Lämnade in en Husqvarna automower med felmeddelande Defekt bakre slingsensor. Fick tillbaka maskinen med beskedet att det inte var något fel på maskinen. För detta analysresultat och några perfektioneringar fick jag betala 1.700 kr. När jag kom hem var det samma fel igen. Känner mig lurad på 1.700 kr. Och därutöver svarar de inte på reklamationen via mejl. Skandal!
Varning för Åkersberga Hyresmaskiner - de hyr ut trasiga maskiner, gör inget för att försöka rädda upp situationen som uppstår pga det och kräver sedan även hyra för den trasiga maskinen.
Vi bokade en mattvätt via telefon och fick ett bra och hjälpsamt bemötande vid bokning och hämtning av tvätten på morgonen dagen efter. Vi skulle tvätta 9 stora mattor under dagen då vi ska hyra ut huset under en period. Vi fyllde på vatten i maskinen och hela golvet fylldes med vatten.
Vi upptäckte då att kärlet för vatten hade tre... kraftiga sprickor undertill.
Stressade ringde vi till Åkersberga Hyresmaskiner och berättade vad som hänt. Eftersom vi var tvungna att bli klara med mattorna under dagen frågade vi om det fanns någon annan maskin att hyra, det fanns det inte. Vi pratade om att testa att laga kärlet med lim och tejp och de tyckte vi kunde testa. Vi frågade även om vi kunde behålla maskinen till dagen efter för att kunna använda den under kvällen för att bli klara, om det skulle funka att laga den. Det var ok enligt hyresmaskiner. Efter 6 timmar hade vi lyckats få kärlet tätt och kunde påbörja tvätten, vi lyckades tvätta en halv matta innan vi var tvungna att åka på jobb på kvällen.
Dagen efter på förmiddagen lämnande vi tillbaka maskinen och då ville man ta betalt för två dagar. Vi påpekade att maskinen inte fungerat och att vi lagt en dag på att laga maskinen i hopp om att bli kunna fixa våra mattor, trots detta ville man ha betalt för två dagars användning. Vi vägrade.
Vi hade missat att ta med en påfyllningsflaska och åkte tillbaka med den dagen efter, då ville man vi skulle betala för tre dagars användning av maskinen. För en maskin som alltså var trasig och därmed inte ens var uthyrningsbar. Vi påpekade det orimliga i detta. Maskinen fungerade inte från början, vi försökte laga den. Maskinen var trasig och inte lämplig att hyra ut till någon annan, det höll man med om. Att hävda att vi skulle ha orsakat inkomstbortfall pga att det saknades en flaska eller att vi kom tillbaka med maskinen dagen efter istället för vid stängningsdags dag ett är inte rimligt.
Hyresmakiners argument om att vi kunde ha kommit tillbaka med maskinen när den inte fungerade, att det var vårt val att behålla den trasiga maskiner och därför ska betala är inte rimligt. Det är uthyrningsföretagets ansvar att se till att maskinerna är hela när kunden hyr dem.
Det mest rimliga hade varit att Hyresmaskiner inte velat ha betalt, istället borde de som kompensation för att vi inte fick en hel och funktionsduglig maskin bjudit på att vi fick låna maskinen och möjligen lyckas laga den hjälpligt och kanske använda den lite åtminstone.
Vi hämtade en trasig maskin som vi reparerade med lim och tejp, vi lyckades tvätta en halv matta istället för 9. Vi glömde en flaska vid återlämningen och det står vi för. Men att betala fullpris för 3 dagars användning som de kräver att vi ska göra är fullständigt absurt, tycker vi. De hävdar till och med att det inte var deras fel att maskinen var trasig, att det var vårt eget val att behålla den (för att hjälpligt försöka rädda upp en situation som Hyresmaskiner orsakat oss) och därför tycker det att vi ska betala hyra.
Vad tycker ni?