De här nissarna sabbade stora delar av vårt företag
Funderar ni att byta till Nyehandel? Fundera då verkligen en gång till. Det finns klart bättre,billigare och mer kompetenta lösningar. Det har vi surt fått erfara. Vi har aldrig någonsin blivit så missledda av en leverantör i något vi gjort förut.
Vi ville ha en leverantör man kunde ha ett bra och nära samarbete med och full support när det var problem. Därför valde vi efter ett tag en mindre aktör för alla våra webshopar som Nyehandel.
Ägaren och grundaren själv utlovade... massor av saker de inte höll. Det blev rena kaoset av allt med bytet till Nyehandel. Grundaren talade sig varm om att de var så duktiga på Seo och drev multishopar redan. Det första de gjorde vid migrationen var att skriva över varenda text i varje shop. Vi upptäckte tyvärr inte detta direkt för det var så mycket annat strul som vi fick släcka bränder på så det tog nån vecka och då var det försent. Vi hade lagt stora pengar och hundratals timmar på allt Seo arbete. Det visade sig också att vi var pilotprojekt för Multishopar och de hade inte arbetat med det förut.
De utlovade också att fixa det vi behövde som att vi skulle kunna sköta vårt mailsystem genom dom men det blev aldrig av och efter 8 månader hade de fortfarande inte fixat det och då bytte vi till deras,det visade sig då att det inte heller fungerade som det skulle med tex en sån grundläggande funkion som övergiven varukorg. Våra olika fraktalternativ fick vi skrota och enbart ha postnord då de även lovade instabox i samband med migreingen men det tog 6-7 månader innan det var klart. Cdon lovade ägaren själv att det fungerade men sen när de migrerat så visade det sig att det inte gjorde det som det skulle och vi tjatade om detta i 2 månader. Då ville de ha 75 tusen för att lösa det.
De satte också in fel algoritmer för googletrackingen i samband med bytet. Vi felsökte och försökte få ordning på det och de sa allt var rätt. I slutändan tog vi in en extern expert och det visade sig att de hade satt in fel och de hade helt andra algortimer som skulle ha skrivits in. Enbart detta blev en otroligt kostsam historia med all utebliven försälning pga detta. Lagersysemet kraschade oräkneliga gånger vilket skapade kaos för oss och i manstimmar räknat var det hundratals vi fick lägga på detta för att håklla på att rätta till allt hela tiden.
De har tyvärr inte tillräcklig kompetens för att åta sig mer komplexa saker och det går inte heller lita på vad de utlovar.
Varje gång vi kontaktade dom och supporten om fel som uppstod hela tiden kunde de inte förstå det eller återskapa det enligt dom. De försökte mer skylla på oss att vi gjorde fel. Men vi har drivit många shopar och hållt på med detta i många år så felet låg i deras system tyvärr.
Summa sumarum har det kostat oss flera miljoner och tusentals manstimmar pga av deras inkompetens,missledande information och falska löften när vi bestämde med dom att migrera över dit.Vi har enbart tagit upp en del större saker här men listan kan göras mycket längre med allt som uppstod.Allt kan gå fel när det gäller teknik och det är vi medvetna om och har varit med om olika saker under årens lopp. Så är det bara men vi har aldrig varit med om en leveranör som vait mindre villig att rsätta det dom skadat sin uppdragsgivare. De ersatte oss med ca 100 tkr i form av kredit på faktura så det kostade dom inte direkt nåt så ändå men slutnotan är en bra bit över 3 milj kr. De har en tvist i rätten att vänta sig av allt detta. Har aldig varit mer besviken och frustrerad över en leverantör än Nyhandel.Vi har idag bytt till Quickbuik som är mer komptenta,bättre och klart billigare också. Nyehandel har en saftig månadskostnad som de höjde under tiden vi var där med nästan 70% mot vad som också var avtalat. Det tar också betalt per fraktbokning och per swishbetalning vilket blir dyrt i längden.
Svar från Ny E-Handel Sverige AB
Kundens påståenden överensstämmer inte med verkligheten eller vår dokumentation. Vi har inte ersatt kunden som påstås - tvärtom krediterade vi hans utstående skulder för att avsluta samarbetet. Detta gjordes mot löfte om att denna typ av felaktiga recensioner skulle tas bort, vilket inte har efterlevts. Samma person skriver samma recension på flera av dessa plattformar.