Var på pröva på dag för dottern 6-7 år. Första man får höra är att föräldrar får inte vara inne i rummet och man kan lägga sina saker i hörnet. (Dagen innan fick man vara med, vi testade alltså en annan lärare då ).
Dottern(som är ganska ängslig) vågar sig in med lite push från mamma(som har lovat att vara med inne i rummet då man fått detta tidigare).
Dansläraren meddelar att vi har dörren öppen så barnen kan se ut. Som tur är ställer sig dottern i ledet och ska börja dansa. Jag samtalar då med en annan förälder som... (börjar prata med mig). Jag svarar eftersom jag inte vill vara otrevlig och tänker att va roligt med en trevlig mamma. Då kommer en annan danslärare från personalen och drämer igen dörren! Och då menar jag smäller igen dörren rakt framför oss föräldrar som sitter 1 meter ifrån. (Denna person medverkar inte i lektionen utan kommer fram från ingenstans utifrån).
Jag blir helt ställd och säger då att dörren skulle få vara öppen då det var pröva på dag. Då snäser hon ut att AMEN ni pratar ju, jag svarar då att det är pröva på dag igen och då säger hon otrevligt att VI STÖR LEKTIONEN och att vi pratar för HÖGT. Hur opedagogiskt är man inte? Jag vet nu att dottern inte är OK och dörren öppnas och där står hon och gråter mitt på golvet.
Jag förstår att man har regler men alltså detta sätt är varken pedagogiskt eller normalt! Hur ska barnen känna trygghet och glädje i detta? Läraren kunde ha kommit ut och sagt att vi pratar lite högt. Då hade vi självklart inte pratat mer. Jag är uppfostrad att svara en annan vuxen människa om hon ställer mig en fråga.
Söker du en balettskola och har ett barn som är försiktig så tänk om , du kommer inte få vara med. Dottern har dansat i 4 år, är väldigt duktig så det var trist att få den här upplevelsen. Det blir att fortsätta ordinarie balettskola där de värnar om barnens glädje och dansglädje.
Rektorn ville ta in mig i hennes rum eftersom jag stod ute bland folket i kassan och meddelade att detta var det värsta bemötandet jag varit med om. Rektorn var trevlig och ja, inte så mycket man kan säga direkt om det.
Skulle tipsa er om att ni bör se över personalen , de som inte har social kompetens och som inte förstår att barn inte kan behandlas som tonåringar och föräldrar som små barn, inte bör arbeta som danslärare. Jobbar själv med kunder dagligen och det skulle ALDRIG falla mig in att prata såhär mot någon.
Ok att ha regler och att barnen samt föräldrar ska följa dessa, men pröva på dag är en dag då man som förälder & barn ska få känna av allt, stämning,strukturen på lektionerna och se lokalen mm. Man kan inte rida på att man ligger inne i Stockholm City och bete sig hur man vill.
Har många bra danskurser på fritiden för folk av alla olika nivåer. Deras sommarkurser erbjuder många internationella och eftertraktade koreografer. Trevliga och fräscha lokaler.