Boo Energi

Boo Energi, sid 2

4.3 / 5 baserat på 1346 omdömen
Vi utvecklar och underhåller elnätet i Nacka utanför Stockholm. Vi säljer el till och smarta energitjänster till våra kunder som finns i hela Sverige. Alltid med fokus på miljö och kvalité. Vi har sedan 1920 satt våra kunder främst och har för avsikt att fortsätta med vår genuina service i minst 100 år till. Hållbara energilösningar där innovation möter tradition.

Som kund hos oss kan du känna dig trygg. Vi guidar dig till det elavtal som passar dig och dina förutsättningar. Vi har låga marginaler, alltid med generösa avtalsvillkor. Priset vi redovisar är det du betalar, inga extra eller dolda avgifter tillkommer. Våra kunder stannar för att de är nöjda, inte för att de sitter fast i långa avtal.

Utöver 100 % miljömärk el klimatkompenserar vi på Boo Energi extra för de utsläpp som genereras för hela livscykeln vid energiframställningen och lite till. All el från Boo Energi är 110 % klimatpositiv.

Vi hoppas du kommer märka att vi bryr oss lite extra både om vår miljö och våra kunder.

Läs gärna mer på www.booenergi.se

Utmärkelser

1346 omdömen om Boo Energi

Sedan starten hos Reco 2018
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-24 Insamlad av företaget
  Tydlig information och nyhetsbrev
  Gilla
 • 2023-03-24 Insamlad av företaget
  Tycker jag fått mycket bra bemötande. Bo portföljen blev kanske lite dyrare än jag förväntat mig men det är ju väldigt speciella tider så jag får nog vara nöjd ändå Mvh Christer Eliasson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-24 Insamlad av företaget
  Har inte haft några specifika ärenden på senare tid. Men tidigare upplevelser har varit positiva.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-22 Insamlad av företaget
  Har haft Boo Energi länge och varit nöjd med enkelheten, tydligheten och priset. Uppskattar ert enkla, engagerade och konstruktiva nyhetsbrev.

  Ni har hanterat det digitala skiftet ok. Förstår att det varit tungt. Ett nya babbliga nyhetsbrev, nja. Er nya VD tar inte Boo kulturen vidare på ett sätt som jag känner förtroende för. Att verka lågmält, förtroendeingivande och leverera är ett signum. Var rädda om det!

  Tack för alla år!
  Hej Anette,

  Tack så mycket för ditt fina betyg och för att du tagit dig tid att skriva några rader.

  Vi blir så tacksamma för att få värdefulla tankar och synpunkter från våra kunder.

  Har du möjlighet, tid, och lust att utveckla hur du menar? Jag skulle gärna vilja veta mer om hur vi kan bli bättre?

  Du får gärna ringa eller mejla Maria och berätta mer, så vi har möjlighet att justera till det bättre.

  maria.hultman@booenergi.se eller 070-428 88 85.

  Vänliga hälsningar Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-22 Insamlad av företaget
  Hushållsel lägenhet och villa.Bra bemötande.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-18 Insamlad av företaget
  -För många strömavbrott
  -För högt pris (Nätavgift)
  -Dålig information om hur ni har gjort elinstallationen från början, inga ritningar inga underlag.
  Hej Mats,

  Tack för att du givit oss en recension här på Reco.

  Under förra året så hade vi en del störningar på elnätet. Vi hade bland annat ett åsknedslag på sommaren som löste ut halva nätet och gjorde många av våra kunder strömlösa. Ett kabelfel i Tollare löste ut ett större område och i slutet av november hade vi ett kraftigt snöoväder som medförde att flera av våra kunder blev strömlösa för en stund.
  Vissa avbrott har vi svårt att påverka och 2022 har varit ett år med fler avbrott än vanligt.

  Avbrottsstatistiken för 2022 kommer att publiceras på vår hemsida i april. Under 2021 hade vi en tillgänglighet på 99,99 procent.

  När det kommer till elnätsavgiften, så har vi under många år varit ett nätbolag med bland lägsta elnätsavgifterna i Sverige. Vi har de senaste åren blivit tvungna att justera avgiften, bland annat på grund av att vi fått väsentligt höjda avgifter från vår regionnätsleverantör samt kraftigt ökade kostnader för nätförluster. Vi handlar el för nätförluster på samma marknad som övrig el. Utöver det har vi precis som många andra fått ökade kostnader för nödvändiga investeringar i nätet för att upprätthålla säker leverans och möta ökad efterfrågan från bland annat det ständigt ökande antalet kunder som skaffar elbilar, och övriga produkter och tjänster som våra kunder både efterfrågar och förväntar sig att vi kan leverera.

  Vi har under många år haft måttliga eller inga prisökningar alls, men behöver nu säkerställa att vi får tillräckliga intäkter, då vår kostnadsmassa har blivit högre samtidigt som våra kunder använder mindre el. Den rörliga avgiften står för en större andel av höjningen, då det även kan motivera våra kunder att spara el.
  Förhoppningen från vår sida är att kunna sänka den rörliga elnätsavgiften när marknaden återgår till ett mer normalt läge igen.

  Gällande din kommentar kring ritningar har jag svårt att kommentera, då jag gissar att det avser ett enskilt ärende. Jag hoppas du fått hjälp i ärendet och att det löst sig.

  Det var tråkigt att du inte är riktigt nöjd med oss, men vi hoppas att vi framåt kan ge dig en bättre upplevelse.

  Mvh Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-16 Insamlad av företaget
  Digitala tjänster har utvecklats till rätt kvalitet tycker jag
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-15 Insamlad av företaget
  Fantastisk kundtjänst som återkopplar snabbt och sakligt. Många med mig känner nog att företaget inte lyckats så bra med att förklara produkten Boo portföljen. Många trodde att det var ett bra val som en extra ”kudde” vid tider som dessa med höga elpriser men det blev ingen dämpande effekt vilket man inte lovat heller men inte lyckats förklara på ett bra sätt. Frågeställningarna som dyker upp i sociala medier är många bla. varför det skiftar så i pris per kwh när man har Booportföljen. Man har ett jobb kvar att göra för att återfå kundernas förtroende. Den nya appen tycker jag verkar bra.
  Gilla
 • 2023-03-13 Insamlad av företaget
  alltid bra bemötande. Framåtriktade, miljövänligt elbolag.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-11 Insamlad av företaget
  bra bra bra bra bra bra bra bra bra bra
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-11 Insamlad av företaget
  Bra bemött. Fungerar i möte med kundtjänst
  Det som drar ned är boo portföljen. En produkt som är otroligt svår att förstå som enkel privatperson.
  Gilla
 • 2023-03-10 Spontant omdöme
  Jag blev rekommenderad Boo-portföljen i slutet av 2022. Boo energi skriver och berättar att portföljen varit väldigt uppskattat genom åren. Under januari och februari har den dock varit betydligt dyrare än rörligt Känner mig jättebesviken. Mvh.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-08 Insamlad av företaget
  Tecknade ett fast avtal till ett förmånligt pris utan krångel. Inte så mycket mer att säga fakturorna kommer som förväntat
  Gilla
 • 2023-03-08 Insamlad av företaget
  Efter väldigt många år som kund, kommer jag nu lämna. För mig är det ett bedrägligt beteende från deras sida som gör att jag lämnar. Rena ocker priser har dom. Lurat med mig i ett avtal som var svår begripligt för en vanlig person. ALDRIG mer detta bolag. Skulle ALDRIG kunna rekommendera dett till någon. Känner mig helt förd bakom ljuset. och riktigt lurad.

  LURAD HAR JAG BLIVIT PÅ DET HELA.

  Besviken hälsning,, Håkan IVarsson
  Hej Håkan,
  Det är många med dig som hör av sig om Boo-portföljen och vi förstår din besvikelse. Boo-portföljen har under 2 månader i rad haft ett högre elpris än rörligt. Hur det blir i mars är fortfarande osäkert. Därefter ser det ljusare ut för vår helt klart bästa avtalsform genom åren.

  Om vi tittar på hur Boo-portföljen levererat sedan starten 2015, så har den över tid varit ett bättre alternativ än rörligt och de som varit med i Boo-portföljen under hela 2022 har gjort ett bra val, även om vi haft några månader då rörligt elpris blivit lägre.

  Vi har i vårt senaste nyhetsbrev gjort jämförelser och beskriver mer om hur Boo-portföljen fungerar och hur portföljen kunna bli så mycket dyrare än rörligt elpris i början av 2023.
  www.booenergi.se/nyhetsbrev

  I och med att energimarknaden blivit så "känslig" och elpriset gått upp, så blir det stora prisskillnader när det inträffar saker som inte går att förutse (milda månader med minskad elanvändning). I Boo-portföljen prissäkrar vi elen upp till 3 år bakåt i tiden och när både januari och februari blev milt + att vi lärt oss att hushålla med elen sjunker efterfrågan och det rörliga elpriset blir lägre, de volymer vi prissäkrat finns däremot fortfarande kvar. Hade vi fått ett kallt januari och februari hade prisbilden sett helt annorlunda ut och de som valt Boo-portföljen hade tvärtom varit stora vinnare.

  Du skriver att du varit kund hos oss länge, så om du haft Boo-portföljen under hela 2022 och därför innan, så har du troligtvis fortfarande sparat pengar genom Boo-portföljen. Gå gärna in och kika på tabellen där vi gjort en jämförelse mellan prismodellerna på vår hemsida. www.booenergi.se/i-fokus

  Energimarknaden har precis som vädret blivit mer och mer nyckfullt vilket gör att det blir stora prisskillnader som vi inte varit i närheten av tidigare.

  Vi kan inte lova att Boo-portföljen kommer vara lägre än rörligt elpris framåt, däremot så har den varit det historiskt och vi tror att den fortfarande kommer vara ett bättre alternativ än rörligt över tid.

  Vi vill det bästa för våra kunder och har inte för avsikt att missleda någon.

  Mvh
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-08 Insamlad av företaget
  Fick rådet att välja Booportföljen som jag tecknade aug 2022. Efter tre senaste fakturorna på totalt 30.000:- inser jag att rådet var kasst.
  Hej Bosse,

  Det är många med dig som hör av sig om Boo-portföljen och vi förstår din besvikelse. Boo-portföljen har under 2 månader i rad haft ett högre elpris än rörligt. Hur det blir i mars är fortfarande osäkert. Därefter ser det ljusare ut för vår helt klart bästa avtalsform genom åren. Om vi tittar på hur Boo-portföljen levererat sedan starten 2015, så har den över tid varit ett bättre alternativ än rörligt och de som varit med i Boo-portföljen under hela 2022 har gjort ett bra val, även om vi haft några månader då rörligt elpris blivit lägre.

  Vi har i vårt senaste nyhetsbrev gjort jämförelser och beskriver mer om hur Boo-portföljen fungerar och hur portföljen kunna bli så mycket dyrare än rörligt elpris i början av 2023.
  www.booenergi.se/nyhetsbrev

  I och med att energimarknaden blivit så "känslig" och elpriset gått upp, så blir det stora prisskillnader när det inträffar saker som inte går att förutse (milda månader med minskad elanvändning). I Boo-portföljen prissäkrar vi elen upp till 3 år bakåt i tiden och när både januari och februari blev milt + att vi lärt oss att hushålla med elen sjunker efterfrågan och det rörliga elpriset blir lägre, de volymer vi prissäkrat finns däremot fortfarande kvar. Hade vi fått ett kallt januari och februari hade prisbilden sett helt annorlunda ut och de som valt Boo-portföljen hade tvärtom varit stora vinnare.

  Du skriver att du anslöt i slutet av sommaren och månaderna augusti, september, och december har Boo-portföljen varit mycket lägre än det rörliga elpriset. Gå gärna in och kika på tabellen där vi gjort en jämförelse på vår hemsida. www.booenergi.se/i-fokus

  Energimarknaden har precis som vädret blivit mer och mer nyckfullt vilket gör att det blir stora prisskillnader som vi inte varit i närheten av tidigare.

  Vi kan inte lova att Boo-portföljen kommer vara lägre än rörligt elpris framåt, däremot så har den varit det historiskt och vi tror att den fortfarande kommer vara ett bättre alternativ än rörligt över tid.
  Mvh
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-08 Insamlad av företaget
  Uppskattar informationen om el och elpriser mm. Däremot promotas vindkraft för mycket som ett grönt alternativ när det egentligen finns stora miljöproblem med detta kraftslag som till ex plaster som smutsar ned, exploatering av skog, fåglar och insekter som dör, ljudproblem för boende nära, dyrt att bygga, subventionerat som snedställer konkurrenskraften (konsumenterna får betala kalaset), gör elnätet instabilt. Vid det här laget avskyr jag vindkraft men istället borde jag avsky våra politiker och hemska journalister. Värst av allt är Miljöpartister. Istället är kärnkraft det miljövänliga alternativet som borde framhållas som bästa miljöval. Skandal.
  Hej Robert,

  Tack för ditt fina betyg, det gör oss glada.

  Varifrån vår el som är så eftertraktad ska komma ifrån är komplex. Varje energikälla har någon form av "defekt"".

  Vatten förstör vattendrag och för fiskar, vind som du skriver ovan och kärnkraften har även sin problematik.

  Människan har funnit revolutionerande lösningar förr och vi får se vad framtiden har att kommer med.

  Mvh Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-08 Insamlad av företaget
  Är väldigt besviken då jag blev rekommenderad Boo-portföljen som har visat sig vara riktigt dåligt där det utlovades trygghet och kunniga inköpare, så att jag som privatperson kunde slappna av....

  Jag har nu haft elräkningar på ca 7000 mer varje månad än mina grannar..... vilket känns riktigt dåligt. Inte alls vad ni utlovade!!!
  Hej Tommy,

  Det är många med dig som hör av sig om Boo-portföljen och vi förstår din besvikelse.

  Boo-portföljen har under 2 månader i rad haft ett högre elpris än rörligt. Hur det blir i mars är fortfarande osäkert. Därefter ser det ljusare ut för vår helt klart bästa avtalsform genom åren.

  Det vi vill vara tydliga med är att inte jämföra månad mot månad, även om det har blivit stor skillnad i början av 2023 ( i december var förhållandet omvänt) . Boo-portföljen skall vara en långsiktigt bra elpris, som är lugnare än rörligt och har varit lägre än rörligt över tid.

  Vi gjorde igår ett utskick till våra kunder som anmält e-post adress till oss, där vi försöker beskriva vad som hänt och varför det blivit som det blivit. Vi har även lagt den informationen på vår hemsida www.booenergi.se/nyhetsbrev.

  Nu vet inte jag hur länge du varit ansluten till Boo-portföljen, men om du har haft prismodellen länge, så har du trots två dåliga månader sparat pengar över tid (även om det inte känns så precis nu). I och med att energimarknaden blivit så "känslig" och elpriset gått upp, så blir det stora prisskillnader när det inträffar saker som inte går att förutse (milda månader med minskad elanvändning). I Boo-portföljen prissäkrar vi elen upp till 3 år bakåt i tiden och när både januari och februari blev milt + att vi lärt oss att hushålla med elen sjunker efterfrågan och det rörliga elpriset blir lägre, men de volymer vi prissäkrat finns fortfarande kvar. Hade vi fått ett kallt januari och februari hade prisbilden sett helt annorlunda ut och de som valt Boo-portföljen hade istället varit stora vinnare.

  Historiskt har Boo-portföljen varit det bästa valet och vi tror (men kan inte lova) att det fortsatt kommer att vara så. Sedan starten 2015, har Boo-portföljens snitt varit lägre än rörligt och 2022 var ett otroligt bra år för Boo-portföljen.

  Boo-portföljen har vid några månader blivit dyrare än rörligt, då det hänt något som är svårt att förutse. Pandemiåret till exempel, då var rörligt elpris lägre än Boo-portföljen, då efterfrågan på el sjönk drastiskt.

  Kika gärna på vår hemsida www.booenergi.se/i-fokus där beskriver vi varför det blivit som det blivit och där finns även en jämförelse mellan Boo-portföljen och rörligt elpris.

  Vänliga hälsningar,
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-06 Insamlad av företaget
  Blev mer eller mindre intvingad i Boo-portföljen i januari 2022 trots att jag ville ha fast pris i 3 år. Jag förstår nu att Boo Energi då inte ville ingå fastprisavtal då de var dåliga för dem och att de därför hårdsålde Boo portföljens fördelar. Något som nu under januari/februari 2023 visar sig vara katastrof. Jag förstår att situationen är svår, men som kund så är jag verkligen inte nöjd med utfallet...
  Hej Stefan,
  Det är många med dig som hör av sig till oss om Boo-portföljen, då Boo-portföljen under 2 månader blivit högre än rörligt. Hur det blir i mars är fortfarande osäkert. Därefter ser det ljusare ut för vår helt klart bästa avtalsform genom åren.

  Vi har i vårt nyhetsbrev som gick ut igår och på vår hemsida försökt att förklara vad det är som gör att priset för Boo-portföljen blivit högre än rörligt för årets första månader januari och februari.
  Historien vet vi, men tyvärr kan vi inte se framåt i tiden. Vi vet att de flesta av våra kunder har fått lägre elräkningar genom att välja Boo-portföljen, prismodellen som varit sannerligen lyckad sedan starten 2015 har för många varit ett långsiktigt, bra alternativ. Om du haft Boo-portföljen under hela förra året har du fortfarande troligen sparat pengar genom att ha Boo-portföljen (även om det inte känns så).

  I och med att energimarknaden blivit så "känslig" och elpriset gått upp, så blir det stora prisskillnader när det inträffar saker som inte går att förutse. I Boo-portföljen prissäkrar vi elen upp till 3 år bakåt i tiden och när både januari och februari blev milt + att vi lärt oss att hushålla med elen sjunker efterfrågan och det rörliga elpriset blir lägre, men de volymer vi prissäkrat finns fortfarande kvar. Hade vi fått ett kallt januari och februari hade prisbilden sett helt annorlunda ut och de som valt Boo-portföljen hade varit stora vinnare.

  Jag skickar med en länk till vårt nyhetsbrev som vi skickade igår. Där försöker vi mer gå in på varför det blivit som det blivit och hur det sett ut historiskt. Där finns också länkar till andra sidor på vår hemsida om du vill fördjupa dig. Du kan också ringa till vår kundservice, så kan vi kika på hur just ditt elavtal ser ut.

  Energimarknaden är komplex och vi tror fortfarande att prismodellen Boo-portföljen kommer vara ett lyckat val framåt. Vi vill det bästa för våra kunder och har inte för avsikt att missleda någon.

  Längst ner på sidan om Boo-portföljen så har vi en tabell där vi redovisar Boo-portföljens pris och Rörligt elpris för de senaste 12 månaderna.
  https://www.booenergi.se/boo-portfoljen

  Mvh
  Boo Energi
  post@booenergi.se
  08-747 51 70
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-05 Insamlad av företaget
  Har varit kund hos Boo Energi sedan år 2000. Boo Energi har alltid levererat perfekt service, och alla deras medarbetare som jag haft kontakt med har alltid varit mycket tillmötesgående och vänliga!
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-02 Insamlad av företaget
  Bra och transparent företag. Informativa och pålitliga.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-01 Insamlad av företaget
  Alltid vänligt, proffsigt och lösningsorienterat bemötande. Det känns som det lilla företaget som tar sina kunder på stösta allvar.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-03-01 Insamlad av företaget
  1. Svarar snabbt i telefon väldigt trevliga och hjälpsamma.
  2. hade inga speciella förväntningar är positivt överraskad .
  3. Beställde ett fast abonnemang.
  4. Rekommenderat Boo till bekanta.
  Gilla
 • 2023-03-01 Insamlad av företaget
  Bra bemött men det känns inte som de har koll på avtalet som jag har tecknat
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-27 Insamlad av företaget
  Köper el energi av BE, fungerar som det ska
  Gilla
 • Rolf H
  skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-26 Insamlad av företaget
  Bra leverantör , appen kan bli lite bättre
  Gilla
 • 2023-02-26 Insamlad av företaget
  företaget bemöter mig som kund på ett bra sätt.
  även om jag kommer med missnöjes ärenden.
  mina förväntningar har inte uppfylls pga att dem har en tjänst som dem inte ha koll på och marknadsför på ett fel sätt.
  det är Boo portföljen.
  jag kommer nog avsluta den omgående men är ändå bunden i 3 månader på deras dåliga avtal.
  Detta borde göras om i en månads tjänst eftersom dem inte kan förutse /köpa in behovet till bra priser ändå verkar det som.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-26 Insamlad av företaget
  Det fungerar bra med Boo Energi. Informationen man får är bra och relevant.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-23 Insamlad av företaget
  Boo Energi, dyrt och nu en höjning med 27 %, varför, lätt att höja nät avgiften då det är likt en kartell där vi konsumenter inte har rätt att väja nät bolag. Det tog flera månader efter att vi bett om Greenly innan vi var inkopplade.
  Hej Lisette,

  Vi beklagar att det tagit sån tid att koppla in Greenly, Vi har arbetat med för att få till rutinen tillsammans med Greenly och vår systemleverantör, dock har det skett en hel del missförstånd och det har inte gått som tänkt vilket gjort att det tagit tid för oss. Nu har vi kommit igång, men vi har många fullmakter att hantera och det gör att vi fortfarande har långa handläggningstider. Förhoppningsvis är vi snart i fas. Det hjälper inte dig förstås, men vi vill ändå förklara varför det dröjt.

  När det kommer till elnätsavgiften, så har vi blivit tvungna att höja elnätsavgifterna för samtliga abonnenter inom vårt elnätsområde. Detta för att kunna ge våra kunder en fortsatt trygg elleverans och utveckla nätets kapacitet för framtida efterfrågan.

  Främsta skälen för vår prisökning är väsentligt höjda avgifter från vår regionnätsleverantör samt kraftigt ökade kostnader för nätförluster, då vi handlar el för nätförluster på samma marknad som övrig el.

  Utöver det har vi precis som många andra elnätsbolag fått ökade utgifter för våra nödvändiga investeringar i nätet för att upprätthålla säker leverans och möta ökad efterfrågan från bland annat det ständigt ökande antalet kunder som skaffar elbilar, och övriga produkter och tjänster som våra kunder både efterfrågar och förväntar sig att vi kan leverera.

  Vi har under många år haft måttliga eller inga prisökningar alls, men behöver nu säkerställa att vi får tillräckliga intäkter, då vår kostnadsmassa har blivit högre samtidigt som våra kunder använder mindre el. Den rörliga avgiften står för en större andel av höjningen, då det även kan motivera våra kunder att spara el.

  Vi är medvetna om att många är oroliga och redan har svårt för att få ihop ekonomin. Tyvärr är höjningen nödvändig för att täcka de ökade kostnaderna från våra leverantörer.

  Vår förhoppning är att kunna sänka den rörliga avgiften för elöverföring när marknaden återgår till ett mer normalt läge.

  Mvh Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-22 Insamlad av företaget
  Hej, varit otydligt vad som hänt 2 gånger när jag bytt elbolag. hamnar mellan 3 bolag känns det som.
  Hej Victor,

  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.

  Det var inte bra att du vid flera gånger hamnat i kläm. Hör gärna av dig till vår kundservice, så kan vi säkert se vad som hänt och varför det inte gått smidigt. Tillsammans kanske vi kan lära av händelsen och se till att det går smidigare nästa gång.

  Boo Energi kundservice:
  post@booenergi.se eller 08-747 51 70.

  Vänliga hälsningar,
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-21 Insamlad av företaget
  Jätte dyrt jämfört annan bolaget
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-15 Insamlad av företaget
  När ett företag säljer in Boo portföljen som något bra, men det visar sig att familjen i Skåne (elområde 4) betar ca 1,2 kr/kWh rörligt, medan man själv betalar 2,52kr/kwh för samma period (januari 2023).
  Hej Jimmy,

  Det är många av våra kunder som hört av sig till oss och känner besvikelse.


  Något hände, våren 2021. Energipriserna började stiga, först sakta för att sedan öka i snabbare takt. I december 2021 hade vi ett rörligt elpris på 2,45 kr/kWh inkl. moms. Priser vi inte varit i närheten av tidigare. År 2022 nådde decembers rörliga elpris hissnande 3,70 kr/kWh och Boo-portföljen 2,70 kr inkl. moms, då förhållandet var omvänt.

  Anledningen till det höga elpriset är flera, men prisökningen startade när Ryssland inför kriget minskade sina gaslager i Europa.
  Vi har aldrig sagt att Boo-portföljen ska vara billigare varje månad. Det vi sagt är att historiskt sett har Boo-portföljen haft ett lägre elpris över tid. Det vill säga från starten i november 2015 fram till nu så har det varit det mer prisvärt än rörligt elpris. År 2022 har det varit extra lyckat att köpa elen via Boo-portföljen som under året varit mer än 60 öre lägre än rörligt elpris, inkl. moms.

  Över tid har Boo-portföljspriset varit klart mer stabilt och billigare än rörligt. Troligtvis kommer det även ha ett bättre pris än rörligt pris över tid. Dock är det inget vi kan lova förstås, då vi inte kan sia i framtiden.

  Nu vet inte jag hur länge du varit ansluten till Boo-portföljen, men om du anslutit i början av 2022 har troligen fortsatt haft ett lägre elpris än rörligt över tid.

  De som för närvarande har förlorat på att ansluta till Boo-portföljen är de som anslöt sig i slutet av 2022. Vi tror dock att prismodellen fortsatt kommer att vara bättre alternativ än rörligt över tid, men förstås inget vi kan lova då vi inte kan spå framåt i tiden, men vi vet att det historiskt sett varit så.

  När vi i mitten av december hade en riktig köldknäpp under en dryg vecka, fick vi prognoser om att riktpriserna för rörligt elpris skulle fortsätta enligt samma höga prisnivå som första delen av december, även för jan-mars.

  Nu slog vädret om strax innan jul och det milda vädret kommer hålla i sig en längre tid. Tron om att de gaslager (prissättande faktor) som finns i Europa räcker till våren samt att vi alla minskat på vår elanvändning. Dessa tre faktorer blev tydligare och därmed prispressande. De prissäkringar som där och då såg ”bra” ut blev genast sämre mot det rörliga elprisets fall. Prissäkringar gör så att toppar och dalar i prisnivån inte blir lika kraftiga som rörligt elpris.

  Elmarknaden är komplex och vi har skrivit mer på vår hemsida om hur Boo-portföljen fungerar och vad som hänt i oktober och januari när rörligt elpris blivit lägre. Där finns också jämförelser för hur det sett ut historiskt. Vi beskriver mer ingående på dessa sidor. www.booenergi.se/i-fokus och www.booenergi.se/sa-fungerar-boo-portföljen eller www.booportfoljen.se/boo-portfoljen.

  Som vi skrivit tidigare, även om det inte känns så just nu, så tror vi att du kommer få ett lägre elpris om du hänger kvar i portföljen över tid, så som det varit historiskt, men inget vi kan säga med säkerhet förstås.

  Du är även välkommen att höra av dig till vår kundservice så kan de kika på hur just ditt avtal ser ut.
  post@booenergi.se 08-747 51 70

  Vänliga hälsningar,
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-14 Insamlad av företaget
  Alltid fått bra bemötande och hjälp!
  Roligt att det finns en Stegapp 😊
  Hej,

  Tack för ditt jättefina betyg till oss, det värmer oss extra så här på alla hjärtans dag.

  En steg app finns det tyvärr inte längre, vi har bytt ut den till vår Boo-app, som vi istället hoppas kan hjälpa dig minska din elanvändning.

  Vi på Boo Energi gillade vår E2E (Energy 2 Energy) app mycket, men nu ha den fått ersättas av något som ligger mer i tiden och som vi hoppas ska kunna ge våra kunder mer och även hjälpa till att skapa en balans i elnätet.

  Vänliga hälsningar,
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-12 Insamlad av företaget
  Tryggt elbolag som man kan lita på. En fantastiskt trevlig kundservice, man får alltid bra bemötande vid kontakt. Mitt i energikrisen känns det bra att man är kund hos ett stabilt bolag som verkligen bryr sig om sina kunder.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-10 Insamlad av företaget
  Hade förväntningar om ett bra förvaltande av elpris med boo-portföljen men det har blivit helt tvärtom. Dålig insikt och det känns som ett lotteri eftersom man inte alls vet vilket pris man faktiskt kommer få i slutändan.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-05 Insamlad av företaget
  Alltid nöjd med boo energi och personalen har bra bemötande
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-03 Insamlad av företaget
  Har inte varit i behov av kontakt, men tydlig och bra hemsida samt app! Bra pris på Boo-portföljen!
  Gilla
 • Johanna B
  skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-02-01 Insamlad av företaget
  Alltid hjälpsamma och levererar bra tjänster!
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-17 Insamlad av företaget
  Är dyrare än konkurrenterna och köper solel med avdrag från spotpris.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-11 Insamlad av företaget
  Ja det är inte så mycket jag hör från Boo energi förutom fakturan som kommer varje månad.
  Tack Patrik.

  Tack för ditt fina betyg!

  Jag hoppas du får vårt nyhetsbrev också, det kommer en gång per månad. Om inte, anmäl dig gärna via länken nedan, så får du aktuell information från oss löpande.

  https://www.booenergi.se/nyhetsbrev

  Mvh
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-11 Insamlad av företaget
  Informationen som är tillgänglig för en privatperson som konsument och producent med solpaneler är tydlig och transparent.
  Boo-portföljen är en utmärkt kombination av rörligt och fast pris
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-10 Insamlad av företaget
  Helt okej!

  Med vänliga hälsningar

  Jan
  Gilla
 • 2023-01-10 Insamlad av företaget
  Trevlig personal, bra feedback på frågor, trygg leverantör men tyvärr lite för dyr i pris.
  Gilla
 • 2023-01-10 Insamlad av företaget
  Vara, El- ledning på tomt.
  Smidigt, bra service och god personlig mottagande.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-09 Insamlad av företaget
  It really was a fortunate decision that I have changed my contract to Boo Energi from Eon. The rate applied to my contract was far more user friendly and the communication I am having with Boo Energi is a lot smoother. So, I am absolutely happy with Boo Energi and I am keep recommending Boo Energi to my friends.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-05 Insamlad av företaget
  Det är ok med boo energi och har inte haft några problem med dom.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-05 Insamlad av företaget
  Vänligt bemötande åh bra service,

  Man hade ju förväntningar på Billig EL..

  Har funkat bra tycker jag...
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-05 Insamlad av företaget
  Jag har inte haft kontakter med företaget så jag kan inte kommentera på kundservice etc. Inte heller har jag något alternativ för mitt elnät så det är inte så mycket att välja på. Priset för nätet är såklart sjukt dyrt men det är ju mestadels skatter som inte företaget kan påverka. Synd att inte årets (2023) elstöd kan betalas ut via Boo Energi som förra året då den processen fungerade utmärkt.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-05 Insamlad av företaget
  Inte så bra hjälp från kundservice. Faktura är omöjligt att förstå och frågar man får man oklart svar
  Hej Majken,

  Tack för din återkoppling, även om du inte är nöjd med oss.

  Hör gärna av dig och berätta mer vad som är otydligt så hjälper vi gärna till. Det känns som om det kan ha blivit något missförstånd då vi vill hjälpa till när våra kunder ringer.

  Mejla gärna eller ring mig, så reder vi ut det som inte är tydligt från vår sida.
  maria.hultman@booenergi.se eller 070-428 88 85.

  Mvh
  Boo Energi
  Privatperson
  Gilla
 • 2023-01-03 Insamlad av företaget
  Informativt, transparent och lätt att förstå som lekman, 100% förtroende för Boo Energi.
  Gilla
 • skrev om Privatperson en del av Boo Energi
  2023-01-03 Insamlad av företaget
  Fungerar bra trevligt bemötande när man kontaktar er.
  Gilla