Är det här ditt företag?
Uppdatera ditt företag3 omdömen om Decatak Skåne
skrev om Decatak Skåne
Själv jobbet var OK. Taket tvättades och målades, så inga klagomål på det, även om färgen var lite mer matt än den var på bilderna. Ingen stor grej.
Dock är det tre pannor som har flyttats i processen och ligger snett. Jag påtalade detta till säljaren vid 2 tillfällen och bad dem komma hit och rätta till det. Det ska inte behöva ta många minuter att göra. Det har nu gått en hel månad utan något som helst svar.
Under säljprocessen var säljaren väldigt responsiv – han var i ’sales mode’. Vi utväxlade säkert ett 20-tal meddelanden mellan varandra och det gick inte många timmar mellan dessa.
Efter att beställningen lagts var det samma sak. Trevlig och snabb i bemötandet.
När väl arbetet hade genomförts och fakturan skickats så blev det helt tyst – ’sales mode’ var över och nu var det inte så viktigt längre.
Mitt misstag var att jag var schysst/dum nog att betala fakturan innan allt var till belåtenhet. Man har ju hört om skojare och att man inte ska betala innan man är helt nöjd, men jag valde att lita på företaget. Naivt och jag har lärt mig min läxa.
Eftersom säljaren helt har gått under isen kommer jag att lämna in ett klagomål till ARN. Ingen aning om det kommer att ge något, men det kanske kan fungera som en varning för andra.
Tips: betala inte en spänn innan du har fått respons på eventuella klagomål och att allt är fixat precis så som du ville ha det. -
skrev om Decatak Skåne
Säljaren gjorde ett seriöst intryck så därför anlitades Deca för att måla taket...tyvärr.
Första teamet kom över för att tvätta taket, efter arbetet låg det fimpar lite här och var runt arbetsområdet. Men tvättaren hade även högtryckstvättat hål på pappen under pannorna. Vid kommunikaton om hur detta skulle åtgärdas fick jag bara svaret att "var bara lugn, det kommer ordna sig och bli bra". Trots åtskilliga försök att få beskrivet HUR hålet skulle åtgärdas fick jag inte svar på det. Nytt hål har även upptäckts fast åverkat av att man trampat upp pappen som det ser ut.
Vid själva målningen tapade man fast någon plastremsa över hålet, knappast yrkesmässigt
Man målade inte heller ovansidan av taknockspannorna.
Offerten inkluderade målning av 20 extra pannor samt en extar hink med färg. Det blev 12 målade pannor och slatten på en överbliven hink med färg. Offerten var tydlig med att ingen betalning förrän komplett utfört arbete.
När jag påtalade bristerna ville dom inte acceptera dessa, men kunde tänka sig att dra av 1000 kronor mao ej målade extrapannor och för hinken med färg.
Då jag vill ha HELA taket målat (för, hör och häpna, jag tycker att tacknockspannorna är en del av taket) samt vill ha hålet lagat på ett fackmannamässigt sätt, samt både extrapannor målade och en hel hink med färg, allt enligt offert har jag inte betalat fakturan på knappt 50.000.
Deca blev nu ganska aggressiva i sin kommunikation och har lämnat över den bestridda fakturan till kronofogden i hopp om att skrämma mig till att betala.
Jag kan ju tycka att det hade varit bättre att själva komma ut och inspektera deras eget arbete och komma fram till en lösning tillsammans med mig som kund för att lösa detta, men det verkar dom inte vara intresserade av att göra.
Säljaren verkar ha gjort sig frånvarande då han inte svarar i telefon eller ringer upp.
Deca tak Kan inte rekommenderas! -
skrev om Decatak Skåne
Vi har nu fått taken både tvättat och målat. Och vi är jättenöjda. 3 tvätt killar och 3 målar killar har arbetat snabb och säkert och mycket samspelta. Allt har gått som på räls och vi är nöjda med deras sätt att arbeta vilket inger oss en trygghet och att resultatet blev så bra.