Lirema Ögonklinik, sid 2
Varmt välkommen till Lirema Ögonklinik!
Du hittar våra kliniker på följande adresser:
Kungsgatan 54 i Stockholm
Södra vägen 10 i Göteborg
Nordenskiöldsgatan 18 i Malmö
Vi tycker att alla som behöver det ska har råd med ögonlaser! Vi erbjuder dig en skonsam och trygg ögonkirurgi med kvalitetssäkring av högsta klass. På vår ögonklinik får du behandling av erfarna ögonmikrokirurger som använder de bästa medicinska redskapen som finns på marknaden. Vi samarbetar också tätt tillsammans med kända tillverkare såsom Carl Zeiss Topcon, Oculus och Zeimer.
Efter ett besök hos oss får du möjlighet att se bra utan att du behöver använda glasögon eller kontaktlinser. Dessutom erhåller vi konkurrenskraftiga priser.
Boka tid för en konsultation och läs våra kunder tycker här!
Du hittar våra kliniker på följande adresser:
Kungsgatan 54 i Stockholm
Södra vägen 10 i Göteborg
Nordenskiöldsgatan 18 i Malmö
Boka tid för en konsultation och läs våra kunder tycker här!
Utmärkelser
303 omdömen om Lirema Ögonklinik
Sedan starten hos Reco 2015
skrev om Lirema Ögonklinik
Very professional, and a very affordable price would recommend Lirema to anyone that wants to do a LASIK surgery.
skrev om Lirema Ögonklinik
Proffsigt bemötande och uppföljning.
skrev om Lirema Ögonklinik
Lirema är bra ögonklinik, jag rekommenderar de 100%.
skrev om Lirema Ögonklinik
Riktigt bra bemötelse, lite lång läketid om man tar ingreppet för 15k men resultatet är värt det!
skrev om Lirema Ögonklinik
Jätte fin bemötande och mycket bra service. Tydliga och ärliga och det kändes väldigt tryggt. Nu har det gått 1.5 månad sedan jag gjorde operationen (lasek) och jag ser hur bra som helst. Känner inte att jag varit så ljuskänslig heller. Direkt efter operationen och dagen efter tårades mina ögon ganska ofta och jag hade svårt att öppna ögonen helt och se ordentligt. Jag trodde att det skulle svida i ögonen och göra jätte ont så som andra har upplevt efter en Lasek, men otroligt nog var det inte så för min del. Tredje dagen kunde jag öppna ögonen som vanligt, men synen var inte 100% tydlig. Det blev bättre och bättre dag för dag. En vecka efter operationen återvände jag till jobbet som vanligt.
Jag är mycket nöjd med mitt val av klinik! -
skrev om Lirema Ögonklinik
Bra pris! Dock var tanken att jag skulle genomgå FS-LASIK men när jag var på operationsbordet så upptäcktes att jag hade för små ögon för denna metod. Då fick jag bestämma om jag skulle genomgå LASEK istället medan jag var påverkad av lugnande läkemedel. Om det är möjligt, skulle det vara himla skönt att få reda på om man har för små ögon innan man hunnit lägga sig på operationsbordet och fått i sig en lugnande tablett. Annars gick det rätt bra. Väldigt kul att kunna se utan glasögon, men det var en lång läkningsprocess med LASEK. Jag rekommenderar att man betalar mer för FS-LASIK om man nu kan genomgå den operationen.
Det var bra
Jag fick bra kundtjänst -
skrev om Lirema Ögonklinik
I really happy for this clinic.
skrev om Lirema Ögonklinik
Mycket bra jobbar och tack för behandlingen,, jag tycker att ni är duktiga.
skrev om Lirema Ögonklinik
Professionellt bemötande och gott omhändertagande. Väl värt ingreppet.
skrev om Lirema Ögonklinik
Ja tipsar alla som har glasögon
skrev om Lirema Ögonklinik
Mycket nöjd med allt. Har perfekt syn efter operation.
skrev om Lirema Ögonklinik
Fantastiskt hjälpsamma. Bra service. Operation gick perfekt och allt runtomkring.
skrev om Lirema Ögonklinik
Proffsigt och trevligt bemötande. Fräscha lokaler.
skrev om Lirema Ögonklinik
Jag bokade tid för ögonlaser som gick över förväntan. De var duktiga och lyssnade på mig som patient. Fick tider snabbt för återbesök mm.
skrev om Lirema Ögonklinik
Allt har varit helt efter förväntningar. Mycket bra och proffisionellt bemötande.
skrev om Lirema Ögonklinik
Supertrevlig och mycket kompetent personal utförde min ögonlaser LASEK till ett bra pris! Rekommenderas!
skrev om Lirema Ögonklinik
Jättebra proffsigt bemötande. Allt gick snabbt och utan problem. Snabba på att svara på frågor
Bästa ögonklink med bästa pris .. Tack lirema
skrev om Lirema Ögonklinik
Jag har opererat båda mina ögon med FS-Lasik hos Lirema Stockholm. Tidigare hade jag -1.25 och -1.50 på vardera öga. I efterhand är jag så nöjd med mitt resultat och upplevelsen i sin helhet!
Vid förundersökningen gjorde optikern en del undersökningar och även syntest. Kändes som ett vanligt optikerbesök med lite fler tester än vanligt. Bland annat droppade de en vätska i ögonen som utvidgar ens pupiller. Det svider lite grand, men inte särskilt mycket.
På operationsdagen var jag på plats en kvart före min tid. Då fick jag läsa igenom avtalet och skriva under. Därefter betalade jag operationen med kort (detta om man inte väljer avbetalning), vilket var smidigt. Fick därefter göra några undersökningar med samma optiker som vid första tillfället, men inget syntest igen. Jag fick en lugnande tablett direkt innan undersökningarna. Sedan gick optikern igenom vad som skulle ske under dagen, vad man ska tänka på efteråt och man fick även all den infon med sig hem på papper. Bland annat hur många dagar man ska ta ögondroppar (antibiotika samt smörjande) och hur många ggr varje dag. Man trappar ned från 4/dag till 2/dag de första 2 veckorna. Efter undersökningarna fick jag träffa läkaren. Han gjorde några tester också.
Sen fick jag sitta och vänta i ett litet väntrum inför operationen. Fick ta av mig skorna och ta på mig blåa skoskydd över strumporna samt ett hårnät över håret. Där kom någon sköterska ut och gav bedövningsdroppar i ögonen vid 2 tillfällen (medans man väntar). Upplevde att det gick väldigt snabbt mellan alla undersökningar i olika rum och när man sedan skulle sitta och vänta. Till sist fick man komma in och lägga sig ned på en bekväm brits och läkaren var på plats med en sköterska. De började med högra ögat. Lade ett skynke över med något klister-/plastskydd närmast ögat som snittas upp pch spänner fast ögonlocken/ögonfransarna. Sen skulle vakuumet placeras på och detta hade jag hört kunde vara obekvämt. Och det gjorde ont. Vakuumet (eller maskinen som skapar vakuumet) trycker riktigt hårt runt ögat. Tänkt dig att någon pressar en liten porslinskål med hela sin kraft rakt mot benen runtom ögat. Här skulle man fokusera på ett rött ljus och sen blev det helt svart, men man skulle fortsätta hålla blicken där det röda ljuset var tidigare. Tyckte inte att det var särskilt obehagligt att det blev svart, men det smärtade runt ögat vi själva ögonbenet. Lyckligtvis varar detta moment endast i ca 20 sekunder och läkaren var jättebra på att räkna ned dessa 20 sekunder, vilket jag uppskattade. Sedan när trycket släppte var det ingen fara alls. Jag såg att läkaren pillade något med ögat, antog att fliken lades bort och sen skulle lasern köra. Man skulle bara titta mot det röda ljuset. Detta tog inte heller lång tid. Sedan pillade läkaren igen med ögoat (lade tillbaka fliken gissar jag på) och därefter sköljde han ögat flera ggr. Ingenting kändes alls i ögat. Det enda som gjorde ont var som sagt just trycket av vakuumet när maskinen placerades på runt ögat och det gör ordenligt ont på ögonbenet runt om ögat. Men detta är alltså bara under 20 sekunder! Sen var man klar med ena ögat och skynket med klister närmast ögonen drogs bort från huden. Det var inte heller så farligt. Som att dra av ett hårt sittande plåster runt ögat.
Därefter var det samma procedur med vänster öga. Det hela gick verkligen så fort och smidigt. Det kan inte ha gått mer än 2 minuter uppskattningsvis. Efteråt får man gå ut och sätta sig för att vänta in optikern. När optikern kom fick jag värktablett. Det kändes lite dammigt i ögonen. Efter koll såg allt bra ut och jag fick åka hem. Hela besöket tog totalt ca 1h. Väldigt smidigt, snabbt och tryggt. Kände mig väldigt bra bemött av personalen. Stor eloge till läkaren Luai som skötte allt jättebra!
Är överlag SÅ nöjd! Allt som tvekar - kör! Det är så värt det. 19 900 kr är värt det om man har pengarna till det. Memira och andra konkurrenter har nästan dubbla priset och jag förstår inte varför. Jag bor i Uppsala och tyckte verkligen att det är värt resan till/från Stockholm för såväl förundersökning som operationen. -
skrev om Lirema Ögonklinik
4 månader har gått sen operationen och jag kan säga att jag ser riktig bra och är hur nöjd som helst! Rekommenderar Lirema starkt <3
skrev om Lirema Ögonklinik
3 months after the operation I can say that I am sooo happy with the operation. I had little pain and redness the first day, but then it disappeared within 2/3 days. The eyes took almost 2 months to fully adjust ( i did a FS Lasek). The dryness that I have experienced was only for a month or so, after that i didn’t have any problems. I totally recommend Lirema clinic!
Things could be done better by the clinic: Aftercare of the patient where they clinic do nit follow up the patient but leaves it on the patient themselves ! The feeling of being cared even after the operation will make the patient feel even better about the clinic. -
skrev om Lirema Ögonklinik
Gjorde LASEK är jättenöjd. Jättebra bemötande under undersökningen, operations dagen samt efterkontrollen. Ett stort plus att de följer upp en och svarar direkt vid frågor. Man får även ett direkt nummer att ringa efter man har gjort operationen om det skulle vara något akut man vill ha svar på. Man har även 2 års garanti om synen skulle försämras igen då kan man välja att operera sig igen kostnadsfritt. Är överlag jättenöjd med min upplevelse på Lirema. Rekommenderar verkligen denna klinik.
skrev om Lirema Ögonklinik
Snabbt, smärtfritt. Proffsigt och prisvärt. Resultat som utlovat!
skrev om Lirema Ögonklinik
Är väldigt nöjd med allting. Hur personalen hjälpte mig med att hitta lösningar från första kontakten.
De är professionella och kompetenta. Svarar dessutom snabbt på mail.
Jag genomgick Fs-lasik, operationen var faktiskt smärtfri. Kände mig torr i ögonen i några dagar men det var det, har utmärkt syn nu. -
Fs-lasik
Bemött bra
Fick bra syn
Allt gick smidigt -
skrev om Lirema Ögonklinik
Tillmötesgående. Förklarade tydligt hur processen går till.
skrev om Lirema Ögonklinik
Köpte deras service för ögonlaser, väldigt trevlig personal, men det som kan ändras är att läkaren samt sjuksköterskan pratade ett annat språk över mig, vilken gjorde mig lite irriterad.
skrev om Lirema Ögonklinik
Jag gick för en laseroperation, personalen var snällt och svarade alla mina frågor. Själva operationen är snabb och smidig! Några dagar efter det mina ögon var perfekta, jag rekomenderar kliniken till alla som tänker sig operera.
Utmärkt ögonklinik! Jag är nöjd och rekommenderar! 👍
skrev om Lirema Ögonklinik
Jag ville utföra LASIK metoden men enligt förundersökningen passade LASEK bättre för mina ögon. Återhämtningen var längre och jobbig. Men efter ett par dagar precis som de som jobbar på Lirema beskrev blev det successivt bättre och bättre. Idag nästan två månader efter kan jag säga att det är det bästa beslutet jag någonsin tagit. Jag har en jättebra upplevelse och fint bemötande av personal. Har verkligen rekommenderat folk i min omgivning om företaget. Jag kände mig trygg och säker hos dem.
skrev om Lirema Ögonklinik
Gjorde den dyrare varianten av operation, då jag hoppas att ev biverkningar skulle vara så mycket färre, å på så vis kunna jobba i läkningen. Dagen efter, på fredagen, var jag tillbaka på jobbet. Super nöjd med allt! Livet utan glasögon är underbart! Alla promenader i regn är inte alls lika jobba längre, inga glas som immar igen eller fylla med vatten! Efter ca 2.5 vecka kände jag att allting klarnade till ofantligt! Redan samma dag, på eftermiddagen, förstod man vad som komma skall, när man ser tv från soffan! Kan varmt rekommendera!
skrev om Lirema Ögonklinik
Jag fick jättefint bemötande, proffessionell behandling och är supernöjd med resultatet. Jag såg perfect efter 2 tim och hade inga komplikationer.
Rekommenderar starkt Lirema! -
skrev om Lirema Ögonklinik
Ögonlaser. Pga det bra (billiga) priset var jag skeptisk till en början , men blev omgående bemött både vänligt och professionellt. Bra service, allt gick fort och smidigt. Hade inte kunnat vara nöjdare idag nästan två månader efter min problemfria behandling.
skrev om Lirema Ögonklinik
Ögonlaser. LASEK och fick det bästa bemötandet av personalen. Väldigt professionella av sig samt omhändertagna.
skrev om Lirema Ögonklinik
Bra bemötande av personalen och allting gick snabbt och smidigt utan problem.
Professionellt trevligt bemötande,
Jag hade förväntningarna att de som jobba var kunniga i deras sak och det stämde bra.
Jag köpte LASEK för ena ögat.
Hade inga jobbigheter efteråt, det var summerat en bra upplevelse. -
skrev om Lirema Ögonklinik
Helt enligt förväntning, professionellt och hjälpsamt bemötande, mycket nöjd med kliniken. Gjorde LASEK för ca 2 månader sedan.
FS-Lasik
Professionell och stödsam bemötan.
Förväntningar enligt given info blev helt och hållet bemött och allt gick idealt.
Snabbt, relativt smärtfritt (måttlig obehagkänsla) och direkt positiv resultat dagen efter! -
skrev om Lirema Ögonklinik
Proffsigt och smidigt. Inte haft några problem.
skrev om Lirema Ögonklinik
Professionella, jättetrevliga och allt gick superbra! Har nu supersyn! Rekommenderar starkt!
skrev om Lirema Ögonklinik
Bra bemötande, noggrant undersökning, alla som vill operera sig måste gå till Lirema. Tack alla på Lirema ❤❤❤
skrev om Lirema Ögonklinik
Så nöjd med min ögonoperation hos Lirema. Dagen för operation gick jag dit 08.45 och gick hem 09.30 utan glasögon. Såhär efter 2,5 månad är min syn helt återställd. Fantastisk personal och fina lokaler. Mycket hygieniskt och bra!
skrev om Lirema Ögonklinik
Efter ca 5-10 års funderingar valde jag att kontakta lirema för en konsultation. Redan där kände jag mig väl omhändertagen. På operationssalen likaså. Ögonläkaren som skulle göra min operation kom in i undersöknings rummet och presenterade sig. Hon pratade engelska. Frågade mig om det va okej och eftersom jag inte har några problem att förstå Engelska va detta inga problem. Annars fanns en annan kvinna i operations rummet som kunde svenska. Båda pratade engelska eftersom jag förstod det bra. Under hela operationen berättade hon exakt inför varje moment vad hon skulle göra. Frågade mig om allt kändes bra och såg till att jag kunde mig trygg.
Skulle verkligen rekommendera lirema till alla som vill slippa sina linser eller glasögon.
Jag gjorde mig operation för 12h sen. Har inte känt någon smärta alls. Svider och skaver men det är inget jag inte kan hantera. Ser helt klart om jag droppar i ögonen. Bandagelinsen gör att det blir lite suddigt när jag blinkar, men den är nödvändig för att skydda. Hade -1.75 samt -2,20. Brytningsfel samt närsynt. -
skrev om Lirema Ögonklinik
Kände mig till en början skeptiskt då Lirema har så mycket lägre priser än konkurrenterna, men efter att noga läst igenom många recensioner så kände jag mig rätt trygg i att välja dem ändå. Gjorde min LASEK-operation 6e december och synen känns nu hur bra som helst. Är fortfarande lite torr i ögonen om dagarna, men det är normalt så ögonen fortfarande läker.
Personalen på kliniken är väldigt trevliga och omhändertagande. När jag har haft frågor efter operationen så har det varit väldigt lätt att få kontakt och rådgivning från dem. Jag är över lag väldigt nöjd. -
skrev om Lirema Ögonklinik
Upplevde ingreppet som lite obehagligt, men vad ska man göra? :) Det var snabbt över. Väldigt smidigt runt omkring. Mycket nöjd med resultatet. Rekommenderas!
skrev om Lirema Ögonklinik
Ögonlaseroperation hos Lirema. Otroligt fint och professionellt bemötande. Allt är fint strukturerat och upplagt. Jag saknade en enda lite detalj. Och det var att jag önskade lite mer information om själva undersökningen. Det enda jag fick till mig att allt ser bra ut. Vilket såklart är bra. Men det kan vara av värde att få veta vad ni undersöker mer specifikt. För övrigt rent och fräscht. Lätt att få kontakt med vid frågor.
Idag två månader senare ser jag helt normalt, utan mina glasögon.
Tack Lirema! -
skrev om Lirema Ögonklinik
Jag läste också rekommendationerna här och de upplevelser andra hade om sin operation, före min FS-lasik i början av november 2019.
Men jag insåg efter konsultationen hos Lirema att alla läker olika! Gå på en konsultation och få rätt fakta därifrån istället för att ha förväntningar i förväg om hur man kommer att läka efteråt.
Det omdömen som andra hade om Lirema i sig stämde helt! Lirema är verkligen professionella och måna om att göra operationen korrekt, samtidigt som de finnas tillgängliga för en vid frågor och oro som kan uppstå.
I mitt fall ställde jag mig i en återbudskö för att få göra operationen tidigare än förväntat datum.
När operationsdagen väl kom gick allt snabbt och smidigt, och operationsläkarna pratade med mig under tiden vid ingreppet. En efterkontroll gjordes direkt och jag fick linser som skulle bort dagen efter på Lirema. Detta för att snittet i hornhinnan skulle läka.
Mina båda ögon läkte fort efter operationen men jag upplevde torrhet i ögonen precis som jag fick information om. Dessutom om att det skulle svida i ögonen efter operationen men för mig varade svedan i två timmar bara.
Ögondroppar hjälper mot torrheten som även uppstår ibland i dagsläget men den avtar för varje vecka som går jämfört med hur det var i början. Man får en rekommendation om ögondroppar från ögonläkaren på Lirema, som faktiskt hjälper.
Det jag mest är lycklig över är att kunna se bra utan några månadslinser som jag köpt i 12 års tid.
Lägga mig om kvällarna utan att behöva tänka om jag har glömt att ta ur linserna och tvätta de. Känner du igen dig så kommer den här operationen vara en enkel match för dig som är erfaren bärare av linser.
Personalen på Lirema (på Östermalm i Stockholm) är verkligen de bästa jag träffat i mitt liv eftersom de har gett mig en lycka som jag bär med mig i resten av mitt liv, känslan är obeskrivlig! -
skrev om Lirema Ögonklinik
Gjorde Lasek på mitt vänstra öga.
Mycket professionella med kund i fokus, ville göra båda ögonen direkt men blev avgår eftersom det högra var bra redan så skulle vi avvakta.
Mycket nöjd med alla arbeten och personer jag varit i kontakt med på lirema -
skrev om Lirema Ögonklinik
Gjorde min synkorrigering hos Lirema. Bra bemötande av kunnig personal. Önskar att jag hade vågat och gjort operationen tidigare. Lirema överträffade alla mina förväntningar. Super nöjd med resultatet och ser bättre än en hök.