Tyvärr har det visat sig att Fibio är ännu ett blufföretag på marknaden för mobiltelefoni. Företaget är vänligt och tillmötesgående så länge de kan sälja abonnemang, men när man väl har signerat kontraktet går det utför, de håller inte sina löften. Jag har 4 telefon abonnemang och 3 data sim-kort med obegränsad surf, men för tredje gången stängde de av mina tjänster den 24 december (julafton). Detta innebar att ingen i min familj kunde komma åt internet på våra telefoner eller de tre data-simkorten förrän vi fick kontakt... med Fibio den 27 december. (dom går ju inte att nå på helgdagar eller efter kl 17.00 vardagar.
Anledningen till avstängningen av tjänsten, som har inträffat tre gånger nu, är att de anser att jag använder för mycket surf. Men det är just därför jag betalar för ett abonnemang med obegränsad surf, vilket framgår tydligt i mitt avtal. Fibio har föreslagit tre olika lösningar för problemet med de oplanerade avstängningarna, men alla tre lösningarna innebär merkostnader för mig samt förnyelse av abonnemang, men vi diskuterade ju det när jag tog abonnemangen, obegränsad surf, inga avbrott, "vi kör ju på telenors nät" skryter man med och försöker inge falsk trygghet.
Fibio lovade mig att för det ändamålet jag beskrivit (3 fastigheter med data SIM-kort för streaming och 4 telefoner med "fri surf") är inget problem. Fibio lovar upp till 8 användare på samma huvud-abonnemang. om det inte fungera skall man väl inte lova att det gör det. att jag lägger till tjänster över tid skall väl inte påverka leveransen. Som jag tidigare nämnt är det en mycket vänlig ton och löften tills man sitter där med ett abonnemang man inte kan använda.
Talade även med ett par av de mer etablerade operatörerna där Fibio köper tjänster och fick då information att dessa operatörer säljer kapacitet vid överskott, blir det kapacitetsbrist så blir dessa 2:a hands kunder lidande.
Man hänvisar allt som oftast till sin "fair-use policy" vilket är bra att ha men en policy är för internt bruk och skall inte begränsa ingångna avtal.
Då Fibio lovat att följa Allmänna reklamationsnämnden rekommendation vid tvister råder jag alla som inte är nöjda med Fibio att vända sig till Allmänna Reklamationsnämnden. det är relativt enkelt att göra en anmälan via dator och ett formulär som finns på allmänna reklamationsnämndens hemsida.
Själv har jag även gjort en anmälan om vilseledande marknadsföring till konsumetverket (KO) då jag upplever informationen på deras hemsida "fibio.se" som vilseledande.