar för 14 personer.
  bemötandet var bra och varje gång jag hade ngn fråga blev den hanterad snabbt
  Upplevelsen under de 2 veckorna levde mer än väl upp till mina och mitt resesällskaps förväntningar. Vi hade en fantastisk resa som fungerade klanderfritt hela tiden.
  Hej Jan! Tack för din recension. Vi är glada att ni är nöjda med er resa! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-09-06
  Insamlad av företaget
  Resa, några problem på plats med African hjälpte till extremt bra.
  Hej Gustav! Tack för din recension. Bra att vår personal på plats i Tanzania kunde lösa era problem. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-07-10
  Insamlad av företaget
  Safari och rundresa i Namibia med bil och charterflyg.
  Hej Mikael! Tack för att du skrev en recension av din resa! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-07-05
  Insamlad av företaget
  Resa till Botswana m 2 barnbarn 9 o 11 , flygresor, logistik, tcå olika safari camps.
  Bra service frå A T -
  Förväntningar uppfylldes.
  Fin upplevelse - lite otur med ovanlig torka och hetta - vädrets makter styr ingen över
  Hej Eva! Va roligt att ni hade en så bra resa med barnbarnen. Tack för att du tog dig tid att skriva en recension. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-07-05
  Insamlad av företaget
  Jag skickade mina positiva reflektioner till Malin Ternebrink efter resan. Jag har nu tipsat min bror o hans familj att kontakta Malin inför deras resa.
  hej Christina! Tack för att du rekommenderat oss till din bror och tack för ditt fina mail till Malin! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-07-05
  Insamlad av företaget
  Resa till Sydafrika. Blev bra mött med stor kunskap om resmålet och mycket bra service. De ordnade med allt som vi hade önskat. Hade blivit rekommenderad resebyrån och det motsvarade våra förväntningar. Vi hade en fantastisk resa där i stor allt var perfekt. En välorganiserad resa med bra och omväxlande innehåll. Utmärkt service på plats. Vi är helnöjda.
  Hej Bengt! Va roligt att vi uppfyllde högst ställda förväntningar! Kul att läsa att ni är så nöjda med er resa! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-07-05
  Insamlad av företaget
  Proffsiga, skräddarsydde vår resa enligt våra önskemål och kom med nyttiga tips som var bra att veta inför resan och kontaktade oss även efter hemkomst för att kolla att vi var nöjda. Och det var vi!!! Rekommenderar dom starkt. Åker vi till Afrika igen vet vi vilka som hjälper oss att boka resan. Vi fick verkligen ut det mesta av vår två veckor långa resa i Sydafrika.
  Hej! Tack för att ni tog er tid att skriva en recension! Det är verkligen glädjande att ni är så nöjda med er resa och att ni skulle rekommendera oss till andra som vill resa till Afrika. African Tours & Safaris
  Gilla
 • Jan L
  skrev om African Tours & Safaris
  2019-06-01
  Insamlad av företaget
  Vår livs resa allt perfekt, väldigt bra stöttning ifrån African Tour. Bra upplägg och trevliga guider. Jag kan rekommendera African Tour
  Jan Lorin med sällskap
  Hej Jan! Tack för din feedback och din rekommendation African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-25
  Insamlad av företaget
  Vi köpt safari i Serengeti i 10 dagar.
  I södra delen var det mycket antiloper och sebror och en del elefanter och mitten lyckades vi se lejon, geparder ,leoparder vid flera tillfällen men inte så mycket mer djur.
  Jag hade trott att det skulle vara mycket mer elefanter och övriga djur.

  Guiden var utomordentligt bra och bemötande och arrangemangen förstklassiga.

  En besvikelse vara att det regnade några dagar och jag hade fått uppfattning att det inte skulle regna så vid denna tid mitten januari. Det gick inte att se ut genom bilrutorna pga all smuts och det fanns ingen skrapa så man kunde göra rent då och då.
  Hej Bo! Tack för din feedback. Jag vill först säga att det var trevligt att höra att ni är så nöjda med guiden. Samtidigt är det tråkigt att ni inte är helt nöjda med de djur ni fick se. Jag tror att ni kan tillskriva detta ganska mycket till otur. Jag vet att migrationen under en period i år lämnade södra Serengeti och vandrade in i Maswa reservatet söder om Serengeti. Detta är extremt ovanligt men berodde på att det föll kraftiga regn där vilket gjorde betet bättre. Därutöver är det tråkigt att ni inte hade bra väder men regn förekommer i under januari dock sällan i långa skurar så återigen tror jag att ni helt enkelt haft lite otur. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-17
  Insamlad av företaget
  Köpte en rundtur i Syd-Afrika, hyrdbil, safari, hoteller och flyg från P. Elizabeth till Capetown.

  Tyckte att alla chaffeurer, touristguider, rundturer var mycket professionella och pålitiga arrangörer. Inga problem med tidtabel , inga problem med at leverera t.ex hyrbill åt oss.

  Tyckte jätte mycket om rutten ni valde! Vi fick bra möjlighet att se olika områdena. Resan var bra planerad med tanken, hur myvkcet vi hadde tid. Bra bit att köra, men inte för mycket ovh vi fick se mycket.

  Extra tack för Sibya Safari, vilket var bästa val och mycke rekommenderad!
  Hej Eeva! Tack för din fina feedback. Ja det låter verkligen som om ni hann med att se mycket. Roligt att ni är så nöjda med resan! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-17
  Insamlad av företaget
  Jag hade förväntningar att uppleva migrationen men så blev det inte. Ett ovanligt år tydligen. Jag hade ingen beredskap för att missa den upplevelsen eftersom det var enda skälet till att jag åkte just dit och då. Jag har blivit bra bemött och på ett sätt som ingav förtroende men kanske inte helt ärligt i alla avseende, ex att det fanns air kondition i bilarna vilket det inte gjorde. Att det fanns beväpnade vakter i campen på nätterna. Däcken på bilen var väldigt slitna och reservdäcken var blankslitna vilket inte kändes tryggt. Jag föredrar helt ärliga svar. Resan var fantastiskt bra på alla sätt annars. Fick uppleva mycket både djur och storslagen natur. Kan inte vara annat än nöjd med resan i stort.
  Hej Elisabeth! Tack för din feedback. Vad gäller migrationen så befinner den sig i mint nio fall av tio i Ndutu under den period ni skulle resa och och det var också därför vi planerade in dagar/nätter i Ndutu. I ert fall så visade det sig att ni hade maximal otur och hjordarna hade vandrat till Maswa Game Reserve söder om Ndutu. Detta är väldigt ovanligt och inget vi hade kunnat förutspå. Vakter finns på campen men de är inte beväpnade med skjutvapen men det tror jag inte heller att vi sagt. De vapen de har är traditionella massajvapen som spjut och kniv. Jag ska titta på er feedback kring jeeparna och pratat med vår operations manager. Jag återkommer till er per mail med ett svar på detta. Rent generellt kan jag säga att jeeparna har AC men att den inte alltid lyckas få ner temperaturen till 20 grader pga. t.ex. öppna fönster eller liknande som läcker in varmluft. Återigen jag ska be vår operations manager i Tanzania kolla på om AC:n i er jeep var sönder. Om så var fallet ber vi om ursäkt. /David, African Tours & Safaris African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-16
  Insamlad av företaget
  Köpte resan pga upplägget med svensktalande guide. Hazze Sandström var den perfekta guiden. Hazze ringde innan resan och kollade av. Hade ett otroligt program. Chaufförerna var enastående, kunniga och vill visa oss det bästa. En upplevelse. Bra med lagom antal dagar på Zanzibar.
  Hej Thomas! Tack för din recension. Superroligt att du är nöjd med resan med Hazze, den är verkligen något alldeles extra. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-15
  Insamlad av företaget
  Vi åkte på en kombinerad resa till Tanzania med en vecka safari i Serengeti och 1 vecka sol och bad på Zanzibar. Hela processen fungerade väldigt bra, allt från offerter till bokning och resan som helhet. Personalen på plats var fantastiska och upplevelserna oförglömliga. De små problem vi hade under vägen löste African tours exemplariskt och kontakten var enkel. Jag kan verkligen rekommendera att anlita dem till att anordna er resa!
  Hej Christer! Tack för att du tog dig tid att ge oss feedback från er resa. Vi är glada att höra att ni hade en så bra upplevelse i Tanzania. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-14
  Insamlad av företaget
  Vi kollade själv efter resor till Madagaskar när hittade jag African Tours på nätet och fick kontakt med Maria Nordwall.
  Hon berättade att Madagaskar inte var en bra ide i februari med bra argument. Det slutade med att vi satsade på en vecka i Zambia (Livingstone och Victoria falls) och sedan fyra veckor i Sydafrika.
  I Sydafrika började vi med en vecka i Kapstaden med omnejd varefter vi fick en hyrbil och körde i sakta mak efter the garden route till port Elizabeth med några tvånättersstop på vägen. Knysna rekommenderas särskilt.
  Efter port Elizabeth flög vi till Durban och kvitterade ut en ny bil. Därifrån körde vi norrut till Saint lucia, en vatten nationalpark i norra Sydafrika på gränsen till Mozambique och stannade i fyra nätter med utflykter i vatten parken.
  Nästa stopp var Swasiland med ett helt eget landskap.
  Avslutningen var fem nätter i Krugerparken på två olika lodger, lyxigt. Eftersom vi varit flera gånger i Kenya, Tanzania och Uganda så var vi lite överraskade att mängden djur var ganska begränsat. Vi såg visserligen alla big five på samma dag och många fler arter. Skillnaden var nog att savannen inte var så öppen utan mycket träd och buskar var i vägen så dom stora hjordarna var svåra att se. Det var en bra upplevelse men inte jämförbar med t.ex. Serengeti.

  Maria var en lysande representant för sitt företag, svarade raskt på frågor och trevlig att prata med.

  Det kostar naturligtvis en hel del pengar att köpa all hjälp med bokningar för en sådan här resa. Jag kollade upp vad det skulle kostat om jag organiserat alltihop själv och skillnaden var inte alltför stor, särskilt med tanke på allt arbete som krävs. Alla tidigare resor över hela världen sedan 55 år tillbaka har jag alltid varit "resebyrå" så jag vet hur mycket jobb det är. Summan är att Marias hjälp var värt varenda krona.
  Hej Jan! Va roligt att ni fick så bra hjälp av Maria och är nöjda både med vår service o er resa. Tack för att du tog dig tid att ge oss feedback! African Tours & Safaris
  Gilla
 • ?
  ?
  skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-14
  Insamlad av företaget
  Vi köpte en safariresa till Namibia och Botswana i mars i år.
  Det var en resa på närmare 300 mil i en skumpig buss och med fantastiska upplevelser! Några av höjdpunkterna var vandringen i Namibias röda öken och vistelsen i Okavangodeltat i Botswana. Under båtturen ut till Pepere Island dök det upp både krokodiler och flodhästar alldeles nära båten!! Helikopterflygningen och vandringen vid Viktoriafallen var också minnesvärda upplevelser. Många djur såg vi naturligtvis och Big 5 förstås.
  Boendet var överlag väldigt bra och med god mat överallt.

  Servicen från African Tours & Safaris var utmärkt. Ang den afrikanska arrangören så blir det ett stort minus, pga att busschauffören också fick agera guide, även om han var en mycket trevlig och kunnig person. Det borde vara en speciell guide med på resan.
  Hej! Tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Namibia och Botswana är verkligen fyllda med fantastiska upplevelser. African Tours & Safaris
  Gilla
 • Anna Lena L
  skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-13
  Insamlad av företaget
  En fantastisk safari anordnad av African Tours and Safaris, mina höga förväntningar på resan uppfylldes med råge av mycket kunniga och duktiga guider. Mitt bagage kom på avvägar på nerresan och jag fick bra hjälp av personal på plats och även efter hemkomst med ersättningskrav.
  Jag kan varmt rekommendera resebyrån.
  Hej Anna Lena! Tack för din feedback, tråkigt med ditt bagage men bra att vi kunde hjälpa er att lösa det. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-13
  Insamlad av företaget
  Vi köpte en safari resa till Tanzania och solobad på Zanzibar.

  Allting var bra ordnat. Det fungerade det mesta. Vi blev omhändertagna på ett bra sätt av alla guider och all personal på anläggningarna.
  Våra förväntningar infriades och vi blev mycket nöjda med vår resa.
  Enda minuset var toalett och dusch inte fungerade på Nyati tented Camp. Vi är medvetna om att vi var ute i det vilda. Vi tycker att toa/dusch borde fungera. Man behöver inte ha så höga ambitioner. Det går lika bra med ute dass och en hink med vatten fungerar utmärkt.
  Vi hade riktigt roligt och spännande upplevelser.
  Vi kommer säkert att göra sådan resa igen med er.
  Hej Prerna! Tack för er feedback, roligt att ni är nöjda med resan! African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-13
  Insamlad av företaget
  Vi åkte till Sydafrika dec 2018-jan 2019, den längre resan på ca 20 dgr. Det enda negativa jag har är att vi av någon anledning var tvungna att åka en dag tidigare. Vilket i sin tur medförde att jag tappade en semesterdag. Och det utan att egentligen informera i god tid, orsak skulle ha varit invigning av flygplatsen i Istanbul. Men det verkade inte stämma, åtminstone inte enl personal på flygplatsen.

  I övrigt var det en fantastisk resa, med mycket upplevelser och intressanta ämnen att lyssna på och prata om. Tog ett tag att smälta den när vi väl kom hem. (kanske inte gjort det riktigt ännu).
  Vår guide var oerhört insatt i Sydafrika och var en duktig berättare.
  Hej Rut! Tack för ert fina omdöme. Vi är glada för att ni hade en så bra resa trots fadäsen med flyget ut. Informationen gällande stängning av den gamla flygplatsen i Istanbul, öppning av den nya och eventuell påverkan på flyg från flygbolaget till oss var minst sagt knapphändig. När vi påpekade detta till bolaget fick vi till svar att det var planerat med flytten i december, men som sedan blev framflyttad till 6 april. Vi fick tyvärr inte veta att flytten aldrig blev. Vi beklagar att det påverkade er resa men hoppas att ni har förståelse för att vi agerade efter den information vi fått från Turkish Airlines. African Tours & Safaris
  Gilla
 • Christer R
  skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-12
  Insamlad av företaget
  Resa till Tanzania, med safari till Ngorongoro och Serengeti med kombo till Zanzibar.
  Utmärkt bemött inför och under själva resan. Strul med vårt bagage (orsakades av markpersonalen på Arlanda) men bagaget kom ifatt tack vare AFT´s försorg - stort extra plus!
  Alla förväntningar infriades, mycket tack vara den guide vi hade under safarin. Påläst, social och allmänt heltrevlig - hoppas att AFT ser till att behålla honom som guide! Emanuell! Dag 2 var vi klara med BIG 5! Som fågelskådare var ett det ett extra plus då han hade järnkoll på allt vi såg - falköga!
  Även hotell och vistelsen på Zanzibar var kanon!
  Som helhet - första gången på resan med AFT - men sannolikt inte sista!
  Hej Christer! Tack för din feedback. Va roligt att ni är så nöjda med er guide. Vi ska framföra er feedback till Emmanuel och honom kommer vi naturligtvis att hålla hårt, han är en mycket bra guide. African Tours & Safaris
  Gilla
 • skrev om African Tours & Safaris
  2019-05-12
  Insamlad av företaget
  Safariresa till Kenya
  Tydliga beskrivningar av resans innehåll och vad som ingick. Allt infriades.
  Kundtjänst var behjälplig på ett effektiv sätt med både ombokning av hemresa och platsreservering.
  Lätt att få kontakt med kundtjänst.
  Hej Thomas! Tack för din feedback, vi är glada att er resa blev så bra. African Tours & Safaris
  Gilla