Jag fick bra hjälp i början, men på sikt fungerade det inte lika bra.
Min svåra pollenallergi försvann nästan helt på ett halvår efter vårt första möte 2020. Mycket hade uppstått pga. att jag hade varit vegan i 3 år, så en mer normal kost i sig löste mycket på kort tid.
Men jag blev ofta avbruten under mötena, framförallt när jag påbörjade meningen med ”när jag var ung” eller ”10 år sedan” – lite ironiskt med tanke på att hon själv gärna la fokus på filosofiska, förskönade resonemang om stenåldern och det gamla Sverige,... utan hänsyn till de svårigheter som faktiskt uppstod på den tiden. Något som i sin tur stagnerade själva behandlingen.
Anna var också lite väl ”new age”, ansåg att jag borde ”leva i nuet”, när jag i själva verket behövde professionell, homeopatisk hjälp som gick långt bortom ”nuet”. Hon föreslog också EFT tapping som inte alls funkade för mig. När jag senare började motargumentera hennes resonemang med motbevis och personliga framsteg, däribland shadow work, så nonchalerade hon det, ansåg det vara irrelevant.
Jag hänvisades 2023 till en samtalsterapeut på ett annat ställe, vilket blev en stor besvikelse, så jag fick återkomma till Anna kort senare. Vårt sista möte 2025 blev en ännu större besvikelse. Hon ansåg nu att jag var förmögen att plugga eller jobba trots min välkända och långvariga ohälsa.
Kort därefter hittade jag en annan homeopat (i Stockholm, via video) som passade mig betydligt bättre, eftersom hon samtidigt var utbildad samtalsterapeut. Jag skickade några månader senare ett mail till Anna om mina nya framsteg - däribland att jag nu kunde resa från Umeå för första gången sedan 2018 - men upplevde att jag bara blev bemött som bitter och otacksam.
Anna kan göra mycket gott kortsiktigt för somliga, men jag skulle inte rekommendera längre behandling hos henne.