M T G:
Varning – ShapeBy censurerar kritik och bygger sitt rykte på falska recensioner
Jag försökte lägga upp en ärlig recension på Google om min upplevelse med ShapeBy – men den togs snabbt bort. Det gick inte att överklaga, och samtidigt ligger deras övriga recensioner kvar: överdrivet positiva, nästan identiska i längd, språk och ton. Många av efternamnen matchar namn på personal eller deras familj. Flera av dessa inlägg kommer inom samma korta tidsperiod – och sen dyker inga fler upp.
Detta är djupt misstänkt och gör det tydligt att man försöker dölja allvarliga problem.
Jag blev personligen felkönad, förödmjukad och tillsagd att jag troligtvis inte hade råd med deras tjänster – trots att jag redan hade betalat. Jag blev dessutom informerad om att jag var ”bortom räddning” och borde “börja spara till ett ansiktslyft i Turkiet”.
Grundaren, Dr. Neha, erkände för mig att kliniken har fler prenumerationskunder än vad de har personal till – och att hon inte kan vara på plats i både Göteborg och Stockholm. Trots det fortsätter de att sälja abonnemang aggressivt. Många betalar varje månad men får ingen behandling på flera månader.
De skriver också ut mediciner på distans, utan blodprov, viktkontroll eller personlig undersökning. Enligt juridiska källor är detta ytterst tveksamt ur medicinsk synvinkel. Flera klienter har haft problem med att ens få ut sina recept.
Jag har lämnat över ärendet till juridiskt ombud. Jag vet att andra klienter gjort likadant, och att svenska myndigheter har informerats. Det är tidigt i processen, men det här kommer inte tystas ner – hur mycket ShapeBy än försöker.
Lyudmila S:
En Bluff bolag. Alla som gick på blev "vinnare" få en klistermärke på bilen och diplom A4. Sedan kommer faktura på ca 5000kr. Så mycket kostar det när du är vinnare:) Lureri och skämt. Synd att vi har inte läste omdöme innan..