En fastighetsförsäkring hos Dina Försäkringar är inte den trygghet som det borde vara.
Stormen den 5/4 2026 tog 15 plåtar på vårt industritak.
Igår den 21/5 ringde jag och berättade för skaderegleraren att nu kan han även lägga till en vattenskada eftersom skadan ännu inte åtgärdats och det har regnat ett antal gånger.
Samma dag kommer det ett kundgodkännande från Brantås Bygg AB där de vill att jag godkänner en kostnad på 90.000 kr inkl. moms för att byta ut 15 plåtar och då är inte den själv orsakade vattenskadan inräknad....
Det visar sig att Dina Försäkringar har gjort ett åldersavdrag på 80% för ett fullt fungerande aluminium tak som har en livslängd på långt över hundra år och troligen flera hundra år.
Jag trodde i min enfald att man tecknade försäkringar med Dina Försäkringar för att vara skyddad när något händer, istället för att bli rånad av försäkringsbolaget när det uppstår en skada.
Sammanfattningen av det här bolaget är att ni står oförsäkrade den dagen som olyckan kommer.
Detta är heller inte första gången som Dina Försäkringars skadereglerare ställer till med problem!
Det har hänt tidigare och den gången råkade min husbil skada däcket på en parkerad SUV så däcket var tvunget att bytas.
Då vägrar Dina Försäkringar att betala alla fyra däcken, trots att en rad personer försöker förklara att på moderna fyrhjulsdrivna bilar så måste alla hjulen ha samma diameter annars känner färddatorn att ett hjul snurrar långsammare och då kopplas fyrhjulsdriften in fast den inte behövs.
Detta var fullständigt omöjligt att få in i huvudet på skaderegleraren.
Pinsamt är bara förnamnet!
Den stackars bilägaren som var helt utan skuld till det inträffade fick betala två bärgningar och tre av däcken ur sin egna plånbok plus allt arbete som jag orsakat genom skadan.
Husbilen är av förståeliga skäl flyttad till Folksam, de är dyrare men tjafsar inte de betalar.
Lars-Olof Lundgren Lotin AB 0705651444